Gość: gnA IP: *.chello.pl 11.10.05, 22:39 dziś w toku była 5 liga dziennikarska, czyli paradowska, stasiński, łetowski i dębski...janke i karnowskiego nie interesuje ta klasa rozgrywek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ed Re: miast ziemkiewicza IP: *.acn.waw.pl 11.10.05, 22:51 Bez przesady. Tak naprawdę nie ma obiektywnych kryteriów oceny w zawodzie dziennikarza. Co by nie mówić - Stasiński, Paradowska, Łętowski, Dębski itd. są to ludzie, którzy zrobili mniejsze bądź większe kariery. W zasadzie w polskich warunkach pierwsza liga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnA Re: miast ziemkiewicza IP: *.chello.pl 11.10.05, 22:59 Pierwsza liga jemeńska czy rwandyjska???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: miast ziemkiewicza IP: *.acn.waw.pl 11.10.05, 23:15 A kto w Polsce należy w takim razie do "pierwszej ligi"? Chętnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnA Re: miast ziemkiewicza IP: *.chello.pl 11.10.05, 23:21 Zaremba, Zalewska, Marszałek, Lis, Kolenda-Zaleska, Rymanowski, Pochanke, Gawryluk, Skowroński, Karnowscy, Leski, ...i paru innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: miast ziemkiewicza IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 00:24 No dobrze. Zaremba to jest 1-sza liga (rzeczywiście szybki), a Paradowska piąta (oj, już nie te lata). Przyjmuję do wiadomości. Skowroński i Dębski - no, wiadomo kto przyjdzie lepiej przygotowany do studia. Dębski to oczywiście piąta liga, bo z "Trybuny", a tam z definicji nie może być profesjonalnych dziennikarzy. Dodam, że za Paradowską nie przepadam, a Dębski wraz ze swoją gazetką jest mi całkowicie obojętny. Ale, żeby ich do piątej ligi zaliczać? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: miast ziemkiewicza 12.10.05, 13:20 Gość portalu: ed napisał(a): > a Dębski wraz ze swoją gazetką jest mi > całkowicie obojętny. Ale, żeby ich do piątej ligi zaliczać? Lekcewaza Debskiego zwykle polglowki, bo facet jest dobry. Nie czytam Trybuny, ale czesto go widze w Lozy Praswej TVN24. Sprawia bardzo dobre wrazenie, spokojny i zrownowazony, dobrze sie wyslawia. Nie daje sie zapedzac w mysia dziure, ani przez pozostalych zaproszonych, lącznie z Zaremba, ani przez ironizujaca p. Łaszcz, która zwykle jest moderatorem. A przecez zwykle jest w pozycji atakowanego, i musi bronic swoich politycznych pupilow, co jest sprawa prawie beznadziejna. Teraz przyjda dla niego (i dla NIE), znacznie wygodniejsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowyberet Re: miast ziemkiewicza 12.10.05, 01:01 o rany jakie towarzystwo wzajemnej adoracji. W jednym zdaniu wymieniliscie zaprzedanego pr-owca, zadufanych w sobie infantylnych reporterow i swietnych dziennikarzy. Albo piszecie sami o sobie, albo jestescie takimi amatorami, ze po prostu wpisujecie bezmyslnie nazwiska, zeby pokazac ze cos czytacie/ogladacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: miast ziemkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 13:24 Układasz hierarchię wg tego kto nas ile pasuje do Ciebie ideologicznie...można i tak...A skoro tak,to po co liga ? Powiedz,że takich a takich słuchasz i czytasz,a takich czy siakich nie i bedzie luz...PO co "ligowanie",skoro linia podziału nie uwzględnia warsztatu i talentu,a jedynie ideolo ? Lis,Kolenda,Gawryluk,Pochanke,Skowroński,RYmanowski czy Zaremba są dośc operetkowymi postaciami...można być stronniczym i podlizywać się tym czy owym ale można to robić z charakterem i bez ostentacji...CI których wymieniłeś robią to tak prostacko i kupiaście,ze ręce opadają do kostek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnA Re: miast ziemkiewicza IP: *.chello.pl 12.10.05, 14:16 No kibler, odkryłeś się z tym Dębskim. Powiadasz dobry dziennikarz. A ja powiadam tak : "dobry dziennikarz" znalazł właściwego odbiorcę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: miast ziemkiewicza 12.10.05, 14:39 Gość portalu: gnA napisał(a): > No kibler, odkryłeś się z tym Dębskim. > Powiadasz dobry dziennikarz. A ja > powiadam tak : "dobry dziennikarz" znalazł właściwego odbiorcę. Powiadaj sobie, powiadaj. Miast myslenia, powiadaj sobie, nie Anonimie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnA Re: miast ziemkiewicza IP: *.chello.pl 12.10.05, 19:05 Oczywiście, że 1 liga na ...liście Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: miast ziemkiewicza IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 20:02 Lista Wildsteina swoją drogą (też uważam, że pani redaktor powinna tę sprawę jak najszybciej wyjaśnić), a fachowość swoją. Mam do Paradowskiej wiele zastrzeżeń (np. telefony do Michnika w sprawie Rywina), ale mimo wszystko jest to kobieta na poziomie, przynajmniej po polsku umie mówić - w naszym schamiałym dziennikarstwie to wcale nieczęsta umiejętność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: miast ziemkiewicza IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 20:41 Lista Wildsteina niczrgo tutaj nie wyjaśni jedynie IPN i Sąd Lustracyjny.Tą listęńązwałbym wyczyszczjąćąóóóęńa czydtek służy,wszak wiadomo,żęóóńł€ńęńńńóśćznajdująsięIPN a na liście ludzie wnni i niewinni.IPN jużąńóóńęńóąćnazwiska niewinnych z listy.Jewżeli dopuszczono do wypłwu tych danych to teraz powinno sięje teraz sprostować przyjmując taką samą formułę jak jest na liście. Tego wymaga przyZwoitość. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: miast ziemkiewicza 12.10.05, 20:52 Gość portalu: Kir napisał(a): > Lista Wildsteina niczrgo tutaj nie wyjaśni jedynie IPN i Sąd Lustracyjny. Postulaty, by ludzie ktorych nazwiska znajduja sie na liscie, mieli sie z tego tlumaczyc, sa doskonalym argumentem dla przeciwnikow Wildstina, ktory tlumaczyl ze to nie jest zadna ubecka lista, tylko index nazwisk, podobny do indexu nazwisk w bibliotece. Ciekaw jestem czy moga byc traktowane jako dowod przeciw niemu. Jakos nie slyszalem zeby ktos sie musial tlumaczyc, bo znajduje sie na liscie nazwisk filli biblioteki publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: miast ziemkiewicza IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 22:03 PróbowałeCI odpowiEdzieć fragmentem zGW "Jak czytaćlistęWildsteina bo tam zapisane jest min.,że materiały pIPN przejął z PRL-owskich spec służi wykorzystał ich oznakowanie akt..Wiadomości mi jednak zabanowano twierdząc:Wiadomość nie została wysłana, powód: . Prosimy cytować tylko fragmenty wypowiedzi. FRagment ten na forum cytowałem wielokrotnie.POzostawiam to bez komentarza. pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: miast ziemkiewicza 13.10.05, 00:14 Gość portalu: Kir napisał(a): > PróbowałeCI odpowiEdzieć fragmentem zGW "Jak czytaćlistęWildsteina bo tam > zapisane jest min.,że materiały pIPN przejął z PRL-owskich spec służi > wykorzystał ich oznakowanie akt.. GW swoja droga, a wyjasniena Wildsteina i Dudka sojwa droga. Wildstein i Dudek wyjasnili mi w telewizji ze ta lista to nie zadna tam ubecka lista, tylko cos w rodzaju indeksu z biblioteki. No to ja sie pytam, kiedy Waldemar Łysiak sie wytlumaczy, ze jest na indeksie bibliotecznym, filii nr 3, Biblioteki Publicznej w Tomaszowie Mazowieckiem? - Chyba ze Bronislaw Wildsten i doktor Dudek mnie oklamali. ( Bronka odpuszczam, ale zeby historyk IPN-u klamal? Za moje podatki ...:-)) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: miast ziemkiewicza IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 01:17 Jeżeli nie mogę inaczej to zastanów się sam czy IPN mogło wytworzyć te materiały?No pomyśl logicznie.,przepraszam,że w ten sposób ale nie mogę przytoczyć fragmentów newsa ż GWgdzie sobie wszystko wyczytasz.IPN wziąłcobyło nie sprawdzając nawet czy to jest prawdziwe czy fałszywe sygerował się oceną pracownika SB. Przykład Kaczyńskiegó z fałśżywą deklarącją to co.W udostępnionej na stronach IPN TAJNEJ INSTRUKCJI Saparatu bezpieczeństwa jest zapis iżmusiała byćsporzążóńąłąśńóęcznie.Na podstawie pisma ręcznego grafolog może zidentyfikować indywidualnie osobę,która sporądziła dokument.ęńokazał się fałszywąustalono w procesie z Urbanem.JaKIE DOKUMENTY PODOBNEGO RODZAJU ALBO WOGółe znajdują sięw tych aktach,któę ńprzejąłpo PRL owskich spec służąch.CZyli czyImi aktami dysponuje.Zostawił nawet oznaóąńęąmtych sł€żb o czm we wspominanym juuż przeze mnie artykule z GW,Wypowiadali się w nim przedstawiciele IPN. Gdybym np z policji zabrał spis nazwisk podejrzanych czy też z banku wysokość kont i ich numery to teżbyłby tylko spis biblioteczny? Przecież to są jaja,Ty ujawnisz tajemnicę państwową to co siężTobA DZIEJE? Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir miast ziemkiewicza link do instrukcji IPN IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 13:40 DR Kilder nie dawało mi to spokoju.Zostawiam Wildsteina a wracam do IPN bez zLej woli.Otóż IPN nie mógłwytworzyć tych at ale jedynie mógł przejąć je po spec służbach PRL-owskich i zarichiwizować.nie sprawdzano też autentyczności wszystkich akt ale przyjeto ,że wszystkie były prawdziwe pomimo przypaddków i to udowodnionych,żę znajdują się wśród nich i sprparowane i ffałszywe stąd casus kaczyńskiego i jego proces z URbanem.prof CHrrzanowskiego z jego podsl€chami itd.itp.Pomimo takich przypadków przyjęto,że akta są prawdziwe.Na podstawie czego? Ano tego co umieścił w nich pracownik SB i to bez ekspertyz.Przecież wg zamieszczonej na stronie IPN wszelkie deklaracje i zobowiązania sporządzano odręcznie ponieważ na podstąie pisma ręcznego można zidentyfikować konkretną osobę, która dany dany dokument sporżądziła.Jest to praktyka wszystkich spec służb.Oczywiśćie aby identyfiaca błą możliwa należy wykonać eksertyzy.tutaj zawęziłem temat co do identyfikacji ogólnie.Co zrobił IPN w tym zakresie? Jaką wartość ma LW bez tych czynności? Jednak osoby umieszczone na niej winne są już a priori gdy jest to wygodne.Gdzie zasady procesu,jeżli umiewzczony na LW a pozbawiony prawa pokrzywdzonego nie ma prawa wglądu do swoich akt.Niemcy nie musieli łamać zasad swojego prawa aby dokonać lustracji.Czego więc chcą polscy lustratorzy? Już zastanawiające jest twierdzenie,żę akta nie są SB-ckie ale IPN,gdyby ktoś to chciał wykorzystać na poważnie to dopiero byłby dym. raqwidłowa odpowiedź to akta aparatu bezpieczeństwa zarciwizowane przez IPN.PONIEWAż to aparat bezpieczeństwa je wytworzył.ąle w mediach zrobiono aferę nie rozumiejąc co i kto pisze.Zrobiono to dla głupiej sensacji. Tutaj postaram wkleić Ci się link do instrukcji aparatu bezpieczeństaw ze stony IPN.Ciekawa lektura,nie powiiem.Oby tylko link działał www.ipn.gov.pl/instrukcje_aparat_bezp.pdf Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: miast ziemkiewicza link do instrukcji IPN 13.10.05, 13:58 Gość portalu: Kir napisał(a): > Dzieki za link. Zabezpieczylem sobie juz zawrtosc. A przy okazji mam jedno pytanie. Zauwazyles ze po aferze o. Hejmo, w ktorej maczal palce prof. Kieres, nagle zaprzestano ujawniac agentow. (Poza przypadkiem Kurtyka/Przewoznik, ale to inna sprawa ). Nie wydaje Ci sie ze te wysmiewane, pogardzane "cieple kluski" Kieres, sprytnie zrobil wszystkich w bambuko! :-) Czyzby zwolennicy ujawniania sie wystarszyli, bo doszlo do nich w koncu, na kogo tam sa kwity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: miast ziemkiewicza link do instrukcji IPN IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 14:54 Przyznam się szczerze,nie zwróciłem na to uwagi.Drzaźni mnie cał czas to pienie o demokratycznypaństwie prawa i tplerowanie a nawet peany dziennikarskie w przypadkach gdy łamane są jego zasady.W jednym zE SWOICH posów na zdefiniowałem Bolszewię korzystając z "Czerwone i brunatne" NIEKRASZA,"Między Hitlerem a Stalinem" Hansa von HErwartha i "Prywatnym życiem STalina" Jurija Boriewa. Byłł to długi esej a podstawą jego była KŚ ds Rywina.Nawet podawałem na tym forum link do niego.Wziąłem pod uwagę totalitayzmy i ich przywódców. ESej miał stanowić podstawę do refleksji.Czasem warto przeanalizować i przeszłość. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) a tak poza tym.. IP: *.acn.waw.pl 21.10.05, 06:41 to ja jestem najlepszy i ch.. wam wszystkim w d... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: a tak poza tym.. IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 21.10.05, 11:32 To do mnie czy oo sobie mówisz?Jeżeli do mnie domnie to wygląda na spóźniony rykoszet za tekst w wątku "Oskarżony za prawdę".Alem go też i złóśliwie nie napisał. Co do peanów i pień dziennikarskich to największe ich nasilenie byłó w czasie trwania KŚ ds Rywina na temat mądrości,przenikliwości,dociekliwości itp posła Rokity.Wypowiedziałem już dużo wcześniej swoje zdanie na ten temat wspominając o Zarembie z Newseeka który o ile się nie mylę razem z Rokitą i książkę spłódzili o tych ustaleniachRokity i samej komisyi.Dostało się tam i Michnikowi.Ile razy coS włączyłęm co przekazywało onię i wizję to nie mogłem uchronić się przed Rokitą. Jeżeli piszesz o Sobie.......to cóż możesz mieć takie zdanie a mi nic do tego bo z nom nie mam zamiaru polemizować. Tylko dlaczego do cholery podczepiłeś go pod mój post. Teraz ktoś może zrozumieć to tak jako i ja zrozumiałem:DDDDDDD POzdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś