Dodaj do ulubionych

kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarza??

05.01.06, 17:51
studiuję w Krakowie i marzę o tym, żeby przebywać jak najwięcej w środowisku
dziennikarskim. Chciałabym pisać, pisać i jeszcze raz pisać... no ale cóż
konkurencja jest ogromna, a ja nie chyba nie nadaję się do wyścigu
szczurów... Gdzie szukać kogoś kto wyciąga rękę do takich młodych ludzi, jak
trafić do serca redakcji??
Obserwuj wątek
    • vontomke Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 05.01.06, 17:54
      ja potrzebuję młodej napalonej dziennikarki
    • maciek_stachura Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 05.01.06, 22:25
      Trudno jest kogoś takiego znaleźć, ale z drugiej strony, to dziennikarz ma być
      przebojowy - musisz pokazać, że na wiele Cię stać - i nie liczyć na dobre
      serce. Dziennikarstwo niestety nie jest zawodem dla zagubionych myszek. Trzeba
      mieć duzo wiary w siebie, duże umiejętności - no i czasem rozpychac się
      łokciami!!
    • tomek854 Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 06.01.06, 03:44
      Zacznij od prasy studenckiej - Semestr, czy powstały u Was niedawno w Krakowie SMS...

Popiszesz tam trochę, najprawdopodobniej za darmo (tak jest w Semestrze) ale warto - potem propozycje same się pojawią.

W moim przypadku tak było.
      • kania.s Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 06.01.06, 15:34
        Ja właśnie przede wszytskim myślę o gazetach studenckich. Wynagrodzenie nie gra
        żadnej roli(zdaję sobie sprawę jak to wszędzie wygląda i nie mam chorych
        ambicji).Chodzi mi po prostu o coś więcej niż studiowanie, o poczucie, że
        realizuję swoją pasję. Szukam miejsca otwartego na takie młode zaczynające
        swoją przygodę z wielkim miastem 'gąski z prowincji';>, które tak jak ja miały
        już doświadczenie w pisaniu. Szukam przyjaznej atmosfery. no nic, nie dam się i
        będę próbować wszędzie. Do szarej myszy mi jescze mam nadzieję daleko:)
        • tomek854 Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 06.01.06, 18:03
          To napisz na adres redakcji Semestru a pewnie skontaktują cię z działem lokalnym.

Ja znam redakcję Wrocławską i mogę Cię zapewnić, że atmosfera jest fajna i można się naprawdę wiele nauczyć.

A po za tym 100 000 nakładu to też nie w kij dmuchał, nie? :-)
          • kania.s Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 06.01.06, 18:09
            uuu brawo brawo ano nie w kij dmuchał;)) oj chyba potrzebowałam takiej
            motywacji:) postaram się z tym coś zrobić a jak coś się uda nie omieszkam
            zawiadomić.
    • akondze Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 26.01.06, 11:41
      Zastanów się, jaka działka cię interesuje.
      Wymyśl jakiś temat, napisz tekst i wyślij do interesujacych cię redakcji...
      Jak będzie ok. to powinni się skontaktować - jak nie, to próbuj dalej

----------
      ...skwak?
    • akondze Re: kto potrzebuje młodego zapalonego dziennikarz 26.01.06, 11:42
      ...no i napisz jeszcze, że zależy ci na współpracy i wysyłasz próbki
      swojej "twórczości" czy coś w tym stylu... no i że nie zależy ci na
      wynagrodzeniu... ;)

----------
      ...skwak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka