Gość: Marcin IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.11.05, 11:18 Szkoda, ze nie Fiat 126p :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: r. jak dla mnie to ten samochód to... IP: *.mtz.modulonet.fr 21.11.05, 11:37 jedno wielkie paskudztwo. nie CIERPIE PAND :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop po prostu jestes durny i bez gustu. IP: *.chello.pl 22.11.05, 10:10 to autko ma w sobie coś sympatycznego,w mojej wyobrażni to nawet seks na tylnej kanapie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.05, 12:12 bond schodzi na psy! nie dosyc ze glowny aktor mi kompletnie nie pasuje do roli czarujacego bonda, to jeszcze fiat panda... skad te pomysly??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: 80.68.236.* 21.11.05, 12:27 Uważam że James wyglądałby dżezi w dużym fiacie. Albo w polonezie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuut Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.www-cache.demon.co.uk 21.11.05, 14:50 125p.za.pl/syrena.html W tym wyglądał by bardziej "dżezi" ;) -- fuutott.net - fotolinkblog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak65 Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.toya.net.pl 21.11.05, 20:14 "Otórz w" "Akropolis posladały odpowiednio " "Otórz uroczyście" "Jak nietrudno zauwarzyć " "To tyle co wiem - jak się pomyliłem poprawiajcie. " No to poprawiamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa to nie sukces! IP: *.iam.pl 21.11.05, 17:40 Nie ma sie czym chwalic. Cieszylbym sie gdyby film krecono w Lodzi albo w Warszawie, a nie w Barrandowie, a Bond moglby wtedy pojezdzic sobie fabia albo octavia. Niestety, od kiedy rywin przekrecil pieniadze Spielberga (przy Liscie Schindlera), nie mamy szansy na produkcje miedzynarodowa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Rywin przekrecil Spielberga IP: *.server.ntli.net 21.11.05, 23:18 Jak to moze byc ???? Zyd zyda oszukal, to mi sie nie miesci w pale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.zus.pl 22.11.05, 09:16 Tak jak Borewicz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.05, 13:17 Kurw...a tylko nie dżezi. Skąd ta paskudna nowomowa ?! Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda 03.04.06, 12:22 Brawo dla Polskiej motoryzacji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frysza Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: 64.135.48.* 22.11.05, 03:24 Bond jest the best!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert znowy Praga :-( szkoda, że nie Kraków... IP: *.umk / *.um.krakow.pl 21.11.05, 12:17 szkoda, że nasi nie potrafią się zakręcić aby akcja działa sie w Polsce i promować któreś z naszych miast... :-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Błąd w artykule... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:24 Nie z Tych, a TYchó - tak jest poprawnie. Troszkę się zapomnieliście... A tak poza tym, to jakoś sobie nie wyobrażam Angeliny Jolie jeżdżącej żółtą Pandą... Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_k Re: Błąd w artykule... 21.11.05, 13:20 I "z Tych", i "z Tychów" jest poprawnie. Kwestia tylko co ładniej brzmi, i co wolą tyszanie :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: znowy Praga :-( szkoda, że nie Kraków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:07 Szkoda ze nie Torun. Moherowe berety ukamienowalyby Angeline. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suicidal bomber Re: znowy Praga :-( szkoda, że nie Kraków... IP: *.zus.pl 22.11.05, 09:26 Ale ty masz głowę, to może być niezła akcja - oszałamiające pościgi pandami (na wąskich ulicach nie potrzeba dużej prędkości wystarczy dziurawa nawierzchnia i będzie widowisko), moherowe berety rzucające torebkami z bram kościoła i drzwi jakiejś apteki. Angelina pandą mknie przez zaułki.... a w kulminacyjnej akcji eksplozja rydzykowego maybaha, i całus wielkich ust Angeliny w kierunku płonącego wraku ... to będzie akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iti Re: znowy Praga :-( szkoda, że nie Kraków... IP: *.os.kn.pl 21.11.05, 14:04 Jak można porównywać miasto cywilizowane z miastami w krainie trzeciego świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Rysio Zklanu nowym Bondem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:33 James Bond (w tej roli świetnie debiutuje Rysio Zklanu) zmywa talerze po tradycyjnym polskim obiedzie ze schabowym. Nagle na butelce płynu "Ludwik" dostrzega zakonspirowany napis - "007, M cię wzywa! Bożesz ty mój, ale pan M jest zdenerwowany, że się spóźniasz." Bond myje rączki i idzie do siedziby MI6. Po otwarciu drzwi biura James narzuca swój moherowy berecik na wieszak, myje ręce i wita się z Monneypenny (równie świetna Stanislawa Zkazachstana-Pielmień). Monneypenny ma interesujące wieści. Dwie godziny temu listonosz Złotopolski przyniósł M liścik. Zaraz po jego przeczytaniu ten drugi wpadł w panikę i uznał, iż to robota tylko dla Bonda. James żartuje sobie z Monneypenny. Opowiedziany przez niego dowcip o Misiu i Zajączku wywołuje u sekretarki spazmatyczny śmiech. Moneypenny z wrażenia wylatuje sztuczna szczęka. Bond wkłada jej do ust, dyskretnie i delikatnie, jej sztuczną szczękę. Zachwycona dziewczyna flirtuje z 007. Bond oburzony czym prędzej udaje się do M. Nie zniesie tak niekatlickiego zachowania. W swoim gabinecie M (przeciętna rola dr. Koziełło) kończy oglądać "Klan", obciera łzy i przystępuje do przekazania zadań Bondowi. Po pierwsze, premier rozpuścił budżet na program budowy 3 milionów ziemianek dla obywateli. Związane z tym cięcia zmuszają wywiad do szukania nowych źródeł dochodu. Bond równolegle z zadaniami służbowymi ma wykorzystywać swój samochód jako taksówkę, Moneypenny dorabia kserując ulotki, Q otworzył serwis RTV, a on sam, M, ma być słuchany uważnie i nie będzie powtarzać, bo za pół godziny musi się stawić na stanowisku kucharza w kasynie Royal. Nowe zadanie 007 wiąże się z doniesieniami wywiadu, a głównie gazety "Fakty i akty" o tym, iż w miejscowości Klewki pojawiły się podejrzane osoby szukające bakterii wąglika (łac. antrax; w tym momencie filmu reżyser przesadził z product placement - siedmiokrotne pokazanie aspiryny i zapewnienia M, jakoby leczyła ona także i wąglika były drobną przesadą). Dziennikarz "Faktów..." podejrzewa, że osoby te były agentami tajnej organizacji zajmującej się prostytucją, szantażem, przemytem, piractwem, wymuszeniami, depilacją, ortografią i gramatyką, od swojej nazwy w języku suahilli znanej pod skrótem S.A.M.O.O.B.R.O.N.A. M nie ma lepszego pomysłu, zresztą śpieszy się na nocną zmianę więc akceptuje tą teorię. Bond musi wyjaśnić tą tajemniczą historię albo ostatecznie sprać dziennikarza na kwaśne jabłko za podsuwanie tak niedorzecznych artykułów opinii publicznej. W tym momecie wchodzi do gabinetu z lutownicą w dłoni wezwany Q (w tej roli nieprzekonywujący Wladyslaw Zklanu). Daje on 007 nowe gadżety - niby zwyczajne śróbokręty (ale tylko udają zwyczajne, - mówi Q - bo na prawdę są do niczego), linijkę z teletubisiami (przeciągły odgłos zachwytu M i Bonda) oraz dwa bilety tramwajowe. Bilety, jak tłumaczy Q są najnowszym jego odkryciem. Pozwalają one bezkarnie jeździć po całym mieście takim śmiesznym pociągiem dzwoniącym na skrzyżowaniach, o ile włoży je się wcześniej do takiego przerośniętego dziurkacza wiszącego na ścianie. Bond odchodzi z biura zrozpaczony. M, wykorzystując swoją pozycję, sam zatrzymuje dla siebie linijkę z teletubisiami. 007 dociera na miejsce akcji (gdzieś koło Białej Podlaskiej). Odkrywa, że w zakonspirowanej oborze S.A.M.O.O.B.R.O.N.A. przygotowywuje broń biologiczną albo nawóz sztuczny, sami nie wiedzą co im wyjdzie. W wyniku wartkiej i szablonowej akcji James zdobywa popracie i rozkochuje w sobie prawą rękę szefa S.A.M.O.O.B.R.O.N.Y., starą pannę Owsiankę (w tej roli seksowna inaczej Renata Beggier). Wspólnie powstrzymują oni złego szefa S.A.M.O.O.B.R.O.N.Y., oliwkowo-solaryjnie opalonego Andrzeja (ciekawa rola Denzela Washingtona). Film kończy się happy endem - kadź z nawozem sztucznem Bond i Owsianka dostarczają do łódzkiego pogotowia, bo sanitariusze już znajdą sposób, by się tego pozbyć. Białego kotka, osieroconego przez Andrzeja przygarnia Owsianka. UWAGA! Finałowej sceny miłosnej Bonda i Owsianki nie polecamy widzom z wadą wzroku poniżej 5 dioptrii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:45 Jaka dziewczyna takie auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzoryk Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.zus.pl 22.11.05, 09:30 Dziewczyna ma przynajmniej coś dużego, a panda to może w filmie o McGywerze grać, jak McGywer zapomni kluczyków to otwieraczem do puszek sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miarol Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:25 Kto to jest ten Daniel Craig? AJ na Bonda. Niech Bond zmieni płeć;) A tak poważnie...nie lubię filmów o "Błądzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor killer Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.zus.pl 22.11.05, 09:35 Bonda powinien zagrać Pazura albo Adamkiewicz to by się z tą pandą świetnie komponowało. Odpowiedz Link Zgłoś
quattroporte Ale "Gazeta" ma refleks!!Ja pół roku temu w 21.11.05, 13:37 newsletterze z SAMAR-u już o tym wiedziałem.Komentować mi sie nie chcce -po prostu Hardcore!!Ale widocznie pieniadze koncernow motoryzacyjnych sa silniejsze od legendy Bonda, i sa wstanie sprawic ze auto "dostawcow pizzy"zagra kluczową rolę w tej dla mnie "SWIETEJ "serii.PRoFANACJA! PS i nie mam nic przeciw dostawcom pizzy-sam nim byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda 21.11.05, 13:57 Wiem, że to nie na temat. 1.Mam umowę do 31 sierpnia na zastępstwo i szukam pracy. 2.Moja koleżanka, chora na schizofrenię, która nie ma renty, pięknie robi na drutach oraz szyje. Jeśli ktoś chce zamówić czapkę, szalik, sweter, sukienkę - zrobię zdjęcia i pokażę, a wszystkie pieniądze jej przekażę. www.serwis.tarnow.cc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany podaj jakiś adres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:48 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluska Absolutnie rzucające na kolana!!!!!!! IP: *.autocom.pl 21.11.05, 14:01 Wiecej takich powalajacych newsów! Informaca w stylu "takiego polskiego akcentu", o jakim rozplywal sie kiedys Szaranowicz. (Podczas półfinalowego meczu tenisowego "polskim akcentem" bylo to ze nasz reprezentant przegrał w eliminacjach z jednym z półfinalistów!-żenada)I ja się teraz też pytam, co takiego zyskał nasz naród, żeby tak o tym trąbić i wbijać sie w dumę??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikutas bez s Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:33 no i znow kreca zdjecia w Pradze, zazdrosze Czechom, po raz kolejny "dobry" film bedzie krecony m.in. w stolicy Czech - a w Polsce to kicha - przyklad nedzny film z Seagalem, ktory co prawda rogrywa sie w wiekszosci w Polsce i w polskich realiach ale jest dennym filmem, ktory chyba oprocz Polski nie byl nigdzie emitowany :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: craig jest do bani Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttw Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:03 Co można powiedzieć - Ś(fiat)nie! Cieszmy sie - z takim kociakiem jak Angelina, Panda zapewne podbije jeszcze wiecej serc. Zwiekszy sie eksport, wzrosnie produkcja, fabryka w Tychach moze bedzie musiala zwiekszyc zatrudnienie - same plusy. To swietna promocja dla marki samochodu - wystep w roli auta Bonda, zadana reklama nie ma takiego zasiegu jak film o przygodach agenta 007. Dla Polski moze to byc swietny pretekst do kolejnej promocji. Polska to juz nie narod pijakow, juz nie tylko wysportowany hydraulik, ale kraj gdzie produkuje sie doskonalej jakosci samochody, ktorymi nie gardzi nawet Bond. Odpowiednie haslo, plakat, kampania reklamowa i znow zyskamy kilka plusow na zachodzie a latem dolarow czy Euro kiedy zjada do nas turysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacques Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.chello.pl 22.11.05, 10:52 >> Polska to juz nie narod pijakow, juz nie tylko wysportowany hydraulik, ale kraj gdzie produkuje sie doskonalej jakosci samochody, ktorymi nie gardzi nawet Bond.<< To że Pandy są robione w Tychach to wiemy my Polacy; dla całej reszty świata Pandy robi Fiat.....w Turynie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryota Polska to była Syrenka. James Bond w skarpecie IP: 193.109.212.* 21.11.05, 15:25 to by było dopiero coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:37 A ja bardzo proszę autora tego artykułu o powrót do Szkoły Podstawowej i nie serwowanie nam analfabetyzmu wtórnego: z Tychów a nie z Tych (a może tamtych). Poprostu żałosne, że "gazeta" ma TAK wykształconych dziennikarzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda 21.11.05, 16:45 Nie wymadrzaj sie gosciu. Poczytaj, posluchaj,poogladaj (TV Polonia) Bralczyka. Chyba, "ze to nazwisko nic pana nie powie" Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_k Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda 21.11.05, 16:50 No jakżeż to? I "z Tych", i "z Tychów" jest poprawnie. Pisałam powyżej. Czemu nie czytamy postów? Wtórny analfabetyzm? ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:55 na drzwiach będzie miał napis RUDY 102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleofass [...] IP: *.futuro.pl 21.11.05, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraja Nie ma co rzucać pochopnych opinii na "nie" IP: *.net.autocom.pl 21.11.05, 16:28 Przypomne tylko film "Tylko dla Twoich oczu" z Rogerem Moorem. Dziewczyna Bonda jeździła Citroenem 2CV...popularną "Kaczką" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajeto Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:35 Jolie ma za długie nogi do malucha :) ajeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegory_chory Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.11.05, 17:06 Z Tychów, nie z Tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisa Re: Polski fiat dla dziewczyny Bonda IP: 212.244.184.* 21.11.05, 17:20 Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Nie Bond, to wielbłąd! 21.11.05, 17:44 Niedość, że o dziewczynie Bonda, to jeszcze Angelina, a to wciskają jakiegoś malucha. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut fuj IP: *.backiel.com.pl / *.backiel.com.pl 21.11.05, 19:19 takie szkaradztwo, a fe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Mam nadzieje, ze to przedwczesny prima aprilis n/t IP: *.aster.pl 21.11.05, 19:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytankodlaznawców był już śmigłowiec IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.11.05, 19:29 Kiedyś już w Bondzie pojawił się polski śmigłowiec!!! Kto pamięta w którym odcinku i w jakich okolicznościach, co? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec Re: był już śmigłowiec 21.11.05, 20:04 cos Ci sie poplatalo - to co w telewizji wtedy lecialo to bylo o Leszku Millerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skodmen Dobrze że nie SKODA :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:14 to i tak dobrze że nie skodowka np FABIA - to byłby obciach na maxa :))) BOND w Skodzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:ITI ma dobre studio IP: *.ventca.adelphia.net 21.11.05, 20:46 ale krecenie w Polsce jest horrendalnie drogie, a Praga ma nie tylko lepsze plenery ale i Barandow ma 100 letnie tradycje, okazuje sie ze Polska jest nie konkurencyjna, Oliver Twist, filmy z Mat Damon byly w Pradze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proponuje żyguli Re:ITI ma dobre studio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:51 A może tak trochę zabawy politycznej. Bond w moskwiczu - odjazd na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Prawo Polska IP: 83.233.226.* 21.11.05, 21:14 Potentat samochodowy zdjełano w Polsze zakompleksieńcy. Ciekaw jestem co by to było gdyby to Polska produkowała Ferarri Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dobrze że nie SKODA :))) IP: *.c158.petrotel.pl 23.11.05, 19:23 jak dla mnie skoda fabia jest boska,tylko ta w hatchback,sama mam.Juz lepiej Bond wygladałby w fabii niz w jakiejs pandzie,no halo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytankodlaznawców Re: był już śmigłowiec IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.11.05, 23:09 W filmie For Your Eyes Only, w ostatnich scanch pojawia się Mi-8 z bardzo widocznym napisem PZL Świdnik, trudno nie zuważyć. Może myslisz, że twój żart jest śmieszny, ale cóż, mogę ci tylko współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek hej arka gool arka gool arka gool arka gool IP: *.netcontrol.pl 21.11.05, 22:34 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
elizariusz bryka dla sekretarki a nie dziewczyny Bonda;-))) 22.11.05, 09:10 KIedys to były jaguary, porsche czy srednie BMW;-((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś