Dodaj do ulubionych

Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:00
nic w tym ozonie nie było, takie pismo alaa kobiece dużo fotek mało treści,
tematy o ktorych juz wszystko dawno zostalo powiedziane czy też w ogole
nieistotne, albo kreowane przez media sztucznie bzdety, nie mial szans bo
rynek takich pism jest juz zajety przez wprost,politykę, neesweek, ale chyba
i tak najciekawsza jest chyba angora.
Obserwuj wątek
    • block-buster Ozon oglasza powolny upadek tytulu... 24.08.05, 17:01
      Ozon nie bedzie nigdy konkurencja dla trzech czolowych tytulow rynkowych.Nie
      ten zespol.Palikot najpierw musialby podkupic kilkunastu zawodowcow z
      Polityki,Newsweeka,Wprost.I po paru tygodniach profi przeskoczyliby sto
      tysiecy.Ale nie dzieciaki z Frondy i innych tabloidow.Robienie magazynu to
      szczegolna umiejetnosc dostepna tylko nielicznym.Takze pisanie w takim
      magazynie.A tego wlasciciel wytwornii tanich win nigdy nie zrozumie...Nie ta
      klasa zawodnika.
      • Gość: prosba Re: Ozon oglasza powolny upadek tytulu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:30
        mam prosbe - stawial spacje po kropce i przecinku. dziekuje.
        • Gość: Oliveira Fronda ogłasza upadek tytułu... IP: *.acn.waw.pl 25.08.05, 16:14
          Wybitne osobowości literackie pismo założyły, to i sprzedaż gigantyczna...
      • Gość: tom Re: Ozon oglasza powolny upadek tytulu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:39
        czytalem ozon i przestalem. Czytalbym dalej ale jak Palikot i reszta sie tak
        zapalili, ze malo malo i wywalili ekipe i gazeta sie rozkleila i kicha..
        A poczatek byl dobry i teksty wlasnie nie takie jak u konkurencji. No moze
        A.Passent to byl niewypal.
        Mam dobrą radę dla chlopakow wywalnych z ozonu. Zrobcie dobrą gazete
        internetową i bedą czytelnicy. A co...
        • dawkins Myślisz, ze z tego wyżyją? 24.08.05, 22:03
          Jak na razie w Polsce poza trzema, czterema portalami internet to hobby - albo
          dodatek do głównej działalności. W ostateczności ekonomiczna reklama:)
        • Gość: Qubak "Stary":) Ozon był bardzo dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:23
          I nikt mi nie powie, że nie. Że dużo obrazków?? a gdzie indziej to co, inaczej?
          wszędzie mniej więcej tyle samo. poziom tekstów rzeczywiście różny -
          np.siarnkazm troszku fajny tylko za pierwszym razem a i to nie cały. Paasent
          porażka, czas już rezerwować miejsce na Powązkach, Panie Danielu. Że propaganda
          sukcesu?? W Polsce bardziej takiej potrzeba niż ogólnodostępnego defetyzmu.

Stary Ozon nie chciał się jednak sprzedać. Kiepska - jak mówią fachowcy -
          nazwa... fatalna kampania... no nie wiem, nie znam się. Moim zdaniem nazwa
          ciekawa, pozytywnie się kojarząca, ale czy dobra na tygodnik? Hmm..

Ale Nowy Ozon jeśli ma się uczyć od topowych tygodników to nie będę go czytać,
          bo to wszystko już było. Może i należę do mniejszości cztających tygodniki, ale
          może właśnie to ta nisza jest Waszą szansą, Ozonie??
          • Gość: Kornik Agata Passent, nie Daniel P. IP: *.chomiczowka.net.pl 25.08.05, 16:08
            W "Ozonie" pisywała Agata Passent, a nie Daniel Passent. Drobna różnica, ale
            jednak zauważalna. A wysyłanie na Powązki nielubianego przez siebie publicysty,
            to nie dyskusja na forum, tylko zwyczajne chamstwo.
          • traxa Re: "Stary":) Ozon był bardzo dobry 25.08.05, 17:05
            zgadzam sie:)fakt, że czasem mogliby się bardziej rozpisać, a nie pobieżnie
            traktować temat:)ale brawo za dział zyski-galeria!dobrze poczytać o czyms
            optymistycznym!
      • Gość: tubu5000 Re: Ozon oglasza powolny upadek tytulu... IP: *.chello.pl 24.08.05, 21:00
        No zgodze sie ze polityki nie dogoni, ale Wprost? Przeciez to niemal Fakt...
        • Gość: Wiola Re: Ozon oglasza powolny upadek tytulu... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 19:24
          "Wprost" jest okropny. To tabloid.
      • Gość: aga Re: Ozon oglasza powolny upadek tytulu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:13
        Ozon już podkupił kilku specjalistów z Neewsweeka, panie fachowiec.
      • Gość: vet Re: Ozon oglasza powolny upadek tytulu... IP: *.intranet / *.piwet.pulawy.pl 29.08.05, 11:37
        Fronda to tabloid..:))) Gratuluję dziennikarskiego rozeznania.
    • pavle Mały Gość Niedzielny - na kredowym papierze 24.08.05, 17:07
      i tyle samo co Małyg Gość Niedzielny będzie miała ta gazetka parafialna nakładu.
      ludzie się na tym poznają, i nic tu nie pomoże plucie wokoło i kolorowe zdjęcia.
      • Gość: Tomek E-e, nic z tego nie bedzie IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 24.08.05, 17:57
        Nowy podzial ozonu na dzialy to czysta zrzynka z newsweeka. poziom artykulow w
        ozonie to wypracowanka licealistow czystej wody i rownie jak
        one "interesujace". cala redakcja powiela zagadnienia z innych tygodnikow przy
        zupelnym braku inwencji wlasnej.
        • Gość: Tom Re: E-e, nic z tego nie bedzie IP: 195.205.119.* 24.08.05, 18:16
          Nie zapominaj, że polski Newsweek też startował z zespołem nabranym z różnych pism kobiecych i do dzisiaj to w zasadzie tabloid - ciekawe tematy i nagłówki, ale mało treści - mało ma on wspólnego z angielskim orginałem. Różne tematy z okładki "seks tak", "seks na opak", wypowiedzi zmyślonych osób. Teraz jest mniej seksu, ale do dzisiaj można znaleźć różne "smaczki", jak np. nieistniejący student z pewnej uczelni wypowiadający się o rynku pracy ( niestety autor nie przewidział, że uczelnia była prywatna i posiada listę wszystkich absolwentów i studentów, i że komuś będzie się chciało sprawdzić personalia ). Newsweek zamieścił wprawdzie sprostowanie, ale bez żadnego komentarza, czy usprawiedliwienia.
          • Gość: odys Re: E-e, nic z tego nie bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:12
            do dzisiaj można znaleźć różne "smaczki", jak np. nieistniejący student z
            pewnej uczelni wypowiadający się o rynku pracy

Gazeta swojego czasu, pisząc w dodatku warszawskim o "bombie" w moim liceum
            zacytowała "Anię z IIIb". Tylko że to była szkoła męska.
            To chyba po prostu zdarza się wszystkim dziennikarzom.
            • Gość: Tom Re: E-e, nic z tego nie bedzie IP: 195.205.119.* 25.08.05, 18:25
              Ha ! A to dobre ... Trzeba było protestować. Może mieli na myśli osobę z innego liceum, tylko tak niezręcznie wyszło w artykule. Wyborcza trzyma jednak pewien poziom, może czasami refleksje dziennikarzy są żenujące, ale jakoś nie chcę mi się wierzyć, aby tak bezczelnie sobie wymyślali różne osoby.
    • Gość: zzz Re: Z takim tytułem , jak "OZON" IP: *.magma-net.pl 24.08.05, 18:12
      każda strategia skazana jestna niepowodzenie. Chyba właściciele nie wiedzą,że
      OZON to nazwa politycznego ugrupowania (akronim od nazwy "Obóz Zjednoczenia
      Narodowego", ugrupowania powstałego w 1937 r.po rozpadzie BBWR-u), dążacego do
      przekształcenia Polski w państwo o profilu faszystowskim. Taki tytuł mógłby
      obecnie być odpowiedni jedynie jako organ prasowy jakiejś marginalnej partii
      faszystowskiej. Ogromna wiekszość Polaków ma obrzydzenie do politycznych opcji
      o takim zabarwieniu.
      Jeżeli zaś tytułowy "OZON" oznacza alotropową odmianę tlenu, to właściciele
      pisma muszą wiedzieć, że jest to substancja trująca (obecnie dowiedziono, że w
      każdym stężeniu). Czy komuś trzeba dziś tego rodzaju bodźców? Jeżeli natomiast
      właściciele nie mają takiej elementarnej wiedzy, to po co czytać pismo wydawane
      przez prostackich nieuków!
      • zorbi1 Re: Z takim tytułem , jak "OZON" 24.08.05, 18:21
        OZON niestety jest pismem tak beznadziejnym, że aż boli. To tak jakby śmieci z
        Polityki i Wprost, połączyć kiepskimi tekstami równie kiepskiego Newsweeka i
        ubrać w coś a'la tabloid. Kicha, partactwo i właściwie kto to czyta ???
        • block-buster We wrzesniu Ozon bedzie mial 25 tysiecy nakladu 24.08.05, 18:27
        • Gość: Jaca Widać w tym piśmie rękę Drzymałki... IP: *.spray.net.pl 24.08.05, 19:12
          Kiedys dziennikarz zadzwonił do niej na komórkę i spytał, czy udzieli mu
          wywiadu... "Nie mogę, włąśnie skręcam w lewo..." brzmiała odpowiedź...
      • Gość: Jacek-t Re: Z takim tytułem , jak "OZON" IP: *.chello.pl 24.08.05, 19:20
        "OZON to nazwa politycznego ugrupowania (akronim od nazwy "Obóz Zjednoczenia
        Narodowego", ugrupowania powstałego w 1937 r.po rozpadzie BBWR-u), dążacego do
        przekształcenia Polski w państwo o profilu faszystowskim." - chłopie gdzieś ty
        się historii Polski uczył i z czego. Chyba z podręczników towarzysza Jaremy
        Maciszewskiego - szacownego rektora WSNS przy KC PZPR. Jeśli twoje wiedza na
        temat dziennikarstwa lub chemii jest równie rozległa jak na temat historii
        Polski to lepiej się w ogóle nie wypowiadaj.
        • Gość: robert Re: Z takim tytułem , jak "OZON" IP: *.lipno.com.pl / 80.48.21.* 24.08.05, 21:13
          no niestety ale ta organizacja miala tendencje faszystowskie
          (pl.wikipedia.org/wiki/Ob%C3%B3z_Zjednoczenia_Narodowego) ale mniejsza o
          to to nie jest najwazniejsze, główna sprawą wg mnie jest to ze jest to jednak
          substancja trująca (pl.wikipedia.org/wiki/Ozon_(chemia)) i wiekszosci
          zle sie kojarzy, tak ze z tym tytułem nie wróżę im sukcesu, no ale tak to jest
          jak sie za cos biorą amatorzy co nawet dobrej nazwy nie potrafia wymyslec
    • Gość: KAZ Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 18:36
      A ja czytam Ozon. I mnie sie podoba za pozytywne nastawienie do życia.
      Oby im sie udało utrzymać na rynku. Tak szybkie zmiany kierownictwa jednak nie
      najlepiej swiadczą o przygotowaniu rynkowym.
    • slovas Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię 24.08.05, 19:00
      Kupowałem Ozon przez kilka tygodni. Wydawał mi się wtedy pozytywną odmianą od
      dotychczasowego tonu obecnego w mediach. Ale przeszło mi, gdy kolejne numery
      powielały te same błędy: conajmniej tydzień za najważnijszymi wydarzeniami, mało
      porywające teksy, trochę takie na siłę, poruszające się wśród ogólików lub spraw
      powszechnie znanych, a nadto zawierające błędy. Każdy numer był coraz bardziej
      mdły. Chyba tylko dział "psychologia" trzymał poziom. Na marginesie wkurzyła
      mnie też ich strona internetowa. Kilka razy próbowałem zakładać tam konto -
      bezskutecznie.
      Nie wiem co przyniesie opisywana zmiana. Ja na pewno do Ozonu nie wrócę.
      • Gość: Jacek-t Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.chello.pl 24.08.05, 19:16
        A ja włąśnie zaczynam czytać OZON i zamierzam dać redakcji trochę czasu na
        wypracowanie swojego stylu.
    • tgaw Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię 24.08.05, 19:42
      Kiepsciutki ten Ozon, z ciekawosci raz nawet go chcialem kupic, ale ta pseudo
      mlodziezowy layout i teksty o "dupie maryni" raz-dwa mnie do niego
      zniechecily...

miast wydawac 4 mln na reklame lepiej zmiencie tytul... tego ja juz nie kupie
    • Gość: dziku Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.autocom.pl 24.08.05, 20:09
      a moze patronat nad jakims projektem AEGEE www.aegee.krakow.pl
      • Gość: prince leopold Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:51
        pampersjada w kolorowym wydaniu na glansowanym papierze.
        kto to kupi?
        będzie tak jak z wołkowym "Życiem"...
    • aniaczepiel Czemu?! 24.08.05, 21:18
      Mi się podobała stara wersja "Ozonu".
      Teraz pewnie ten tygodnik będzie kolejną prawicową, konserwatywną gazetką.
    • Gość: ja BRAWO OZON!!! IP: *.bazapartner.pl 24.08.05, 21:34
      Ostatni numer o zagrożeniach totalitarnych spowodowanych rozwojem technologii
      jest po prostu SUPER! Każdemu polecam!
      A to, że GW zaczyna piać o OZONIE świadczy tylko o obawie GW, że już zupełnie
      środowisko GW straci władzę interpretacji w POLSCE!
      Brawo GÓRNY!
      Ile płacicie za teksty?
      • Gość: on Czy ktos się wypowie merytorycznie??? IP: *.bazapartner.pl 24.08.05, 21:42
        Przecież ostatni numer jest super! Po prostu super.
        Stawiają na godność człowieka, wypowiadają wojnę manipulacji,
        temat przewodni w każdym numerze (podobnie jak fokus tylko głębiej i inteligentniej)
        To jest pismo, ktore ma duże szanse, a że nie podoba sie środowisku medialnych
        autokratów z Agory?
        To inna sprawa
        • Gość: co.ty.powiesz odmiany zaimka osobowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:05
          Było "ja", potem "on", jest jeszcze "ty", "ona" i "ono", no i liczba mnoga.
          Czy nie mógł(a)byś się zdecydować na jeden nick? Zmieniając go tak nieudolnie,
          a do tego pisząc z tego samego komputera sprawiasz, że można nabrać podejrzeń,
          iż to ktoś z redakcji wzmiankowanego pisma próbuje robić reklamę...
          • Gość: ty - wcześniej on Re: odmiany zaimka osobowego IP: *.bazapartner.pl 24.08.05, 22:09
            co za róznica jaki nick
            .Dla mnie liczy sie treść.
            Nie bawią mnie takie dyrdymały....
    • x-y-z Mamy dość opiniotworczych gazet !!!!!!!!! 24.08.05, 21:42
      Nie oczekujemy na kolejną opiniotwórczą [czyt. robiącą wodę z mózgu]
      gazetę.

Oczekujemy jak najszerszego dostępu do informacji, które uwzględniałyby równy
      dostęp wszystkich formacji, wszystkich punktów widzenia - bez wyszydzania
      kogokolwiek .... tylko tyle i jak się okazuje aż tyle
      • Gość: g Re: Mamy dość opiniotworczych gazet !!!!!!!!! IP: *.bazapartner.pl 24.08.05, 21:54
        No to piszesz o Ozonie wlasnie. Kup numer o technologicznych zagrożeniach i
        przejżyj autorów, a sam sie przekonasz..
        Pozdrawiam
        • Gość: co.ty.powiesz rezygnacja z zaimków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:07
          Patrz wyżej ja-on! I _przejrzyj_ na oczy ;)
        • Gość: Qubak A co ma dobór autorów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:33
          Ejże, w końcu nie nazwiska a treść się liczy. Jeśli po nazwiskach autorów
          wyciągasz wnioski to nijaki poziom tej dyskusji.
    • Gość: Woda Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:53
      Hi hi, i gdzie to pokolenie JP2?! Raczej to pokolenie MP3 ;-)
    • Gość: Rafał a propos 100 tys. nakładu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 22:02
      W połowie siernia miałem okazję poczytać prasę lokalną - zawsze się z niej dowiaduję czegoś ciekawego. Czytałem "Gazetę Kujawską" (mutację "Gazety Pomorskiej"). Do numeru była dołożona... gazeta "Ozon" - z 30 VI 2005. Ciekawe. "GK" podaje, że ma nakład 92 tys. Nie wiem czy to nakład całej "Pomorskiej" czy tylko w wersji "Kujawska".
      • Gość: ja Link do Ozonu - zerknijcie, a potem mowcie IP: *.bazapartner.pl 24.08.05, 23:15
        www.ozon.pl/tygodnikozon_2_5_447_2005_18_1.html
        "Berlińczycy obalający znienawidzony mur skandowali: „Freiheit!” (Wolność), a
        Francis Fuku-yama wieszczył „koniec historii”. Mało kto wówczas przypuszczał, że
        już wkrótce w warunkach liberalnej demokracji tak powszechne i zaawansowane
        technicznie staną się środki kontroli i inwigilacji, o jakich władcom
        totalitarnym nawet się nie śniło. Po kilkunastu latach coraz częściej w
        zachodnich dyskusjach pada pytanie: – Czy warto zrezygnować z wolności na rzecz
        bezpieczeństwa?"
        • Gość: ja A może to niepodoba sie lewicy w Ozonie??? IP: *.bazapartner.pl 24.08.05, 23:18
          www.ozon.pl/tygodnikozon_2_5_459_2005_18_1.html
          Idol i bojownik nowej lewicy jest zarazem jednym z największych bossów
          narkotykowych w Ameryce Południowej. To jednak zupełnie nie przeszkadza jego
          zwolennikom.
    • Gość: Paweł Kierski Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: 80.72.34.* 25.08.05, 08:47
      Było może niezbyt profesjonalnie, ale przynajmniej inaczej. Teraz będzie tak
      samo jak u innych, za to tak samo mało profesjonalnie, jak dawniej. Szkoda -
      była szansa na większy wybór tematów.
    • Gość: Jurek Niech napisza o klamstwach WC a liczba IP: *.hsd1.ma.comcast.net 25.08.05, 15:33
      czytelnikow wzrosnie.
    • Gość: McCoy Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: 213.77.14.* 25.08.05, 15:38
      Do kogo skierowana jest ta gazeta !!!. To po pierwsze.
      Po drugie styl pisania oraz dobór tematów.
      Odrzucająca forma graficzna. To po trzecie.
      No i ta kampania promocyjna w mediach - zupełny brak profesjonalizmu i
      koncepcji. Dalej wyliczał nie będe - bo lista jest długa.
    • Gość: PJZ Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: 193.109.244.* 25.08.05, 15:53
      Czemu droga redakcjo GW uznaliście, że można czytać tylko jeden z wymienionych
      w ankiecie tygodników. Ja czytam trzy ale wybrać dało się tylko jeden.

PJZ
    • feliks-50 To badziewie nie ma szans ! 25.08.05, 17:12
      he,he, tygodnik dla pokolenia JPII !! Wszyscy chca zarobic na JP II nawet taki
      szmatlawiec.
    • very_martini Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię 25.08.05, 17:21
      Kupowałam do ostatniego numeru, któremu szefował stary skład, dopóki z
      pierwszych dwóch rubryk stopki redakcyjnej nie znikną nazwiska, które tam się
      obecnie znajdują, nie dam im złamanego grosza. Górnemu zdarza się napisać coś do
      rzeczy, ale miejsce reszty jest we Frondzie. Wywalenie Passent tez znamienne -
      domyślam się, że za nazwisko. Jej ojca wprost nie znoszę, ale felietony AP czyta
      się szybko i przyjemnie.
      Kupowałam Ozon dlatego, że był optymistyczny i starał się pokazywać, ze Polska
      nie jest taka straszna i coś tu można robić. Nie spodziewam się takich
      materiałów po Robercie T. Będzie za to, podejrzewam, marudzenie jakie swego
      czasu produkowały babcie piszące listy do "Rycerza Niepokalanej"
      Dobrze, że dzięki nowej druzynie Ozon będzie miał wyrazistą linię
      światopoglądową, bo reszta tygodników - poza Polityką - jej nia ma, szkoda
      tylko, że ja się z nią nie identyfikuję, chociaz bliżej mi do "prawej" strony,
      niż do "lewej".

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: kierownik Myślałem, że ten Palikot jest trochę rozsądniejszy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.05, 18:03
      • Gość: Wiola Re: Myślałem, że ten Palikot jest trochę rozsądni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.05, 19:29
        ja tez
    • Gość: maciek Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.echostar.pl 25.08.05, 18:28
      Ślizganie się po tematach, mało treści - to było kiedyś.
      Nowy OZON kupuję od trzech numerów. Bez zarzutu. Odpowiada mi światopoglądowo,
      co Strażnik Jedynie Słusznych Poglądów uznałby pewnie za przejaw faszyzmu. Nie
      jest to czasopismo naukowe oczywiście i tematy traktuje trochę pobieżnie, ale i
      tak się cieszę, że mam wreszcie swój kolorowy tygodnik. Jeśli chcę sięgnąć
      głębiej co kwartał kilka dni z życiorysu zabiera mi świetna Fronda :-)
      • mellinda1 Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię 30.08.05, 21:48
        ile ci placa za pianie na temat frondy na wszystkich forach? nie tedy droga,
        koles.
    • Gość: Cuteass Frondowate gowno..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:31
    • metr Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię 25.08.05, 19:37
      Rzeczywiście "Ozon" jest taki sobie. Jak te wszystkie pisemka typu "Polityka"
      czy "Newsweek". Może "Wprost" wystaje trochę ponad przeciętność, choć połowa
      zawartości to reklamy i inne bzdety. Za to GW jest przewidywalnie tendencyjna.
      I dlatego sytuacja jest rozpaczliwa. Poza wielką jak mój dywan "Rzeczpospolitą"
      i może "Tygodnikiem Powszecznym" nie ma nic godnego uwagi na rynku.
      • Gość: :) Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.acn.waw.pl 26.08.05, 15:00
        ja juz sie na ten temat w swoim "charakterystycznym stylu" nagadalem.. nie mam sily juz klepac w klawiature na ten temat. krotko mowiac "zeb zszedl.." :D
        • Gość: M Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię IP: *.elk.mm.pl 26.08.05, 15:30
          Kupuję i nie mam zamiaru przestać,gazeta podoba mi się.
      • dr.kidler Re: Tygodnik "Ozon" ogłasza nową strategię 27.08.05, 09:58
        metr napisał:

> Rzeczywiście "Ozon" jest taki sobie. Jak te wszystkie pisemka typu "Polityka"
        > czy "Newsweek". Może "Wprost" wystaje trochę ponad przeciętność,

Tylko ze w doł.
        Mazurek/Zalewski byli pierwszymi jaskolkami "urbanizacji" tego pisma.
    • transsybir Re: "Fronda" i apologia autorytarnej władzy ██ 29.08.05, 22:25

Środowisko Frondy, które przejęło Ozon nie cierpi demokracji, czego wcale nie
      ukrywa publikując apologetyczne teksty o Legionie św. Michała Archanioła,
      Pinochecie, Salazarze czy idei konserwatywnej rewolucji.
      Cieszy mnie to niezmiernie, ponieważ w przyszłości chłopaki bez mrugnięcia okiem
      zaakceptują autorytarne, konserwatywne rządy w Moskwie.

KONSERWATYWNA REWOLUCJA
      (...) jedyne co może być skuteczne to, według nich, "przebić się w przód" i "Z N
      I S Z C Z Y Ć wszystkie polityczne formy liberalizmu" (F. G. Junger).
      www.fronda.pl/arch/08/053.htm

Legion św. Michała Archanioła
      www.fronda.pl/archiwum/06/022-023.htm

Salazar byt antyliberałem i antydemokratą, cenił silną, auto­rytarną politykę
      www.fronda.pl/arch/13-14/141.htm

Tak, tak. Fronda nie lubi demokracji.

• transsybir każde pokolenie ma całkiem nowy konserwatyzm 08.09.05, 20:40

"Prawie każde pokolenie ma całkiem nowy konserwatyzm kością w gardle stający
        konserwatywnym ojcom."
        Armin Mohler

• transsybir Re: "Fronda" i apologia autorytarnej władzy π 03.05.08, 16:15
        > zaakceptują autorytarne, konserwatywne rządy w Moskwie.

==
        "Prawie każde pokolenie ma całkiem nowy konserwatyzm kością w gardle stający
        konserwatywnym ojcom."
        Armin Mohler
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka