Dodaj do ulubionych

Polska - zaścianek Europy

• wp2221 Gazeta Wyborcza to dopiero skansen ...ha, ha, 07.12.05, 10:58
      może turyści z zagranicy zaczną przyjeżdżać żeby was obejrzeć ha, ha byłby to
      jedyny pożytek !
    • Gość: xgh [...] IP: 81.15.160.* 07.12.05, 11:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • miszkad Polska jest tolerancyjnym krajem, i cieszcie się, 07.12.05, 11:41

że tu żyjecie, a nie plujecie na ten waszym zdaniem ciemnogród i zaścianek Europy.

Polska jest krajem bardzo tolerancyjnym, i dziwię się, że takich artykułów
        gazeta nie wstydzi się wypuszczać... Widać mają czytelników za kompletnie
        zidiociałą hołotę? Gdzie są te represje wobec gejów, wobec ludzi przeciwnych
        nowemu rządowi i kaczyńskim, no gdzie? Czy wy k..wa już oślepliście do końca?
        Zagraniczni korespondenci opierają swoje relacje na polskich gazetach,
        największych polskich gazetach, i stąd taka a nie inna treść komentarzy
        zagranicznych. Generalnie opinię o Polsce zawdzięczamy przede wszystkim GW, i to
        im mozecie dziękować, a nie Polakom-ciemniakom-faszystom, jak piszecie.

Teraz, jak to, Polacy sa tolerancyjni? W Polsce istnieje takie prawo do wolności
        słowa, jakie nie istnieje chyba nigdzie indziej. Największy dziennik może
        bezpodstawnie oczerniać i oceniać miliony ludzi, wkładając ich do jednej
        szuflady i to jest tolerowane. Może pisać o postępującej faszyzacji i to jest
        tolerowane. Moze pisać o prześladowaniach i pogromach,ktorych nie było i to jest
        tolerowane. Wolność słowa.
        Inność w Polsce zawsze spotykała się na początku za zaciekawieniem, troche
        strachem, a potem przechodziło się nad nia do porządku dziennego. Tak było
        zawsze. Polska była najbardziej tolerancyjnym krajem Europy, z której wyrzucano
        odmieńców, innowierców, heretyków, Żydów. Dokąd przyjeżdżali? Do Polski. U nas
        mieli się dobrze. Piszecie o mentalnosci ciemnego Polaka, napiszcie też o tamtej
        mentalnosci...

Wygłupy w pracy. są i zawsze były. Trzeba się z nich smiać, a nie uważać za
        przejaw dyskryminacji. W szkole też jest zawsze jakiś kozioł ofiarny, kwestia
        jest taka, czy będzie potrafił się tak zachować, żeby przestać nim być.

Mali ludzie są wszędzie, nie tylko w Polsce i nie tylko w Polsce występuje u
        niektórych rasizm. Na pewno więcej rasistów jest np. w Francji niż w Polsce.
        Dlaczego? Bo tam jest 6 mln arabów. Więcej rasistów jest na Słowacji niż w
        Polsce. Dlaczego? Bo tam jest nie wiem ile cyganów... Logika się kłania.

Gdzie są u nas jawnie działające organizzacje rasistowskie?
        Tolerancja zach. Europy pozwala im na działanie, ba nawet na przedstawicielstwo
        w parlamencie- Austria, Wielka Brytania, Holandia. Gdzie macie u nas rasistów w
        Parlamencie? Nie piszcie tylko, ze LPR to rasiści, porównajcie sobie LPR z
        tamtymi....
        Gdzie u nas szefowie organizacji rasistowskich i faszystowskich wypowiadają sie
        do największych gazet?

"Przyjrzyjmy się Europie ostatnich dziesięciu lat. Holenderski faszysta Pim
        Fortuyn przewodził jawnie rasistowskiej platformie politycznej nastawionej wrogo
        do imigrantów. Islam nazywał "rakiem" oraz "największym zagrożeniem dla
        zachodniej cywilizacji". A jednocześnie był właścicielem dwóch puchatych
        piesków, cierpiał na kompleks mamusi i był zdeklarowanym gejem. Kiedy jeden z
        adwersarzy politycznych oskarżył Fortuyna o nienawiść do Arabów, ten odparł: Jak
        ja mogę nienawidzić Arabów? Przecież wczoraj wieczorem jednemu obciągnąłem
        druta." Później Fortuyn został zabity przez jednego "ekologa"

Dalej, w Polsce nie ma nawet czegoś takiego jak zemsta... Ubecy mordowali,
        katowali, tortulowali tysiące ludzi, ich nazwiska są znane tym ludziom i ich
        rodzinom, jedno z bardziej znanych to Światło, ale czy ktoś się za to na nich
        zemścił? Przecież oni nie zostali nigdy ukarani za swoje zbrodnie, tylko
        spokojnie pracowali dalej, a później przeszli na emeryturę? Wyobrażacie sobie,
        co we Włoszech znaczy vendetta? Byliby tam wybici co do nogi. U nas siedzieli
        spokojnie na ławeczkach i czytali Trybunę....

Homo sa i będą, ale nie należy ich gloryfikować. Niech sobie żyją, i pedałuja,
        jak lubią. Ale niech ich erotyzm istnieje w ich czterech ścianach, niech nie
        wyłazi na ulicę. nie dajcie im promujących praw, bo to się może głupio skończyć
        dla was samych.

Polska jest krajem bardzo tolerancyjnym, i dziwię się, że takich artykułów
        gazeta nie wstydzi się wypuszczać... Widać mają czytelników za kompletnie
        zidiociałą hołotę????????????????

Napiszcie też coś o homofaszystach, jeśli chcecie dać im legalne organizacje...I
        dać ludziom realny obraz, z wszystkimi konsekwencjami przyznawania im większych
        praw. Przygotujcie się wtedy na oskarżenia o homofobię w każdej dziedzinie
        życia. Każdy będzie mógł drugiego oskarzyć, i pod tą przykrywką robić co mu się
        żywnie podoba. Takie prawa chcecie im dać? Tym dobrym i tym złym?

Kawałek artykułu jednego geja:

"Postanowiłem dotrzeć do paru homofaszystów i zapytać ich osobiście. Wyatt
        Powers, przewodniczący organizacji Korpus Ariańskiego Oporu, odpowiada: W głębi
        serca zawsze wiedziałem, że faszyzm i homoseksualizm są moralnie słuszne. Nie
        widzę żadnego konfliktu między jednym i drugim. To opanowana przez Żydów
        gejowska prasa próbuje nam wmówić, że rasizm i homofobia to jedno i to samo.
        Można być skrajnym narodowcem i gejem; nie ma w tym żadnej sprzeczności.

Komentarz na pewnej rasistowskiej i gejowskiej stronie internetowej idzie
        jeszcze o krok dalej w tym szaleństwie. Pewien homoseksualista z Ohio stwierdza:
        Jeśli jesteś gejem i białym, albo nawet niedorozwiniętym i białym, TO KONIEC
        KOŃCÓW I TAK JESTEŚ BIAŁYM! Zamiast pozwolić na wymarcie białej cywilizacji, bo
        tak bezwartościowe rasy jak Afrykanie i Meksykanie produkują taśmowo miliony
        dzieci dziennie, musimy walczyć z tym pieprzonym tałatajstwem. Gwałcą nasz kraj.
        To prawda, że rasizm i homofobia niekoniecznie idą w parze, ale - jak mówi rabin
        Bernard Melchman: Homofobia i antysemityzm są często elementami tej samej
        choroby. Rasista to na ogół homofob. Po przeczytaniu całego mnóstwa internetowej
        retoryki nie zbliżyłem się nawet o krok do odpowiedzi na pytanie, dlaczego tak
        wielu gejów sprzymierza się z ludźmi, którzy koniec końców niemal zawsze
        zwracają się przeciwko nim - tak jak to zrobili hitlerowcy.

Działacz walczący o prawa gejów Peter Tatchell wyjaśnia to zjawisko w sposób
        wnikliwy i intrygujący: Ci ludzie walczą o hipermęskość, o najskrajniejszą
        możliwą formę bycia mężczyzną. Jest to metoda demonstracyjnego odrzucenia
        zniewieściałego homoseksualnego "drugiego ja". Ci zagubieni mężczyźni mają w
        głowie tylko jeden prosty schemat: "Heteroseksualiści są twardzi. Pedzie to
        słabeusze. Zatem jeśli jestem twardy, nie mogę być pedziem". To rozpaczliwy
        sposób udowadniania sobie własnej męskości."
        www.pl.indymedia.org/pl/2004/08/7954.shtml

Co wy na to? Jeszcze chcecie wielkiej i jedynie słusznej tolerancji? normalnosc
        wam nie wystarcza? Będziecie skandować razem z gejami o wolnosci, a potem
        będziecie płakać nad własna głupotą?

Homo sa i będą, ale nie należy ich gloryfikować. Niech ich erotyzm istnieje w
        ich czterech ścianach, ale niech nie wyłazi na ulicę. nie dajcie im promujących
        praw, bo to się może głupio skończyć dla was samych.
        • jasiubleep A pan to lekow zapomnial dzis rano przyjac? (..) 07.12.05, 18:27
          Przyjdzie pielegniarka i zrobi zastrzyk.
    • Gość: Michał Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.aster.pl 07.12.05, 11:17
      No gratuluję gazecie plucia na swój kraj. Jakoś jak byłem na wakacjach w
      Karpaczu to nie słyszałem ze strony żadnej niemieckiej wycieczki o homofobii w
      Polsce a jedyne narzekanie to że piwo Lwówek Śląski się skończyło i pytania
      kiedy będzie nowa dostawa. Tak samo było we Fromborku. Wracając do Karpacza
      organizowana była wycieczka do Pragi i razem w jednym autokarze jechali Niemcy,
      Arabowie i Polacy i jakoś nikt nie mówił sobie nic złego. I jeszcze słowko o
      Żydach. Moja koleżanka jest Żydówką ale równocześnie uważa się za Polkę i jakoś
      głosowała na Kaczyńskiego i jakoś nikt jej nie prześladuje z powodu jej
      pochodzenia. Także chciałbym się zapytać redaktorów gdzie wy widzicie tą
      zaściankowość Polski.
    • yvonne381 Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 11:19
      Pare uwag.
      1. Osobiscie nie glosowalam na PiS, i totalnego zakazywania demonstracji w
      rodzaju tej w Poznaniu tez nie popieram chociaz niespecjalnie je lubie.
      Przeciwnicy takich demonstracji tez sieja zgorszenie swoimi wypowiedziami i
      czynami. A jest ich duzo wiecej!
      2. W mojej firmie mielismy jakis czas geja - bardzo otwartego. Traktowal siebie
      bardzo normalnie, i jego tez tak traktowano. Nigdy nie odczul zadnej
      dyskryminacji (to jego opinia). Niestety - poszukal sobie innej pracy, bo
      zmienily mu sie zainteresowania. Mam wrazenie, ze niektore osoby homoseksualne
      maja tendencje do cierpietnictwa, tak jak sie to zdarza w przypadku czesci
      niepelnosprawnych. A jak kto biedny, to wiadomo - wiatr w oczy wieje...
      2. Publicznych wylewnych oznak czulosci pomiedzy zakochanymi nie lubie bez
      wzgledu na orientacje seksualna. Sa po prostu krepujace dla wszystkich wokol.
      3. A propos "Poznania" (jestem z Poznania). Decyzja zakazu demonstracji nie
      miala nic wspolnego z moralnoscia, klopotami z zapewnieniem bezpieczenstwa, itd.
      Byla czysto polityczna. Prezydent Poznania ma obecnie klopoty z prawem, bo za
      bardzo pomagal Kulczykowi w interesach. Prokuratura zbiera przeciw niemu dowody,
      wiec podlizal sie Kaczynskim w celu zachowania jak najdluzej swojego stanowiska.
      Wojewoda poparl jego decyzje, bo jest z nadania SLD i w zwiazku z tym - "do
      odstrzalu". Zaloze sie, ze ta pokerowa zagrywka mu sie oplaci...

Pozdrowka!
    • Gość: webmaster333 Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.cern.ch 07.12.05, 11:24
      Kaczory, jak to Kaczory. Problem jest szerszy.

Bardzo tendencyjny artykul, pisany pewnie za zamowienie. Jak mozna tak ludziom
      prac mozg. Oczywiscie, ze szkoda, jak spadaja obroty w ruchu turystycznym, ale
      wole mniejsze obroty niz homoseksualistow manifestujacych swoja 'odmiennosc'
      seksualna na ulicy. Ludziom nie przeszkadzaja homoseksualisci jako tacy,
      przynajmniej mi, ale ale uwazam za niesmaczne robienie rzeczy obrzydliwych na
      ulicy i bardzo mi sie to nie podoba. Rownie okropnie wygladaja dwaj faceci
      calujacy sie ze soba jak ktos dlubiacy w nosie, czy ktos zachowujacy sie w inny
      niekulturalny sposob. Niemal wszyscy moi znajomi uwazaja podobnie. Tu nie ma
      zadnej homofobii (co za absurdalne slowo - jakby sie mial ktos siebie samego
      bac), tylko jest prosba o respektowanie kanonow estetycznych wiekszosci
      spoleczenstwa. Wiekszosc nie chce by zabijano, wiekszosc nie chce pedofili,
      wiekszosc nie dopuszcza zoofili, wiekszosc nie chce by rozmawiano w kinie
      podczas seansu, wiekszosc nie chce widziec czulosci homoseksualnych na ulicy,
      pomijajac na jakim fundamencie moralnym ta estetyka jest oparta, bo jest to z
      punktu widzenia demokracji nie istotne. Jesli srodowiska homoseksualne sa tak
      demokratycznie nastawione jak deklaruja, to powinny sie dostosowac. Problem
      jest tylko inny. Mniejszosc, nie wiadomo w imie jakich wartosci, chce narzucic
      swoje zapatrywania wiekszosci, nazywajac nietolerancja wszystko co jest jej
      zapatrywaniom przeciwne. Mielismy juz w historii takie systemy, gdzie
      zdeprawowana mniejszosc przekonana o swojej wyjatkowosci i misji narzucala
      wiekszosci taka czy inna poprawnosc. To komunizm, faszyzm i pewnie pare innych
      zakonczonych rownie marnie.

Znam kilku homoseksualistow i wiem nieco jak funkcjonuje to srodowisko. Jest
      bardziej totalitarne i opresyjne niz ludzie z zewnatrz wobec niego, z ktorymi
      tak walcza. Liderzy buduja "front jednosci" i biada, jesli ktos chce sie z
      niego wyrwac, a juz nie daj Boze sprobowac sie leczyc czy pracowac nad soba. Bo
      tez z wlasnych obserwacji widze, ze homoseksualisci to nie zadni wesolkowie
      (gey), ale ludzie przewaznie powaznie poranieni bez dobrych wzorcow osobowych
      swojej plci, z rozbitych rodzin. Wiem jak ciezko jest sie ludziom wyrwac potem
      z tego zdeprawowanego kregu nawet pozostajac przy swoich homoseksualnych
      sklonnosciach i jak wielu homoseksualistow ma dosyc pustych znajomosci
      zorientowanych przewaznie na wykorzystanie seksualne. Srodowiska gejowskie sa
      gorsze niz sekty. Piora ludziom mozgi, terroryzuja psychicznie czesto czlonkow
      i ich wykorzystuja, oczywiscie seksualnie.

Tu nie trzeba tylko tolerancji, tu trzeba czegos wiecej - wspolczucia i pomocy.
      To sa na prawde bardzo biedni, zagubieni, samotni i czesto opuszczeni przez
      wszystkich ludzie, co nie zmienia faktu, ze ich obsciskiwanie sie na ulicach
      jest dla wiekszosci zdrowych ludzi niesmaczne i nie powinno byc tolerowane.
      • hudges Dla webmastera333. Przypomnienie historii 07.12.05, 11:31
        Gos´c´ portalu: webmaster333 napisa?(a):

> Kaczory, jak to Kaczory. Problem jest szerszy.
        >
        > Bardzo tendencyjny artykul, pisany pewnie za zamowienie. Jak mozna tak ludziom
        > prac mozg. Oczywiscie, ze szkoda, jak spadaja obroty w ruchu turystycznym, ale
        > wole mniejsze obroty niz homoseksualistow manifestujacych swoja 'odmiennosc'
        > seksualna na ulicy.

Jezeli ktos cos pisze na zamowienie, to szanowny pan, tzw "Prawdziwy Polak". Mnostwo
        przesadow, sformulowanych dosc poprawna polszczyzna, co nie zmienia faktu ze sa to
        przesady. Krotkie przypomnienie historii, specjalnie dla szanownego pana:
        "Kiedy przyszli, zeby zabrac Zydow, nie protestowalem, bo nie jestem Zydem. Kiedy przyszli po
        cyganow, nie protestowalem, bo nie jestem cyganem.
        Kiedy przyszli po homoseksualistow tez nie protestowalem, bo nie jestem homoseksualista.
        Gdy przyszli po mnie nie bylo nikogo, kto moglby mi pomoc"

Ksiadz, Berlin 1945
        • Gość: webmaster333 Re: Dla webmastera333. IP: *.cern.ch 07.12.05, 11:50
          Jesli by chcieli zabijac homoseksualistow, to bym protestowal cala swoja moca,
          bo tak nie wolo z roznych powodow i "Prawdziwi Polacy" wiedza dlaczego. Tu nie
          chodzi o zabijanie i przesladowanie. Tu chodzi o ochrone chocby malych dzieci
          przed zdeprawowaniem. Czlowiek jest istota spoleczna i od spoleczenstwa sie
          uczy zachowan. Tu chodzi o zupelnie cos innego, z czego mam wrazenie sobie Pan
          zdaje rowniez doskonale sprawe.
    • Gość: Słowianin A JA CHCĘ SIĘ CZUĆ DOBRZE W MOIM KRAJU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:27
      Czemu jako obywatel tego kraju płacący podatki i co więcej chcący je płacić, a
      nie krzyczący, że mnie Państwo poprzez podatki okrada, mam "tolerować" ludzi i
      zachowania nieestetyczne, obrzydliwe i szkodliwe? Polacy! To jest nasz kraj i
      czemu do jasnej cholery ma nas ktoś zmuszać do akceptacji czegoś, czemu
      jesteśmy przeciwni? Już 50 lat temu tacy jedni ze wschodu nas zmusili... A
      teraz zachód chce wprowadzać kolejną urawniłowkę. Ale już się przekonują, czym
      kończy się taki "postęp i tolerancja". Może wy, lewacy, macie czasem nawet
      dobre i szlachetne intecje, ale cała masa hołoty ich nie ma! Hołota wszelka nie
      jest z natury dobra, jest wściekła, agresywna i trzeba ją trzymać za mordę, a
      nie litować się na nią i "tolerować". A jak się nie trzyma, to dzieje się tak,
      jak we Francji niedawno. Czy niczego was to do cholery nie nauczyło? Czy do
      własnego domu wpuścilibyście brudnego, pijanego menela i użyczyli mu własnego
      łóżka? Ale w skali kraju to oczywiście litujecie się nad wszelkiego rodzaju
      mętami. Pomyślcie o Państwie jak o własnym domu! Ja nie będę tolerował w Polsce
      meneli, nielegalnych imigrantów, pederastów chcących, by ich podziwiano i
      traktowano ze szczególnymi względami. Co więcej, mam też prawo, by moje
      odczucia estetyczne nie były naruszane, a więc nie życzę sobie w Polsce
      obecności Cyganów, Murzynów, Arabów.
    • Gość: Marek NOP Oaza Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:28
      Nie będą przyjeżdżać do Polski zboczeńcy? Nie będzie turystyki homoseksualnej?
      Nareszcie! Polska staje się wreszcie oazą normalności. Co doceniają
      Europejczycy normalni normalnie- w Paryżu o 10% w stosunku do ubieglego roku
      wzrosło zainteresowanie sylwestrowymi wyjazdami do Polski. Do normalnego kraju,
      jakże rzadkiego w Europie.
    • Gość: obserwator zascianek, ale swoj... IP: *.europe.hp.net 07.12.05, 11:29
      a mnie ciagnie zeby do Polski wrocic. ojczyzny sie nie wybiera i nie porzuca,
      ale proboje sie ja zmieniac.

jakaby nie byla
    • Gość: koko Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.crowley.pl 07.12.05, 11:29
      Zwalnianie z pracy, szykany, złe spojrzenia sąsiadów - nasilają się ataki na
      gejów i lesbijki w Polsce. Nasz kraj zaczyna być postrzegany jako europejski
      skansen. Biura podróży ostrzegają zachodnich turystów przed przyjazdem nad
      Wisłę - do kraju nietolerancji i homofobii

Niedorzeczne imaginacje, próby kreowania rzeczywistości, rozdmuchiwanie mało
      znaczących problemów i incydentów - nasilają się ataki na nowy polski rząd.
      Nasza gazeta zaczyna być postrzegana jako tuba bezczelnej propagandy.
      Niezależne, bezstronne dzienniki ostrzegają czytelników przed odwiedzaniem łam
      Gazety Wyborczej - gazety kłamstwa i stronniczości.

Pasuje wam taka parafraza?
    • prawdamoimmieczem Kiedyś normą był ogół nie margines ! 07.12.05, 11:35
      Istnieje na naszej planecie pewien gatunek, który za nic ma prawa natury. To
      oczywiście ludzie, a konkretnie pewien ich rodzaj zwany rewolucjonistami. Nic
      strasznego pewnie by się nie stało gdyby próbowali manipulować przy instynktach
      i zwyczajach rozrodczych chomików polnych. Oni jednak wolą realizować najgłupsze
      pomysły na swoich pobratymcach, a to już przestaje być zabawne. Człowiek jak
      każda inna istota organiczna podlega pewnym prawom i zasadom funkcjonującym w
      przyrodzie. Wynika to z jego cielesności. Mimo to rewolucjoniści spod znaku
      tęczy owe prawa próbują postawić na głowie... zupełnie jak Marks Hegla.
      Maszerując po ulicach miast w obronie praw homoseksualistów drą się – wolność,
      równość, tolerancja! A cóż to znaczy – wolność? Wolnym można być tylko od
      czegoś. Wnioskuję przeto, że chcą nas uwolnić od wypracowanych przez tysiąclecia
      zasad moralnych i etycznych. Równość – chodzi im pewnie o to, że stosunek
      homoseksualny to samo co heteroseksualny, czasami tylko obaj partnerzy mają
      brodę i wąsy. Tolerancja – to chyba żądanie, aby każdy kto się z nimi nie zgadza
      nie ważył się pisnąć. Tak więc obywatelu kto wie czy niebawem przechadzając się
      z dzieckiem alejami nie ujrzysz parady półnagich facetów w maskach i skórzanych
      majtkach. Być może umkniesz wtedy ze swą pociechą do piaskownicy, by nie
      oglądało tych bezeceństw. Ale wtedy z za rogu może wyłonić się młoda para
      zdążająca do ślubu. Ze zdziwieniem stwierdzisz, że panna młoda mówi niskim
      barytonem i korzysta z męskiej ubikacji. Zabierzesz wiec bobasowi plastikowa
      łopatkę i ruszysz do domu, ale na ławce dostrzeżesz szczęśliwe małżeństwo z
      dziecięcym wózkiem. Osłupiejesz gdy stwierdzisz, że to małżeństwo dowolnie
      wymienia się rolami tatusia i mamusi. I w takim świecie będzie musiała
      wychowywać się twoja córka lub syn. Być może zacznie trafiać cię szlag.
      Niewykluczone, iż zadasz sobie pytanie czy twoi potomkowie będą normalni żyjąc
      pośród takich obrazków. Ale nie waż się wyrażać swojej dezaprobaty, bo to by
      oznaczało, że jesteś zwykły faszysta!
      • miszkad Re: Kiedyś normą był ogół nie margines ! 07.12.05, 11:48
        Gorzej, jak w piaskownicy będzie siedział pedofil, bo przy okazji byłpedałem i
        sędzia zwolnił go, wg 567892 & o niedyskryminacji Homo-sapiens-pedalens.
        Potem pójdziesz wieczorem do baru, i zostaniesz pobity i zgwałcony przez
        nazigejów, bo masz długie włosy...
    • ignatz Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 11:39
      "...widok dwóch okazujących sobie czułość kobiet lub mężczyzn nie powinien -
      teoretycznie - nikogo dziwić..." - a to niby dlaczego?
    • Gość: kerk SZKODLIWOŚCI KACZYZMU CIĄG DALSZY... IP: *.bp.wam.net.pl / *.crowley.pl 07.12.05, 11:39
      • run_level_zero brednie homosexualistow 07.12.05, 11:46
        no i sie pedalstwo obruszylo, bo nie moga sie publicznie macac po dupskach i
        machac ozorami. Ten caly artykul to jeden wielki JOKE!!! Napisany przez jednego
        z tych liberalno-lewicowchy smart asses, przez ktorych teraz EU tonie
        islamskiej paranoi i homoseksualnych adopcjach. I takie postacie beda straszyc,
        ze Polska straci na turystyce. Co za absurd!!!
        Do wszystkich gejow - nigdzie nie traktuje sie was normalnie.
        Polska nie jest zasciankiem.
        Kaczyzm rodzi nadzieje na przyszlosc.
        Polak z NYC.
        • Gość: envoy Re: brednie homosexualistow IP: *.skawsoft.com.pl / *.skawina.eu.org 07.12.05, 13:56
          to zart, prawda? Niemozliwe zeby ktokolwiek byl az TAK glupi...
        • pavlikmedvid Re: Demagogia homofobow! 07.12.05, 14:08
          run_level_zero napisał:

m. in. - "nigdzie nie traktuje sie was normalnie" (...)

To stwierdzenie tak prawdziwe jak to, ze Watykan nigdy nie istnial, taka
          Atlandyda w srodku Europy.

Czy homofoby sa juz tak sparalizowane przez swoje fobiach nie odbiera im
          kontrole nad wlasnym umyslem?

Rozumiem, ze niektorzy posterzy maja ograniczony dostep do informacji, ale
          teraz, w epoce Internetu???
    • Gość: Widzący Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 11:44
      Chciałem oświecić, skąd biorą się te odchyły, od czasów starożytnych. Ci ludzie
      robią te i gorsze rzeczy na spotkaniach bractw iluminackich. Każdy szczebel to
      takie intymne przeżycie. Dlatego są tajne i nikt nie ma tam wstępu. Zaczynają
      niewinnie od grzechu kłamstwa, potem kolejne szczeble to cudzołóstwo,
      kazirodztwo, sodomia, pedofilia, mordy rytualne ( najwyższe szczeble). Dla kogo
      to robią. Dla kozła...
      Niech Bóg Wszechogący w Trójcy Jedynej strzeże nas od tych grzesznych ludzi. A
      upadłych, ich stróŻy, wrzuci w ogień wieczny.
      • Gość: Gosc BZDURY! IP: *.aster.pl 07.12.05, 11:57
        Pan chyba nie odroznia fikcji literackiej od faktow, inaczej nie moge
        wytlumaczyc tych bredni.
    • Gość: Polak z Niemiec Wstydze sie tego, ze jestem Polakiem IP: *.pools.arcor-ip.net 07.12.05, 11:49
      Dawniej Polacy w Europie Zachodniej "slyneli" ze zlodziejstwa, przemytu,
      pijanstwa. To sie troszke zmienilo na lepsze. Teraz Polacy szokuja cywilizowana
      czesc Europy swoja homofobia, nietolerancja i tzw bogobojnoscia. PiS nie jest
      niczym innym, jak cywilnym oddzialem KrK. L.Kaczynski jest przeciez czlonkiem
      nieformalnej i tajnej organizacji kosciola katolickiego Opus Dei, ktorej
      zadaniem jest sprawowanie kontroli nad mediami, politykami, rzadem i wszelkimi
      innymi sferami zycia publicznego. Odkad PiS przejal wladze, Polska przestala byc
      suwerennym krajem, stajac sie wasalem Watykanu. Viel Spass pod rzadami
      konserwatywnyc katolikow!
      • miszkad Re: Wstydze sie tego, ze jestem Polakiem 07.12.05, 11:56
        Wstydź się tego, że jesteś głupim Polakiem, a nie, że jesteś Polakiem.
      • w11mil Re: Wstydze sie tego, ze jestem Polakiem 07.12.05, 12:44
        Gość portalu: Polak z Niemiec napisał(a):
        >Wstydze sie tego, ze jestem Polakiem
        Moim zdaniem niesłusznie się wstydzisz; oczywiscie Polacy jako naród mają wady
        ale w porównaniu z sąsiadami nie wypadamy tak źle; poczytaj trochę o najnowszej
        historii Europy (np. o komorach gazowych, Gułagu)i sam zobaczysz, że na tle
        Niemców czy Rosjan nie jesteśmy tacy najgorsi. Prawde mówiąc nie jestem
        przekonany do oceniania ludzi na podstawie narodowości ale to Ty zacząłeś.
    • w11mil A co jesli to prawda? Proponuję ugodę! 07.12.05, 11:51
      Lobby homoseksualne jest bardzo silne na Zachodzie i niewykluczone jest, że
      jest w stanie szkodzić Polsce. A może warto byłoby pójść na ugodę i pozwalać im
      na parady. Można by to rozwiązać w sposób cywilizowany; wyznaczyć jakis obszar
      w mieście i poinformować (prasa, TV) co będzie się działo w tym miejscu; osoby
      nie życzące sobie oglądania tego mogą wtedy je ominąć. Oczywiście wiąże się to
      z pewnymi niedogodnościami i wydatkami ale warto byłoby to porównać z kosztami
      sankcji ze strony Unii Europejskiej
      • miszkad Re: A co jesli to prawda? Proponuję ugodę! 07.12.05, 12:00
        Wtedy będzie tak samo, Policja nie uciszy wszystkich kretynów, którzy będą
        krzyczeć "pedały do gazu" i zostanie oskarżona o dopuszczanie do przestępstwa,a
        państwo Polskie o nietolerancjęi homofobię.
        Polska jest oskarżono o to nie dlatego, ze taki jest stan faktyczny, ale za
        sprawąpolskich dziennikarzy i paru bezmózgich działaczy gejowskich,którzy
        działaja na szkodę Polski.
        • w11mil Re: A co jesli to prawda? Proponuję ugodę! 07.12.05, 12:32
          Rząd polski oskarżany jest o zakazy a nie o istnienie krzyczących "pedały do
          gazu" (podejrzewam że ten krzyczy komu to przynosi korzyść).
          Osobiście nie mam nic przeciw paradom pod warunkiem, że nie będę narażony na
          ich oglądanie.
    • miszkad Jeszcze pare takich artykułów i zacznę się zastana 07.12.05, 11:54
      zastanawiać, czy jedyną dopuszczalna forma tolerancji dla pedeałów i pismaków z
      wyborczej nie będzie czasem nie strzelenie im w łeb:) Chyba do tego dążą, żeby
      ludzie zaczeli nienawidzić homoseksualistów.
      • shygay Re: Jeszcze pare takich artykułów i zacznę się za 07.12.05, 11:56
        Czyż w większości nie jest tak, że nienawidzicie nas? Pół biedy jeśli coś o nas wiecie z autopcji, jednak ponad 80% społeczeństwa nie zna żadnego homoseksualisty.
        • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Jeszcze pare takich artykułów i zacznę się za IP: *.autocom.pl 08.12.05, 20:17
          shygay napisał:

> Czyż w większości nie jest tak, że nienawidzicie nas?

Kto cię nienawidzi ???!!! Ubzdurałeś... :(
    • Gość: ja Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.innere.med.uni-giessen.de 07.12.05, 12:00
      Nikt nie atakuje gejow i lesbijki, oni sami stwarzaja takie sytuacje. Czy to ze
      jestem hetero oznacza ze musze robic manifestacje???
      • shygay Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 12:11
        Nie... bo i tak wszyscy wiedzą, że jesteś hetero.
        • etykieta.zastepcza Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 14:45
          shygay napisał:

> Nie... bo i tak wszyscy wiedzą, że jesteś hetero.

a czy w ogóle ktoś musi o tym wiedzieć?
          Jakie to ma znaczenie dla tego "kogoś"? Np w pracy?

Czy idąc gdziekolwiek "w ludzi" na wstępie ogłaszasz - "jestem homo" albo
          "jestem hetero"? A jakie to ma znaczenie?
          Mnie samego nikt nigdy nie pytał o takie sprawy, a pytanie o nie uznałbym za
          daleko idącą ingerencję w moje życie intymne, po prostu byłoby to niestosowne
          pytanie. Kulturalni ludzie o to nie pytają.
          ale homoseksualiści ubzdurali sobie, że musza koniecznie wszystkim ogłaszać
          swoje preferencje w życiu seksualnym. Jest to ekshibicjonizm.
      • pavlikmedvid Re: Ile mozna powtarzac te same argumenty? 07.12.05, 14:14
        Gość portalu: ja napisał(a):

"jestem hetero oznacza ze musze robic manifestacje???"

A czy ktos Ciebie z tego powodu DYSKRYMINUJE??? Zwalniaja Cie z pracy, wyrzucja
        z domu, atakuja na ulicy, bronia urzadzac pokojowych marszow, wysylaja
        policje???

Nastepuje ogromny regres spoleczenstwa polskiego?
    • Gość: joanna Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:04
    • Gość: ppp No i proszę jakie są skutki pederad ! IP: *.orange.pl 07.12.05, 12:11
      Wynika z tego że te parady "równości" nasilają złe emocje w społeczeństwie.
      I nic w tym dziwnego, bo większość myśli zdrowo i zwyczajnie drażni ją promocja choroby i udawanie że jest to jakaś "norma" czy "orientacja".
      • pavlikmedvid Re: Polacy toleruja neofaszystow ! 07.12.05, 14:16
        Czy to nie przyklad, ze to TOLERANCYJNY narod?

Od dzisiaj bede sarkastyczny.
        • miszkad Re: Polacy toleruja neofaszystow ! 07.12.05, 14:26
          Dopiero zaczną tolerować, kiedy zalegalizuja organizacje gejowskie, wśród
          których najwięcej jest neofaszystowskich organizacji z wszystkich tego typu...
          • jasiubleep Wkolko o tym samym? 07.12.05, 18:29
            Cos ty sie uparl na tych pedalow? Fascynacja?? Nie tylko o tym jest ten
            artykul :-))
    • Gość: Elle Bez przesady ... IP: *.wienerberger.com.pl 07.12.05, 12:14
      To ja nie jadę do Francji, bo tam szykanują Arabów i Murzynów, ani do Belgii,
      bo tam nie można powiedzieć, że aborcja to holocaust, nawet jak się tak myśli.
      Do Anglii też nie pojadę, bo tam ponoć są zabójstwa honorowe,a we Włoszech
      rządzi mafia Berlusconiego (taki zaścianek).
      Ciekawe też czy Włoskie biura podróży odradzają swoim klientom wyjazdy do
      Egiptu, Tunezji czy innych krajów Arabskich, afrykańskich czy też azjatykich,
      przecież tam kobiety chodzą w czadorach (albo wogóle nie chodzą, bo nie wolno
      im wyjśc z domu), takie tam są szykany. No i nie radziłabym się całować i
      obściskiwać nawet parze hetero.
      Nie jestem dumna z tego, że zakazano parady równości (mimo, ze ten
      cały "comming out" wcale mi się nie podoba), ale więcej szkód wyrzadzają nam
      publikacje "Gazety" i organizacje z paradą zwiazane, które szukają poparcia na
      zachodzie zamiast prać brudy we własnym domu.
      Zresztą jak byłam parę lat temu w Niemczech, to i tak musiałam się tłumaczyć,
      że w Polsce to nie ma białych niedźwiedzi, a na polach to się wołami już od
      dawna nie orze (chyba że na użytek turystów). Jak ktoś ma w stosunku do nas
      uprzedzenia to i tak znajdzie powód. Jeżeli chcemy zmienić nasz wizerunek to po
      prostu musimy wzmocnić naszą gospodarkę. Bogatemu wiecej wolno.
    • Gość: Rain Re: Polska - zaścianek Europy IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 07.12.05, 12:15
      Polacy opamietajcie sie,przeciez to jest XXI wiek i wszyscy ludzie sa
      rowni,niezaleznie od wyznania czy sexualnej orientacji.Jestescie gorsi niz
      ludzie mieszkajacy w Afryce.
      • miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:01
        Gość portalu: Rain napisał(a):

> Polacy opamietajcie sie,przeciez to jest XXI wiek i wszyscy ludzie sa
        > rowni,niezaleznie od wyznania czy sexualnej orientacji.Jestescie gorsi niz
        > ludzie mieszkajacy w Afryce.

Jest XXI wiek, czemu ludzie w Afryce są gorsi od innych? Fajne masz poglądy,
        postępowcu...
    • Gość: Marcin Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:15
      Teraz nie podobają się rządowi homoseksualiści, zaraz przyjdzie czas na tych co
      nie chodzą do kościoła co niedzielę. Dzieci z in vitro już zostały wyklęte. A
      kto następny? W faszystowskich Niemczech ktos powiedział: "Kiedy przyszli, żeby
      zabrać Żydów, nie protestowałem, bo nie jestem Żydem. Kiedy przyszli po cyganów,
      nie protestowałem, bo nie jestem cyganem. Kiedy przyszli po homoseksualistów też
      nie protestowałem, bo nie jestem homoseksualistą. Gdy przyszli po mnie nie było
      nikogo, kto mógłby mi pomóc." Wtedy też zaczynało się od wyzwisk, pobić na
      ulicach. A dokonywali tego "zwykli, normalni" ludzie z sąsiedztwa. Tłumem
      wystarczy odpowiednio pokierować i jesteśmy tego świadkami. Czemu nie było
      takich dyskusji np. 6 miesięcy temu? Czy było mniej homoseksualistów? Żyli sobie
      tak jak i teraz. Nikt nie zwróciłby na nich ani ich marsze specjalnej uwagi
      gdyby tylko pozwolono im przejść spokojnie. Dawno byśmy o tym zapomnieli. Mam
      wrażenie, że cofamy się o kilka dekad. Homoseksualizm znowu jest chorobą, takich
      ludzi trzeba leczyć. Wszyscy powinni być tacy jak pan Kaczyński, Dorn, Ziobro i
      inni rządzący. A jeśli nie, to go złamać, zamknąć lub leczyć. Mam wrażenie, że
      naszym nowym władzom wszystko kojarzy się z przysłowiową dupą, a
      homoseksualizmem to pewnie mogą się zarazić drogą kropelkową. A przemarsz grupy
      ludzi to reklama ich skłonności seksualnych. A co z przykazaniem miłości
      bliźniego? Polski katolicyzm jest bardzo wybiórczy. Nikt nie nakazuje nam kochać
      sąsiada, długowłosego, buddysty, azjaty. Wg. słownika języka polskiego PWN:
      "tolerancja - uznawanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś
      postępowania, różniących się od własnych; wyrozumiałość." Żyj i pozwól żyć
      innym. Nigdy nie wiadomo kiedy ty staniesz się inny. Władzy potrzebny jest jakiś
      wyimaginowany wróg, który pozwoli odwrócić uwagę. Odwrócić uwagę od tego, że nie
      potrafią nic zrobić ze służbą zdrowia, gospodarką, opieką społeczną itp.itd.
      Liczę na przyspieszone wybory, w których ludzie opamiętają się i nie zagłosują
      więcej na prawicowo-katolickich ekstremistów.
    • Gość: Kapitalista Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:18
      Przez wiele lat, praktycznie od roku 1989 czytuję Gazetę Wyborczą, a od kilku
      lat gazeta.pl. Czasem z artykułami i komentarzami w Gaziecie się zgadzam, ale
      często nie zgadzam. Wszystko dobrze dopóki dyskusja jest bardziej merytoryczna
      niż ideologiczna lub emocjonalna. Jednak od kilku dni narasta we mnie bunt. To
      co wypisujecie Państwo redaktorzy przekroczyło granicę dobrego smaku i
      elemetarnej przyzwoitości. Od czasu wyborczego sukcesu PiS i Lecha Kaczyńskiego
      właściwie nie ma dnia abyście kogoś z tego rządu nie próbowali ośmieszyć lub
      moralnie zniszczyć. Praktycznie nie ma dnia, abym się od Was nie dowiedział, że
      moja ojczyzna od dwóch miesięcy stała się jakimś koszmarnym gułagiem lub
      bananową republiką na skraju gospodarczej katastrofy. TAK NIE JEST! I Wy
      doskonale o tym wiecie! Tylko tak bardzo nie potraficie pogodzić się z
      demkratycznym wyborem społeczeństwa, z tym, że to nie Wasi kandydaci (Panowie
      Cimoszewicz, a później mniejsze zło - Tusk)i Ich partie wygrały wybory, że
      musicie na każdym kroku zochydzać Polskę Polakom i ludziom na całym świecie (bo
      wciąż, niestety jesteście bardzo opiniotwórczą Gazetą).
      Nie wiem, czy zdajecie sobie z tego sprawę, czy nie, ale żyjemy wciąż w tym
      samym kraju, co rok, czy cztery lata temu. Jak na razie nie jest ani
      bezpieczniej na ulicach, ani bardziej niebezpiecznie. Bezrobocie jest wciąż na
      prawie identycznym poziomie. Być może się to zmieni, być może nie. Ja mam
      nadzieję, że tak i że te zmiany będą na lepsze. Jeśli nie, to drugi raz nie
      zagłosuję na PiS.
      Proszę, przestańcie wypisywać te bzdury o zaścianku i o wstydzie, bo to jest
      chore i to nieprawda! Nie róbcie ze sprawy homoseksualistów sprawy strategicznej
      dla państwa. Jeżeli z jakiegoś zakładu zwolniono 10 homo, to być może nie
      dlatego, że gustowali w facetach, tylko dlatego, że się z tym afiszowali? Bo w
      jaki inny sposób przełożeni mogli dowiedzieć się o ich skłonnościach? Pracowałem
      w kilku miejscach, zawsze z ludźmi, ale nigdy się nie zdarzyło, żeby ktoś ze
      swojego życia płciowego robił sprawę publiczną. I chyba tak to powinno wyglądać
      wśród normalnych ludzi, wszystko jedno homo, czy hetero.
      Mam nadzieję, że pomimo sporych rozmiarów mój tekst pojawi się na Waszej stronie.
    • Gość: Joanna Wartość Polski zależy od stopnia akceptacji gejów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:20
      Czytając ten artykuł można odnieść wrażenie, że atrakcyjność turystyczna
      naszego kraju zależy ostatnio jedynie od opinii gejów i lesbijek przed którymi
      reszta normalnie żyjących ludzi powinna trząść portkami gdyż okazuje się, że to
      oni zaczynają dyktować gdzie jeździć, które miasta są "be" itp. A może
      należałoby uszanować normy etyczne, które panują w naszym kraju, a wynikaja nie
      tylko z wiary, ale tradycji sprzyjania normalnej, pełnej rodzinie. Gdy jako
      turyści odwiedzamy państwa takie jak np. Egipt (bardzo popularne ostatnio w
      Polsce są wyjazdy do tego kraju) poucza się nas, żeby zachowywac się tam
      stosownie, nie afiszować się ze skąpym odzieniem, nie gorszyć mieszkańców swoim
      zachowaniem. Każdy normalny kulturalny turysta jest w stanie to zrozumieć.
      Dlaczego nikt nie pomyśli o tym, że ostentacyjne zachowanie gejów i lesbijek na
      polskich ulicach równiez może kogoś zwyczajnie gorszyć? Łatwo byc tolerancyjnym
      na odległość, trudniej wytłumaczyć dziecku dlaczego panowie trzymaja sie za
      ręce - powiedzieć, że to przecież normalne? Ale czy na pewno normalne i dla
      kogo?
      • Gość: sarmata OCZYWISCIE IP: *.telia.com 07.12.05, 13:02
        Oczywiscie, stosunek do roznych grup mniejszosciowych obecnych w spoleczenstwie
        to papierek lakmusowy wskazujacy na stopien cywilizacyjnego rozwoju danego
        kraju. Kobiety myslace ze wystarczy nadstawiac pupcie do obrobki meskim ogierom
        niekoniecznie musza byc normalne w szerszym pojeciu tego slowa. Skoro
        heteroseksualistom wolno zakladac rodzine mimo ze nawet nie planuja urodzenia
        dziecka to dlaczego zakazywac tego prawa tym ktorzy chca zyc w towarzystwie
        osoby tej samej plci? To co dla ciebie normalne nie musi byc normalne dla
        innych. Jesli tobie wolno trzymac sie za raczke z jakims fagasem czy namietnie
        calowac sie z nim na ulicy, i przez to natarczywie manifestowac swoja
        seksualnosc, to dlaczego nie wolno tego robic tym, ktorzy kochaja inaczej?
    • Gość: Widzący Kozioł, Sodoma i Gomora, IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 12:21
      Chciałem oświecić, skąd biorą się te odchyły, od czasów starożytnych. Ci ludzie
      robią te i gorsze rzeczy na spotkaniach bractw iluminackich. Każdy szczebel to
      takie intymne przeżycie. Dlatego są tajne i nikt nie ma tam wstępu. Zaczynają
      niewinnie od grzechu kłamstwa, potem kolejne szczeble to cudzołóstwo,
      kazirodztwo, sodomia, pedofilia, mordy rytualne ( najwyższe szczeble). Dla kogo
      to robią. Dla kozła...
      Może zaraz powiesz, że należysz i nic tam takiego nie było. Tylko, że ty byłeś
      członkiem najniższych szczebli. A coś Ci powiem, wiesz jaki jest twój los, gdy
      dokonają tego co planują. Najniższe szczeble zostaną fizycznie unicestwione na
      samym początku, potem w górę. "Wojsko" nie będzie potrzebne, gdy obejmie władzę
      ich władca. Oficjalnie mówi się, że są tylko 33 szczeble. Kłamstwo i jeszcze raz
      kłamstwo. Jest ich znacznie więcej, to są sprawy najbardziej tajne. Najwyższe
      szczeble są dziedziczne od starożytności.

Jeśli wszedłeś w ich szpony, opamiętaj się Dziecko, nie jest jeszcze za późno i
      błagaj Boga o wybaczenie.

Niech Bóg Wszechogący w Trójcy Jedynej strzeże nas od grzesznych ludzi. A
      upadłych, ich stróŻy, wrzuci w ogień wieczny.
      • Gość: alamhler Re: Kozioł, Sodoma i Gomora, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:28
        jak mnie to wszystko wku..a, tak WKU..A!!!!!!!!!!! nie nawidze tego kraju,
        nie nawidze tych ludzi. nie nawidze. wrocilam o kilku latach i chce juz
        uciekac. A tak bardzo chcialam wrocic. Przeciwz tutajk nie da sie normalnie
        zyc. idziesz ulica, smutno, btrudno, ludzie wilkiem na Ciebie patrza, a gdy w
        autobusie lub w tramwaju cos glosniej powiedsz, neh brak slow. myslsam, ze to
        jkaas marginalna czesc, a ludzi mlodzi, przepraszam, nie chce uiogolniac, i
        obrazac starszych, ale wydawalo mi sie, ze przynajmniej ludzi mlodzi, w trakcie
        lub zaraz po studiach sa tolerancyjni. No to cos powiem. KNa przyjazd moich
        znajomych moja kolezanka, ktora wydawalo mi sie znam dobrze, zaczela wymyslac
        od brudasow i zlodziei, ze nigdy by u "arabusa nie jadla" bo nei chce napychac
        kiweszeni mordercom itd. i na koneic. "ja sie nie dziwie, ze nasze dzieci beda
        mialy taki stosunek do nich, jak nasi rodzice do Zydow". Moze mnie ktos
        oswiecic? bo na serio nie wiemo czym ona mowil;a. a kazdy neich sobie zyje jak
        chce i nikogo0 nie powinno obchodzic czy spi z baba, facetem, itd. Jezeli nie
        robi tym krzywdy tej osobie, to w czym rzecz? co Wam to ludzie przeszkadza?
        umoralnianie i "uzdrawianie" na sile? sorry, ale nie potrafie dobrze przekazac
        moich mysli,
        • miszkad Re: Kozioł, Sodoma i Gomora, 07.12.05, 12:34
          Gość portalu: alamhler napisał(a):

> jak mnie to wszystko wku..a, tak WKU..A!!!!!!!!!!! nie nawidze tego kraju,
          > nie nawidze tych ludzi. nie nawidze.

Przykład tolerancji u świeżo wyzwolonej osóbki:)

wrocilam o kilku latach i chce juz
          > uciekac. A tak bardzo chcialam wrocic. Przeciwz tutajk nie da sie normalnie
          > zyc. idziesz ulica, smutno, btrudno, ludzie wilkiem na Ciebie patrza, a gdy w
          > autobusie lub w tramwaju cos glosniej powiedsz, neh brak slow.

Jak brak słów, to ciekawe co mówi osóbka w autobusie? pewnie "jak ja was k..wa
          nienawidzę"?:)

myslsam, ze to
          > jkaas marginalna czesc, a ludzi mlodzi, przepraszam, nie chce uiogolniac, i
          > obrazac starszych, ale wydawalo mi sie, ze przynajmniej ludzi mlodzi, w trakcie
          >
          > lub zaraz po studiach sa tolerancyjni. No to cos powiem. KNa przyjazd moich
          > znajomych moja kolezanka, ktora wydawalo mi sie znam dobrze, zaczela wymyslac
          > od brudasow i zlodziei, ze nigdy by u "arabusa nie jadla" bo nei chce napychac
          > kiweszeni mordercom itd. i na koneic. "ja sie nie dziwie, ze nasze dzieci beda
          > mialy taki stosunek do nich, jak nasi rodzice do Zydow". Moze mnie ktos
          > oswiecic? bo na serio nie wiemo czym ona mowil;a.

Pewnie jej starzy to komuchy...

a kazdy neich sobie zyje jak
          > chce i nikogo0 nie powinno obchodzic czy spi z baba, facetem, itd.

itd. - z psem, dzieckiem itd.

Jezeli nie
          > robi tym krzywdy tej osobie, to w czym rzecz? co Wam to ludzie przeszkadza?
          > umoralnianie i "uzdrawianie" na sile? sorry, ale nie potrafie dobrze przekazac
          > moich mysli,

Nic dziwnego, jak się tyle ćpa, to mózg ździebko przestaje pracować:)
          • madine1 Polski kac 07.12.05, 13:27
            Dobrze znam to uczucie kaca, kiedy przekraczam polską granicę (a robię to przynajmniej raz w
            miesiącu).
            Kiedy wracam z Londynu, Berlina czy Paryża to ten tutejszy syf staje się po prostu przytłaczający.
            Jestem w stanie zaakceptować obdrapane blokowiska, dziurawe ulice, autobusy smrodzące czarnym
            dymem. Polska jest przecież biednym krajem nie tylko z własnej winy. Zresztą widać pewne oznaki
            poprawy.
            Jestem w stanie wytrzymać zacofanie tego społeczeństwa, jego ksenofobię, nieufność wobec innych
            narodów, wyznań i światopoglądów. W końcu przez stulecia musieliśmy bronić się przed zewnętrznymi
            wrogami i mamy to we krwi. Świat naokoło nas zmienił się co prawda nieco w ostatnim półwieczu, a my
            tego nie zauważyliśmy... ale trudno, może musi to jeszcze potrwać. Zresztą wiem, że Polacy nie mają
            morderczych instynktów. Nienawidzą gejów, bo tak im powiedział ksiądz Rydzyk i bracia Kaczyńscy.
            Ale gdyby przeciętny Polak miał okazję osobiście poznać jakiegoś geja (albo żyda, albo araba...), to
            prawdopodobnie szybko zmieniłby zdanie. Sam widziałem takie metamorfozy.
            To, czego jednak nie mogę znieść, to nieprawdopodobny kompleks wyższości Polaków. Te idiotyczne
            pomysły, że my będziemy zalążkiem nowej Europy, odrodzonej w duchu Ewangelii. To traktowanie z
            obrzydzeniem suwerennych decyzji innych państw dotyczących n.p. praw gejów (n.p. Dorn, który mówi,
            że obiecuje, że u nas do czegoś takiego nigdy nie dojdzie. Podobne słowa padły zresztą z ust naszych
            "liberałów" - Tuska czy Rokity). To bezustanne podpieranie się JPII, jakbyśmy mieli na niego monopol (a
            zdaje mi się, że niewielu z nas wsłuchiwało się w jego nauczanie). To podlizywanie się Ameryce po to,
            by móc się potem chwalić na podwórku, że się jest kumplem największego twardziela. To bezustanne
            podtykanie wszystkim pod nos własnej martyrologii (jak ten młodzieniec z "Kartoteki" Różewicza).
            Domaganie się dowodów uznania i pieniędzy w zamian za nic.
            To jest dla mnie najbardziej nieznośne. I kiedy wracam do Polski i czytam zaległe gazety, a w nich to
            wszystko, to krew mnie zalewa.
            • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Polski kac IP: *.autocom.pl 08.12.05, 00:03
              Odpowiedz, ale szczerze - co cie tak ciągnie do tego syfu przynajmniej raz na
              miesiąc ???...

Tak się składa, że miałem w tym roku niewątpliwe nieszczęście przesiadać się 2
              razy na lotnisku Charles De Gaulle w Paryżu i... do tamtej pory uważałem
              krakowskie lotnisko w Balicach za dziadostwo ale potem zmieniłem zdanie
              diametralnie - takiego syfu jak tam nie widziałem nigdzie indziej !!! Nie
              wspominając o tym, że kilka godzin przyszło mi spędzić w terminalu, w którym...
              nie było gdzie usiąść !!!...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka