Dodaj do ulubionych

Powrót Bizona

IP: *.com.pl 15.05.06, 10:01
fajny!
na kiboli Policja powinna takie mieć
Obserwuj wątek
    • zapytaniaznak Re: Powrót Bizona 15.05.06, 10:11
      Nie jest prawdą, że Bizon wraca, on nigdzie nie wychodził!
      Tak się akurat składa, że znam parę osób (rolników), którzy w ostatnich latach
      kupili kombajn BIZON. Fakt, w modelu Z058 Rekord, ze starego Bizona została
      tylko nazwa, była to nazwa BIZON.
      O co więc chodzi autorom arytkułu ???

Może zmienił się właściciel ?
      Chociaż, z tego co pamiętam, to właścicielem fabryki w Płocku był New Holland
      (to na pewno), a jego właścicielem (tu nie jestem pewien) właśnie CNH.
      Żeby było śmieszniej CNH należy do Fiata.
      • Gość: aaa Re: Powrót Bizona IP: 195.33.116.* 15.05.06, 10:27
        Tak wlasnie powstaja plotki, CNH to Case New Holland czyli połącznie
        amertkańskiego Case z europejskim New Hollandem, a Fiat ma tylko udziały w tej
        firmie, ktra zreszta jest notowana na amerykańskiej giełdzie i akcje można
        sobie kupowć, no a błedy arykułu są takie, iż nie produkuje się w Polsce
        traktoró tylko je sprzedaje a produkcja w PŁocku to: Kombajny, prasy, hedery,
        corn hedery
        • Gość: czesio Re: Powrót Bizona IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.05.06, 10:43
          Natomiast klocki z nazwą "bizon" to tylko chwyt marketingowy, bo technicznie
          jest to zmodyfikowana maszyna serii TC, której konstrukcja powstała ponad
          dziesięć lat temu w Danii i od tego czasu jest produkowana z różnymi
          modyfikacjami w kilku częściach świata.
          • Gość: Tomek Re: Powrót Bizona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:30
            Ten kombajn ma tyle współnego ze starym Bizonem, ile chiński skuter "osa" ze
            starym polskim skuterem, czy także chiński Junak z motocyklem o tej nazwie.
            Kupują nazwy i liczą, że klient się nabierze.
        • zapytaniaznak Re: Powrót Bizona 15.05.06, 12:41
          > Tak wlasnie powstaja plotki, CNH to Case New Holland czyli połącznie
          > amertkańskiego Case z europejskim New Hollandem, a Fiat ma tylko udziały w tej
          > firmie, ktra zreszta jest notowana na amerykańskiej giełdzie i akcje można
          > sobie kupowć [...]

Jakie plotki ?
          Napisałem "z tego co pamiętam" - oznacza to, że nie jestem pewien. Niemniej
          jednak ...miałem rację - co sam potwierdziłeś! :-)))

Pamiętam tekst, że New Holland należy do CNH. Myślę, że osobowość prawna (a na
          pewno MARKA) New Holland's nie zniknęła po powstaniu CNH.
          Prawdą jest też, że CNH należy (fakt - W CZĘŚCI, tyle że znaczącej) do Fiata.

W Polsce wszyscy mówią, że Pekao należy do Unicredito, a Pekao jest notowany na
          giełdzie i "akcje można sobie kupować". Do tego, niegdyś Pekao był właścicielem
          (też nie w 100%) innych banków, m. in. PBG, czy PBKS.
    • marcowsky Re: Powrót Bizona ... i wodki Vistula! 15.05.06, 11:16
      i jeszcze fajki sporty a moze kartki na cos wprowadzic?I fajny prl mozna wspominac!
    • Gość: fajnie Re: Powrót Bizona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:54
      Czy ktoś widział inzyniera nie po studiach ?
    • futomaki.pl Re: Powrót Bizona 15.05.06, 13:39
      Dwa takie i każdą drogę da się zablokować :). A na zwykłą szosę pewnie jeden
      starczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka