Dodaj do ulubionych

Musisz obejrzeć tę reklamę

21.04.06, 20:51
Nie wpadli biedactwa na pomysł, że nadal będzie można wyłączyć telewizor na
czas reklam?? I co wtedy? Czy może przyciski off też nie będzie działał, a
wtyczki na czas reklam przykleją się do kontaktów?
Obserwuj wątek
    • Gość: grimreaper Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:03
      a może jeszcze jak w czasie reklam bede chciał wstać to przywiążą mnie do fotela? :P
      • Gość: mlody Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.aster.pl 22.04.06, 13:29
        BOJKOT PHILIPSA!!! jak im obroty spadna to sie inne firmy zastanowia nad
        'dostarczaniem technologii'
        • kaczomowa Re: Musisz obejrzeć tę reklamę 22.04.06, 14:12
          > jak w czasie reklam bede chciał wstać to przywiążą mnie do fotela?

Oczywiście, a na głowę założą ci urządzenie rodem z "Piły", które przy próbie
          odwrócenia głowy będzie wydłubywać oczy.
          • Gość: Andrzej Będzie laserowy czujnik z noktowizorem sprzężony z IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.04.06, 18:20
            Będzie laserowy czujnik z noktowizorem sprzężony z 40mm działkiem
            szybkostrzelnym. Mrugniesz okiem w czasie reklam i działko rozwala cię po prostu
            na kawałki. Albo jeszcze lepiej, strzał laserem z satelity. Uwielbiam technikę:-)
            • plmlp Zawsze w tym czasie mozna wyłączyć głos albo i cał 23.04.06, 12:30
              y sprzęt, tego nie mogą zablokować. Będzie to po prostu prowokacja do gry typu "jak nie obejrzeć reklam".
    • Gość: notrac Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: 85.134.145.* 21.04.06, 21:06
      nie przejmujcie sie nasi i tak ten soft przerobia ;-)

nothing it's impossible
      • Gość: szmacieg Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.acn.waw.pl 21.04.06, 22:43
        powodzenia, catv.
        w 2014 roku to sobie wstane od dekodera i podejde w strone wciaz niepokornej
        sieci :) tej czy innej... i tam obejrze sobie film bez zadnych reklam.

a co do samej technologii: prosciej byloby sie dogadac ze stacjami, ze reklamy
        puszczaja dokladnie o tej samej porze. oszczedzaja wtedy na patentach itd.
        oczywscie video-on-demand pozostaje niezaklocone.
        • Gość: abcd Wspaniały rok 2014 IP: *.cs.put.poznan.pl 22.04.06, 09:12
          > powodzenia, catv.
          > w 2014 roku to sobie wstane od dekodera i podejde w strone wciaz niepokornej
          > sieci :) tej czy innej... i tam obejrze sobie film bez zadnych reklam.

W 2014 opatentują dekoder który sam kupuje wszystkie reklamowane produkty,
          również te których reklamy lecą na nieoglądanych aktualnie kanałach. Rachunek
          doliczy się do abonamentu.
          • Gość: Xysio Re: Wspaniały rok 2014 IP: *.aster.pl 22.04.06, 09:22
            Oczywiście usługę będzie można wyłączyć za odpowiednią opłatą równą połowie
            strat poniesionych przez producentów w wyniku niesprzedania wymienionych produktów.
            • mis22 Od patentu do produktu jest daleka droga 22.04.06, 13:01
              W artykule jest wyraznie napisane, ze Philips tylko zglosil patent. Od patentu
              do produktu jest daleka droga. Gdzies czytalem, ze tylko jeden patent na tysiac
              jest z sukcesem wdrozony do produktu. Firmy zglaszaja patenty do biur
              patentowych na wszelki wypadek - gdy dany pomysl zakonczy sie sukcesem
              rynkowym, to inne firmy beda musialy placic oplaty licencyjne za uzycie tego
              wynalazku.
              • kolargolo Re: Od patentu do produktu jest daleka droga 22.04.06, 14:19
                nie wyprodukuja go bo nikt go nie kupi.
                • Gość: Tomek Re: Od patentu do produktu jest daleka droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:05
                  Kupią telewizje kablowe/cyfrowe, a następnie będą sprzedwać swoim abonentom.
                  Chcesz oglądać Cyfre+ lub Polsat to musisz mieć taki dekoder, w najgorszym
                  wypadku nie będziesz miał wyjścia. Jeśli TV poczuje, że można zarobić to będą
                  robić takie rzeczy.
              • Gość: Cloclo Re: Od patentu do produktu jest daleka droga IP: *.user.ono.com 23.04.06, 02:44
                To nie jest zaden patent tylko odpowiednie wykorzystanie informacji dodawanych
                do strumienia danych z ktorych dekoder robi obraz. Taka informacje moze czytac
                kazdy odbiorniki cyfrowy (o ile operator ja nadaje). Odbierajac taka informacje
                inteligentne dekodery nie nagrywaja reklam. Pomysl Philipsa polega jedynie na
                tym ze na moment nadawania reklam po prostu tuner nie slucha pilota. Taka
                funkcje bez problemu da sie wprowadzic w innych dekoderach, ale zgadzam sie ze
                jest to dzialanie na pograniczu terroryzmu.
    • Gość: a pssik Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: 24.68.8.* 21.04.06, 21:13
      firma produkujaca gaz wykorzystywany w obozach koncentracyjnych tez miala
      podobny argument...

Philips broni się przed zarzutami. - My tylko dostarczamy technologię. To
      nadawca decyduje, jak z niej skorzystać - mówi Caroline Kamerbeek, dyrektor ds.
      komunikacji w Philips International, cytowana przez serwis internetowy News.com.
      • dziadek544 Re: Musisz obejrzeć tę reklamę 21.04.06, 21:20
        Właśnie zablokowałem Philipsa w mojej karcie płatniczej.
        :-))))
    • sebastiannos Wsadźcie se taką telewizję 21.04.06, 22:45
      • Gość: Cloclo Re: Wsadźcie se taką telewizję IP: *.user.ono.com 23.04.06, 02:47
        Bedzie jeszcze gorzej. Jesli zostanie wprowadzone tzw. MHP (Java dla
        odbiornikow TV podobna do Javy na komorki) wprost nie bedzie mozna sie opedzic
        od zalewu reklam wywalajacych sie z kazdego miejsca ekranu o dowolnej porze. O
        wyskoczeniu banera reklamowego bedzie decydowac rezyser w studio wiec znowu
        nosi to znamiona terroryzmu reklamowego.
    • Gość: Romano ech... IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.06, 22:54
      szkoda ze nie napisaliscie ze to w europie nie zadziala. mamy inne standardy
      cyfrowej tv i inne prawodawstwo. ale grunt ze jeste tania sensacja. tsd: ten
      news na zagraniczynch portalach byl kilka dni temu.
      • Gość: pipi Re: ech... IP: *.chello.pl 22.04.06, 09:50
        te "inne standardy" niosa podobne informacje laiku :D i to czy bedzie nadawana
        reklama mozna spkojnie stwierdzic nawet w Japonii gdzie istnieje jeszcze inny
        standard ;p
        czytaj, calkiem mozliwe jest wykorzustanie tego badziewia na calym swiecie,
        inna sprawa za jek sie przyjmie to wole ogladac rybki w akwarium
        • lmblmb Nie oglądać! 22.04.06, 10:51
          > wole ogladac rybki w akwarium

Przyjąłem nirwanę oglądam tylko BBC World. Żadnej TVP1, 2, TVN czy bolsatu.
          Święty spokój! Wiecie, jak mnie cieszy fakt, że nie mam pojęcia o co chodzi, gdy
          ktoś wspomina kolejny serial? Odciąłem się od kiepowatości i strasznie się
          cieszę, że działa.
      • kolargolo Re: ech... 22.04.06, 14:23
        poza tym zdolny polski inzynier informatyk w trzy dni wymysli program co
        zablokuje glupie funkcje w dekoderach Philips i caly patent na nic.
        • Gość: Cloclo Re: ech... IP: *.user.ono.com 23.04.06, 02:49
          Dekodery Phlipsa to 1 promil swiatowej produkcji wiec nie ma o czym gadac.
          A ja takiej funkcji nie dodam do swojego softu (programuje tunery :-) ) choc
          moglbym to zrobic w kazdej chwili.
    • tymon99 boże, jaki absurd!!! 21.04.06, 23:55
      na szczęście philips nie ma monopolu :) a stare telewizory będą w cenie..
      • xxxx50 Re: boże, jaki absurd!!! 22.04.06, 03:18
        Pewnie, ze absurd. Philips, ten ktory znam, amerykanski nie nalezy do
        populanych marek... Ludzie beda kupowac inne telewizory, co ich nie beda
        gwalcic. Po zakupie monitora do mego PC marki Philips, nigdy juz nie kupie
        szmelcu tej firmy, co by to nie bylo. Po 3.5 roku ma obraz kilkakrotnie gorszy
        od podobnych ponad 10 letnich Micronow.
    • Gość: bbbbb "Gazeta" nie lepsza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.04.06, 06:30
      A mnie i tak bardziej wkurza, ze musze wylaczac "java script" wchodzac na strony Gazety Wyborczej, bo
      bez opanowania serwuja idiotyczne reklamy zaslaniajace tekst.
      • Gość: prawdziwek Re: "Gazeta" nie lepsza IP: *.aster.pl 22.04.06, 10:15
        Jest na to prosty sposób: Zacząć używać Firefoxa zamiast IE (za darmo!),
        zainstalować wtyczkę "Adblock Plus" z odpowiednim zestawem filtrów. To nic nie
        kosztuje... I stronka śmiga, aż miło.

W wypadku dekoderów Philipsa nie będzie prawdopodobnie podobnej możliwości.
        Zastanawiam się jedynie, który dostawca sygnału TV wpadnie na tak samobójczy
        pomysł, by takie dekodery zakupić. Podejrzewam, że najbardziej uderzy to w osoby
        z małych miejscowości skazanych na lokalnych monopolistów.
        • Gość: sx Albo użyj Opery IP: *.toya.net.pl 22.04.06, 15:52
          Mi też nie wyskakują żadne reklamy na tej stronie. Co więcej, strona mi się o wiele szybciej ładuje
      • mr.yez Re: "Gazeta" nie lepsza 22.04.06, 11:31
        Gość portalu: bbbbb napisał(a):

> A mnie i tak bardziej wkurza, ze musze wylaczac "java script" wchodzac na
        > strony Gazety Wyborczej, bo
        > bez opanowania serwuja idiotyczne reklamy zaslaniajace tekst.

Jest na to sposób nawet lepszy niż zainstalowanie Firefoxa: Przeglądarka Opera w wersji 9 (beta) ma WBUDOWANE blokowanie reklam i nie trzeba do niej nic doinstalowywać. Oczywiście też jest za darmo :)
        • swistak336 Opera 9 do telewizora :D 23.04.06, 10:42
          Oglądałem technical preview Opery 9 - rzeczywiście, wreszcie pełny adblock :D
          Jeszcze nie jest to wersja w pełni stabilna, ale to kwestia miesiąca najwyżej.
          Opera znów przebiła technologicznie pozostałem przeglądarki (ps. ale Firefox miał tą funkcję nieco wcześniej, a w Operze trzeba ją było sobie dotąd ręcznie dorabiać przez filter.ini). Tym niemniej wygląda na to, że Opera 9 będzie obecnie najlepszą przeglądarką, blokującą całokształt reklam.

A do telewizora też ktoś stuff antyreklamowy napisze:P
        • swistak336 Opera 9 do telewizora :D 23.04.06, 10:42
          Oglądałem technical preview Opery 9 - rzeczywiście, wreszcie pełny adblock :D
          Jeszcze nie jest to wersja w pełni stabilna, ale to kwestia miesiąca najwyżej.
          Opera znów przebiła technologicznie pozostałem przeglądarki (ps. ale Firefox miał tą funkcję nieco wcześniej, a w Operze trzeba ją było sobie dotąd ręcznie dorabiać przez filter.ini). Tym niemniej wygląda na to, że Opera 9 będzie obecnie najlepszą przeglądarką, blokującą całokształt reklam.

A do telewizora też ktoś stuff antyreklamowy napisze:P
      • Gość: Tomir zainstaluj firefoxa i wtyczki: flashblock, adblock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:02
        Pobaw się trochę ich konfiguracją, wyłącz jeszcze animowane gify i www zaczyna
        wreszcie wyglądać, tak jak wyglądać powinno :))
      • Gość: Cloclo Re: "Gazeta" nie lepsza IP: *.user.ono.com 23.04.06, 02:51
        To jest jeszcze nic. Kazde klikniecie na stronie GW jest szpiegowane przez
        Gemius. Wpisz sobie do pliku HOSTS linie:

127.0.0.1 gazeta.hit.gemius.pl

a zobaczysz ze totalnie wszystko jest tu szpiegowane.
    • Gość: ośćość Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 22.04.06, 06:31
      Philips to niech się zajmie produkcją golarek, bo tylko to im jeszcze w miarę
      wychodzi.
    • Gość: saimonek Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.gdynia.mm.pl 22.04.06, 06:34
      bwv1004 napisał:

> Nie wpadli biedactwa na pomysł, że nadal będzie można wyłączyć telewizor na
      > czas reklam?? I co wtedy? Czy może przyciski off też nie będzie działał, a
      > wtyczki na czas reklam przykleją się do kontaktów?

Wyciągnięcie wtyczki nic nie da. Te TV będą miały wbudowane UPSy :>
      • swistak336 Re: Musisz obejrzeć tę reklamę 23.04.06, 10:47
        A zaklejenie ekranu papierem?
    • Gość: Pierdoła Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 06:52
      Jeżeli tylko nie będzie to wszystko sprzęgnięte z automatycznymi zamkami w
      kiblach to ma czas reklamy będzie można odejść oddać mocz lub zrobić kupę.
    • mal49 Re: Musisz obejrzeć tę reklamę 22.04.06, 08:00
      To już ostateczny sygnał dla mnie, aby wyłączyć całkowicie... telewizję.
      Ciekawe jakie będzie wtedy następne posunięcie jakiegoś szalonego kapelusznika?
      Może podateczek na rzecz reklamodawców? Bo podateczek tv już istnieje.
      • Gość: fazi Jarek i Lech K. już zacierają spocone łapki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 08:06
        taki dekoder będzie obowiązkowy w polsze i jedyna słusza telewizja na okrągło
        bez możliwosci wyłaczenia odbiornika...

To nie jest science fiction to polska rzeczywistość w 2014...
        • kaczomowa Re: Jarek i Lech K. już zacierają spocone łapki.. 22.04.06, 14:07
          To już będziemy mieli na całego orwellowską Polskę. Tylko czekać na zmianę nazw
          ministerstw na "Prawdy" i "Milości" ("Sprawiedliwości", "Zdrowia" i "Edukacji"
          ministerstwa już mamy) :)
    • Gość: "na pączka" Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: *.server.ntli.net 22.04.06, 08:21
      Odpowiedź wydaje się jedna i prosta nie kupować nic w tej firmie a nie niech pożałują tego pomysłu.
      • misiu-1 Re: Musisz obejrzeć tę reklamę 22.04.06, 10:49
        Można by jeszcze pomyśleć o tego rodzaju akcji w stosunku do zleceniodawców
        reklam dokonujących agresji dźwiękowej. Powszechne nadawanie reklam na znacznie
        wyższym poziomie głośności uważam za skandal, którym powinna już dawno zająć
        się KRRiTV. Będę pierwszym klientem firmy, która wyprodukuje telewizor
        posiadający opcję automatycznego wyłączenia dźwięku podczas emisji reklamy.
        • ppo Z tego, co wiem, 22.04.06, 16:39
          To tzw. "agresja dźwiękowa" jest już od kilku lat zabroniona (tzn. nie całkiem,
          ale jakieś limity głośności są). Pamiętam, że parę lat temu specjalistą od
          budzenia widzów durnym słoneczkiem był Bolsat ;) Wtedy zbojkotowałem tą stację
          i bojkotuję do dziś. Wolę Te, wał - en.
    • Gość: imprezagt Porażka. Życzę Philipsowi klapy. Nieuknionej. IP: *.mtalo.tontut.fi 22.04.06, 08:47
      Pomysł nie wypali z kilku względów.

1. Ludzie niechęcą się do przymusowych reklam i firmy się zorientują że robią
      sobie tym więcej krzywdy niżpożytku.

2. Nie wydaje mi się aby ludzie chcieli się tak ubezwłasnowlnić.

3. Kwestią czasu jest powstanie "oprogramowania łatającego" :) które wyłączy
      ten badziewny system w tańszych dekoderach.
      • Gość: Zenon Re: Porażka. Życzę Philipsowi klapy. Nieuknionej. IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.04.06, 09:32
        Pomysl bez sensu. Philips nic nie sprzeda. Kompromisem byloby zrobienie picture
        in picture z malym okienkiem na reklamy po zmianie kanalu.
      • wariant_b Re: Porażka. Życzę Philipsowi klapy. Nieuknionej. 22.04.06, 14:03
        Pomysł już się przyjął:

> 1. Ludzie zniechęcą się do przymusowych reklam...

Ludzie nie chcą DOBROWOLNIE ogladać reklam, zatem przymus będzie coraz
        silniejszy. Czasy reklamowe są synchronizowane juz teraz, co łatwo spradzić
        przy pomocy przełącznika kanałów. Telewizje utrzymuja sie z reklam, zatem,
        co by na ten temat media nie mówiły, interes reklamodawców to ich interes.
        Nasz interes będą reprezentowały "gadające głowy" w przerwach między.

> 2. Nie wydaje mi się aby ludzie chcieli się tak ubezwłasnowlnić.

I nie wydaje się, by zrezygnowałi z komfortu bycia częścią tego społeczeństwa.
        Samodzielnie myślących i szukających własnego świata zawsze jest mniejszość.

> 3. Kwestią czasu jest powstanie "oprogramowania łatającego" :) które wyłączy
        > ten badziewny system w tańszych dekoderach.

Ale kwestią nieokreślonej i odległej przyszłości jest, aby istnienie takich
        rozwiązań miało zasadniczy wpływ na rynek. Kopiujemy MP3 i xViDy, a koncerny
        jakoś nie bankrutują i nie zmieniają strategii działania. Co najwyżej, do
        rozwiązań technicznych dokładają prawne. O właśnie, mam otwartego MSIE, i choć
        to straszny relikt, to jakoś przywykłem i bezmyślnie czasami używam.
    • Gość: józef to proste nie kupować Philipsa IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 09:51
      to proste nie kupować Philips'a. trzeba dać nauczkę cwaniakom a przy okazji inne
      firmy dwa razy się zastanowią nad zastosowaniem "stalinowskiego" systemu
      oglądania telewizji
    • Gość: A. NIGDY wiecej nie kupie niczego tej firmy IP: *.pool80183.interbusiness.it 22.04.06, 10:03
      za obrzydliwosc samego pomyslu
      szczesliwie jest jeszcze konkurencja [na razie]
      • Gość: Fakej Philips - frontem do klienta IP: router.kraszewskiego* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:56
        Człowieku, przecież to zayebisty w hooy pomysł jest. Masz podawany na talerzu
        sygnał kiedy jest nadawana reklama na danym kanale. Możesz w ten sposób
        zaprogramować dekoder aby sam się przełączał na inny kanał i wrócił do niego po
        przerwie reklamowej, możesz przerwać nagrywanie w nagrywarce. Od dziś kupuję
        produkty Philipsa!
    • Gość: Pablo A jakie to ma znaczenie? IP: 194.150.100.* 22.04.06, 10:08
    • Gość: Pablo A jakie to ma znaczenia IP: 194.150.100.* 22.04.06, 10:09
      Zaraz znajdzie się jakiś elktronik/informatyk co wymyśli sposób jak to wyłączyć
      i zacznie sprzedawać po 30 zeta na alledrogo ;)
      • Gość: cloclo Re: A jakie to ma znaczenia IP: *.user.ono.com 23.04.06, 02:59
        > Zaraz znajdzie się jakiś elktronik/informatyk co wymyśli sposób jak to
        >wyłączyć
        > i zacznie sprzedawać po 30 zeta na alledrogo ;)

1. Philips jest marginesowym producentem dekoderow wiec szanse ze kupisz cos
        takiego sa nikle.
        2. Zrobienie eliminatora takiej informacji jest praktycznie niemozliwe gdyz
        nalezaloby przeciac droge strumienia MPEG z glowicy do procesora i wstawic np.
        DSP ktory w czasie rzeczywistym przeanalizuje go i zamaskuje niechciana
        informacje.

• Gość: jools Re: A jakie to ma znaczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 14:33
          chyba przekombinowales... To tak jakby probowac zablokowac reklamy w
          przegladarce internetowej, poprzez analize poziomu napiecia w kablu z
          internetem :|
    • Gość: telemaniak Nie kupie takiego TV zostawie sobie stary. By by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:11
    • Gość: jan_niezbedny Re: Musisz obejrzeć tę reklamę IP: 83.168.69.* 22.04.06, 10:18
      to juz wole nie miec tv wcale i raczyc sie innymi - ciekawszymi formami
      spedzania wolnego czasu.
    • Gość: battery Włączy się zasilanie awaryjne. Akumulatorek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:35
      Gdybyś chciał rozwalić ekran młotkiem, to szyba pancerna uniemożliwi ci to.
      Gdybyś chciał uciec , to tez nic z tego. Dekorder przed reklamą namierzy widza
      i wystrzeli pociski paraliżujące na 5 minut.
    • Gość: raf a ja mam ferdka z pirackim i mam wsio za free:) IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 22.04.06, 10:53
      jak sie ma brata z zyłka zlodzieja i mózgiem to sie ma co chce za darmo:)
    • Gość: Giaur Zapamiętać: Nie kupować Phillipsa! IP: *.toya.net.pl 22.04.06, 11:14
      j.w.
      • Gość: bokre Re: Zapamiętać: Nie kupować Phillipsa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:34
        popieram, za takie głupawe pomysły należy zacząć całkowity bojkot tej marki,
    • sk8isgr8 Re: My tylko dostarczamy bombę 22.04.06, 11:34
      a nabywca zdecyduje jak i kiedy jej uzyc.
    • sk8isgr8 BOJKOT Philipsa 22.04.06, 11:36
      Za zagrania ponizej pasa nalezy im sie to!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka