at_work 17.11.05, 09:47 Widziałem to na jakimś filmie... Film dobrze się kończył. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luke Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: 213.227.122.* 17.11.05, 10:33 Ciekawe co na to delfiny :/ żal mi tych zwierzaków w niewoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.hutalw.com.pl 17.11.05, 11:35 A nie żal ci chorych dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chips8 Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:12 słyszałaś o reikarnacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matusza Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:08 czlowiek nie jest panem zycia i smierci, a zwierzeta nie sa po to zeby mu sluzyc. wiec nie wyjezdzaj z zalem dzieci i ich ozdrowieniem lub nie kosztem innych stworzen, ktore i tak juz czlowiek niezle sponiewieral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Depfin Takich osrodkow jest wiecej niz 4 IP: *.adsl.alicedsl.de 17.11.05, 11:09 Jeden znajduje sie np. w Izraelu www.dolphinreef.co.il/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.ichtj.waw.pl 17.11.05, 12:37 A kiedy beda leczyc delfiny przez kontakt z ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:47 Żegnajcie i dzięki za rybki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:12 pisali wcześniej, że w Czeladzi! Odpowiedz Link Zgłoś
2mek99 Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku 17.11.05, 16:18 Dworzec w Czeladzi też miał być :-) Historia lubi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franklin W Pszczynie miały być te delfiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:19 Dlaczego teraz budują w Tarnowskich Górach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: W Pszczynie miały być te delfiny IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:10 najpierw mówili o WPKiW, ale oczywiście nie dogadali się z upadającym przecież parkiem, a to byłoby najlepsze miejsce, potem mówili o Pszczynie, też dość ładny teren, Czeladzi i teraz Tarnowskie Góry. Myślę, że ze względu na atrakcje turystyczne Tarnowskich Gór - dobra lokalizacja, choć WPKiW byłoby najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tyyja Re: W Pszczynie miały być te delfiny 18.11.05, 00:33 przecież jeszcze działki nie kupili.Przypomina mi to plany wielkiego centrum rozrywki,które miało powstac w Białej Podlaskiej.Wspołczuję rodzicom chorych dzieci i bedzie to niepopularne co powiem ale przy krótkiej kołdrze wazniejsze jest ratowanie życia (dzisiejsza konferencja p.Religi).Ktos marzy o dofinansowaniu z NFZ -nastepna spolka mająca pomysl na robienie pieniędzy? Jesteśmy za biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aHorn Dogoterapia?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.05, 16:20 Wydaje mi się, że prawidłowe słowotwórstwo skutkowałoby słowem KANOTERAPIA (tak jak hipoterapia jest, a nie horsoterapia). No ale idiotyzm szerzy się. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa77 Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku 17.11.05, 16:50 No wreszcie powstanie w Polsce ośrodek delfinoterapii. Swego czasu pracowałam jako terapeutka przy delfinoterapii w Island Dolphin Care na Florydzie. I musze powiedzieć że zauważyłam dobre skutki tej terapii. Cena terapii w Island Dolphin Care wynosi ok. 7,500$. I chciałam jeszcze dodać że mam całą listę chorób które leczy się z delfinami. Jeżli ktoś chce się dowiedzieć jakie to są to choroby to napiszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matusza Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:06 cyt.: "Te morskie ssaki są bardzo pomocne "... przeciez to nie sa przedmioty... co to znaczy ze sa pomocne, pomocne dla czlowieka tak? i dlatego zamiast w oceanie beda plywac w baseniku. horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golden spa Re: Delfiny pomogą zrobić przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:43 aqua park tarnowskie dziury tam za malo ludzi sie na kradło,teraz trzeba delfinarium dla nowych zlodziej tym razem przy budowie skradzione zostana pisUarY Odpowiedz Link Zgłoś
tyyja Re: Delfiny pomogą zrobić przekręt 18.11.05, 00:35 czytaj uwaznie-spolka powstała rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
basia19771 Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku 17.11.05, 17:46 Nowa77 napisz tę listę chorób które leczy się z delfinami. Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa77 Lista chorób leczonych z delfinami 17.11.05, 18:09 Oto lista chorób leczonych z delfinami: - Achondroplazja - Anoksja - Ataksja Friedreicha - Autyzm - Astma - Bezwład kończyn dolnych - Białaczka - Brak ciała Modzelowatego - Czerniak złośliwy - Depresja - Dysleksja - Dystrofia mięśniowa - Dystonia - Gruźlica skóry - Guz mózgu - Hypotomia - Kalectwo umysłowe i fizyczne - Kurcz dziecięcy - Kurcz dziecięcy Hiddena - Małogłowie - Monosomie - Leukomalacja - Neurofibromatoza - Niedowład - Niedotlenienie - Nerwice - Obustronne porażenie nerwów - Porażenie połowiczne - Porażenie czterokończynowe - Porażenie trzykończynowe - Pierścieniowe chromosomy - Padaczka - Przerost lewej komory serca - Psychoza maniakalno-depresyjna - Przerost mózgu - Proteus syndrom - Stwardnienie guzowate - Stwardnienie rozsiane - Statyczne uszkodzenie mózgu - Ślepota dzienna - Śpiączka - Tylny rozczep kręgosłupa - Twardzina skóry - Trisomia mozaikowa - Utrudnienie czynności ruchowej - Uszkodzenie wzroku - Uszkodzenie słuchu - Upośledzenie mowy - Utrata zdolności pisania - Udar mózgu - Utrwalone przykurcze stawów - Uszkodzenie rdzenia kręgowego - Urazowe uszkodzenie mózgu - Uszkodzenia wielonarządowe - Wady genetyczne chromosomów - Wodogłowie - Wrodzona łamliwość kości - Wybiórcze zaburzenia mowy - Zapalenie mózgu - Zaburzenia czynności mózgu - Zaburzenia czucia - Zakażenie wirusem Polio - Zanik nerwu wzrokowego - Zanik mięśni - Zaburzenia neuromotoryczne - Zaburzenia koncentracji - Zapalenie opon mózgowych - Zapalenie oskrzelowo-płucne - Ziarnica złośliwa - Zespół Angelmana - Zespół Bartholina-Pataua - Zespół Cornelii De lange - Zespół Creutzfeldta-Jacoba - Zespoł Denysa-Drasha - Zespoł Downa - Zespół Huberta - Zespół Huntera - Zespół Jouberta - Zespoł Kabuki - Zespół Lennoxa-Gastauta - Zespół Leigha - Zespół Maroteaux-Malamuta - Zespół Mikrodelecji 22q11 - Zespół ,,miauczenia kota'' - Zespół Noonan - Zespół Pierre-Robina - Zespół Retta - Zespół Reye'a - Zespół Tourette'a - Zespół Wolffa - Zespół łamliwego chromosomu X Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Lista chorób leczonych z delfinami 17.11.05, 19:15 lista chorób jakie mogły by być leczone przez rekiny: łapówkarstwo, prywata, lobbing nielegalny przekręty finansowe, złodziejstwo, partyjniactwo, zaniedbania, jazda po pijanemu, wyłudzenia and more. Niestety, właśnie z tego powodu politycy nie zgadzają się na sprowadzenie rekinów do Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
marta090 Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku 17.11.05, 19:27 Bardzo zainteresowałam się delfinoterapią. I dość długo rozpracowywałam ten temat. Moim zdaniem bardzo dobrze że powstaje Górnośląskie Centrum Delfinoterapii. Pomyślcie ile osób może zostać wyleczonych przez terapię z delfinami. Mówie teraz wszczególności o osobach z nowotworami, autyzmem i z zespołem Creutzfeldta-Jacoba. Ta terapia przynosi rewelacyjne efekty. Coś o tym wiem bo na delfinoterapii była córka mojej znajomej. Pozdrawiam wszystkich czytelników forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa77 Co daje delfinoterapia? 17.11.05, 19:36 Tę odpowiedź kieruję w szczególności do osób które są zainterasowane tym co daje delfinoterapia. A oto efekty które ona przynosi: 1. Przynosi radość i uśmiech do życia codziennego 2. Poprawia koncentrację 3. Relaksuje 4. Łagodzi ból 5. Daje źródło dotyku i uczucia 6. Polepsza komunikację 7. Poprawia pamięć 8. Poprawia wzrok i słuch 9. Hamuje agresję 10. Regenaruje najbardziej zniszczone komórki 11. Zwiększa poczucie własnej wartości 12. Pozwala utworzyć jedyną i niepowtarzalną więź: człowiek - zwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:04 wszędzie na świecie te ośrodki są nad morzem......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.chello.pl 17.11.05, 22:39 Delfinoterapia w Polsce, na Śląsku??? Co za absurd..! Psy i konie do terapii można zabrać dosłownie wszędzie - na zajecia "terenowe", do czyjegoś mieszkania, domu, do przedszkoli... A ile będzie kosztować utrzymanie delfinów, opieka weterynaryjna i personel!? Za taką kasę nmożna by urządzić od cholery i ciut ciut ośrodków hippo- czy dogoterapii. Zaiste - Polska musi być cholernie bogatym państwem, jeżeli decydenci z NFZ pozwalają na rozpieprzenie takiej fortuny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.05, 11:51 Gdybyś lepiej przeczytał artykół a przedewszystkim gdybyś go zechciał zrozumieć bie pisałbys zapewne takich bzdur. Ale niestety do pewnych faktów trzeba jednak dorosnąć. Zastanów się co ty piszesz.Co ma NFZdo powstającego GCD, jest to prywatna spółka i powstanie za pieniądzenapewno nie Państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:54 od kiedy zapisy jestem chętna z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku IP: *.citinet.pl 18.11.05, 00:03 Ja z kolei pamiętam film dokumentalny (o wspomnianym w artykule) szkoleniu delfinów w rosyjskiej armii. Delfin miał na sobie uprząż z ładunkiem wybuchowym, który miał eksplodować gdy delfin uderzył zapalnikiem w obiekt. Niszczonymi w ten sposób obiektami miały być łodzie podwodne wroga, okręty nawodne, płetwonurkowie. Takie delfinowe oddziały kamikadze. I pomyśleć: wykorzystywać te sympatyczne zwierzęta do takich celów?! Ludzie to wyjątkowo inteligentne.. potworki! Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku 18.11.05, 01:36 Jeśli lecza tyle schorzeń to zrezygnujmy ze szpitali. Delfinoterapia może co najwyżej pomóc w leczeniu, ale nie jest to żadna cudowna metoda. Uwzględniajac gigantyczne koszty i dobro zwierząt nie ma potrzeby robienia tego w Polsce. Za tą kasę można byłoby znacznie więcej zrobić dla tych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Delfiny będą leczyć na Śląsku 18.11.05, 02:41 Mamy niezawodnego doktora Samsona, po co nam delfiny? Odpowiedz Link Zgłoś