Gość: w Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 13:58 Stuknięta Gratkowska? Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 a ja wycofam ze swojego kiosku sukces 29.03.06, 14:09 choc mam niezly zysk to nie lubie smieci i plazow...!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: a ja wycofam ze swojego kiosku sukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:33 ty masz sprzedawać prasę ,a nie politykę uprawiać-jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.chello.pl 29.03.06, 14:26 Nie czarujmy się . Pan Jakubas umysłem dalej siedzi w butiku z damską bielizną . Ciekawe tylko , jak i z kim załatwia wykup RUCHU . Może PIS nam to wyjasni? Odpowiedz Link Zgłoś
leda7 Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską 29.03.06, 14:26 GW WYCIĘŁA FELIETON STASZEWSKIEGO W 2005 i musiał odejść z GW ,teraz w obłudy sposób znów ubiera się w piórka obrońców wolności słowa,nadmieniam że felieton obśmiewał Kwaśniewskiego!!!Czy redaktorzy nie widzą swojej śmieszności? Odpowiedz Link Zgłoś
like_o_nick Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską 29.03.06, 15:00 Tak naprawdę nie znamy motywacji, która stała za wycięciem felietonu Kazika przez Wyborczą. Ja raczej skłaniałbym się do interpretacji, że nie tyle chodziło o Kwaśniewskiego, co o nazwanie Leppera (występującego tu jako "Lepiej") złodziejem. Być może Wyborcza chciała sobie oszczędzić procesu sądowego... Odpowiedz Link Zgłoś
orient2 Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską 29.03.06, 14:29 Niestety,w wyciętym felietonie pani Gretkowska zrzuca swoje błędy erudycyjne na... korektę. Otóż korekta nie ma poprawiać błędów merytorycznych, bo nie zajmuje się sprawdzaniem merytorycznym tekstu. Nie musi też odgadywać, kogo miała na myśli autorka, pisząc "Lubelska" czy "Brodecki". Od tego jest sekreteriat redakcji, który adjustuje tekst i może w kontakcie z autorem dokonać zmian i poprawek. To bardzo nieładnie, że swoje niedoróbki zrzuca na innych pracowników. Wstydu ani samokrytycyzmu za grosz! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski List otwarty do Prezydenta RP 29.03.06, 14:31 Szanowny Panie Prezydencie! Pański rzecznik prasowy poinformował opinię publiczną, że nie czytuje Pan felietonów Manueli Gretkowskiej, ani nie zna Pan sprawy, którą jeden z nich zapoczątkował. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że sprawa dotyczy Pana. I gdyby nie to, że zaangażowała się w nią pani Anna Kamińska z Pana woli kierująca prezydenckim biurem prasowym. Pani Kamińska swoim nieodpowiedzialnym i niemożliwym do zaakceptowania działaniem wręcz wywołała tę sprawę. Nie do przyjęcia jest to, aby wysoki funkcjonariusz publiczny obrażał obywatela – tak, jak zrobiła to pani Kamińska, pisząc „felieton Manueli Gretkowskiej, określanej – nieco na wyrost biorąc pod uwagę poziom jej 'publicystyki' - jako dziennikarka i pisarka. Trudno określić jej felieton pt. 'Kły kłamią' inaczej niż jako pseudointelektualny bełkot naszpikowany kłamstwami”. Sprawa jest w tej chwili zbyt poważna, aby Pan jako Prezydent mógł jej nie znać. Pani Kamińska, która Pana reprezentuje, swoim wybrykiem ugodziła w autorytet państwa. Moim zdaniem jedynym wyjściem z obecnej sytuacji jest zdymisjonowanie jej. Państwo polskie ma służyć swoim obywatelom, a nie obrażać ich. Swojemu listowi do Pana nadaję formę listu otwartego. Czynię tak dlatego, że zależy mi na tym, aby rzeczywiście dotarł on do Pana. Nadanie mu tej formy eliminuje ewentualność niedostarczenia go Panu przez urzędników Kancelarii Prezydenta, którzy przeczytają go pierwsi. Mam nadzieję, że po przeczytaniu tego listu zapozna się Pan ze sprawą oraz podejmie niezbędne działania. Powstrzymanie się od nich byłoby kolejną kompromitacją i urzędu, i państwa polskiego. Z wyrazami szacunku, Wiesław Rewerski Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski List wysłałem 29.03.06, 14:36 Teraz czekam na reakcję. Wierzę, że nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor panie wiesiu,wsadż pan swe rady sobie w ..buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:37 nie ma potrzeby ,by jakiś ćwierćinteligent doradzal prezydentowi w sprawach personalnych,przynajmniej ja tak to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Doradcy Prezydenta 29.03.06, 14:49 Gość portalu: cenzor napisał: > nie ma potrzeby ,by jakiś ćwierćinteligent doradzal prezydentowi w sprawach > personalnych,przynajmniej ja tak to widzę Całkowicie zgadzam się z Panem. Nie ma takiej potrzeby, aby którykolwiek z doradców Prezydenta był ćwierćinteligentem. A jest? Pytam, bo nie znam żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: panie wiesiu,wsadż pan swe rady sobie w ..bu 29.03.06, 16:21 Gość portalu: cenzor napisał(a): > nie ma potrzeby ,by jakiś ćwierćinteligent doradzal prezydentowi w sprawach > personalnych,przynajmniej ja tak to widzę A ćwierćinteligentka - szef biura prasowego PiSiora Pierwszego , może???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop [...] IP: *.chello.pl 30.03.06, 08:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaka baj Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:38 Brawo! Gratuluję tym, którzy życzyli sobie by nikt felietonu nie przeczytał. Osiągneli zupełnie odwrotny skutek. Zatem życzmy sobie by polska reprezentacja w piłce nożne odpadła w 1/8 finału. Może wtedy wygrają? Odpowiedz Link Zgłoś
glaca7 Cenzura 29.03.06, 14:40 Chcieliscie to macie!! Cenzura powraca, powraca terror, powraca chanba i zdrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selinn Re: Cenzura IP: *.olsztyn.net.pl 29.03.06, 15:32 o jakiej cenzurze mówisz? Dzień po "ocenzurowaniu", cała Polska mogła ten śmieszny feleiton przeczytać. To chyba nie jest cenzura, a jeśli jest, to zupełnie nieksuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Brawo Sukces!!!! 29.03.06, 15:02 Ta historia to jak walka z pozarem poprzez przeciwpozar kontrolowany. Nastepny raz pajace z duzego palacu beda mieli pretensje do mediow, pomysla dwa razy zanim to oglosza. Groteska trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monique80 Re: Brawo Sukces!!!! IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 15:54 A ja na prawde lubilam czytac to pismo, a teraz to upadnie jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brawo Sukces!!!! 29.03.06, 16:23 Gość portalu: monique80 napisał(a): > A ja na prawde lubilam czytac to pismo, a teraz to upadnie jak nic... Po takim "sukcesie".... Słusznie - tytuł nie mówi "sam za siebie"... Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Co za berłkot głupkowatej gretkowskiej 29.03.06, 15:33 Nie rozumiem: to można bzdury pisać obraźliwe dla kogoś i ten ktoś nie ma prawa się zdenerwować bo pismak jak nie ma racji ito i tak rację ma ? Przydałby się obóz pracy dla niedouczonych pismaków. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co za berłkot głupkowatej gretkowskiej 29.03.06, 16:24 wacek44 napisał: > Nie rozumiem: to można bzdury pisać obraźliwe dla kogoś i ten ktoś nie ma prawa > > się zdenerwować bo pismak jak nie ma racji ito i tak rację ma ? Przydałby się > obóz pracy dla niedouczonych pismaków. Musiałbyś go inaugurować..... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba2006 Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.06, 15:36 I o taką Polskę nam szło?!Ja akurat wiem,kim jest Pani Gretkowska,natomiast kim jest Kamińska,że drżą przed nią mężczyzni -tego nie wiem nadal!BERIA w spódnicy? Od dziś przestaję czytać "SUKCES" i namawiam też innych!!Jest sporo innych pism,które nie drżą przed "TYMI,CO UKRADLI KSIĘŻYC" i ich nadgorliwymi urzędasami!Pozdrawiam P.P.P>Gretkowską,Pochanke,Olenik i te osoby,które miały odwagę powiedzieć głośno:"Temu Panu już dziękujemy!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art44 Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:43 Taka cenzura to po prostu skandal. Nie byłem i nie jestem fanem P. Gretkowskiej, ale w tymprzypadku popierwm ją z całego serca. Nie mogę jednakże nie wspomnieć, że jako pisarka winna wiedzieć, że pisze się "w cudzysłowie", a nie "w cudzydsłowiu". To tak, żeby nie być pisarką w cudzysłowie... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Jak oglądam Olejnik to dostaję biegunki i co ? IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 29.03.06, 15:43 Trzeba wymmienić ten bełkotliwy garniturek "spikerek" i "felietonistek" . Pracownicy mediów zużywają się jak pieluchy i po pewnym czasie zostaje im tylko arogancja i świadomość do czego służą. Felieton Gretkowskiej to obrażliwe bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba2006 Re: Jak oglądam Olejnik to dostaję biegunki i co IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.06, 15:51 Czy to zbieżność imion czy blond włosy sprawiją,że masz takie zaściankowe poglądy?!Współczuję Tobie i Twoim bliskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sokoljac To jest zabawne, a nie groźne.Po co to wzburzenie? 29.03.06, 15:54 nie rozumiem o czym się tak rozpisujecie. Jakaś pisarka (w tym wypadku występujaca raczej jako dziennikarka)coś zmyśliła, potem jakaś nadambitna choleryczka jej naubliżała, a na koniec głupi wydawca wyciął felieton. Kaczyńskiego roli tu nie widzę, 3 mało ważnych ludzi stało się nagle bohaterami akcji pt. wolność czy cenzura. Otrząśnijcie się, ludzie. Natomiast co do pani Gretkowskiej to jednak mam uwagę. Pisze, że nie musi znać życiorysów i to jest prawda. Tyle, ze skoro nie zna, to po co o nich pisze? Wnioskuję, że jest niepoważna i w zasadzie trudno jej ufać jako dziennikarce. Skoro piszę o istniejacych ludziach i ich losach powinna sobie zdawać sprawę, że to nie jest fikcja literacka i dojść do informacji, a nie wysysać je z palca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: To jest zabawne, a nie groźne.Po co to wzburz IP: *.4web.pl 29.03.06, 16:08 No i zgadzam się . Całą aferę włąsciwie nakręcil właściciel tego Sukcsu, który zarzadził wycinanie, bo "nałoża karę". Najśmieszniejsze jest to, ze akurat na Gratkowską trafiło, bo akurat wyjechała na pseudo skandalu i tak też się kończy, gdyż nmiestety talent to Manuela G pozostawiła w okolicahc ksiazki podręcznik do ludzi , potem było coraz gorzej z jdnym łagodnym błyskiem ptPolka. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To jest zabawne, a nie groźne.Po co to wzburz 29.03.06, 19:02 sokoljac napisał(a): > nie rozumiem o czym się tak rozpisujecie. Jakaś pisarka (w tym wypadku > występujaca raczej jako dziennikarka)coś zmyśliła, potem jakaś nadambitna > choleryczka jej naubliżała, a na koniec głupi wydawca wyciął felieton. > Kaczyńskiego roli tu nie widzę, 3 mało ważnych ludzi stało się nagle bohaterami > > akcji pt. wolność czy cenzura. Otrząśnijcie się, ludzie. > Natomiast co do pani Gretkowskiej to jednak mam uwagę. Pisze, że nie musi znać > życiorysów i to jest prawda. Tyle, ze skoro nie zna, to po co o nich pisze? > Wnioskuję, że jest niepoważna i w zasadzie trudno jej ufać jako dziennikarce. > Skoro piszę o istniejacych ludziach i ich losach powinna sobie zdawać sprawę, > że to nie jest fikcja literacka i dojść do informacji, a nie wysysać je z palca > . > Pozdrawiam. ... tylko Kurskiemu wolno???? A po drugie, to nie trzy mało istotne osoby są bohaterami zajścia tylko: choleryczka, to szefowa biura prasowego prezydenta , która "dobrze wie czego prezydent od niej oczekuje"... taki pół-rzecznik; facet, który kazał wyciąć, to właściciel "Sukcesu"(sic!), który wkroczył mocno, obiema nogami, w nową "etykę dziennikarską", inspirowaną przez "autorytet"(sic!) rzeczonego prezydenta; i w końcu felietonistka, która rzeczywiście nie musi znać życiorysu "pana prezydenta", tym bardziej, że tenże prezydent sam fałszuje(ował) swój życiorys publicznie (vide wiek "pani prezydentowej" na stronie internetowej "pana prezydenta") No i fakt przekręcenia nazwiska Gilowskiej - trzeba jeszcze byłoby sprawdzić, czy to przypadkiem nie składacz..... Nic zatem, absolutnie nic nie upoważniało pani szefowej biura prasowego do takiej wściekłej reakcji (mam nadzieję, że czytałeś.. ) - ewntualnie, tylko ... początek "nowych czasów... takie małe preludium, tych nowych czasów... Odpowiedz Link Zgłoś
sokoljac Re: To jest zabawne, a nie groźne.Po co to wzburz 29.03.06, 20:35 różnimy sie co do oceny znaczeni tych ludzi i wydarzeń: Gretkowska-pisarka ale moim zdaniem chyba niezbyt wpływowa osoba, wydawca - szczerze mówiąc pierwszy raz słysze o tym piśmie, rzezcniczka - nadgorliwa i nadęta pracownica. A felietonistka (tu sie różnimy baaardzo) jak o czyms pisze to właśnie musi wiedzieć i w tym przypadku musi znać nie cały zyciorys, ale fakt o którym pisze na pewno! Na tym polega rzetelnośc dziennikarska. Felietonista to jednak nadal dziennikarz choć swoistego rodzaju. A Kurski to konfabulant i manipulator pierwszej wody. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re:brawo pis jeszcze kilka takich nomerkow a... 29.03.06, 16:08 bedziecie mieli poparcie calej poloni amerykanskiej a to jakby nie liczyc kilka milionow, bowiem po kilku nastepnych waszych numerach kazdy Polak dostanie azyl w usa ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Kiedy Urban wytnie swoje strony? 29.03.06, 16:27 Fragment teksu z bieżacego numeru tygodnika NIE; "Szczekająca rewolucja moralna PiSu Kinszasa: Trzy lata temu w Demokratycznej Republice Konga dwoje polskich dyplomatów zabawiało się z dwoma czarnymi prostytutkami. Nad ranem panowie zaproponowali jednej z kobiet aby zabawiła się z dorodnym wilczurem. Piesek odbył stosunek seksualny z murzynką i o sprawie nikt by się nie dowiedział, gdyby nie to, że polscy dyplomaci nie zapłacili prostytutkom. Oszukane panie, razem ze swoimi rodzinami, zorganizowały protest który był relacjonowany przez trzy stacje telewizyjne. Poza tym złożyły na policji doniesienie o przestępstwie (później wycofały skargę, gdyż prawdopodobnie im zapłacono). Głównym bohaterem skandalu był charge d'affaires RP w Kongu. Po publikacji w tygodniku "NIE" MSZ zajęło się tą sprawą i przyznało, że takie skandaliczne wydarzenia faktycznie miały miejsce i że naraziły dobre imię Polski na szkodę. Tygodnik "NIE" przypomniał całą sprawę w tym tygodniu, albowiem Kaczyści (w ramach swojej rewolucji moralnej???) postanowili powołać ex-charge d'affair na stanowisko radcy w ambasadzie RP w Bagdadzie (Irak)... To będzie najbardziej rozszczekana ambasada na świecie.(...)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek22003 Re: Kiedy Urban wytnie swoje strony? IP: *.lnet.pl 29.03.06, 16:56 A moze by tak Państwowa Inspekcja Pracy zainteresowala sie w jakich warunkach pracownicy mmusieli ciąć te kartki i po ile godzin pracowali? Może by sie pan wydawca zaczął bać nie tylko KRRiT ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kiedy Urban wytnie swoje strony? 29.03.06, 19:07 czyzyk33 napisał: > Fragment teksu z bieżacego numeru tygodnika NIE; > "Szczekająca rewolucja moralna PiSu > Kinszasa: Trzy lata temu w Demokratycznej Republice Konga dwoje polskich > dyplomatów zabawiało się z dwoma czarnymi prostytutkami. Nad ranem panowie > zaproponowali jednej z kobiet aby zabawiła się z dorodnym wilczurem. Piesek > odbył stosunek seksualny z murzynką i o sprawie nikt by się nie dowiedział, > gdyby nie to, że polscy dyplomaci nie zapłacili prostytutkom. Oszukane panie, > razem ze swoimi rodzinami, zorganizowały protest który był relacjonowany przez > trzy stacje telewizyjne. Poza tym złożyły na policji doniesienie o > przestępstwie (później wycofały skargę, gdyż prawdopodobnie im zapłacono). > Głównym bohaterem skandalu był charge d'affaires RP w Kongu. Po publikacji w > tygodniku "NIE" MSZ zajęło się tą sprawą i przyznało, że takie skandaliczne > wydarzenia faktycznie miały miejsce i że naraziły dobre imię Polski na szkodę. > Tygodnik "NIE" przypomniał całą sprawę w tym tygodniu, albowiem Kaczyści (w > ramach swojej rewolucji moralnej???) postanowili powołać ex-charge d'affair na > stanowisko radcy w ambasadzie RP w Bagdadzie (Irak)... To będzie najbardziej > rozszczekana ambasada na świecie.(...)" .... no i o co ciebie chodzi ???? Czemu niby on miałby ciąć swoje strony ???? Moim zdaniem, w wiadomości brak tylko jednego: czy rzeczony chargé d'affaire pojechał do Bagdadu z wilczurem czy sam.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Czytałem tekst... 29.03.06, 17:09 jest tak samo pretensjonalny jak imię autorki!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan_usz Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.03.06, 17:18 Szkoda, że autorki notatki nie stać na kilka szczegółów. Można je było poznać choćby we wczorajszej Rzeczpospolitej. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060328/kraj/kraj_a_3.html Pisanie o kimś, że określone decyzje podejmuje tylko dlatego, że w dzieciństwie stracił ojca (choć stało się to "dopiero" w ub. roku) i zapewne z tego powodu są one w domyśle mało "męskie". A następnie twierdzenie, że nie musi się znać życiorysu każdego polityka, nie stanowi potwierdzenia klasy Gretkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panM Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.chello.pl 29.03.06, 17:35 Brawo Monika Olejnik! Blondynka, ale nietypowa. Sukces odniósł sukces, bo zaoszczędzi na honorariach a i w kancelarii Pana Prezydenta bedzie mile widziany. Proponuję cały następny numer (w tym okładka) poświęcić Panu Prezydentowi i sukces pewny. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzki Czekamy na obronę wolności prasy IP: *.igf.fuw.edu.pl 29.03.06, 17:39 Jakiś polityk mówił o tym, ze prasa nie jest w Polsce wolna i trzeba chronić dziennikarza, by mógł publikować, nawet gdy jego rednacz się nie zgadza... na tym polega wolność prasy, że opinie różnych stron maj.ą być wysłuchane, więc czekamy aż pan Jarosław K. powoła komisję w sprawie zbadania czemu rednacz Sukcesu wyciął felieton dziennikarki. buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek O rety nie będzie zootechniczki MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:03 Palancie! Wolność prasy to jest wtedy kiedy: Wybiórcza obala rządy, Redaktorkowie piszą ustawy, Premier i Prezydent mają obowiązek całować Michniczka nawet wtedy kiedy on oskarża ich o łapówkarstwo? A ja mam gdzieś taką "WOLNOŚĆ PRASY". Dla mnie to TEROR PRASY!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: O rety nie będzie zootechniczki MO 29.03.06, 19:11 Gość portalu: Edek napisał(a): > Palancie! Wolność prasy to jest wtedy kiedy: > Wybiórcza obala rządy, > Redaktorkowie piszą ustawy, > Premier i Prezydent mają obowiązek całować Michniczka nawet wtedy kiedy on > oskarża ich o łapówkarstwo? > A ja mam gdzieś taką "WOLNOŚĆ PRASY". Dla mnie to TEROR PRASY!!!!!!!!!!!!!!!! Idź sobie do Naszego Dziennika, albo do Niedzieli, albo do Głosu, albo tym podobnym... namnożyło się tego jak gówna po tyfusie, a ty tylko Gazeta i Gazeta.... Jakiś taki... uoarcie upierdliwy jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Homosowietikus zastąpiony homoPiSutikus - to real- IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 29.03.06, 18:07 -ne zagrożenie jakichkolwiek przemian. i demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Fizys p. Olejnik na okładce 29.03.06, 18:29 - raczej odstraszałby czytelników...)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutsch Ciemno sie robi w tej IVPolsce IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.06, 18:33 Po wyborach wiedziale ze kurduple predzej czy pozniej zrobia z siebie komedediantow. Nie przypuszczalem jednak ze tak szybko i ze az tylu skadinnad powaznych ludzi bedzie im w tym pomagalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.abhsia.telus.net 29.03.06, 18:34 Manuelo, Twoj blad rzeczowy niestety nie moze byc zwalony na ludzi prezydenta, o wiele latwiej byloby, gdyby ktos pisal a artysta tylko skladal swoj podpis, prawda? Pozdrowienia z Kanady,od "artystow" ,ktorzy pluja na zaklamanie... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską 29.03.06, 19:14 Gość portalu: baba napisał(a): > Manuelo, Twoj blad rzeczowy niestety nie moze byc zwalony na ludzi prezydenta, > o > wiele latwiej byloby, gdyby ktos pisal a artysta tylko skladal swoj podpis, pra > wda? > > Pozdrowienia z Kanady,od "artystow" ,ktorzy pluja na zaklamanie... Ciekawi mnie bardzo, co "baba" chciała powiedzieć.... i jakie jest zdanie ogólne - "votum separatum", rozumiem - kręgu ludzi, "którzy plują na zakłamanie" ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Kto kazał wyciąć 90. tys. kartek z Gretkowską IP: *.abhsia.telus.net 29.03.06, 20:20 ;)osoba, do ktorej komentarz jest skierowany raczej go zrozumie, zaklamanie - hipokryzja, dulszczyzna, Polska wlasnie - "votum separatum" szanuje kulture i sztuke, oraz polska kuchnie, polityka gardzi i woli czytac o lechtaczce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo czy jak prasa komercyjna sra w gacie to już IVRP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:40 swoją drogą niezła publicity dla pisemka 'nowychpolskich' Odpowiedz Link Zgłoś