lux_veritatis 18.04.06, 20:44 Trzeba przyznać, iż "Dziennik" na ten moment jest tak sprofilowany, żeby dokopać chłopakom z Czerskiej. I o to nam, masochistom siedzących na wrażych forach Agory, mniej więcej chodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elfhelm 3 d. wicenaczelnych Faktu... 18.04.06, 20:50 takie doświadczenie chyba zostawiło rysy na ich psychice i pewne skrzywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohnatz Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:05 przeglądałem dziennik - chyba więcej do czytania niż GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malicki Re: Debiut nowej gazety Springera IP: 213.77.32.* 19.04.06, 10:27 wiecej nie znaczy lepiej. Dziennik jest fatalny. NIc w nim nie ma. Chaos,przerost formy nad trescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źdźich Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 18.04.06, 22:55 Dziennik pozytywnie mnie zaskoczył. A co gazeta na to? Że to niby niemcy, fuj i błeee. A ja wole mimo wszystko niemców niz ż.d.w. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.04.06, 02:21 > Dziennik pozytywnie mnie zaskoczył. A co gazeta na to? Że to niby niemcy, fuj i > błeee. A żdżichu naucz się czytać. W tekście GW na temat ukazania się nowego Dziennika nie ma nic na temat 'fuj i błeee'. Chyba że jestes ż tych, co żawsze czytają między wierszami i żawsze i wszędzie widzą ż... gożć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seven Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 06:23 Gość portalu: źdźich napisał(a): > Dziennik pozytywnie mnie zaskoczył. A co gazeta na to? Że to niby niemcy, fuj i > błeee. A ja wole mimo wszystko niemców niz ż.d.w. > > pozdr Ale z ciebie tchórz nawet boisz się napisać ŻYD tylko piszesz jakieś ż.d.w a zapewne Jezus to dla ciebie NORDYK z niebieskimi oczami i bląd włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btd Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.aster.pl 19.04.06, 14:23 Więcej o "Dzienniku" tu: www.mediaregionalne.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:39 O tym, że w notce na temat nowego dziennika jest o Niemcach (gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69806,3290244.html), łatwo się przekonać gdy się ją przeczyta :-). Przedstaweiciele Agory za każdym razem dodają przymiotnik "niemiecki". Oryginalnością popisałsię PawełWroński, który zamiast powatarzać jak wszyscy o "niemieckim koncernie" i "niemieckim formacie" przyrównuje do niemieckiego samochodu. (media2.pl/media/8377,konkurencja,o,nowym,dzienniku.html). Jest w tej notce też sporo manipulacji o czym możesz poczytać tu: www.dziennikarz.pl/sms/?p=82 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenjewrej Re: Debiut nowej gazety Springera IP: 194.221.133.* 19.04.06, 10:51 To wynocha do Niemcow. Nikt Cie tu u nas nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)) Słyszałem plotkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:51 Słyszałęm plotkę, że niedługo do Gazety będzie dołączona zdrapka z PIN-kodem i tylko po podaniu kodu będzie można wejść na forum GW. Dla cwaniaczków przestroga. Kod będzie ważny tylko na jedną dobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maribella Re: Słyszałem plotkę IP: 213.77.32.* 19.04.06, 10:26 Tak, taki PIN ma Jarek K.Jego PIN uruchamia proces niszczenia wszystkiego dookola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Słyszałem plotkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:35 Ale dla pederastów i wszelkiej masci obroncow le madame kod bedzie wazny tydzien. Taka promocja dla grupy docelowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posta Re: Słyszałem plotkę IP: *.outsourcing.atman.pl 19.04.06, 11:23 Kupiłem Dziennik z ciekawości i niestety stwierdzam, że to totalna chała. GW i Rz nie mają się czego obawiać. Układ szpalty beznadziejny, pomieszanie z poplątaniem, artykuły krótkie i powierzchowne, żadnych komentarzy. Co chwilę jakieś zdjęcia i sondaże, które są tam przypadkowo jako wypełniacze miejsca. Nawet "Nowy Dzień" Agory był lepszy, nie mówiąc już o beznadziejnej kolorystyce "Dziennika". Jeśli taka ma być nowa jakość polskiej prasy to powiem krótko: spierd... do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: Słyszałem plotkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:47 O tym panie kolego zadecyduje rynek. Na razie to jest tak, że wszytskiego co idzie z tej strony politycznej Unia Wolności, Demokraci itp rynek nie kupuje. Tobie sie podoba ale rynek Nowego Dnia nie kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlado Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.pl / 80.50.252.* 19.04.06, 11:22 Ogromnie ciesze sie ze wreszcie przerwany zostal monopol Wyborczej.I biedna gazetka staniala zaraz do 1.50zl( widocznie mozna taniej) i dodatkow wiecej.Choc nie wiem czy Dziennik to potencjalny rywal Wyborczej ale z całego serca im zycze aby tak bylo.Konkurencja , tylko my klienci mozemy na tym zyskac.Oj biedna wyborcza teraz stara sie przekupic dodatkami,a najlepszym bylo pytanie w niedawnej ankiecie Wyborczej"co zrobic aby zwiekszyc sprzedaz" rozwalilo mnie to:)Wolny rynek o ktorym tak czesto pisala wyborcza teraz dosiegnal ją.I znajac wyborcza to albo nic nie napisze o Dzienniku albo sie obrazi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funky Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.kosson.com 19.04.06, 13:47 Pierwsza rzecz rzucająca się w oczy w 'Dzienniku' to fatalna jakość druku- kolorowe zdjęcia nawet w niektórych darmowych tytułach wyglądają lepiej. Zapewne się poprawią, ale pierwsze wrażenie - nie najlepsze. Co do zawartości- dziwaczna hybryda łżepoważnego :) dziennikarstwa a la Newsweek (wykresy, infografiki, liczby), suchych informacji i niesamowitej sieczki na koniec jak z MetropoloFaktoFocusa (cała kolumna o krynolinie, artykuł o woku, ostatnia strona 'do metra' z dwugłowymi cielętami i rekordem Guinessa w jedzeniu parówek na czas pod wodą). 'Dziennik' ma chyba ambicję zapełnić lukę między Faktem/SE, a Wyborczą (bo Rz jest jednak dalej na skali). Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Debiut nowej gazety Springera 20.04.06, 01:42 >ciesze sie ze wreszcie przerwany zostal monopol Wyborczej -ciekawe w czym monopol - w tym że jest przez większość wybierana? -dokończ lepiej(tzn. z lepszym niż ostatnio wynikiem ) swoją podstawówkę przed takim postem. Jeśli Ci już monopol pzreszkadza gdy go już widzisz, to i wypowiedzi swe składaj na forum owego dziennika -gdy je już założy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 bardzo dobrze, że bedzie konkurencja dla mojej GW 19.04.06, 13:58 dziennik przeczytałem od a do z, poczekam na wydanie sobotnie, a potem z raz za 30-40 dni. wtedy będzie można sobie wyrobić jakikolwiek pogląd. myślę też,że w międzyczasie nastąpią poważne zmiany w GW, bo ostatnio się zagalopowała w okolice, które są bardziej przyjazne SLD niż POlakom Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_agent Re: bardzo dobrze, że bedzie konkurencja dla moje 19.04.06, 14:39 To, ze w wojewodztwie slaskim zamiast Katowic zaznaczyli Czestochowe (mysleli, ze to stolica slaskiego?) faktycznie moze Slazakow z GOP'u wkurzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bib Re: bardzo dobrze, że bedzie konkurencja dla moje IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 14:44 Dziennik to duza konkurencja dla GW. DUUUUUUZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off Re: bardzo dobrze, że bedzie konkurencja dla moje IP: *.icpnet.pl 20.04.06, 01:29 Duuuuuuża, ale słaaaaaaba Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: bardzo dobrze, że bedzie konkurencja dla moje 20.04.06, 01:45 jeśli będą dobrzy, to wszystkim to wyjdzie na korzysć, i dziennikowi i gw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:20 jestem zszokowany, ze nie maja internetowej wersji :o wiocha na resorach! :D Odpowiedz Link Zgłoś
tomqpl Re: Debiut nowej gazety Springera 29.04.06, 17:24 Sam reprezentujesz wiochę, skoro chcesz wszystkiego za darmo. "Wyborcza" ma internetową wersję i psioczy na spadek sprzedaży. A tak w ogóle to jestem za tym, żeby codzienne tytuły zamieszczały w sieci podstawowe newsy z kraju i ze świata; opinie, eseje, felietony powinny pozostać w papierowym wydaniu. Takie dłuższe teksty niefajnie się czyta z monitora, a poza tym nie wszystko musi być w internecie - niech tradycyjna prasa przetrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.pools.arcor-ip.net 30.04.06, 12:41 Trzymam w ręku pierwszy, jeszcze pachnący farbą drukarską numer „Dziennika” i już wiem że „Gazecie Wyborczej” narodził się godny przeciwnik. Naprzeciwko zespołu z ulicy Czerskiej stanęła grupa dobrze zorganizowanych i doświadczonych dziennikarzy zebranych m.in. z „Życia Warszawy”, „Ozonu” i „Newsweeka”. Jak wygląda ich wspólne dzieło? Nowy tytuł nie potwierdził plotek o swojej tabloidowości, czego wyrazem miała być rozebrana dziewczyna na ostatniej stronie. Gazeta jest dopracowana graficznie w najmniejszych szczegółach, żywa i dynamiczna. Nie szokuje krzykliwymi zdjęciami czy tytułami. Cały numer aż kipi od informacji, widać że zespół przyłożył się do debiutanckiego wydania. Pośród wielu artykułów „Dziennika” czegoś mi jednak brakuje. Nie widać tego charakterystycznego pazura, którym „Gazeta” drapie i szarpie przeciwników politycznych. „Dziennik” jest wyważony, rzekłbym nawet – zachowawczy. Nawet jeśli krytykuje, to zaraz obok uspokaja. Uważa na to, aby nikogo do siebie nie zrazić. Tak łatwo, jak trzy lata temu „Fakt” rozprawił się z „Super Expressem”, tym razem „Dziennikowi” nie pójdzie. Walka toczy się bowiem o całkiem inną grupę czytelników. Ludzie, dla których istotne są informacje o ciąży lub romansie znanej aktorki, interesują się głównie ceną, kolorowymi zdjęciami i stopniem szokowania prasy. Tym „Fakt” mógł walczyć i wygrał. Bardziej wyrobiony czytelnik kupuje prasę dla konkretnych nazwisk, a najmocniejszymi eseistami i reportażystami szczyci się dziś „Wyborcza”. Jakie znane nazwiska pojawiły się w nowym „Dzienniku”? Wciąż ta sama grupa dziennikarzy i socjologów, których do znudzenia oglądamy codziennie także w innych mediach. W dodatku niektórzy zaliczyli już wcześniej mariaż z „Nowym Dniem” Agory. Jeden Maciej Rybiński wiosny nie czyni, więc jeśli Axel Springer nie skusi nowych autorów, kiepsko widzę „opiniotwórczość” tytułu. No chyba że dział polityczny sam wyrobi normę sensacyjności i świeżości newsów. Trudno już teraz, na początku, oceniać gazetę. W „Dzienniku” drzemie olbrzymi potencjał, mam wrażenie że redakcja nie ujawniła jeszcze swoich wszystkich atutów. Poczekajmy spokojnie na wyniki wojny cenowej z Agorą. Przyjrzyjmy się temu jak dziennikarze będą relacjonowali najbliższy kryzys w sejmie lub rządzie. Swoją drogą – ciekawe czy potwierdzą się pogłoski o przychylności aktualnej partii rządzącej dla tego tytułu. Skoro bowiem „Gazeta” odnosi się z rezerwą do braci Kaczyńskich, to może „Dziennik”… Ale wszystko okaże się już niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Debiut nowej gazety Springera 30.04.06, 13:47 Gość portalu: Stanisław napisał(a): > > Trzymam w ręku pierwszy, jeszcze pachnący farbą drukarską numer „Dziennik > a” Gość portalu: Stanisław napisał(a): > > Trzymam w ręku pierwszy, jeszcze pachnący farbą drukarską numer „Dziennik > a” No! no - chyba maja dobra farbe drukarska. Pewno niemiecka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam.czarny Re: Debiut nowej gazety Springera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:28 Wreszcie doczekałem się gazety z prawdziwego zdarzenia.Dziękuje za to Panie Springer.Szmatławca wyborczej nie da się już czytać-czytając,mam wrażenie, że znalazłem się w chlewie.Od dziś, przyjemność tą zostawiam Michnikowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś