aureliano4 29.09.05, 22:12 W mediach widzimy tylko trzech może czterech kandydatów na schedę po KWAHÓ, co z Korwinem gdzie Giertych senior, Tymiński, Kalinowski.Wszystkie zwierzęta podobno są równe, ale wygląda na to że niektóre są równiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kir Re: RÓWNOŚĆ IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 13:53 Dawniej krążyło takie powiedzenie: wszystkim rowno,sobie wszystko,innym gó...Ale teraz ludziska takie ślachetne,że bardziej bronią godności zwierzęcia aniżeli człowieka.Chyba ewolucja Darwina poszła w inną stronę.Zwierże ma godność a człowiek jeno czasami.I pomyśleć,żę zwierzątko to duszy nie ma.eżeli chodz o polityków t to wydaje się,że mało który ją posiada chociaż powinien.O ich poplecznikach rzekał już nic nie będę. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: RÓWNOŚĆ IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 01.10.05, 21:19 Apopkp.w czasdach PRL-a to hasełko oznacząlo tych którzy mieli chociażby odrobinęwładzy i ich przydupasów.DZisiaj każy widzi co chce. ale wydaje mi się,że haseło nie straciło na swojej aktualnośći przykryte jeno tiulem demokracyi. Niektórzy mogliby sobie czasami nawet powtarzać inne,nowe: Nawet zachwycając się pięknem ruczaju zawsze pomnę na interes partyi ale czasami to nawet pomyślę i o kraju. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Plankton musi znać swoje miejsce w szeregu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:36 > aureliano4 napisał: > co z Korwinem gdzie Giertych senior, Tymiński, Kalinowski. Folklor też ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Plankton musi znać swoje miejsce w szeregu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.10.05, 14:05 A Bochniarz to plankton czy folklor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Plankton musi znać swoje miejsce w szeregu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 15:25 > Gość portalu: T-800 napisał: > A Bochniarz to plankton czy folklor? I jedno, i drugie. Żeński odpowiednik Olechowskiego. Nie da się być w dalekich okolicach polityki i tylko wkraczać do niej raz na cztery lata, by powiedzieć "a kuku, znowu jestem, to ja, pamiętacie mnie jeszcze?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth Re: Plankton musi znać swoje miejsce w szeregu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 14:13 O tym, kto jest politykiem 'poważnym', a kto 'niepoważnym', a nawet 'folklorem' decydują oficerowie prowadzący. A bezmyślna publika (no, jakieś 90 proc.) łyka te sugestie bez zmrużenia oka. Przez ostatnie kilka tygodni byliśmy świadkami kampanii medialnej usiłującej wmówić ludziom, że w wyborach liczy się tylko POPIS, a na inne partie nie warto 'tracić głosu' (to samo było w 1997 r. z AWSem). Chociaż gdyby jakiś myślący dziennikarz przycisnął w rozmowie jednego z drugim z POPISu, okazałoby się, że w gruncie rzeczy nie mają żadnego programu. No ale oni są 'poważni' z definicji oficera prowadzącego. Przydałaby się lustracja dziennikarzy, ale bez chronienia tych, którzy kontynuują do teraz współpracę z Firmą. Odpowiedz Link Zgłoś