Dodaj do ulubionych

Kupa wielka jak drapacz chmur

• Gość: muntu Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.chello.pl 11.03.06, 12:01
      gdy brałem psa ze schroniska wokół mojego domu było pełno pięknych zdziczłych
      trawników, gdzie psie kupy jakos się maskowały. Teraz wszędzie wokół
      pie..ięto nowe ogrodzone bloki. Gdzie mam chodzic z psem na spacer? Czemu
      nikt nie liczy ile wysrywaja ludzie?
      • Gość: stary gniewny Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 13:39
        Gość portalu: muntu napisał(a):

> gdy brałem psa ze schroniska wokół mojego domu było pełno pięknych zdziczłych
        > trawników, gdzie psie kupy jakos się maskowały.

A nie mogłbyś wyprowadzać psa na swój dywan uprzednio wylawszy na tenże dywan
        szambo żeby "kupy się dobrze maskowały"?

Teraz wszędzie wokół
        > pie..ięto nowe ogrodzone bloki. Gdzie mam chodzic z psem na spacer?

1. Terenów zielonych jest w Warszawie mnóstwo.
        2. A po psie się sprząta.

Czemu
        > nikt nie liczy ile wysrywaja ludzie?

Bo ludzkie kupy nie zalegają tonami na chodnikach i trawnikach.
    • Gość: Mieszko I Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: 194.183.32.* 11.03.06, 12:15
      PSY SĄ ZDECYDOWANIE INTELIGENTNIEJSZE OD ICH WŁAŚCICIELI. TAK JEST PRZYNAJMNIEJ
      U NAS.
      • Gość: kot Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:18
        A już na głowę swoją inteligencją biją tych , którzy psów nie
        posiadają
    • Gość: obrzydliwe Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.aster.pl 11.03.06, 13:18
      Niech ktoś cos z tym zrobi, bo te kupy walające się wszędzie
      są obrzydliwe!
      • uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur 11.03.06, 14:46
        Nie "KTOS" tylko "MY". Proszę w poniedzialek (t.j. 13-go marca) wyslac mail na
        adres biuroprezydenta@warszawa.um.gov.pl o tresci :

Szanowny Panie Prezydencie,

Kiedy zostanie rozwiązany problem psich kup zalegających miasto?
        Kiedy zaczną być nakładane mandaty za nie sprzątnięcie kupy?

Z poważaniem
        ...........

Lista protestantow -aktywistow:
        1.Ja.
        2.Stary Gniewny.

Dość tego biadolenia. Czas zmyc glowe prezydentowi szambem.

• Gość: yyyyyy Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.it-net.pl 11.03.06, 14:38
      a mi brakuje wyliczenia jakiej wysokości budynek powstałby kup chinskich
      wlasciclei i czy siegnałby ksiezyca , albo ile razy opasalby ziemie

--

punkt skupu
      • Gość: Czesiek To kupa Kaczora IP: *.3.cust.bredband2.com 11.03.06, 14:40
    • Gość: ech..... wszedzie g..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:45
      wszedzie gdzie tylko spojrzec...gdzie tylko noga ludzka postanie... a snieg juz
      topnieje...i gówna wszedzie zahibernowane przez zime leza i
      śmierdzą....wielkieeee...cuchnące...rozbeltane..rozsmarowane..zolte brazowe...a
      czesto i bialo zielone...
      bo ich w;lasciciele pozwalaja srac nawet na srodku chodnika... jakby na tym
      swiecie juz trawy nie bylo.
    • Gość: aaa Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 14:51
      Powiem prozaicznie:

Wychodzę czasem z psem, ale nie sprzątam i nie będę po nim sprzątał. Nie robię
      tego, ponieważ mam taki kaprys. Jak dotąd, nie ma żadnego przepisu, który by
      mnie do tego zobowiązywał, nie mogę za to dostać mandatu. A ponieważ
      przestrzegam PRAWA, a wasze odczucia estetyczne mam głęboko w d., to tam mnie
      możecie pocałować.

(albo też pójść po rozum do głowy i domagać się wprowadzenia odpowiednich
      przepisów KARNYCH, a nie robienia durnych akcji "posprzątaj po swoim piesku")
      • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:26
        dokladnie tego zamierzam sie domagac - wprowadzenia przepsow dla takiego pana
        Zdzicha, wlasciciela psa, ktory ma gowno gleboko w dupie :) To nie jest zadna
        akcja majaca nawrocic wlasciceli psow. Ja nikomu nie zamierzam grozic palcem,
        ani nikogo przekonywac. Tutaj tylko odgorny zakaz i kary pomogą. Problem zostal
        naswietlony, protestanci skrzyknieci (2), srodki przedsięwzięte. Pozdrawiam
        prozaicznie.
        • Gość: kot Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:20
          Znając nasze realia a zwłaszcza oportunizm władz i policji nie
          załatwicie nic. Najpierw trzeba by zmusić policję , dzielnicowych
          do kiwniecia palcem w bucie i zrobienia czegokolwiech poza ochroną
          własnego tyłka .
          • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:24
            nie siej defetyzmu kot. Co to za postawa: "nie warto nic robić, bo i tak nie
            wyjdzie". Walcz.
    • Gość: egon Właściciele psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:57
      w przytłaczającej większości to jeb.ne bydło, szczęśliwe, że pies nie nasrał w
      domu, tylko pod furtką sąsiada, a sprząta 1 na 100.
    • Gość: born2roll (Wola) Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 16:26
      Warszawiacy wszędzie srają za pomocą swoich pupili. Nie zdają sobie sprawy, ze
      to świadczy o ich chamstwie. Posiadanie psa to pewna odpowiedzialność również
      za estetykę otoczenia. Wieki miną zanim ludzie w stolicy przyjmą do wiadomości,
      że zasranie chodnika lub trawnika tuż pod ich domem to wcale nie takie "nic
      takiego". To tak jak z paleniem - srającemu to nie przeszkadza, ale
      przebywającemu w pobliżu juz owszem.
    • Gość: niekoprofil Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:15
      A mnie sie wydaje, że psie gó..eko mozna spuścic w kiblu, trzeba je tylko ze
      spaceru donieśc do domou i ubikacji. Do kosza nie wrzucać, bo to wszytsko idzie
      na wysypisko i nie trzeba, żeby takie odpady sie mieszały z ynnimi smieciami,
      to byłoby strasznie niehigieniczne. Ludzkie g.. trzeba jednak troche
      zutylizowa, nie wywala sie go na stosy na wysypiskach, z psim lepeij tez tego
      nie robic, bo to bomba biologiczna, nie?
    • Gość: A A co jak pies ma sraczkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:45
      Mam psa. Ma on bardzo często sraczkę, konsystencja kału jest wodnista-nie da
      się tego zamieść , ani wziąść na łopatkę.
      Więc co-mam to zdrapywać, czy jak?

A psy mają bardzo często rozwolnienia.
      • uwagiluzne Re: A co jak pies ma sraczkę? 11.03.06, 18:01
        łopatka - zakopać.
    • morfeusz_1 Re: Kupa wielka jak drapacz chmur 11.03.06, 19:26

Brzostek co ,to qrwa za porównanie,cały twój artykuł to jedna wielka kupa.
    • heidiklum Re: Kupa wielka jak drapacz chmur 11.03.06, 19:54
      Nie wiem, czy worki na smieci to taki duzy plus - moze dla naszej wygody. Ale
      kolejna gora plastiku rosnie.
      Recycling - mieszkam w Niemczech - zdecydowana wiekszosc dostosowuje sie do
      przepisow i z samodyscyplina, wlasciwa Niemcom:), wrzucaj plastiki do plastkow,
      butelki do butelek...Nasi bracia ciemniejsi czynia to duuuuzo rzadziej. Raczej
      maja takie przepisy i sortowanie czegokolwiek w d-upie. Slyszalam, ze w
      niektorych dzielnicach, maja zostac zlikwidowane te pojemniki. Bo malo kto tam
      sortuje....
      Mam nadzieje, ze w Polsce nadejdzie moment, ze wiekszosc bedzie sortowac i, ze
      nie przejdzie to nam, po jakims czasie....Dorosniemy do tego?....

A psie kupy?
      Takiego syfu jak na ulicach Brukseli nie widzialam nigdzie. W psia kupe weszlam
      wlasnie w Niemczech. U nas( w Polsce) przynajmniej obrobione sa trawniki, a nie
      chodniki. Absolutny zakaz wprowadzania psow powinien obowiazywac na placach
      zabaw dzieci, w piaskownicach. Powinnismy tez sprzatac po naszych kochanych
      zasrancach. Powinnismy miec specjalne kosze, torby, lopatki. A faceci powinni
      przestac pluc na chodniki - obrzydlistwo.... Powinnismy, powinnismy....
      Przyznaje, ze nigdy nie zbieralam kup mojego psa - inna sprawa, ze robil kupy
      maciupenkie:). Chyba jednak bede spacerowac z torba foliowa - bo glupio mi po
      prostu. Choc trzeba zdac sobie sprawe z faktu, ze psy, to zywa czesc naszego
      spoleczenstwa. Czesc przez niektorych nie akceptowana. Slyszalam glosy, ze nie
      tylko psie kupy, ale i siusianie na drzewko to okropienstwo, ze szczekajacy
      pies godzien jest chlosty, a jego wlasciciel, zlinczowania. Kiedy uporamy sie z
      kupami, bedzie problem u merdaniem ogonem...Z drugiej strony mam wlasnie oplute
      chodniki, zasikane(przez panow o smutno-czerwonych twarzach) klatki schodowe,
      drzewa z poobrywanymi przez dzieci galeziami( przeciez to dzieciatka - musza
      sie wyskakac). Tym tez sie zajmujmy. I psimi kupami rowniez.
      • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:28
        zgoda, zajmiemy sie. ale nie wszystkim na raz. Teraz zajmujemy sie odkupieniem
        Polski (zaczynajac od Wawy).
        • Gość: xipt Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.03.06, 01:49
          7 milionow kup dziennie zapakowanych ladnie w siedem jesli nie wiecej milionow
          woreczkow plastikowych trzeba by wywiezc ilomas tam ciezarowkami palacymi iles
          tam set jesli nie tysiecy litrow ropy dziennie - czy my musimy brac sobie za
          wzor rozwiazania ktore sa moim zdaniem idiotyczne.wszystko co 'europejskie' to
          od razu lepsze? pies kupe od zawsze robil na trawniku i problemu nie bylo dopoki
          sie nie dowiedzielismy ze gdzies tam pakuja je w torebki .
          • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:29
            tak, pojde za modą europejską i bede sie bronila przed utonieciem w szambie. A
            pan jak chodzi na zakupy to z wlasna siateczka czy laduje w plastiki? pozdr
    • Gość: sss !!! Podatek od psow powinien wynosic... !!! IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 21:34
      co najmniej 20 zl miesiecznie a nie 40 zl rocznie!!! Wtedy powinno sie
      zagwarantowac kosze na psie kupy a takze specjalne sluzby do sprzatania po psach
      (w poznaniu chyba sa specjalne skutery dostosowane do takich czynnosci). Nie
      jest to malo ale jak kogos nie stac na taki wydatek to nie stac go na utrzymanie
      psa!!!
    • Gość: Ir Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.bytom.compnet.com.pl 11.03.06, 22:06
      Sprzątam po swoim psie i naprawdę wkurzają mnie właściciele psów, którzy tego
      nie robią (a u mnie w mieście widziałam tylko trzy osoby, które sprzątają).
      Dziwię się, że nie obrzydza ich widok ogromnej ilości kup na trawnikach, nie
      dość że nie da się po trawniku przejść "suchą" stopą, to wygląda i "pachnie"
      koszmarnie.
      Duża część niechęci do psów spowodowana jest właśnie przez głupich właścicieli,
      którym nie chce się schylić i posprzątać. Gdyby trawniki (i chodniki) były
      czyste, dużo ludzi spojrzałoby bardziej przychylnym okiem na psy. Tacy
      nieodpowiedzialni właściciele nie rozumieją, że w ten sposób szkodzą własnym psom.
      A z drugiej strony denerwują mnie postronni obserwatorzy, który patrzą na mnie z
      obrzydzeniem, gdy sprzątam po swoim psie... A to Polska właśnie:(
      • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:35
        naprawdę dziekuję tym wszystkim wlascicielom psow, którzy nie tlumaczą sie, ze
        nie sprzątają, bo inni tego nie robią. To czego nie robią lub robią INNI, nie
        moze byc zawsze standardem.
    • Gość: maria Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:39
      może kupię sobie krowę,będę ją codziennie rano wyprowadzał na spacer i nie będę
      po niej sprzątał?
    • podyanty Re: Kupa wielka jak drapacz chmur 12.03.06, 00:29
      Tu walnales jak lysy o beton bo krowiak to bardzo dobry nawoz!
      PS W Nowej Zelandii jest podatek od pierdzacych krow.
    • Gość: kubacki Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.cytanet.com.cy 12.03.06, 06:39
      ktoś mi wytłumaczy zdanie "łopatką zamiatam psią zawartość", ona tego psa
      wypatroszyła?
    • Gość: zaorac prl gowna sie wzuca do normalnego kosza na smieci IP: *.hsd1.wa.comcast.net 12.03.06, 08:38
      kto wam powiedzial ze do psiego gowna maja byc specjalne pojemniki? przyjedzcie
      do usa, gowna psiego nie znajdziecie ze swieczka, pies sra, pan podnosi w
      woreczku plastikowym i wrzuca do kosza na smieci, jaki znowu specjlany?
      pokreceni polacy
    • Gość: au A policzyc dobrze IP: 80.55.162.* 12.03.06, 11:40
      Jeżeli przy podstawie 30 X 30 ma wysokość 204,4 m, to przy podstawie 20 x 20
      nie 296,46, ale 459,9, prawda? Ot i rzetelność dziennikarska. Na ile więc mozna
      wierzyć w resztę?
    • Gość: bar ba ra Polecam róg Rakowieckiej i Asfaltowej... IP: *.acn.waw.pl 12.03.06, 11:57
      Jest tam taki kawałek trawnika.. który raczej można nazwać gnojówką.
      Oczywiście wszystkie trawniki na całej długości Asfaltowej są zasrane, ale ta
      część bardzo blisko Rakowieckiej cuchnie z daleka i wyróżnia się ogromną ilością
      wielkiego gówna.

Przechodzę tamtędy prawie codziennie... brr.
      Ktoś ma psa jak słonia i traktuje trawnik ja chlew.
    • Gość: jul007 Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: 213.155.166.* 12.03.06, 12:49
      Kilka lat temu w Szczecinie usiłowano właścicieli psów przekonać do
      odpowiedzialności za odchody pozostawiane przez ich psy - firma rozdawała
      bezpłatnie specjalne torebki na kupy, pojawiły się specjalnie oznakowane
      kosze... Dopowiedzcie sobie, jaki był finał akcji (no dobrze - zerowy popyt na
      torebki, kosze zmaltretowane). Ja zawsze, w odpowiedzi na nieśmiałą (naprawdę!)
      uwagę zwracaną właścicielowi/ce psa, który np. sadzi kupę i obsikuje krzak róży
      przed blokiem, spotykam się z histeryczną reakcją. "Miłośnicy" psów, szkoda
      gadać.
      • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:39
        jezeli panstwo ustanowi na to paragraf, nie trzeba bedzie sie wdawac w
        dysputy,tylko zadzwonic na straz miejską.
      • Gość: uwagiluzne Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:41
        i nie nalezy obywatela "przekonywac" lagodna perswazja, bo mowimy tu o usuwaniu
        KUP, a do tego niewielu da sie przekonac. Nalezy wprowadzic po prostu kary
        finansowe - ot i wszystko.
    • audisto Re: Kupa wielka jak drapacz chmur 12.03.06, 13:40
      ale bzdety
      • Gość: nika Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:09
        a ja właśnie idę z moim psem na spacer do lasu i wcale nie mam zamiaru po nim
        sprzątać:)
    • Gość: achna Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 17:51
      Witam,
      nie ma przepisów zabraniających wrzucania kup psich do zwykłych koszy na
      śmieci. Kto nie wierzy, niech spyta Sanepid. Swoją drogą szkoda, że autor
      artykułu tego nie zrobił :-/

ps. Mam dwa psy. Sprzatam, choc tam gdzie mieszkam nie ma specjalnych koszy.
      Już teraz robi mi sie niedobrze na myśl, jak będa wyglądały trawniki po
      roztopach :-/
      • terence Re: Kupa wielka jak drapacz chmur 12.03.06, 18:03
        wygladały jak wyglądały ale jak bedzie capiło, jechało, zioneło psim gównem
        zbieranym na trawnikach przez dwa miechy chyba, fuuu
    • Gość: napiszcie prosbe Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:24
      w poniedzialek prosze wyslac e-mail pod dwa adresy:

biuroprezydenta@warszawa.um.gov.pl
      oraz:
      shk@wsse.waw.pl (Oddział Nadzoru Higieny Komunalnej sanepidu)
      o treści:

Szanowni Panie Prezydencie/Szanowni Państwo

Kiedy zostanie rozwiązany problem psich kup zalegających miasto?
      Kiedy zaczną być nakładane mandaty za nie sprzątnięcie kupy?

Z poważaniem
      ............

Tylko w ten sposob mozemy cos zmienic.
    • Gość: obserwatorek44 Re: Kupa wielka jak drapacz chmur IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 12.03.06, 18:40
      I moze zrobic maly doping w zlotowkach? Przylapany placi odczuwalna kwote.
      Dlaczego idac chodnikeim wieczorem, mam uwazac czy w cos nie wdepne.
      Jak sie ma hobby to niestety to koszyuje.
      • Gość: Marabut Potrzeba komisji śledczej, może coś anty-PiS IP: *.icpnet.pl 12.03.06, 19:26
        • Gość: kip smajling :) Są kosze! IP: *.escom.net.pl 12.03.06, 19:42
          W mojej okolicy sa czarne kosze z napisami : ''Kosz na psie odchody'' !!!
          Wrzucajcie do niego kupki waszych pieskow a nie w lato male dzieci bawiace sie
          musza w nie wdeptywac !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka