Dodaj do ulubionych

Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada

09.11.05, 23:16
"Nowy Dzień"??? Lepiej brzmii "PRAWDA" :o)))))))))

------------
FRANCJA: wojna domowa
religiapokoju.blox.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: edek Nowy Brzask IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.05, 00:03
      ciekawe, czy zadebiutuje tez w necie, bo przeciez kupowac nie bede.
      • Gość: gall z Inowłodza Re: Nowy Brzask IP: *.chello.pl 10.11.05, 00:08
        już jest reklama w necie
        • Gość: portal Nie brukowiec? Myslę, że ten ogólnikowy opis to IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 10.11.05, 16:48
          opis włąśnie brukowca. Może wtedy Wyborcza troche przywróci poziom? bo ostatnio zaczęła się staczać na pozycje brukowe.
          • Gość: M&M Dokładnie!! GW wróć na swój poziom!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.05, 00:18
            Moze kiedy wyszedł ten pół-brukowiec to Wyborcza wróci do swojego poziomu...
            Może mniej będzie tandetnych artykułów i błedów merytorycznych, a więcej
            analiz, felietonów, opinii i profesjonalnego dziennikarstwa. No i przydałoby
            się troche większe wsparcie PO na łamach gazety... Wyborcza nigdy nie będzie
            kojarzona z apolitycznym wydawnictwem, więc mozecie smialo prezentowac swoje
            poglady!!
          • Gość: kibic Re: Nie brukowiec? Myslę, że ten ogólnikowy opis IP: *.dial.allstream.net 11.11.05, 15:22
            Co rozumiesz przez wydawce.To nie bedzie Polska "gazeta",to bedziegazeta
            cenzurowana i kierowana przez wywrotowa grupe micnika.
          • Gość: Mimikra Tylko dlaczego namawiają do wyrzucania "Gazety IP: *.icpnet.pl 11.11.05, 20:14
            Wyborczej" w reklamach?
        • Gość: ekspert prasowy nie liczylbym na nic cudownego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.05, 17:45
          Winieta tej gazety na ich stronie wyglada jak winieta brukowca. Krzykliwy czerwony kolor i zapewne wiele duzych zdjec. Z doswiadczenia wiem, ze zapewnienia wydawcy co do tytulu maja za zadanie glownie zachecic do kupna danego produktu a nie rzetelnie informowac potencjalnego nabywce. Nie liczylbym wiec na nic cudownego.
          • Gość: dodo Re: Kolejny szmatlawiec nasycony lewacka propagand IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 11.11.05, 04:34
            a pod wplywami Sorosa. Siejacy zwycieski pochod globalizmu (piewsze owoce mamy
            we Francji). Podobnie jak kiedys prasa komunistyczna, przesycony demagofia i
            urabianiem ludzi zdezorientowanych .
            • Gość: marcinkiewicz Re: Kolejny szmatlawiec nasycony lewacka propagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:30
              Że też nie wszystkie dodo wyzdychały! Stawaj w oknie i skacz - nielocie!
          • Gość: XXL Re: nie liczylbym na nic cudownego IP: *.orange.pl 11.11.05, 09:37
          • Gość: XXL Jeśli Gazeta Wyborcza stała się brukowcem .... IP: *.orange.pl 11.11.05, 09:39
            to jakie miejsce chce zająć nowy dziennik ?
            Chyba poniżej bruku ...
      • Gość: jp Re: Nowy Brzask IP: 213.25.50.* 10.11.05, 11:45
        U schyłku komuny w jednym prowincjonalnym miasteczku na Ukrainie spotkałem się z
        gazetą o podobnym tytule: "Zaria kommunizma".
    • magdusia_2005 Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada 10.11.05, 10:43
      A mnie GW zaczyna wkurzać za pr, który robi Agorze na swoich łamach. A już
      najbardziej się zdziwiłam, jak Vadim Makarenko, swoją drogą świetny
      dziennikarz, zaczął słodko tekst dzwonkiem. Sorry, ale to żenujące... Bleeee
      • Gość: us3 Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.acn.waw.pl 10.11.05, 14:20
        WSJ sie klania moja panno. tak się po prostu pisze na swiecie
      • kotek.filemon Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada 10.11.05, 14:42
        > A mnie GW zaczyna wkurzać za pr, który robi Agorze na swoich łamach.

Dziwne to by było, gdyby GW ujadała na swoich łamach na własnego właściciela.

BTW, cena wskazuje, że chcą konkurować z moim "ukochanym" Faktem, ale nie wiem,
        czy im się uda. Muszą jeszcze odpowiedni sposób redagowania tekstów przyjąć, bo
        te, choć coraz gorsze, a w "Metro" wręcz żenujące, nie umywają się do
        tabloidowego stylu ze swojskiego Axel-Springer-Verlag. Panowie, pisząc jak w GW
        nie zdobędzie tej rzeszy czytelników o IQ poniżej 90!
        • Gość: e.p. Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.05, 17:48
          kotek.filemon napisał:

> Dziwne to by było, gdyby GW ujadała na swoich łamach na własnego właściciela.

Obowiazkiem dziennikarzy jest rzetelnie informowac o bierzacych tematach a nie podlizywac sie wlascicielowi. Jezeli faktycznie oba dzienniki maja ze soba konkurowac to dlaczego GW nie moze krytykowac ND?
          • Gość: jojek Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: 10.200.56.* 10.11.05, 20:21
            Może. Tylko za co, skoro go jeszcze nawet nie ma?
    • Gość: Nicos Ściągnąłem to sobie niedawno IP: *.spider.pl / 195.116.20.* 10.11.05, 14:40
      "Ściągnąłem to sobie niedawno." Ciekawe jakiego programu P2P używał. Gościu przypadkiem się przyznał na łamach gazety.pl, że piratuje :P
      • Gość: muka! Re: Ściągnąłem to sobie niedawno IP: *.aster.pl 10.11.05, 16:16
        Dzwonek do komórki? Z P2P? Ty głupi czy tylko udajesz?
        • vontrompka Re: Ściągnąłem to sobie niedawno 11.11.05, 09:13
          jakiś problem? ja swój zripowałem z CD...

--
          vontrompka
    • zardozz politycznie poprawna papka dla lewaków 10.11.05, 14:57
      i innych pederastów. Taka w stylu Agory, i "wartości" które wyznaje.
      Znak rozpoznawczy - tęcza w prawym górnym rogu www.nowydzien.pl

:-)))PPP
      • Gość: ep Re: politycznie poprawna papka dla lewaków IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.05, 17:50
        Czy lewakow raczej nie chrakteryzuje kolor czerwony? Co ma tecza do tego???
      • mordzinas Re: politycznie poprawna papka dla lewaków 11.11.05, 12:17
        zardozz napisał:

> i innych pederastów. Taka w stylu Agory, i "wartości" które wyznaje.
        > Znak rozpoznawczy - tęcza w prawym górnym rogu www.nowydzien.pl
        >
        > :-)))PPP

Aha. To dla pedziów bedzie to gazeta????
        No i słusznie.
        Im też należy się coś od życia.
        Szczególnie w tej ciemnogrodzkiej Polsce ....
    • Gość: gość Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:03
      To są słowa z wiersza - piosenki Edwarda Stachury,które śpiewa Stare Dobre
      Małżeństwo.
    • Gość: KONSERWA Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:04
      Tytuł wart nagrody darwina, albo złotej maliny. Poza tym Mchnik pisze o tym na
      końcu-na bankierze chodziło juz wczoraj a w branży od tygodnia(Press. ciekawe?
    • Gość: psiakość Taki pozytywny dziennik IP: 217.153.26.* 10.11.05, 15:09
      Jeśli pozytywny charakter tytułu NIE BĘDZIE w rażącej opozycji do dramatycznych
      (tabloidowych)tytułów, to jestem za.

Ale jak zdobyć czytelników Faktu i innych brukowców bez plugawych temacików
      walących po oczach? Pytanie retoryczne.

Pozytywny przekaz, ciepłe, przyjazne kolory, to fetysze.
      Miałkość i nijakość, to tagline'y (prawdziwe hasła) sformatowanych
      mainstreemowych mediów.

Więc propozycja alkuda, jest całkiem na rzeczy. W "PRAWDZIE", też nic nie było
      prawdą. Jak u Orwella.

Szkoda, że nikt tego nie widzi.

_

Pies na kaczki.
    • Gość: poeta Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:11
      Bardzo dobry tytuł bo słowa zaczerpnięte z wiersza Edwarda Stachury.Myślę że to
      zobowiązuje do tworzenia czegoś pięknego.Życzę sukcesów całej redakcji "Nowego
      Dnia. "
    • Gość: rafau Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.isinfo.pl 10.11.05, 15:19
      "Spotkanie naczelnych nowego dziennika Agory z szefem marketingu przerywa
      dzwonek telefonu. "Bo nowy dzień wstaje, bo nowy dzień wstaje..." - słychać
      Stare Dobre Małżeństwo w komórce. - Ściągnąłem to sobie niedawno - śmieje się
      Michał Rutkowski odpowiedzialny za marketing dziennika "Nowy Dzień"."

Brzmi conajmniej jak relacja ze spotkania amway'a
    • Gość: . Co, Fakt będzie za darmo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:39
      .
    • polsat1 Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada 10.11.05, 17:08
      i?
    • antysalon michnik uczynil z gw cos na wzor prawdy, moskiewsk 10.11.05, 17:32
      wiec agora musi szukac wiarygodnego, niezaleznego dziennika ogolnopolskiego!
      tylko kto uwierzy po latach bolszewizmu michnika i wyborczje ze to
      srodowiskoAGORA jest w stanie stworzyc cos opiniotworczo-uczciwo-niezalezne???
    • Gość: ekspert prasowy Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.05, 17:39
      Beznadziejny tytul (tchnie mi to troche "Naszym Dziennikiem"- nawet skrot jest ten sam...). Poza tym w ogole nie rozumiem decyzji spolki ktora sama tworzy konkurencje dla swojej wlasnej gazety. Byloby to zrozumiale gdyby cena nowego dziennika nie byla tak niska. Jednak jest inaczej. Chyba czlonkow zarzadu spolki ogarnelo przeswiadczenie, ze czytelnicy GW w duzej mierze pozostana przy tej gazecie, niezaleznie od tego co bedzie nowego na rynku. Jednak mi sie wydaje, ze skoro ten "Nowy Dzien" nie bedzie "Faktem" a dziennikiem srodka i bedzie wydawany przez te sama spolke to odplyw czytelnikow bedzie glownie uderzal wlasnie w GW.
      • pressforum Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada 10.11.05, 18:21
        taki ekspert a nie wie, ze nie o czytelnikow chodzi tylko o reklamodawcow hi hi.
        czytelnicy to argument, ktorym nakreca sie reklamodawcom ;)
    • Gość: Samson Zatopic Agore za klamstwa! IP: *.sympatico.ca 10.11.05, 18:48
      Powinnismy bojkotowac wszelkie wydawnictwa tej klamliwej i oszczerczej firmy.
      Ludzie nie kupujcie wiecej GW i innych szmatlawcow nalezacych do Agory!
      • Gość: Leszek1 Re: Zatopic Agore za klamstwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:11
        Nie czytaj i nie namawiaj do bojkotowania, ja np. Naszego Dziennika i NIE nie
        czytam, ale jeżeli ktoś wierzy bardziej Rydzykowi i Urbanowi niech czyta.
      • rkplodz Re: Zatopic Agore za klamstwa! 10.11.05, 19:39
        to po kiego tu włazisz?
      • dr.szfajcner Re: Zatopic Agore za klamstwa! 10.11.05, 21:41
        Gość portalu: Samson napisał(a):

> Powinnismy bojkotowac wszelkie wydawnictwa tej klamliwej i oszczerczej firmy.
        > Ludzie nie kupujcie wiecej GW i innych szmatlawcow nalezacych do Agory!

Jezeli nie chcesz nabawic sie ciezkiej nerwicy z powodu frustracji,
        to takie apele oglaszaj w Radio Maryja, albo w Naszym Dziennku na przyklad.
        U nich moze odniesiesz zrozumienie i sukces.
        Tutaj w wiekszosci sa tacy ludzie ktorzy albo juz nie czytaja Gazety,
        albo niegdy nie czytali i o tym wlasnie opowiadaja.
        Notabene, przwaznie jest to jedyne co maja do powiedzenia.
      • mordzinas Re: Zatopic Agore za klamstwa! 11.11.05, 12:20
        Gość portalu: Samson napisał(a):

> Powinnismy bojkotowac wszelkie wydawnictwa tej klamliwej i oszczerczej firmy.
        > Ludzie nie kupujcie wiecej GW i innych szmatlawcow nalezacych do Agory!

Spoko. Nie kupujemy.

• Gość: fando Tytul do bani IP: 80.51.51.* 10.11.05, 19:25
      Oni sie myla. Tytul nie jest zachecajacy. Glupio to brzmi: "poprosze nowy
      dzien". Na dodatek jest to tytul dobry tylko na start, bo jak sie "ulozy", to
      juz bedzie malo zachecajacy i adekwatny.
      Ale coz. Marketing jest odpowiedzia na wszystkie pytania.
      • Gość: ep Re: Tytul do bani IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.05, 20:29
        Zgadzam sie w stu procentach. Tytul jest po prostu totalnie chybiony. Dziwie sie, ze to przeszlo bo przeciez Agora ma jakies doswiadczenie na rynku prasowym. A tu taki blamaz...
        • dr.szfajcner Re: Tytul do bani 10.11.05, 21:42
          Gość portalu: ep napisał(a):

> Zgadzam sie w stu procentach.

Dlaczego?
          Jaki bylby dobry?
          • Gość: T-800 Re: Tytul do bani IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.11.05, 15:32
            A co, Ty go wymyśliłeś, że tak się dopytujesz?

Tutuł tak samo cienki jak np. "Ozon". Chociaż niżej "Ozonu" to już chyba upaść
            nie można (chodzi mi tylko o tytuł).
    • Gość: chomsky nowy dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:27
      wstał po wyborach, tylko jakoś mroczno się zrobiło od razu...
      • Gość: ep Re: nowy dzień IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.05, 20:32
        Duzo lepszym pomyslem byloby stworzenie popoludniowki. To jest prawie zupelnie nietkniety rynek.
        • Gość: bingo Re: nowy dzień IP: 212.75.100.* 10.11.05, 20:58
          Czekam na rubryke dla gotujacych pederastow,
          majsterkuajcych lesbijek i szydelkujacych she-male'i.

Wtopka kasy, agoro.

Wyborcza kupuje tylko w piatki, ale to juz tylko z przyzwyczajenia
          bo i tak wyrzucam nieruszana w poniedzialek.

Sorry, chlopaki...

• mordzinas Re: nowy dzień 11.11.05, 12:22
        Gość portalu: chomsky napisał(a):

> wstał po wyborach, tylko jakoś mroczno się zrobiło od razu...

Bo zapomniałeś zdjąć ciemne okulary...
    • sioban Prosta nazwa ? 10.11.05, 21:36
      Chyba bardziej prosta niż FAKT nie może być łatwa ?
    • Gość: maciek Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.streamcn.pl 10.11.05, 23:02
      Prawda o nowej gazecie Agory jest prosta. GW nie jest w stanie przescignac Faktu, wiec Agora rzuca na
      rynek nowy tytul. Chodzo i zdetronizowanie Faktu na pozycji lidera wsrod gazet ogolnopolskich.
    • iglas2 Nowy dzień...tak samo denny jak w wykonaniu SDM? 10.11.05, 23:38
      SDM wykonuje poezję śpiewaną Stachury i innych tak jak Fakt udaje, że pisze o
      prawdziwym zyciu...Jeśli to ma być wzorzec Nowego dnia to gratuluję mądrości.
    • Gość: mały nowy KATEHIZM ....Agory !!!! IP: *.chello.pl 10.11.05, 23:45
      ...Myśl przewodnia p Michnika się skończyła ( ośmieszyła się ) ........czas na
      NOWOŚĆ !!!
      KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ !!!!konkurencja dla wyborczej ????
      Bajki są jeśli się nie mylę w TV o 19:00
    • Gość: Brzoza Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:59
      Może trzeba znaleźść nową drogę do czytelników, czekam na propozycje.
    • alex200 Nowy Papier Toaletowy! 11.11.05, 01:22
      Ale liczę, że po pierwszym szoku, spowodowanym wynikami sprzedaży zarząd Agory
      zachowa się ambitnie i nadal będzie inwestował w ten projekt... pogrążając
      także gazetę wyborczą. Najbardziej rozbawiła mnie przy tym wszystkim atmosfera
      tajemniczości wokół nowego i według zapowiedzi - programowo nudnego brukowca.
      To tak, jakby trzymać w tajemnicy uruchomienie produkcji garnków, albo papieru
      toaletowego.
    • Gość: a Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.acn.waw.pl 11.11.05, 02:37
      Kolejna zalosna proba Agory pokazania ze cos potrafia. Nic nie potrafia.
      Dostali tylko Wyborcza w przydziale z okraglego stolu a jesli potem cos
      probowali tworzyc to nigdy nie wyszlo.
    • Gość: Piotr Re: Nowy dziennik Agory zadebiutuje 14 listopada IP: *.153.240.225.pentex.pl 11.11.05, 05:21
      "Nowy Dzien" nastaje - bo zmierzch "GW" sie zblizyl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka