Dodaj do ulubionych

Microsoft wchodzi do gry

IP: *.tvkturek.pl 11.05.06, 21:26
Nihil novi. Na początku lat '90 w grze "Super Fortuna" pojawiała się reklama pisma "Świat ATARI". Wydaje mi się też, że to nie kedyny przypadke, ale musiałbym jeszcze raz poprzechodzić stare gry :).

Pozdrawia ekipa strony www.atari8.info/
Obserwuj wątek
    • Gość: topol-1 phi, Commodore i tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:30
      zawsze było jest i będzie lepsze =-). Stare dobre czasy, chlip, chlip
      • Gość: Psik Re: phi, Commodore i tak IP: *.olendernet.pl 12.05.06, 07:31
        jaki CHIP kiedyś był Bajtek ale za młody jesteś by pamiętać
    • Gość: Super Mario Re: Microsoft wchodzi do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:10
      Reklama w grach faktycznie nie jest nowoscia i funkcjonuje w nich juz od kilku lat. Nowoscia jest jedynie technika podmieniania reklam za posrednictwem netu.
      • Gość: schliesky Re: Microsoft wchodzi do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:15
        Gość portalu: Super Mario napisał(a):
        > Reklama w grach faktycznie nie jest nowoscia i funkcjonuje w nich juz od kilku
        > lat. Nowoscia jest jedynie technika podmieniania reklam za posrednictwem netu.

No, ale żeby dojść do tego Jurgi musiałby przczytać cały artykuł. To było za trudne.
      • Gość: dos Re: Microsoft wchodzi do gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:09
        A co w tym trudnego i nadzwyczajnego? Mnie napisanie systemu podmieniania reklam
        zajęłoby kilka minut...
    • Gość: Lothar Re: Microsoft wchodzi do gry IP: *.zep.com.pl 12.05.06, 07:39
      > Nihil novi. Na początku lat '90 w grze "Super Fortuna" pojawiała się reklama
      pi
      > sma "Świat ATARI". Wydaje mi się też, że to nie kedyny przypadke, ale
      musiałbym
      > jeszcze raz poprzechodzić stare gry :).

To z tego powodu, ze wydawca gry był również wydawcą tego pisma
    • el_p Re: Microsoft wchodzi do gry 12.05.06, 08:24
      Sam pomysl moze i nie mlody, ale chodzi o nowa technologie. Nie dosc, ze reklamy
      sa pobierane z netu, to jest tu jeszcze pewien mechanizm o ktorym niechetnie sie
      mowi. System raportuje ile gracz spedzil czasu, ktore bilbordy widzial, jak
      dlugo, pod jakim katem itp itd. Reklama bedzie coraz bardziej spersonalizowana,
      a wlasciciel bedzie mial dokladne dane na temat ogladalnosci i skutecznosci.
    • Gość: znafca Re: Microsoft wchodzi do gry IP: 213.76.148.* 12.05.06, 08:49
      najlepszą grą jaką zrobił microsoft jest windows 95
    • Gość: Bathor Re: Microsoft wchodzi do gry IP: 193.26.131.* 12.05.06, 09:46
      Rzadko jest coś mnie w stanie wkurzyć ale tym razem nie wytrzymałem i musiałem pościka napisać.Reklamy w grach?Ok były i są.Ale umiarkowanie i bez jakiejś nachalnej agresji.Ale teraz jak mają tym zalać moje ukochne gry to poprostu płakać się chce.A na dodatek żeby pograć w singlu muszę mieć dostęp do netu by moje łącze za które ja płace było obciążane reklamami?A na 100% nie obniżą cen gier mimo dodtkowych wpływów z reklam.Ja mocno zbulwersowany pokazuję im środkowy palec prawej ręki.To tak jak z zabezpieczeniem StarForce.Nie kupuję już gier zabezpieczony tym badziewiem żeby nie wiem jak dobry był to tytuł.Stracili klient a dużo oryginałów kupuje.Dlatego wszytkim życze aby w Splinter Cell "100" na ekranie kompa obejrzeli se reklamę np. Pani Domu albo Wc Pickera.:D
    • Gość: konikoni Zmuszaja do ogladania reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:55
      Pojawiły sie juz tytuly ktore ZMUSZAJA do ogladania reklam, jesli w firewall'u
      nie pozwolisz sie polaczyc grze z serwerem by pobrala nowa bloczek reklam nie
      uruchomisz gry.
      • Gość: zim Re: Zmuszaja do ogladania reklam IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:04
        Krótko mówiąc: przyszłość to konsole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka