Gość: rade IP: *.com.pl 15.05.06, 10:01 fajny! na kiboli Policja powinna takie mieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapytaniaznak Re: Powrót Bizona 15.05.06, 10:11 Nie jest prawdą, że Bizon wraca, on nigdzie nie wychodził! Tak się akurat składa, że znam parę osób (rolników), którzy w ostatnich latach kupili kombajn BIZON. Fakt, w modelu Z058 Rekord, ze starego Bizona została tylko nazwa, była to nazwa BIZON. O co więc chodzi autorom arytkułu ??? Może zmienił się właściciel ? Chociaż, z tego co pamiętam, to właścicielem fabryki w Płocku był New Holland (to na pewno), a jego właścicielem (tu nie jestem pewien) właśnie CNH. Żeby było śmieszniej CNH należy do Fiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Powrót Bizona IP: 195.33.116.* 15.05.06, 10:27 Tak wlasnie powstaja plotki, CNH to Case New Holland czyli połącznie amertkańskiego Case z europejskim New Hollandem, a Fiat ma tylko udziały w tej firmie, ktra zreszta jest notowana na amerykańskiej giełdzie i akcje można sobie kupowć, no a błedy arykułu są takie, iż nie produkuje się w Polsce traktoró tylko je sprzedaje a produkcja w PŁocku to: Kombajny, prasy, hedery, corn hedery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Powrót Bizona IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.05.06, 10:43 Natomiast klocki z nazwą "bizon" to tylko chwyt marketingowy, bo technicznie jest to zmodyfikowana maszyna serii TC, której konstrukcja powstała ponad dziesięć lat temu w Danii i od tego czasu jest produkowana z różnymi modyfikacjami w kilku częściach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Powrót Bizona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:30 Ten kombajn ma tyle współnego ze starym Bizonem, ile chiński skuter "osa" ze starym polskim skuterem, czy także chiński Junak z motocyklem o tej nazwie. Kupują nazwy i liczą, że klient się nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: Powrót Bizona 15.05.06, 12:41 > Tak wlasnie powstaja plotki, CNH to Case New Holland czyli połącznie > amertkańskiego Case z europejskim New Hollandem, a Fiat ma tylko udziały w tej > firmie, ktra zreszta jest notowana na amerykańskiej giełdzie i akcje można > sobie kupowć [...] Jakie plotki ? Napisałem "z tego co pamiętam" - oznacza to, że nie jestem pewien. Niemniej jednak ...miałem rację - co sam potwierdziłeś! :-))) Pamiętam tekst, że New Holland należy do CNH. Myślę, że osobowość prawna (a na pewno MARKA) New Holland's nie zniknęła po powstaniu CNH. Prawdą jest też, że CNH należy (fakt - W CZĘŚCI, tyle że znaczącej) do Fiata. W Polsce wszyscy mówią, że Pekao należy do Unicredito, a Pekao jest notowany na giełdzie i "akcje można sobie kupować". Do tego, niegdyś Pekao był właścicielem (też nie w 100%) innych banków, m. in. PBG, czy PBKS. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Powrót Bizona ... i wodki Vistula! 15.05.06, 11:16 i jeszcze fajki sporty a moze kartki na cos wprowadzic?I fajny prl mozna wspominac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajnie Re: Powrót Bizona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:54 Czy ktoś widział inzyniera nie po studiach ? Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Re: Powrót Bizona 15.05.06, 13:39 Dwa takie i każdą drogę da się zablokować :). A na zwykłą szosę pewnie jeden starczy. Odpowiedz Link Zgłoś