Dodaj do ulubionych

Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób

• Gość: jan Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.ghnet.pl 01.09.05, 16:04
      Bezprawie pod patronatem prawa ma w naszym kraju chyba wiele den. Jak myślimy,
      że juz osiagneło dno, to okazuje się, że jest następne.
    • Gość: T.K. Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:05
      Jak Lepper wysypywał na tory zboże, tarasował drogi kraju bronami i Bóg wie co
      jeszcze wyczyniał to dostał wyrok w zawiasach. A tu jak tyle osób potwierdziło
      obecność człowieka w innym miejscu to na dwa lata..... Brawo wYSOKI sĄDZIE......
      Rób tak dalej to napewno w Polsce lepiej będzie.
    • Gość: bosko IDIOCI w TOGACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:21
      Rywin po prawomocnym wyroku na wczasy,chłopak któremu nie udowodniono winy-a
      wszystkie wątpliwości powinny być interpretowane na jego korzyść.Naprawa III RP
      powinna się rozpocząć systemu prawnego.
    • Gość: ppp Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: 195.205.152.* 01.09.05, 16:22
      a może 40 osób zeznało że nie było go tego dnia w szkole? Albo kradzież miała
      miejsce 5 minut od szkoły? tego już w artykule nie ma.
      Dobry jest tez komentarz Pana obrońcy praw przestepcy, według którego wyrok
      jest za wysoki bo przecież nic złego sie nie stało. Mam nadzieję że jego także
      spotka niedługo coś o znikomej szkodliwości społecznej.
    • zhk Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób 01.09.05, 16:38
      To tacy fachowcy, co to aplikację zrobili wg. zasad Kalwasa. Za takie jawne
      jaja powinni stracić prawa do wykonywania zawodu, podobnie jak wielu
      innych "fachowców" z innych branż kierowanych przez kosoecja "zawodowe"
    • Gość: realista Tak powinno być IP: *.net.autocom.pl 01.09.05, 16:48
      Skoro jego zdjęcie było okazywane na rozpoznaniu to znaczy, że miał już wcześniej coś podobnego na sumieniu.

Wg mnie albo ktoś jest zły, albo nie - ten widocznie jest i powinni go aresztować za każdą pierdołę.

Nie wierzę w bajeczki, że "to było jednorazowe zejście na złą drogę" i tym podobne.
      • wanda43 Re: Tak powinno być 01.09.05, 17:35
        Przeczytaj sobie moj wczesniejszy post.Wyjasnilam, w jaki sposob policja
        pozyskuje zdjecia.Dodam jeszcze,ze niemal standartem jest pisanie o kazdej,nawet
        nigdy nie karanej i nie notowanej osobie notatek w stylu "znany policji, jako
        wielokrotny sprawca przestepstw,wielokrotnie zatrzymywany i notowany".Takie
        notatki trafiaja do prokuratury,ta nie wnika,tylko sklada wniosek o areszt a
        dyzurny sedzia tez nie wnika i areszt zaklepuje.Nie piszę goloslownie,ja mam
        dowody takiej sprawy.Dla policji,prokuratury liczy sie sztuka zaliczona do
        statystyki,trafiony,zaliczony do wykrywalnosci.A czy winien,czy nie,nie ma
        zadnego znaczenia.Nie ma nawet znaczenia, ze dowody wskazują, ze to co mialo
        zostac skradzione, nigdy nie zginelo.Wystarczy donos jakiegos ćpuna czy innego
        menela i uczciwy,przyzwoity czlowiek trafia do aresztu, a potem jest sadzony
        przez kilka lat, sprawy wyznaczane co kilka miesiecy.Ktos,kto nie przezyl
        falszywego oskarzenia,wielomiesiecznego aresztu i tej hanby zasiadania na lawie
        oskarzonych przez wiele lat, nie jest w stanie zrozumiec, co to znaczy.
    • Gość: nikt Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 01.09.05, 19:31
      ja miałem rozprawę sądową za domalowanie wąsów na legitymacji - na szczęście w
      sądzie sędzia się roześmiała i wszystko rozeszło się po kościach. Ale jakie
      koszty: przesłuchanie na policji (kilka dni + wrzaski i straszenie: teksty w
      stylu "masz mówić kto kradnie radia z samochodów")... Teraz wydaje się to
      humorystyczne, ale wtedy mogli mnie wyrzucić ze szkoły. Całe szczęście
      skończyłem studia i pracuję. Teraz mam przynajmniej wyrobione DO KOŃCA ŻYCIA
      zdanie nt. policjantów. Pozdrówka
    • mreck Re: Dwa lata więzienia mimo alibi 30 osób 15.09.05, 12:10
      chętnie przeczytałbym uzasadnienie wyroku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka