at_work 08.08.05, 10:38 Kibicuję wyborczej nie kupuję wyborowej? www.atwork.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos biedny IP: *.net.external.hp.com 08.08.05, 10:45 tez bym nie inswestowal w 'brudne' kluby. dla mnie, tylko Wisla w Polsce gra czysto na 100%, a na pewno tylko Wisla prezentuje europejski poziom organizacyjny i sportowy. lub przynajmniej do tego konsekwentnie podarza... polski kibic jest jednak glupi. zamiast wywiesc na taczkach dzialaczy, ktorzy od kilku(nast?!) lat nie potrafia w wielkim miejscie, gdzie jest klimat dla pilki, stworzyc dobrze zorganizowanego klubu to rzucaja sie z okrzykiem jakby z zeszlej epoki: 'bo ten bogaty nie chce DAC'. co to k... komuna? co to znaczy DAC? wspolczuje Kulczykowi, ktory jako biznesmen sam nie jest dla mnie czysty i ktorego nie specjalnie szanuje, ze musi mieszkac w kraju gdzie gnebi sie ludzi z pieniedzmi. aha, i cale to bagno w polskiej pilce kopanej. dziwi mnie slepota ludzi, przeciez to nie listkiewicz (tylko) jest temu wszystkiemu winny. a wasi kochani dzialacze, pikarzyki i trenerzy to sa czysci? czemu ich nie zbojkotujecie... i czy my sami nie jestesmy winni temu co sie w polskiej pilce dzieje? czy to nie ludzie tworza panstwo? na codzien, dajac lapowki lekarzowi, dziekanowi, mechanikowi za lewa naprawe... zastanowmy sie nad tym. eh, na szczescie nie interesuje sie polska pilka na tyle zeby sie tym denerwowac na codzien. dopoki nie bedzie u nas spoleczenstwa obywatelskiego (ale nie pseudo- spoleczenstwa, jakie obserwujemy podczas tej glupiej akcji w Poznaniu) dopoty rzadzic tu beda Leppery, Millery i Gietrychy... pozdrawiam tych ktorzy jeszcze zachowali zdrowy rozsadek. obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b 08.08.05, 10:53 > eh, na szczescie nie interesuje sie polska pilka na tyle zeby sie tym > denerwowac na codzien. to jak Ciebie to nie interesuje po co tu piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.net.external.hp.com 08.08.05, 11:00 1. poniewaz nie bylo to w rubryce sport, a deser 2. poniewaz problem jest, jak opisalem, nie czysto pilkarski i nie czysto sportowy ale czytajac Twoj pierwszy post, gdzie cieszysz sie jak dziecko z niewiadomo czego, boje sie ze mozesz tego nie zrozumiec. prosze przestudiuj jeszcze raz moj tekst. nie spiesz sie... obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwol Kulczyk warzy też w Pl Urquella,i co z tym zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:16 Nie pić? Nonsens! Chrzanię Wisłę, chrzanię też Lecha i Arkę, choć jestem gdynianin (wiecie, najpiękniejsze miasto w Polsce itd, te sprawy). Kulczyk też mi powiewa. Pilsner Urquell. To je ono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 18:55 "dla mnie, tylko Wisla w Polsce gra czysto na 100%" - to dość nietypowa wypowiedź dla kogoś, kto nie bardzo interesuje się piłką nożną. Śmiem twierdzić, że to wypowiedź zagorzałego zwolennika Wisły. To nie wstyd, kibicować drużynie, podawać się za bezstronnego obserwatora i przemycać tak swoje idee to wstyd. Co do meritum - i Lech i Tyskie to paskudne szczyny, Tyskie ma większy rynek, Lech jest tylko regionalny i Lecha może faktycznie dotknąć akcja. Może się jednak okazać, że browar wycofa się z prowadzenia tej marki jeżeli spadnie na nią popyt. Każdy kij ma bowiem dwa końce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.dclient.hispeed.ch 08.08.05, 19:18 eh, rozumiem ze tak latwiej byloby Ci zrozumiec to co pisze w swoim pierwszym poscie, wszystko byloby latwiejsze. po prostu kibic Wisly oczernia inne kluby. otoz musze Cie zmartwic. nie jestem z Krakowa, nie mieszkam w Krakowie, bylem tam kilkakrotnie jako... turysta. i to wszystko. pewnie tylez samo razy bylem w Warszawie. a pisze tak na podstawie obserwacji. bo tylko tam gdzie jest pelen profesjonalizm i zawodostwo, ryzyko korupcji jest zminimalizowane. ale pewnie moze bolec to kibica z Warszawy. przykro mi... bo tu nie chodzi o jakis glupi protest, kp jest zbyt wielkim koncernem zeby iles tam kibicow lecha jej zaszkodzilo. mnie chodzi o to ze zamist patrzec na innych (lub komus do portfela, jak w tym przypadku) czasem moze wypadaloby spojrzec na siebie, co sie ze soba prezentuje. a co prezentuja ze soba pozostale zespoly w polskiej lidze, wliczajac to pseudo-dzialaczy itp... gdybym byl szefem koncerny i wpadlby mi do glowy pomysl inwestowania w pilke nozna w Polsce, na pewno bylaby to Wisla Krakow. jest to dla mnie oczywiste jak to ze nasza liga jest przezarta korupcja... i kolejny post zamiast przedstawic jakiekolwiek argumenty, czepia sie slowek i szuka tanich sensacji. ale skoro juz musisz: 'nie interesuje sie NA TYLE zeby sie denerwowac na codzien'. jednak sie interesuje... no ale jaki poziom pilkarzy, dzialaczy i ligi taki i poziom kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Piwo lech nie jest produktem regionalnym, jest 08.08.05, 21:28 pite również w innych regionach. Skończy sie na tym, że browary w ogóle nie będą sponsorowac sportu. Uwaga Żubr sponsoruje Jagiellonię od tego roku, kolejny argument by Lechici nie kupowali produktów KP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parambol Kibicuję Lechowi, nie kupuję Lecha IP: *.jjs.pl 08.08.05, 15:28 bo to nie jest piwo ale jakieś szczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blues PIJCIE ZATEM WODKE! Moze sie tak upijecie, ze nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:56 przyjdziecie na mecze. W ten sposob ruszy bojkot ligi. Sponsorzy wycofaja sie z tych igrzysk i PZPN wyjedzie na taczkach. Bo innego sposobu na reforme chyba nie widze. Co za kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzy Re: Czemus biedny, bos glupi. Czemus glupi, bos b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:25 Racja. Od kiedy przyjechalem po dlugim pobycie widze wyraznie ze problem tutaj jest przede wszystkim z ludzmi. Ciesze sie jednak ze ktos to jeszcze widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Piwo Lech? Nie piję! 08.08.05, 10:51 i bardzo dobrze robia. Wszak najlepszy byl napisa na ostatnim meczu lecha. Wisle milonony, a lechowi zetony KP koniec picia?. "Jansie Panie Sebastianie" dziekujemy za sciemnianie. I znowu nastepny kulczyk przejechal sie na plecach Kolejorza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasiu Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:20 jestem z wami, od dziś nie kupuję lecha kibic Lecha z lubuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: 194.146.128.* 08.08.05, 10:53 dobrze wiedziec ze LECH browary sponsoruja lech klub teraz na pewno nie bede pil tego piwa, nie przepadam za poznanskim zespolem i nie zamierzam go sponsorowac w ten sposob przerzuce sie na tyskie lub zubra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.u.mcnet.pl 08.08.05, 11:02 udajesz przygłupa czy nim jesteś??? Tyskie to tez Kompania Piwowarska dawne Browary Wielkopolski , Kompania z Poznania cześć SABM. z RPA jest najwiekszym w Polsce producentem piwa, juz niedługo odskoczy Heinekenowi z Zywcem. LEch Poznan powinien byc sponsorowany przez LEch premium i grać w europie obok Wisły z logo Tyskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAS Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.in.obop.pl / *.obop.com.pl 08.08.05, 11:45 Oto co kibice maja do powiedzenia w tej kwestii: www.kp.go.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:48 od dzisiaj piję tylko lecha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crakk Prawdziwy kibic WISLY pije tylko wode z WISLY IP: *.ericsson.net 08.08.05, 17:06 Nie jakies tam piwo. Prawdziwy krakus pija tylko wode prosto z Wisly bezposrednio z bulwarow. Daje lepszego kopa niz niejedno piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 19:00 To zmień nika. Żaden piwosz by tego nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.cdprojekt.pl 08.08.05, 15:15 dobrze sie czujesz? skoro lech to takie dziady to niech sie blakaja po koncu tabeli. mam nadzieje ze w tym roku spadna i bedzie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:27 Ch.. z Browarami Kolejorz jesteśmy z Wami!! Jaśnie panie Sebastianie dziękujemy za ściemnianie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tychów Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:49 Bzdura. Kompania Piwowarska powstała z połączenia dawnego Lecha i Browarów Książęcych, a nie jako Lech, który niby wchłonął Tyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:12 glupota powinna wywolywac raka tyle ze wtedy lech nie mialby kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Piwo roboli i pseudokibiców. Bez charakteru. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:46 Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 11:48 Konsumenci maja prawo wyrazac swoja dezaprobate dla dzialan firmy. Kibice Lecha sa grupa docelowa Kompanii Piwowarskiej i wlasnie zostali olani przez KP. Z marketingowego punktu widzenia, KPO strzelila sobie niezlego samoboja. Cieszy mnie, ze kibice protestuja, bo to fajny akt solidarnosci konsumenckiej. Kulturalnie i z sensem. BRAWO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 12:04 Podkreślamy: CIESZYMY SIE ŻE FIRMY SPONSORUJĄ SPORT. NIE MAMY NIC PRZECIWKO WIŚLE. ALE... KP OD WIELU LAT ŻERUJE NA SYMPATII WIELKOPOLAN DO LECHA. ŚCIEMNIA ZE NIE MOGA SPONSOROWAC NA WIEKSZA SKALE LECHA POZNAN, BO NIE ZGADZA SIE TO Z ICH STRATEGIA MARKETINGOWA. DOść ŚCIEMNIANIA. KIBICUJE LECHOWI, NIE PIJE LECHA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:18 a nie pomyslelscie o wysepieniu kasy od lecha walesy albo kaczynskiego? proponuje ich pobic jakby nie chcieli wam DAC. jezu... Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 12:52 To im dogadales, panie Niedzielny. Mistrzem cietej riposty widze jestes... :)) Przeciez Niedzielny ciezkomyslacy kolego, piwo Lech nazywa sie Lech na czesc Lecha Poznan. Zmienili nazwe z piwa Poznanskiego. Kompania Piwowarska obiecywala inwestycje w Lecha, a jednoczesnie mowila, ze nie moze, bo polityka firmy nie pozwala im inwestowac w kluby. Co okazalo sie byc nieprawda. Konsument ma prawo czuc sie oszukanym polityka firmy. To praktyka stosowana na calym swiecie. A jak sie przygladam protestowi to jest wyjatkowo kulturalny i na poziomie. Wiec nie wiem skad te Twoje glupie teksty o biciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.aster.pl 08.08.05, 13:04 Tak jest, zmieniło nazwę na cześć Lecha Poznań. Dlatego od samego poczatku ma etykietę zieloną jak koszulki Legii Warszawa ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 13:24 Zmienilo nazwe na czesc Lecha. Tak bylo. A zielen to nieco pozniejszy zabieg. Poczatkowo chyba nie byl zielony. A koszulki Legii to i biale i czerwone i zielone... Czyli wszystko co w tych kolorach top legijne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 13:24 Zmienilo nazwe na czesc Lecha. Tak bylo. A zielen to nieco pozniejszy zabieg. Poczatkowo chyba nie byl zielony. A koszulki Legii to i biale i czerwone i zielone... Czyli wszystko co w tych kolorach to legijne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosz Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.kidbie / *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 13:25 Sie na piwach nie znasz ;))) Etykiety LECHA nie sa zielone od zawsze. Nawet niezbyt jesze starzy piwosze (jak ja) pamietaja stare barwa LECHA: takie tam zloto/bialo/brazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.aster.pl 08.08.05, 13:58 A mi się wydaje że tam jednak zawsze był jakiś akcent zielony. nie tak intensywny jak teraz, ale był. Tak czy inaczej z całą pewnością nie było to piwo o niebieskiej etykietce ;). Stąd ta legenda o zmianie nazwy na cześć Lecha poznań mocno naciągana mi się wydaje. podejrzewam że co najwyżej nie "na cześć" ale w jakichś wyraźnie określonych celach marketingowych, wśród których była współpraca z drużyną piłkarską, dokonano tej zmiany. w wielkim biznesie mało co robi się "na cześć" czegokolwiek... PS. A w produktach polskich koncernów piwowarskich faktycznie średnio się orientuję. Co nie znaczy że nie znam się na prawdziwych piwach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieciora O CO CHOSI?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 01:20 Nie rozumiem tej akcji?? Wytłumaczcie . plz. Kibizuję Cracovi to i za Lechem jestem:-)), ale co do tego ma piwo?:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:15 dziekuje, wiem. a tekst o biciu tak mi sie nasunal po tym jak przedwczoraj piotrek swierczewski chcial oslepic jednego z pilkarzy wisly plock. poza tym kto wykorzystal chorobe papieza do przerwania meczu? przypadkiem bylo to w poznaniu i lech przegrywal. tak wiem, ten kibic byl tak przejety ze nie interesowal go mecz. szlachetne pobudki blablabla. poza tym dlaczego firma ma inwestowac w taka beznadzieje jak lech? kibol always be a kibol Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 13:29 I tak oto udowodniono, ze niejaki niedzielny ma IQ ponizej 25. Czyli w okolicach nogi stolowej. Mecz przerwano nie ze wzgledu na chorobe papieza, ale na jego smierc. Taka informacje podal TVN. Kiedy wycofal sie z tej informacji bylo juz za pozno. Nie wiem przy okazji co to ma do protestu. I co ma Swierczewski do protestu? A dlaczego ma inwestowac w taka beznadzieje jak Lech? Bo Wisla tez kiedys byla taka sama beznadzieja. I przyszedl inwestor i sie odbudowala. I bardzo dobrze. Inwestycja w Lecha, Ruch, Widzew, Gornika Zabrze czy LKS to inwestycja w cala polska pilke. Jej poziom bedzie tym lepszy im wiecej bedzie silnych zespolow mogacych walczyc o mistrzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:50 pozwol lekarzom zajac sie soba. end of transmission Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! 08.08.05, 15:45 Gość portalu: niedzielny napisał(a): > pozwol lekarzom zajac sie soba. end of transmission Jak to ktos powyzej powiedzial: Mistrz cietej riposty! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszatek Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:57 Bzdura. TVN nic takiego nie móił. tylko w Poznaniu mają problem ze słuchem, bo oszczędzali wodę i niw myli uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris75 Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.idea.pl 08.08.05, 19:31 bojkot jest coraz glosniejszy w kraju.KOMPANIA PIWOWARSKA walnela sobie niezlego samoboja...Ja od piatku pije tylko ZYWCA.Staram sie wszystkich uswiadamiac o co chodzi w tej akcji.JESTEM KIBICEM LECHA-nie pije lecha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grind Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:38 odglos w kraju buehehehehe. chcielibyscie bardzo ale prawda jest taka ze ludzie maja was w dupie i wasze "protesty". jesli lubia lecha to beda g pic i kilku kiboli tego nie zmieni. choc mysla ze moga. a niech mysla. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwacz Re: Piwo Lech? Nie piję! BRAWO ZA AKCJE!!!!! IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:51 Docelowa grupą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "obiektywny"Wiślak Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:00 No tak jaki kluba takie piwo..Oba beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyszanka Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:12 reklama lokalnego piwa na koszulkach wisly rowniez nie jest mi w smak, wiec moge dla odmiany bojkotowac Tyskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:23 Przestaną pić w Poznaniu ale zaczną pić w Krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:36 Nie dajmy się zwariować. Nie oglądam TVN bo sponsorują Legie? Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Piwo Lech? Nie piję! - do Tad 08.08.05, 12:59 Alez ten protest wcale nie jest zorganizowany dlatego, ze KP sponsoruje Wisle. Gdybys czytal co pisza inni, to bys wiedzial. W oswiadczeniu na forum Lecha kibice pisza wyraznie, ze rozumieja i popieraja decyzje KP o sponsorowaniu Wisly. Sprzeciw budzi oszukiwanie Lecha Poznan, ktoremu obiecywano zlote gory i caly czas tlumaczono, ze nie mozna tych gor pieniedzy wlozyc w klub, bo polityka firmy na to nie pozwala. A tu sie raptem okazalo, ze nie jest to prawda. Kibice maja prawo protestowac. I robia to calkiem niezle, czego dowodem sa liczne publikacje na ten temat i calkiem spory ruch przeciw KP w Wielkopolsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rejmistrz Re: Piwo Lech? Nie piję!ADRES DO NASZEJ AKCJI ! 08.08.05, 12:55 kp.go.pl Jak kibicujesz Lechowi to wejdź!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: backstabber inc Re: Piwo Lech? Oczywiscie ze pije! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:56 nie kibicuje. nie wchodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Ale mają problemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:05 w suimie nic dziwnego, Lech Poznań gra do dupy, więc skoro kibicowanie im nie idzie to muszą się zająć czym innym. Założe się że teraz zamiast Lecha piją Tyskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus Re: Ale mają problemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:16 pija krolewskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec POMYŁKA W ARTYKULE 08.08.05, 13:14 To nie jest protest przeciw sponsorowaniu Wisły. Oto co mówią organizatorzy: Nasz protest absolutnie nie jest protestem przeciwko sponsorowaniu Wisly. Popieramy decyzje KP o sponsorowaniu pilki noznej. To dobry i od dawna oczekiwany ruch. Protestujemy przeciwko sposobowi potraktowania Lecha Poznan. Klubu bedacego waznym symbolem regionu w ktorym siedzibe ma Kompania i do ktorego deklaruje ona ogromne przywiazanie. Przypominamy, ze piwo Lech zawdziecza swoja nazwe wlasnie Lechowi Poznan. Przez wiele lat nazwa ta byla wykorzystywana przez browary, ktore zerowaly na sympatii Wielkopolan do Lecha Poznan. Teraz KP odwraca sie od klubu, ktoremu sama tyle zawdziecza. OSzukuje kibicow wobec ktorych wielokrotnie deklarowala przywiazanie do poznanskiej pilki noznej. Brak powazniejszych inwestycji w klub tlumaczyla strategia firmy, ktora nie pozwalala na zaangazowanie srodkow na poziomie regionalnym. Okazalo sie to nieprawda. Kibice Lecha i mieszkancy Wielkopolski maja prawo czuc sie rozgoryczeni tym, ze firma deklarujaca swa milosc do ich regionu podejmuje decyzje finansowe, ktore nie sa dla tego regionu korzystne. Wielkopolanie maja prawo protestowac przeciw wykorzystywaniu ich uczuc patriotycznych do celow komercyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tts Re: POMYŁKA W ARTYKULE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:18 az sie poplakalem. biedaczki, wplace wam 10 zl tylko dajcie konto. Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: POMYŁKA W ARTYKULE - do tts 08.08.05, 15:37 Nastepny jednozdaniowiec. Jak sie czegos nie rozumie, to najlatwiej to wysmiac, prawda? A moze by tak odrobine (trudne slowo) empatii? Gdyby kazdy mial w sobie tyle czlowieczenstwa co Ty, ludzie lali by ze smiechu, w momencie gdyby np. jakas krzywda stala sie Twojej rodzinie... A teraz zobaczymy jakim jestes chojrakiem... Prosze bardzo - oto numer konta: Stowarzyszenie "Wiara Lecha" ING Bank Śląski S.A 7 Oddział w Poznaniu, ul Piekary 7 61-823 Poznań Numer rachunku: 16 1050 1520 1000 0022 8370 1221 To co? Wplacisz te obiecane pieniadze czy udowodnisz, ze jedyne co potrafisz to dowcipkowac i udawac madrego w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor doktor Re: POMYŁKA W ARTYKULE IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.08.05, 19:53 Wykorzystywanie uczuć patriotycznych. Dobre, haha. Zważywszy, że nie Lecha piją też fani innych zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiślak Od dziś piję tylko Lecha i Tyskie !!! :) Wisła !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:36 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Dobra akcja 08.08.05, 14:15 Bardzo dobra. Jakby KP powiedziała od razu, że nie da kasy, bo klub cienko przędzie, pewnie by nie było buntu. Ale cały czas kołować a potem podpisać sporą umowę z innym klubem? Jestem z Łodzi i raczej nie przestanę pić Tyskiego (bo lubię). Ale myślę, że taka zorganizowana akcja baardzo zaboli KP - bo to będą straty liczone w dużych pieniądzach w skali roku. Zwłaszcza, że pewnie właściciele pubów i ogródków szybko wyczują co jest grane i zmienią sponsora. Zobaczymy jak p. Kulczyk będzie się śmiał za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Dobra akcja IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 14:55 Dokladnie o to chodzi. Dziekuje ze chociaz jeden internauta zrozumial sens bojkotu. Chodzi o klamstwa tej firmy przez wiele lat. Dali klubowi Lech male kwoty, a tytuluja sie najwiekszym sponsorem, robia kampanie reklamowe podchwytliwie zerujace na sympatii poznaniakow do Lecha Poznan. Co jakis czas na zadanie kibicow o wieksze zaangazowanie w klub, zbywali roznymi warunkami, ktore byly przez klub spelniane. Ale teraz miarka sie przebrala. Albo wchodza do Lecha, albo wylot z Poznania. Wykurzymy ich stad, bo nas zwyczajnie oszukali. Szanse na ugode i polubowne zalatwienie sprawy jeszcze maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: Dobra akcja IP: 193.111.166.* 08.08.05, 15:19 To chyba, w mordę, całkiem jasne dlaczego kibice sie wqrwili - i maja 100% racji, niech to zadziała, że w poznaniu o okolicach sprzedaż "Lecha" zjedzie na pysk. Ciekawe czy (zdaje się, że nie) Zarząd klubu LECH też zgłasza pretensje do KP za ten właściwie oszukańczy sponsoring ostatnich lat, nie proporcjonalny do korzyści KP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruko Re: Dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:31 tak pobijcie ich, spalcie ich domy i posypcie gaszonym wapnem. potem zabijcie wszystkich ktorzy nie sa po waszej kibolskiej stronie. gdzie jest policja? Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Dobra akcja 08.08.05, 15:39 Gość portalu: fruko napisał(a): > tak pobijcie ich, spalcie ich domy i posypcie gaszonym wapnem. potem zabijcie > wszystkich ktorzy nie sa po waszej kibolskiej stronie. gdzie jest policja? Jak sie takie czyta to nie wiadomo - smiac sie czy plakac... A mowia, ze to kibice sa idiotami... Panie Fruko, jakie pobijcie? Kto kogo chce bic? Jesli w sklepie kupie inne piwo, to kogo bije? Powalilo Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruko Re: Dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:11 uzytkownik qwert: "Ale teraz miarka sie przebrala. Albo wchodza do Lecha, albo wylot z Poznania. Wykurzymy ich stad, bo nas zwyczajnie oszukali. Szanse na ugode i polubowne zalatwienie sprawy jeszcze maja. " to chyba jeden z waszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal hm chyba masz problemy z rozumieniem tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 01:24 wykurzymy ich tzn. markę, firmę a nie ludzi - chyba to mr qwert miał na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Dobra akcja IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 15:41 Jakie to polskie. Obrzucac wyzwiskami wedle stereotypu. Zalzoe sie ze fruko to jeden z tych "wielce tolerancyjnych". Pieknie sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrowy_lasek Re: Dobra akcja IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 09.08.05, 17:38 tiaaa, już widzę, jak zarząd sporej korporacji negocjuje z wygolonymi kolesiami, któzy mienią się reprezentantami jakiegoś klubu; co więcej, już widzę, jak spadek spożycia pewnej marki w grupie kilku tysięcy osób (ile was było ostatnio - 4000?) zmusza KP do zainwestowania w tenże klub; polubownie? z wami?? hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloo Lech Tyskie Zubr to najwiekszy syf wsrod piw IP: *.comernet.pl 08.08.05, 14:14 Kazde piwo jakie przejmie kompania p. zamienia sie w syf przypominajaca gazowana orenzadke.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota lokalny Re: A ja pije ŁÓDZKIE MOCNE!!! IP: *.pai.net.pl 08.08.05, 14:55 Bardzo dobre! Lepsze niz te wszystkie lechy, żywce , tyskie, warki i barki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADIK Re: PORTER ŁÓDZKI!!!! IP: *.pai.net.pl 08.08.05, 14:56 SUPER PIWKO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek JaJużDawnoZamienilemLechaNaNoteckieIdżako-kokainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:32 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrowiak Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.promax.media.pl 08.08.05, 16:09 Nasz protest absolutnie nie jest protestem przeciwko sponsorowaniu Wisly. Popieramy decyzje KP o sponsorowaniu pilki noznej. To dobry i od dawna oczekiwany ruch. Protestujemy przeciwko sposobowi potraktowania Lecha Poznan. Klubu będącego ważnym symbolem regionu w ktorym siedzibe ma Kompania i do ktorego deklaruje ona ogromne przywiazanie. Przypominamy, ze piwo Lech zawdziecza swoja nazwe wlasnie Lechowi Poznan. Przez wiele lat nazwa ta byla wykorzystywana przez browary, ktore żerowały na sympatii Wielkopolan do Lecha Poznan. Teraz KP odwraca sie od klubu, ktoremu sama tyle zawdziecza. Oszukuje kibicow wobec których wielokrotnie deklarowala przywiazanie do poznanskiej piłki nożnej. Brak poważniejszych inwestycji w klub tłumaczyla strategią firmy, ktora nie pozwalala na zaangazowanie środkow na poziomie regionalnym. Okazało sie to nieprawda. Kibice Lecha i mieszkancy Wielkopolski maja prawo czuc sie rozgoryczeni tym, ze firma deklarujaca swa miłosc do ich regionu podejmuje decyzje finansowe, ktore nie są dla tego regionu korzystne. Firma Kompania Piwowarska araz z panem Kulczykiem zlikwidowała w Wielkpolsce małe browary wykupując je i zamykając. Tak stało się z browarem w Grodzisku i w Ostrowie. KP oszukuje Wielkopolan wmawiając im że te działania to dla ich dobra. Dopiero perfidne tłumaczenie i postępowanie w kwestii sponsoringu okryło prawdę o Kampani Piwowarskiej. Kompania Piwowarska to firma wroga Wielkpolsce. Wielkopolanie maja prawo protestowac przeciw wykorzystywaniu ich uczuć. Ja nie piję Lecha i Tyskiego od czasu likwidacji browaru w Ostrowie Wlkp. Dziś jestem przekonany że moja decyzja jest słuszna. KIBICUJĘ LECHOWI. NIE PIJĘ LECHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 16:13 ja od dawna jestem ciety na kulczyka(od zniszczenia browaru w Ostrowie WLKP).do marek podanych na stronie powinniscie dodac Dog in the fog tylko co mi teraz zostaje??fortuna...warka...zywiec...jeszcze jakies dostane w Poznaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Wwa Brawo za pomysł !!! IP: 213.17.170.* 08.08.05, 16:15 No cóż nie przepadam za Lechitami ale uważam że taki klub zasługuję na wsparcie na odpowiednim poziomie. Nic nie tracicie na tej akcji a Kulczyka zaboli troche w kieszeni jak mu pewny rynek się zbuntuję. Tak to jest jak sie nie szanuje klienta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Brawo za pomysł !!! IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 08.08.05, 16:44 Obiektywny Wwa dzięki za solidarność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gleiwtz Re: Brawo za pomysł !!! IP: *.broker.com.pl 08.08.05, 18:19 No tak zaboli, a jak zoboli to zmniejszy dotację i nawet marnych pół mln. złociszów Lechu nie dostanie. Czyli filozodfia po kibolsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.idea.pl 08.08.05, 17:00 Ja i moje towarzystwo nie pijemy piw z KOMPANII PIWOWARSKIEJ od piatku.Zachecam wszystkich do bojkotu KP!!!Jest nas wielu,akcja powoli staje sie glosna w calym kraju i mysle ze "marketingowcy"z KP zaczynaja juz przeliczac straty zwiazane ze swoja debilna decyzja.Razem mozeny wiecej!Niech kazdy z Was namawia znajomych do bojkotu,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.chello.pl 08.08.05, 17:17 Przyłącza się Gdynia.Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz browaru Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 08.08.05, 17:06 Lech i Tyskie to są PRZEREKLAMOWANE SIUŚKI nie piwa!Po 2-3 wypitych browarach tej marki mam w gębie gorycz jakbym piołunu się najadł.Piwo musi mieć posmak nie tylko goryczki ale też i słodu,a do takich należą:ŻYWIEC,OKOCIM,PIAST a z zagranicznych PILZNEŃSKI PRAZDROJ(pilzner) czy BUDZIEJOWICKI BUDWAR(budweiser).Lecha to można było się napić ze smakiem ale niestety 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurand!!!!! Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.eia.pl 08.08.05, 17:40 Cala sobote pilismy JURANDA MOCNEGO na biwaku kolo mragowa. TO JEST PIWO!!!!! a kibicujemy roznym druzynom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnomik Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:41 Cala Polska pie.r.d.oli kiboli LECHA (Poznan). A piwo i tak bedziemy pic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Piwo Lech? Nie piję! IP: *.chello.pl 08.08.05, 22:03 Pisz za siebie.Nie wypowiadaj się w moim imieniu,ok?Ja się do chamów nie zaliczam i nikogo nie p.. A Ty na szczęście,kmiotku,całej Polski jeszcze nie stanowisz,więc zamilcz.Nie musisz się chwalić,że mózg Ci wypłukało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic <oszukany> Piwo Lech? Nie piję! www.kp.go.pl IP: *.icpnet.pl 08.08.05, 17:11 Wejdźcie na tę stronę www.kp.go.pl i rozsyłajcie do innych kibiców. Koniec wykorzystywania marki jaką jest nasz kochany klub! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Piwo Lech? Nie piję! www.kp.go.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:53 www.street.icarus.desk.pl/antykp/heja.jpg :-) Kibicuję LECHOWI, nie kupuję lecha Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: Piwo Lech? Nie piję! www.kp.go.pl 09.08.05, 11:22 Nie heja tylko hejah :) street.icarus.desk.pl/antykp/hejah.jpg to tez jest niezle: street.icarus.desk.pl/antykp/prawie.jpg Odpowiedz Link Zgłoś