Dodaj do ulubionych

Koniec z "Europa da się Lubić"

IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 23.04.06, 13:47
Wirtualne media

Europa da się lubić' zniknie z wizji
21.04.2006

Kierownictwo 'Dwójki' chce zdjąć z anteny program, w którym obcokrajowcy
łamaną polszczyzną przybliżają Polakom kulturę i zwyczaje swoich krajów.
- Skłaniam się do zakończenia nadawania - potwierdza w rozmowie z
„Dziennikiem" Nina Terentiew, dyrektor TVP 2. „Europa da się lubić" miałaby
wypaść z ramówki jesienią. Powodem są coraz gorsze wyniki oglądalności, a też,
zdaniem Terentiew, zmęczenie widzów tą formułą.

- Nie ma już takiego zainteresowania Europą, jak przed akcesją Polski do Unii
i tuż po niej - twierdzi. Jeszcze w ubiegłym roku show gromadziło ponad 5 mln
widzów i było jednym z największych hitów TVP 2. Teraz ogląda go o milion
widzów mniej, a odcinki przed Wielkanocą oglądało tylko ok. 2,5 mln osób (dane
AGB Nielsen Media Research).

Jak się dowiedział , .Dziennik" również Monika Richardson, gospodyni
„Europy...", i Leszek Kumański, reżyser, nie chcą ciągnąć dalej „Europy...".

Informacją o zakończeniu emisji zaskoczeni są za to jego bohaterowie i
pro­ducent Janusz Skwarek z Media Corporation. - Nikt z nami o tym nie
rozmawiał. Mamy umowę z TVP na dziewięć odcinków, które mają być emitowane
jesienią. Już nawet trwają próby - mówi Skwarek.
Pozdrawiam
Kir
Obserwuj wątek
    • Gość: alek nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 04:44
      koniec tego odpustu :-)
    • Gość: noga_y_medialna TERAZ BĘDZIE: Europa nie da się lubić IP: *.aster.pl 06.05.06, 09:08
      takie jest zapotrzebowanie polityczne i pani Terentiew świetnie to uchwyciła.
      • wilkowski.org Europa nie da się lubić 06.05.06, 09:31
        program zostanie zamieniony na widowisko pt "Polska Solidarna da się lubić"
        • Gość: tytus Re: Europa nie da się lubić IP: *.icpnet.pl 06.05.06, 10:10
          1. Pani Terentiew jeszcze niczego w życiu świetnie nie uchwyciła. Z "Bezludną
          wyspą" na czele .
          2. Nazwanie Moniki Richardson "gospodynią" to chyba przegięcie. Może lepiej
          "gosposią"?
        • dr.szfajcner "Sprobuj polubic Lukaszenke" brzmi 06.05.06, 10:31
          w modnym obecnie stylu,
          i luzno nawiazuje do poprzedniej audycji.
    • Gość: Kir Re: Koniec z "Europa da się Lubić" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 10:43
      To był naturalny program z udziałem zwykłych ludzi z różnych części Europy,Bez
      sztucznych dialogów,z łamaną śmieszną polszczyzną i sporami w przy jej
      wykorzystaniu.Zwykli ludzie opowiadali o sobie i swoich krajach bez sztucznych
      dialogów.Czasami spierali się co było tym zabawniejsze ,że w łamanej polszczyźnie.
      Bawili się oni i ludzie przed telewizorami.
      Był to zdecydowanie lepszy program od tych profesjonalnych zwanych rozrywkowymi.
      Było to jakieś nowum w TVP.Czasami coś podobnego mogę zobaczyćw Sejmie ale nie
      powiedziałbym .że mnie to bawi.
      W TVP puszcza się tyle powtóreki to co jakiś czas to samo i jest OK.Nazywa się
      to rozrywką.
      Pozdrawiam
      Kir
      Ps
      Fakt,program nie był polityczny bo takim byćnie mógł.
      • Gość: kaka Re: Koniec z "Europa da się Lubić" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.06, 10:56
        "Kir" ma racje , "Europa da się lubić" z pewnością jest jak do tej pory
        najlepszym programem rozrywkowym w TVP2 - ma swoje "wady" ,ale na
        tle "Biesiad" '"Bezludnych wysp" i innych dziwolągów Niny Terentiew -
        "Europa...rzeczywiście da się lubić , inna sprawa ,że za często uszcześliwiano
        nas tym programem i w końcu jest przesyt.Czas Terentiew już dawno minął , ale
        chyba jej powiązania są silniejsze od zdrowego rozsądku i troski o widza w TVP.
        • Gość: Kir Re: Koniec z "Europa da się Lubić" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 11:23
          Gość portalu: kaka napisał(a):
          >inna sprawa ,że za często uszcześliwiano
          > nas tym programem i w końcu jest przesyt.Czas Terentiew już dawno minął , ale
          > chyba jej powiązania są silniejsze od zdrowego rozsądku i troski o widza w TVP.
          Kako tutaj masz rację .To tak jak z najpiększniejszym aromatem stosowanym w
          nadmiarze.Po pewnym czasie się go odrzuca bo staje się już nieprzyjemny.
          Pozdrawiam
          Kir
          • dr.szfajcner Re: Koniec z "Europa da się Lubić" 06.05.06, 12:11
            Gość portalu: Kir napisał(a):

> Kako tutaj masz rację. To tak jak z najpiększniejszym aromatem stosowanym w
            > nadmiarze.Po pewnym czasie się go odrzuca bo staje się już nieprzyjemny.
            > Pozdrawiam
            > Kir

Tylko ze latwiej powiedziec ze cos sie sie skonczylo
            niz zaproponowac, albo przynajmniej zastanowic sie
            co w to miejsce?
            (Nie widzialem dotad w TV TRWAM produkcji w zamierzeniu
            rozrywkowych. :-) )

pozdr.
            dr.szf

• Gość: Kir Re: Koniec z "Europa da się Lubić" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 12:42
              dr.szfajcner napisał:
              > Tylko ze latwiej powiedziec ze cos sie sie skonczylo
              > niz zaproponowac, albo przynajmniej zastanowic sie
              > co w to miejsce?
              > (Nie widzialem dotad w TV TRWAM produkcji w zamierzeniu
              > rozrywkowych. :-) )

Tutaj Ciebie dr szfajcner nie rozumiem.Są specjaliści od rozrywki,którzy dostają
              za to kasę a ja mam za friko poddawać im ponysły programów rozrywkowych?
              Jeżeli nie znają życia,które aż aż kipi od humoru to cóż ja na to poradzę.
              Pozdrawiam
              Kir

• Gość: Kir Zresztą IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 13:06
                Zresztą mógłby to być utrzymany w podobnej konwencji jak "Europa da się lubić"
                program o tym jakby leczyli różne choroby bez udziału lekarza albo jakby
                rządzili krajem z zakazem posługiwania się obecnymi programami partii
                politycznych.Gdyby
                ktoś z uczestników do czegoś takiego by się dwołał byłby dyskfalikfikiwowany.
                To miałyby byćwłasne programy.Jak najlepiej eksploatować i prowadzić samochód itp.
                Kir

Oczywiście to przykładowe tematy w któryćh brali by udział zwykli ludzie jak
                w temacie wątku.
                Kir
              • dr.szfajcner Re: Koniec z "Europa da się Lubić" 06.05.06, 18:24

> Tutaj Ciebie dr szfajcner nie rozumiem.Są specjaliści od rozrywki,którzy
                dostaj
                > ą
                > za to kasę a ja mam za friko poddawać im ponysły programów rozrywkowych?
                > Jeżeli nie znają życia,które aż aż kipi od humoru to cóż ja na to poradzę.
                > Pozdrawiam
                > Kir

Niekoniecznie za friko drogi Kirze.

Problem w tym, ze tak dlugo dopoki sama siebie bedzie traktowac,
                smiertelnie powaznie, TV nie zrobi dobrego programu rozrywkowego,
                ( zeby sie mozna bylo posmiac, a nie patrzec kto komu dokopie,
                czy kogo przeleci ).

Wydaje mi sie ze gdyby Fedorowicz i jego ekpa dostaliby
                taki budzet co "Europa...", moglby powstac niezly program),
                klasy Monthy Pythona, Benny Hilla, Jay Leno czy niegdysiejszy moj ulubiony
                Wochenshow z Sat1 (Anke Engelke, Ingolf Lueck, Bastian Pastewka,
                Marco Rima, Markus Maria Profitlisch).

tinyurl.com/p97cl
                We wszystkich tych programach TV smiala sie tez sama z siebie.
                Watpie czy u nas obecna koalicja by taki progam strawila :-)
                • Gość: Kir Re: Koniec z "Europa da się Lubić" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 18:54
                  Fedorowicza nie lubię podobnie jak i częśćz pozostałych.
                  Jeżeli już to Daniec.Ten może wymyśliłby coś nowego.DodaC mu kabaret
                  OTTO,powtarzającyteż te same kawałki to może dałby im trochę weny
                  i rozruszał.
                  Pozdrawiam
                  Kir
                  • dr.szfajcner Re: Koniec z "Europa da się Lubić" 06.05.06, 19:29

> Fedorowicza nie lubię podobnie jak i częśćz pozostałych.
                    > Jeżeli już to Daniec.Ten może wymyśliłby coś nowego.

Daniec moim zdaniem stanal w miejscu.
                    Szymon Majewski rokuje, a wogole brak teksciarzy,
                    telewizyjnych.
                    Szkoda ze Olbratowski nie dziala w kierunki TV.
                    • Gość: Kir Re: Koniec z "Europa da się Lubić" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 20:21
                      dr.szfajcner napisał:
                      > Daniec moim zdaniem stanal w miejscu.
                      Podobnie jak OTTO.
                      Dlatego chciałem ich połączyć bo OTTO mieli niezłe teksty.
                      Razem z Dańcem mieliby szanse na ruszenie z miejsca i rozkręcenie się.
                      Resztę Twojego tekstu zbędę milczeniem:))))bo zdaje się mamy różne zdania:))
                      Pozdrawiam
                      Kir
              • Gość: noga_y_medialna Europa nie da się lubić? IP: *.aster.pl 06.05.06, 19:26
                Oglądałem raz, czy dwa i bardzo mi się podobał. Spełnia pewną społeczną MISJĘ,
                przeciwdziała polskiej ksenofobii, bez moralizatorstwa, w lekkiej i dowcipnej
                formie. Dla odświeżenia formuły proponuję wprowadzenie pewnych kontrowersyjnych,
                a aktualnych tematów, np rosyjsko-niemieckiej rury, czy amerykańskiej tarczy.
                Nie wszystko co polityczne musi być sieriozne.
                W końcu, chciałbym zauwazyć, że po rezygnacji TVP z tego programu, Monika
                Richardson z radością i niewątpliwym sukcesem poprowadzi ten program, w
                odnowionej formule, w TVN lub Polsacie :-)
    • Gość: T-800 A kiedy w końcu zdejmą "Familiadę"!? /bt. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.05.06, 10:57
      • Gość: noga_y_medialna Europa nie da się lubić?. IP: *.aster.pl 06.05.06, 19:28
        Oglądałem raz, czy dwa i bardzo mi się podobał. Spełnia pewną społeczną MISJĘ,
        przeciwdziała polskiej ksenofobii, bez moralizatorstwa, w lekkiej i dowcipnej
        formie. Dla odświeżenia formuły proponuję wprowadzenie pewnych kontrowersyjnych,
        a aktualnych tematów, np rosyjsko-niemieckiej rury, czy amerykańskiej tarczy.
        Nie wszystko co polityczne musi być sieriozne.
        W końcu, chciałbym zauwazyć, że po rezygnacji TVP z tego programu, Monika
        Richardson z radością i niewątpliwym sukcesem poprowadzi ten program, w
        odnowionej formule, w TVN lub Polsacie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka