Dodaj do ulubionych

Piwo Lech? Nie piję!

08.08.05, 10:38
Kibicuję wyborczej nie kupuję wyborowej?

www.atwork.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos biedny IP: *.net.external.hp.com 08.08.05, 10:45
      tez bym nie inswestowal w 'brudne' kluby. dla mnie, tylko Wisla w Polsce gra
      czysto na 100%, a na pewno tylko Wisla prezentuje europejski poziom
      organizacyjny i sportowy. lub przynajmniej do tego konsekwentnie podarza...
      polski kibic jest jednak glupi. zamiast wywiesc na taczkach dzialaczy, ktorzy
      od kilku(nast?!) lat nie potrafia w wielkim miejscie, gdzie jest klimat dla
      pilki, stworzyc dobrze zorganizowanego klubu to rzucaja sie z okrzykiem jakby
      z zeszlej epoki: 'bo ten bogaty nie chce DAC'. co to k... komuna? co to
      znaczy DAC?
      wspolczuje Kulczykowi, ktory jako biznesmen sam nie jest dla mnie czysty i
      ktorego nie specjalnie szanuje, ze musi mieszkac w kraju gdzie gnebi sie
      ludzi z pieniedzmi.

aha, i cale to bagno w polskiej pilce kopanej. dziwi mnie slepota ludzi,
      przeciez to nie listkiewicz (tylko) jest temu wszystkiemu winny. a wasi
      kochani dzialacze, pikarzyki i trenerzy to sa czysci? czemu ich nie
      zbojkotujecie...
      i czy my sami nie jestesmy winni temu co sie w polskiej pilce dzieje? czy to
      nie ludzie tworza panstwo? na codzien, dajac lapowki lekarzowi, dziekanowi,
      mechanikowi za lewa naprawe... zastanowmy sie nad tym.

eh, na szczescie nie interesuje sie polska pilka na tyle zeby sie tym
      denerwowac na codzien.

dopoki nie bedzie u nas spoleczenstwa obywatelskiego (ale nie pseudo-
      spoleczenstwa, jakie obserwujemy podczas tej glupiej akcji w Poznaniu) dopoty
      rzadzic tu beda Leppery, Millery i Gietrychy...

pozdrawiam tych ktorzy jeszcze zachowali zdrowy rozsadek.
      obserwator
      • peter.steele Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b 08.08.05, 10:53
        > eh, na szczescie nie interesuje sie polska pilka na tyle zeby sie tym
        > denerwowac na codzien.
        to jak Ciebie to nie interesuje po co tu piszesz ?
        • Gość: obserwator Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.net.external.hp.com 08.08.05, 11:00
          1. poniewaz nie bylo to w rubryce sport, a deser
          2. poniewaz problem jest, jak opisalem, nie czysto pilkarski i nie czysto
          sportowy

ale czytajac Twoj pierwszy post, gdzie cieszysz sie jak dziecko z niewiadomo
          czego, boje sie ze mozesz tego nie zrozumiec.

prosze przestudiuj jeszcze raz moj tekst. nie spiesz sie...

obserwator
          • Gość: piwol Kulczyk warzy też w Pl Urquella,i co z tym zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:16
            Nie pić? Nonsens!

Chrzanię Wisłę, chrzanię też Lecha i Arkę, choć jestem gdynianin (wiecie,
            najpiękniejsze miasto w Polsce itd, te sprawy).
            Kulczyk też mi powiewa.

Pilsner Urquell. To je ono.
          • Gość: Jacek Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 18:47
          • Gość: Jacek Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 18:55
            "dla mnie, tylko Wisla w Polsce gra
            czysto na 100%" - to dość nietypowa wypowiedź dla kogoś, kto nie bardzo
            interesuje się piłką nożną. Śmiem twierdzić, że to wypowiedź zagorzałego
            zwolennika Wisły. To nie wstyd, kibicować drużynie, podawać się za bezstronnego
            obserwatora i przemycać tak swoje idee to wstyd.
            Co do meritum - i Lech i Tyskie to paskudne szczyny, Tyskie ma większy rynek,
            Lech jest tylko regionalny i Lecha może faktycznie dotknąć akcja. Może się
            jednak okazać, że browar wycofa się z prowadzenia tej marki jeżeli spadnie na
            nią popyt. Każdy kij ma bowiem dwa końce.
            • Gość: obserwator Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.dclient.hispeed.ch 08.08.05, 19:18
              eh, rozumiem ze tak latwiej byloby Ci zrozumiec to co pisze w swoim pierwszym
              poscie, wszystko byloby latwiejsze. po prostu kibic Wisly oczernia inne kluby.
              otoz musze Cie zmartwic. nie jestem z Krakowa, nie mieszkam w Krakowie, bylem
              tam kilkakrotnie jako... turysta. i to wszystko. pewnie tylez samo razy bylem w
              Warszawie.
              a pisze tak na podstawie obserwacji. bo tylko tam gdzie jest pelen
              profesjonalizm i zawodostwo, ryzyko korupcji jest zminimalizowane.
              ale pewnie moze bolec to kibica z Warszawy. przykro mi...

bo tu nie chodzi o jakis glupi protest, kp jest zbyt wielkim koncernem zeby iles
              tam kibicow lecha jej zaszkodzilo.

mnie chodzi o to ze zamist patrzec na innych (lub komus do portfela, jak w tym
              przypadku) czasem moze wypadaloby spojrzec na siebie, co sie ze soba prezentuje.
              a co prezentuja ze soba pozostale zespoly w polskiej lidze, wliczajac to
              pseudo-dzialaczy itp...
              gdybym byl szefem koncerny i wpadlby mi do glowy pomysl inwestowania w pilke
              nozna w Polsce, na pewno bylaby to Wisla Krakow. jest to dla mnie oczywiste jak
              to ze nasza liga jest przezarta korupcja...

i kolejny post zamiast przedstawic jakiekolwiek argumenty, czepia sie slowek i
              szuka tanich sensacji. ale skoro juz musisz: 'nie interesuje sie NA TYLE zeby
              sie denerwowac na codzien'. jednak sie interesuje...

no ale jaki poziom pilkarzy, dzialaczy i ligi taki i poziom kibicow.
            • kamilario Piwo lech nie jest produktem regionalnym, jest 08.08.05, 21:28
              pite również w innych regionach.
              Skończy sie na tym, że browary w ogóle nie będą sponsorowac sportu. Uwaga Żubr
              sponsoruje Jagiellonię od tego roku, kolejny argument by Lechici nie kupowali
              produktów KP
      • Gość: parambol Kibicuję Lechowi, nie kupuję Lecha IP: *.jjs.pl 08.08.05, 15:28
        bo to nie jest piwo ale jakieś szczyny
      • Gość: Blues PIJCIE ZATEM WODKE! Moze sie tak upijecie, ze nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:56
        przyjdziecie na mecze. W ten sposob ruszy bojkot ligi. Sponsorzy wycofaja sie z
        tych igrzysk i PZPN wyjedzie na taczkach. Bo innego sposobu na reforme chyba
        nie widze. Co za kraj....
      • Gość: Krzy Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:25
        Racja. Od kiedy przyjechalem po dlugim pobycie widze wyraznie ze problem tutaj
        jest przede wszystkim z ludzmi. Ciesze sie jednak ze ktos to jeszcze widzi.
    • peter.steele Re: Piwo Lech? Nie piję! 08.08.05, 10:51
      i bardzo dobrze robia.
      Wszak najlepszy byl napisa na ostatnim meczu lecha. Wisle milonony, a lechowi
      zetony KP koniec picia?. "Jansie Panie Sebastianie" dziekujemy za sciemnianie.
      I znowu nastepny kulczyk przejechal sie na plecach Kolejorza.
      • Gość: tasiu Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:20
        jestem z wami, od dziś nie kupuję lecha

kibic Lecha z lubuskiego
    • Gość: author Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: 194.146.128.* 08.08.05, 10:53
      dobrze wiedziec ze LECH browary sponsoruja lech klub teraz na pewno nie bede
      pil tego piwa, nie przepadam za poznanskim zespolem i nie zamierzam go
      sponsorowac w ten sposob przerzuce sie na tyskie lub zubra
      • Gość: zenek Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.u.mcnet.pl 08.08.05, 11:02
        udajesz przygłupa czy nim jesteś??? Tyskie to tez Kompania Piwowarska dawne
        Browary Wielkopolski , Kompania z Poznania cześć SABM. z RPA jest najwiekszym w
        Polsce producentem piwa, juz niedługo odskoczy Heinekenowi z Zywcem.

LEch Poznan powinien byc sponsorowany przez LEch premium i grać w europie obok
        Wisły z logo Tyskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
        • Gość: RAS Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.in.obop.pl / *.obop.com.pl 08.08.05, 11:45
          Oto co kibice maja do powiedzenia w tej kwestii:
          www.kp.go.pl/
          • Gość: piwosz Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:48
            od dzisiaj piję tylko lecha !
            • Gość: crakk Prawdziwy kibic WISLY pije tylko wode z WISLY IP: *.ericsson.net 08.08.05, 17:06
              Nie jakies tam piwo. Prawdziwy krakus pija tylko wode prosto z Wisly
              bezposrednio z bulwarow. Daje lepszego kopa niz niejedno piwo.
            • Gość: Jacek Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 19:00
              To zmień nika. Żaden piwosz by tego nie zrobił
        • Gość: asa Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.cdprojekt.pl 08.08.05, 15:15
          dobrze sie czujesz? skoro lech to takie dziady to niech sie blakaja po koncu
          tabeli. mam nadzieje ze w tym roku spadna i bedzie spokoj.
        • Gość: iron Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:27
          Ch.. z Browarami Kolejorz jesteśmy z Wami!! Jaśnie panie Sebastianie dziękujemy
          za ściemnianie !!
        • Gość: tychów Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:49
          Bzdura. Kompania Piwowarska powstała z połączenia dawnego Lecha i Browarów
          Książęcych, a nie jako Lech, który niby wchłonął Tyskie.
      • Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:12
        glupota powinna wywolywac raka tyle ze wtedy lech nie mialby kiboli.
    • Gość: poznaniak Piwo roboli i pseudokibiców. Bez charakteru. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:46
    • freon Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 11:48
      Konsumenci maja prawo wyrazac swoja dezaprobate dla dzialan firmy. Kibice Lecha
      sa grupa docelowa Kompanii Piwowarskiej i wlasnie zostali olani przez KP. Z
      marketingowego punktu widzenia, KPO strzelila sobie niezlego samoboja. Cieszy
      mnie, ze kibice protestuja, bo to fajny akt solidarnosci konsumenckiej.
      Kulturalnie i z sensem. BRAWO!!!!!!
      • Gość: xxx Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 12:04
        Podkreślamy:

CIESZYMY SIE ŻE FIRMY SPONSORUJĄ SPORT. NIE MAMY NIC PRZECIWKO WIŚLE.

ALE...

KP OD WIELU LAT ŻERUJE NA SYMPATII WIELKOPOLAN DO LECHA.
        ŚCIEMNIA ZE NIE MOGA SPONSOROWAC NA WIEKSZA SKALE LECHA POZNAN, BO NIE ZGADZA
        SIE TO Z ICH STRATEGIA MARKETINGOWA.

DOść ŚCIEMNIANIA.

KIBICUJE LECHOWI, NIE PIJE LECHA !!!!!
        • Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:18
          a nie pomyslelscie o wysepieniu kasy od lecha walesy albo kaczynskiego?
          proponuje ich pobic jakby nie chcieli wam DAC. jezu...
          • freon Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 12:52
            To im dogadales, panie Niedzielny. Mistrzem cietej riposty widze jestes... :))

Przeciez Niedzielny ciezkomyslacy kolego, piwo Lech nazywa sie Lech na czesc
            Lecha Poznan. Zmienili nazwe z piwa Poznanskiego. Kompania Piwowarska
            obiecywala inwestycje w Lecha, a jednoczesnie mowila, ze nie moze, bo polityka
            firmy nie pozwala im inwestowac w kluby. Co okazalo sie byc nieprawda.
            Konsument ma prawo czuc sie oszukanym polityka firmy. To praktyka stosowana na
            calym swiecie.

A jak sie przygladam protestowi to jest wyjatkowo kulturalny i na poziomie.
            Wiec nie wiem skad te Twoje glupie teksty o biciu...
            • Gość: muka! Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.aster.pl 08.08.05, 13:04
              Tak jest, zmieniło nazwę na cześć Lecha Poznań. Dlatego od samego poczatku ma
              etykietę zieloną jak koszulki Legii Warszawa ;)))
              • dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 13:24
                Zmienilo nazwe na czesc Lecha. Tak bylo. A zielen to nieco pozniejszy zabieg.
                Poczatkowo chyba nie byl zielony. A koszulki Legii to i biale i czerwone i
                zielone... Czyli wszystko co w tych kolorach top legijne :)))
              • dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 13:24
                Zmienilo nazwe na czesc Lecha. Tak bylo. A zielen to nieco pozniejszy zabieg.
                Poczatkowo chyba nie byl zielony. A koszulki Legii to i biale i czerwone i
                zielone... Czyli wszystko co w tych kolorach to legijne :)))
              • Gość: Piwosz Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.kidbie / *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 13:25
                Sie na piwach nie znasz ;))) Etykiety LECHA nie sa zielone od zawsze. Nawet
                niezbyt jesze starzy piwosze (jak ja) pamietaja stare barwa LECHA: takie tam
                zloto/bialo/brazowe.
                • Gość: muka! Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.aster.pl 08.08.05, 13:58
                  A mi się wydaje że tam jednak zawsze był jakiś akcent zielony. nie tak
                  intensywny jak teraz, ale był.

Tak czy inaczej z całą pewnością nie było to piwo o niebieskiej etykietce ;).
                  Stąd ta legenda o zmianie nazwy na cześć Lecha poznań mocno naciągana mi się
                  wydaje. podejrzewam że co najwyżej nie "na cześć" ale w jakichś wyraźnie
                  określonych celach marketingowych, wśród których była współpraca z drużyną
                  piłkarską, dokonano tej zmiany. w wielkim biznesie mało co robi się "na cześć"
                  czegokolwiek...

PS. A w produktach polskich koncernów piwowarskich faktycznie średnio się
                  orientuję. Co nie znaczy że nie znam się na prawdziwych piwach :)
              • Gość: smieciora O CO CHOSI?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 01:20
                Nie rozumiem tej akcji?? Wytłumaczcie . plz. Kibizuję Cracovi to i za Lechem
                jestem:-)), ale co do tego ma piwo?:|
            • Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:15
              dziekuje, wiem. a tekst o biciu tak mi sie nasunal po tym jak przedwczoraj
              piotrek swierczewski chcial oslepic jednego z pilkarzy wisly plock. poza tym
              kto wykorzystal chorobe papieza do przerwania meczu? przypadkiem bylo to w
              poznaniu i lech przegrywal. tak wiem, ten kibic byl tak przejety ze nie
              interesowal go mecz. szlachetne pobudki blablabla.
              poza tym dlaczego firma ma inwestowac w taka beznadzieje jak lech?
              kibol always be a kibol
              • dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 13:29
                I tak oto udowodniono, ze niejaki niedzielny ma IQ ponizej 25. Czyli w
                okolicach nogi stolowej.

Mecz przerwano nie ze wzgledu na chorobe papieza, ale na jego smierc. Taka
                informacje podal TVN. Kiedy wycofal sie z tej informacji bylo juz za pozno. Nie
                wiem przy okazji co to ma do protestu. I co ma Swierczewski do protestu?

A dlaczego ma inwestowac w taka beznadzieje jak Lech? Bo Wisla tez kiedys byla
                taka sama beznadzieja. I przyszedl inwestor i sie odbudowala. I bardzo dobrze.
                Inwestycja w Lecha, Ruch, Widzew, Gornika Zabrze czy LKS to inwestycja w cala
                polska pilke. Jej poziom bedzie tym lepszy im wiecej bedzie silnych zespolow
                mogacych walczyc o mistrzostwo.
                • Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:50
                  pozwol lekarzom zajac sie soba. end of transmission
                  • dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 15:45
                    Gość portalu: niedzielny napisał(a):

> pozwol lekarzom zajac sie soba. end of transmission

Jak to ktos powyzej powiedzial: Mistrz cietej riposty!
                    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
                • Gość: uszatek Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:57
                  Bzdura. TVN nic takiego nie móił. tylko w Poznaniu mają problem ze słuchem, bo
                  oszczędzali wodę i niw myli uszu.
        • Gość: kris75 Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.idea.pl 08.08.05, 19:31
          bojkot jest coraz glosniejszy w kraju.KOMPANIA PIWOWARSKA walnela sobie
          niezlego samoboja...Ja od piatku pije tylko ZYWCA.Staram sie wszystkich
          uswiadamiac o co chodzi w tej akcji.JESTEM KIBICEM LECHA-nie pije lecha!!!
          • Gość: grind Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:38
            odglos w kraju buehehehehe. chcielibyscie bardzo ale prawda jest taka ze ludzie
            maja was w dupie i wasze "protesty". jesli lubia lecha to beda g pic i kilku
            kiboli tego nie zmieni. choc mysla ze moga. a niech mysla. :))))))
      • Gość: kwacz Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:51
        Docelowa grupą?
    • Gość: "obiektywny"Wiślak Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:00
      No tak jaki kluba takie piwo..Oba beznadziejne
      • Gość: tyszanka Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:12
        reklama lokalnego piwa na koszulkach wisly rowniez nie jest mi w smak, wiec
        moge dla odmiany bojkotowac Tyskie ;)
    • Gość: Robson Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:23
      Przestaną pić w Poznaniu ale zaczną pić w Krakowie!
    • Gość: Tad Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:36
      Nie dajmy się zwariować. Nie oglądam TVN bo sponsorują Legie?
      • dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! - do Tad 08.08.05, 12:59
        Alez ten protest wcale nie jest zorganizowany dlatego, ze KP sponsoruje Wisle.
        Gdybys czytal co pisza inni, to bys wiedzial. W oswiadczeniu na forum Lecha
        kibice pisza wyraznie, ze rozumieja i popieraja decyzje KP o sponsorowaniu
        Wisly. Sprzeciw budzi oszukiwanie Lecha Poznan, ktoremu obiecywano zlote gory i
        caly czas tlumaczono, ze nie mozna tych gor pieniedzy wlozyc w klub, bo
        polityka firmy na to nie pozwala. A tu sie raptem okazalo, ze nie jest to
        prawda. Kibice maja prawo protestowac. I robia to calkiem niezle, czego dowodem
        sa liczne publikacje na ten temat i calkiem spory ruch przeciw KP w
        Wielkopolsce.
    • rejmistrz Re: Piwo Lech? Nie piję!ADRES DO NASZEJ AKCJI ! 08.08.05, 12:55
      kp.go.pl Jak kibicujesz Lechowi to wejdź!!
      • Gość: backstabber inc Re: Piwo Lech? Oczywiscie ze pije! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:56
        nie kibicuje. nie wchodze.
    • Gość: POKi Ale mają problemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:05
      w suimie nic dziwnego, Lech Poznań gra do dupy, więc skoro kibicowanie im nie idzie to muszą się zająć czym innym. Założe się że teraz zamiast Lecha piją Tyskie ;)
      • Gość: nygus Re: Ale mają problemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:16
        pija krolewskie :)
    • dryfulec POMYŁKA W ARTYKULE 08.08.05, 13:14
      To nie jest protest przeciw sponsorowaniu Wisły. Oto co mówią organizatorzy:

Nasz protest absolutnie nie jest protestem przeciwko sponsorowaniu Wisly.
      Popieramy decyzje KP o sponsorowaniu pilki noznej. To dobry i od dawna
      oczekiwany ruch.

Protestujemy przeciwko sposobowi potraktowania Lecha Poznan. Klubu bedacego
      waznym symbolem regionu w ktorym siedzibe ma Kompania i do ktorego deklaruje
      ona ogromne przywiazanie. Przypominamy, ze piwo Lech zawdziecza swoja nazwe
      wlasnie Lechowi Poznan. Przez wiele lat nazwa ta byla wykorzystywana przez
      browary, ktore zerowaly na sympatii Wielkopolan do Lecha Poznan. Teraz KP
      odwraca sie od klubu, ktoremu sama tyle zawdziecza. OSzukuje kibicow wobec
      ktorych wielokrotnie deklarowala przywiazanie do poznanskiej pilki noznej. Brak
      powazniejszych inwestycji w klub tlumaczyla strategia firmy, ktora nie
      pozwalala na zaangazowanie srodkow na poziomie regionalnym. Okazalo sie to
      nieprawda.

Kibice Lecha i mieszkancy Wielkopolski maja prawo czuc sie rozgoryczeni tym, ze
      firma deklarujaca swa milosc do ich regionu podejmuje decyzje finansowe, ktore
      nie sa dla tego regionu korzystne. Wielkopolanie maja prawo protestowac przeciw
      wykorzystywaniu ich uczuc patriotycznych do celow komercyjnych.

• Gość: tts Re: POMYŁKA W ARTYKULE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:18
        az sie poplakalem. biedaczki, wplace wam 10 zl tylko dajcie konto.
        • dryfulec Re: POMYŁKA W ARTYKULE - do tts 08.08.05, 15:37
          Nastepny jednozdaniowiec. Jak sie czegos nie rozumie, to najlatwiej to wysmiac,
          prawda? A moze by tak odrobine (trudne slowo) empatii? Gdyby kazdy mial w sobie
          tyle czlowieczenstwa co Ty, ludzie lali by ze smiechu, w momencie gdyby np.
          jakas krzywda stala sie Twojej rodzinie... A teraz zobaczymy jakim jestes
          chojrakiem... Prosze bardzo - oto numer konta:

Stowarzyszenie "Wiara Lecha"
          ING Bank Śląski S.A 7 Oddział w Poznaniu, ul Piekary 7 61-823 Poznań
          Numer rachunku: 16 1050 1520 1000 0022 8370 1221

To co? Wplacisz te obiecane pieniadze czy udowodnisz, ze jedyne co potrafisz to
          dowcipkowac i udawac madrego w necie?
      • Gość: doktor doktor Re: POMYŁKA W ARTYKULE IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:53
        Wykorzystywanie uczuć patriotycznych. Dobre, haha. Zważywszy, że nie Lecha piją
        też fani innych zespołów.
    • Gość: Wiślak Od dziś piję tylko Lecha i Tyskie !!! :) Wisła !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:36
      j.w.
      • profes79 Dobra akcja 08.08.05, 14:15
        Bardzo dobra. Jakby KP powiedziała od razu, że nie da kasy, bo klub cienko
        przędzie, pewnie by nie było buntu. Ale cały czas kołować a potem podpisać
        sporą umowę z innym klubem? Jestem z Łodzi i raczej nie przestanę pić Tyskiego
        (bo lubię). Ale myślę, że taka zorganizowana akcja baardzo zaboli KP - bo to
        będą straty liczone w dużych pieniądzach w skali roku. Zwłaszcza, że pewnie
        właściciele pubów i ogródków szybko wyczują co jest grane i zmienią sponsora.

Zobaczymy jak p. Kulczyk będzie się śmiał za rok...
        • Gość: qwert Re: Dobra akcja IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 14:55
          Dokladnie o to chodzi. Dziekuje ze chociaz jeden internauta zrozumial sens bojkotu.
          Chodzi o klamstwa tej firmy przez wiele lat. Dali klubowi Lech male kwoty, a
          tytuluja sie najwiekszym sponsorem, robia kampanie reklamowe podchwytliwie
          zerujace na sympatii poznaniakow do Lecha Poznan. Co jakis czas na zadanie
          kibicow o wieksze zaangazowanie w klub, zbywali roznymi warunkami, ktore byly
          przez klub spelniane. Ale teraz miarka sie przebrala. Albo wchodza do Lecha,
          albo wylot z Poznania. Wykurzymy ich stad, bo nas zwyczajnie oszukali.
          Szanse na ugode i polubowne zalatwienie sprawy jeszcze maja.
          • Gość: realny Re: Dobra akcja IP: 193.111.166.* 08.08.05, 15:19
            To chyba, w mordę, całkiem jasne dlaczego kibice sie wqrwili - i maja 100%
            racji, niech to zadziała, że w poznaniu o okolicach sprzedaż "Lecha" zjedzie na
            pysk. Ciekawe czy (zdaje się, że nie) Zarząd klubu LECH też zgłasza pretensje
            do KP za ten właściwie oszukańczy sponsoring ostatnich lat, nie proporcjonalny
            do korzyści KP ?
          • Gość: fruko Re: Dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:31
            tak pobijcie ich, spalcie ich domy i posypcie gaszonym wapnem. potem zabijcie
            wszystkich ktorzy nie sa po waszej kibolskiej stronie. gdzie jest policja?
            • dryfulec Re: Dobra akcja 08.08.05, 15:39
              Gość portalu: fruko napisał(a):

> tak pobijcie ich, spalcie ich domy i posypcie gaszonym wapnem. potem zabijcie
              > wszystkich ktorzy nie sa po waszej kibolskiej stronie. gdzie jest policja?

Jak sie takie czyta to nie wiadomo - smiac sie czy plakac... A mowia, ze to
              kibice sa idiotami... Panie Fruko, jakie pobijcie? Kto kogo chce bic? Jesli w
              sklepie kupie inne piwo, to kogo bije? Powalilo Cie?
              • Gość: fruko Re: Dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:11
                uzytkownik qwert: "Ale teraz miarka sie przebrala. Albo wchodza do Lecha,
                albo wylot z Poznania. Wykurzymy ich stad, bo nas zwyczajnie oszukali.
                Szanse na ugode i polubowne zalatwienie sprawy jeszcze maja. "

to chyba jeden z waszych
                • Gość: pacal hm chyba masz problemy z rozumieniem tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 01:24
                  wykurzymy ich tzn. markę, firmę a nie ludzi - chyba to mr qwert miał na myśli.
            • Gość: qwert Re: Dobra akcja IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 15:41
              Jakie to polskie. Obrzucac wyzwiskami wedle stereotypu.
              Zalzoe sie ze fruko to jeden z tych "wielce tolerancyjnych". Pieknie sie
              osmieszasz.
          • Gość: bobrowy_lasek Re: Dobra akcja IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 09.08.05, 17:38
            tiaaa, już widzę, jak zarząd sporej korporacji negocjuje z wygolonymi
            kolesiami, któzy mienią się reprezentantami jakiegoś klubu;
            co więcej, już widzę, jak spadek spożycia pewnej marki w grupie kilku tysięcy
            osób (ile was było ostatnio - 4000?) zmusza KP do zainwestowania w tenże klub;
            polubownie? z wami?? hahahah
    • Gość: kloo Lech Tyskie Zubr to najwiekszy syf wsrod piw IP: *.comernet.pl 08.08.05, 14:14
      Kazde piwo jakie przejmie kompania p. zamienia sie w syf przypominajaca gazowana
      orenzadke....
    • Gość: patriota lokalny Re: A ja pije ŁÓDZKIE MOCNE!!! IP: *.pai.net.pl 08.08.05, 14:55
      Bardzo dobre! Lepsze niz te wszystkie lechy, żywce , tyskie, warki i barki.....
    • Gość: ADIK Re: PORTER ŁÓDZKI!!!! IP: *.pai.net.pl 08.08.05, 14:56
      SUPER PIWKO!!!!!
    • Gość: az Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.sejm.gov.pl 08.08.05, 15:21
      popieram!
    • Gość: ziutek JaJużDawnoZamienilemLechaNaNoteckieIdżako-kokainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:32
      a
    • Gość: smrodek No to pijcie Królewskie IP: *.chello.pl 08.08.05, 16:08
    • Gość: Ostrowiak Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.promax.media.pl 08.08.05, 16:09
      Nasz protest absolutnie nie jest protestem przeciwko sponsorowaniu Wisly.
      Popieramy decyzje KP o sponsorowaniu pilki noznej. To dobry i od dawna
      oczekiwany ruch.

Protestujemy przeciwko sposobowi potraktowania Lecha Poznan. Klubu będącego
      ważnym symbolem regionu w ktorym siedzibe ma Kompania i do ktorego deklaruje
      ona ogromne przywiazanie. Przypominamy, ze piwo Lech zawdziecza swoja nazwe
      wlasnie Lechowi Poznan. Przez wiele lat nazwa ta byla wykorzystywana przez
      browary, ktore żerowały na sympatii Wielkopolan do Lecha Poznan. Teraz KP
      odwraca sie od klubu, ktoremu sama tyle zawdziecza. Oszukuje kibicow wobec
      których wielokrotnie deklarowala przywiazanie do poznanskiej piłki nożnej. Brak
      poważniejszych inwestycji w klub tłumaczyla strategią firmy, ktora nie
      pozwalala na zaangazowanie środkow na poziomie regionalnym. Okazało sie to
      nieprawda.

Kibice Lecha i mieszkancy Wielkopolski maja prawo czuc sie rozgoryczeni tym, ze
      firma deklarujaca swa miłosc do ich regionu podejmuje decyzje finansowe, ktore
      nie są dla tego regionu korzystne.
      Firma Kompania Piwowarska araz z panem Kulczykiem zlikwidowała w Wielkpolsce
      małe browary wykupując je i zamykając. Tak stało się z browarem w Grodzisku i w
      Ostrowie. KP oszukuje Wielkopolan wmawiając im że te działania to dla ich
      dobra. Dopiero perfidne tłumaczenie i postępowanie w kwestii sponsoringu okryło
      prawdę o Kampani Piwowarskiej.
      Kompania Piwowarska to firma wroga Wielkpolsce.
      Wielkopolanie maja prawo protestowac przeciw wykorzystywaniu ich uczuć.
      Ja nie piję Lecha i Tyskiego od czasu likwidacji browaru w Ostrowie Wlkp.
      Dziś jestem przekonany że moja decyzja jest słuszna.
      KIBICUJĘ LECHOWI. NIE PIJĘ LECHA
    • Gość: Leon Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 16:13
      ja od dawna jestem ciety na kulczyka(od zniszczenia browaru w Ostrowie WLKP).do
      marek podanych na stronie powinniscie dodac Dog in the fog
      tylko co mi teraz zostaje??fortuna...warka...zywiec...jeszcze jakies dostane w
      Poznaniu??
    • Gość: obiektywny Wwa Brawo za pomysł !!! IP: 213.17.170.* 08.08.05, 16:15
      No cóż nie przepadam za Lechitami ale uważam że taki klub zasługuję na wsparcie
      na odpowiednim poziomie. Nic nie tracicie na tej akcji a Kulczyka zaboli troche
      w kieszeni jak mu pewny rynek się zbuntuję. Tak to jest jak sie nie szanuje
      klienta !!!
      • Gość: posen Re: Brawo za pomysł !!! IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 08.08.05, 16:44
        Obiektywny Wwa dzięki za solidarność
      • Gość: Gleiwtz Re: Brawo za pomysł !!! IP: *.broker.com.pl 08.08.05, 18:19
        No tak zaboli, a jak zoboli to zmniejszy dotację i nawet marnych pół mln.
        złociszów Lechu nie dostanie. Czyli filozodfia po kibolsku.
    • Gość: kris Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.idea.pl 08.08.05, 17:00
      Ja i moje towarzystwo nie pijemy piw z KOMPANII PIWOWARSKIEJ od
      piatku.Zachecam wszystkich do bojkotu KP!!!Jest nas wielu,akcja powoli staje
      sie glosna w calym kraju i mysle ze "marketingowcy"z KP zaczynaja juz
      przeliczac straty zwiazane ze swoja debilna decyzja.Razem mozeny wiecej!Niech
      kazdy z Was namawia znajomych do bojkotu,.
      • Gość: :-) Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.chello.pl 08.08.05, 17:17
        Przyłącza się Gdynia.Tak trzymać!!!
    • Gość: smakosz browaru Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 08.08.05, 17:06
      Lech i Tyskie to są PRZEREKLAMOWANE SIUŚKI nie piwa!Po 2-3 wypitych browarach tej marki mam w gębie gorycz jakbym piołunu się najadł.Piwo musi mieć posmak nie tylko goryczki ale też i słodu,a do takich należą:ŻYWIEC,OKOCIM,PIAST a z zagranicznych PILZNEŃSKI PRAZDROJ(pilzner) czy BUDZIEJOWICKI BUDWAR(budweiser).Lecha to można było się napić ze smakiem ale niestety 20 lat temu.
      • Gość: Jurand!!!!! Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.eia.pl 08.08.05, 17:40
        Cala sobote pilismy JURANDA MOCNEGO na biwaku kolo mragowa. TO JEST PIWO!!!!!
        a kibicujemy roznym druzynom
      • Gość: gnomik Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:41
        Cala Polska pie.r.d.oli kiboli LECHA (Poznan). A piwo i tak bedziemy pic.
        • Gość: Filip Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.chello.pl 08.08.05, 22:03
          Pisz za siebie.Nie wypowiadaj się w moim imieniu,ok?Ja się do chamów nie
          zaliczam i nikogo nie p.. A Ty na szczęście,kmiotku,całej Polski jeszcze nie
          stanowisz,więc zamilcz.Nie musisz się chwalić,że mózg Ci wypłukało...
    • Gość: kibic <oszukany> Piwo Lech? Nie piję! www.kp.go.pl IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 17:11
      Wejdźcie na tę stronę www.kp.go.pl i rozsyłajcie do innych kibiców. Koniec
      wykorzystywania marki jaką jest nasz kochany klub!
      • Gość: aaa Re: Piwo Lech? Nie piję! www.kp.go.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:53
        www.street.icarus.desk.pl/antykp/heja.jpg
        :-)

Kibicuję LECHOWI, nie kupuję lecha
        • lv73 Wolę KRÓLEWSKIE!!! 08.08.05, 17:56
          Ja wplę królewskie i tyle!!!
        • eor Re: Piwo Lech? Nie piję! www.kp.go.pl 09.08.05, 11:22
          Nie heja tylko hejah :)

street.icarus.desk.pl/antykp/hejah.jpg
          to tez jest niezle:
          street.icarus.desk.pl/antykp/prawie.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka