maruda.r 27.06.06, 01:37 Zdaniem Kuteli szansą nowego gracza są zaawansowane usługi (np. wideo na żądanie), których do tej pory żaden z operatorów abonentom nie proponował. ***************************************** Zaproponowały sieci P2P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
micra monopol 27.06.06, 08:40 no i po raz kolejny ktoś próbuje udowodnić, że gdyby była tylko jedna platforma to byłoby lepiej dla klientów, ciekawe w jaki to cudowny sposób? Konkurencja jest dobra dla klientów, a nie monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.devs.futuro.pl 27.06.06, 08:47 "W jesieni" czy "na jesieni"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.magma-net.pl 27.06.06, 08:53 oczywiście,że " na jesieni" , choc wolę zdecydowanie "jesienią" . bardzo popularny błąd na Mazowszu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi 27.06.06, 09:13 1,2,3 100 operatorow, co za roznica i tak nadawac beda to samo z malymi wyjatkami. Paleta filmow powtarzana na zmiane przez caly rok, ciagle te same programy... Swoja droga to potem wyglada to tak, ze trzeba bedzie miec dekoder polsatu zeby obejzec polsat, dekoder cyfry i dekoder tvn do tvn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Szlafrok Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.chello.pl 27.06.06, 09:32 Wydaje mi się, że platformy cyfrowe są skierowane do osób, które nie mogą korzystać z kablówki. Wideo na zyczenie nie zawojuje naszego rynku, a to dlatego że najnowsze filmy napewno nie będą dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.olsztyn.mm.pl 27.06.06, 09:34 no to spoko, miejmy nadzieję, że wzrost konkurecji wpłynie na obniżenie cen usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter nie sądzą aby obniżyli ceny,dogadali się już chyba IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 27.06.06, 09:41 scenariusz łączenia się już zapewne gotowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz gdzie tak uczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:47 Guru z polsatu: jeden dostawca to lepiej dla klientów. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi 27.06.06, 10:00 ten Guru jest jeszcze lepszy: "Wideo na żądanie planuje także Multimedia Polska, ale raczej na początku przyszłego roku. - Ściągnięcie w ten sposób filmu będzie z pewnością droższe od filmu z wypożyczalni, bo wiąże się z wygodą dla klienta - mówi Bartłomiej Kasiński." Czyli place wiecej, zapycham sobie lacze, a mam film w gorszej jakosci?? To juz moze wogle podarujemy sobie zabawy w filmy i poprostu dam wam ta kase... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi 27.06.06, 10:15 el_p napisał: > moze wogle podarujemy sobie zabawy w filmy i poprostu dam wam ta kase... I o to chodzi, o to chodzi... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Telewizyjne trzęsienie kieszeni 27.06.06, 11:35 el_p napisał: > Czyli place wiecej, zapycham sobie lacze, a mam film w gorszej jakosci?? To juz > moze wogle podarujemy sobie zabawy w filmy i poprostu dam wam ta kase... ************************************* W rzeczy samej. Spójrzmy na metody dystrybucji przebojów kinowych: najpierw kina, po kilku miesiącach wypozyczalnie i detal. Opóźnienie jest stałe, ale dostawy rytmiczne. Załapanie sie na przebój "bez kolejki" kosztuje taka kase, że platformy cyfrowe bądzie stac na jeden-dwa tytuły w ciągu roku, a to oznacza słabą pozostałą ofertę. Miałbym więc płacić za chłam drożej niż w wypożyczalni, w nadziei, że dwa razy do roku obejrzę hit w domu zamiast w kinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manitu Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.ramtel.pl 27.06.06, 10:05 > U nas będą trzy, ale miejsce jest tylko dla jednej rentownej firmy, co byłoby > korzystne również dla klientów, bo większy może zaoferować więcej programów i > usług - mówi Dominik Libicki, prezes Cyfrowego Polsatu. jasne, nie ma to jak monopol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg2111 Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.broadband.pl 27.06.06, 10:17 I tak szlg trafi te wszystkie platformy jak poprawi sie jakość internetu i internetowej telewizji. To takie ulepszanie lampy naftowej. Ale tylko do czasu gdy zaświeci pierwsza żarówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maq Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 27.06.06, 10:17 Coś ten od CP nie zna się na europejskim rynku, twierdzi że nigdzie w Europie nie ma więcej niż jednej platformy cyfrowej z wyjątkie właśnie Polski i Francji, a co powie w takim razie na to że aktualnie np. w Rumunii są aktywne 3 platformy i jak narazie nie zamierzają się łączyć! Z tego co się orientuję to jednak Rumunia leży w Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.06.06, 11:27 Ciekawe jak szybko limit na Neostradzie się wyczerpie przy oglądaniu takiego filmu, buahahaaa :) Już nie mówiąc o tym, że potrzebne jest łącze około 2 megabity/sek. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi 27.06.06, 11:29 a jak dzwonisz przez telefon to ci sie limit wyczerpuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvcbvc Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.06, 20:13 2mbit jest na SDTV, czli pal. HD bedzie tak z 10 mb minimum:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.06.06, 11:35 i tak na polskich kanałach beda pluć ten sam jad czy to bedzie nawet 10 platform,mogą być nawet wiertnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Może wreszcie ktoś potraktuje Polaków poważnie ? 27.06.06, 11:53 Na raze, my abonenci, jesteśmy przez platformy traktowani jak matołki. Za cenę pakietu platynowego Cyfry + można miesięcznie wypożyczyć 15 filmów DVD! Są to nowości w formacie 16:9 (który Cyfra oferuje bardzo rzadko i do tego nie wiadomo kiedy...) z dźwiękiem w formacie Dolby Digital lub DTS (którego Cyfra wcale nie oferuje). O technicznej stronie Polsati Cyfrowego nawet nie wspominam - tak jest żenująca... Wydaje mi się, że dotychczasowe plaftormy cyfrowe uważają, że Polak to gość zaopatrzony w monofonicznego Neptuna lub Jowisza z lat 70-tych, który ogląda tylko "Nianię" i "Kiepskich". Może i tak w większości jest, ale tacy ludzie nie wykupują platynowych pakietów w platfomach cyfrowych... Niedawno czytaliśmy, jak to przed Mundialem wzrosła o kilkaset procent sprzedaz tlelwizorów plazmowych i LCD, bo kibice chcieli obejrzeć mecze w komfortowych warunkach. I co? Polskie platformy zaoferowały im mecze w formacie 4:3!!! Normalnie - paranoja! Cały świat oglądał w 16:9 a Polacy "udoskonalili" obraz dostosowując go do telewizorów sprzed 10 lat. Pogratulować inwencji. Na szczęście mam dostęp do ZDF mogłem więc delektować się nieskazitelnym obrazem w pełnym formacie. Obejrzałem też przy okazji niemieckie, a nie polskie reklamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vidoc Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: 81.210.22.* 27.06.06, 12:14 będzie ciężko... kosmiczny kapitał ktoś tam wpompował... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjan Już się bałem że chodzi o Platformę Obywatelską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:17 bogu dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: 212.33.95.* 27.06.06, 13:24 A kto ma kablówkę, to już prawdopodobnie na jesieni będzie miał ją w cyfrowej jakości DVB-C. Z wszelkimi usługami dodanymi i wszystkie 3 platformy w jednym. No tylko kogo będzie na to wszystko stać? Odpowiedz Link Zgłoś
eirena Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi 27.06.06, 14:01 Hmmm, teraz jest połowa Warszawiaków a do listopada liczba ta zwiększy się 2 i pół krotnie? Czyli abonentów w Warszawie tepsa będzie miała więcej niż Warszawiaków... Ja wiedziałam, że tam pracują magicy, ale że aż tacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcometoDisneyPL V kolumna TVN - nadciąga pranie mózhów :) IP: *.era.pl 27.06.06, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elefant Ciekawe, czy wraz z nią zadebiutują w Polsce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.06.06, 14:20 <a href="http://www.kopalniawiedzy.pl/wiadomosc_123.html>pop-upy w telewizji</a>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumuńczyk :) W Rumunii są 4 platformy cyfrowe, ale to pewnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 15:08 nie Europa ;) Jak tam sie da zarobić, to w polsce chyba też ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacofanie Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.faith.pl / *.is.net.pl 27.06.06, 16:56 pierwsze HDTV hehe nareszcie, :(:(:( ale jesteśmy w tyle za Stanami Zj. i Japonią - aż się płakać chce. telewizji nie oglądam już od roku i żyję. A platforma polsat to nie TV tylko wielokanałowe ścieki, często się zapychają - a wtedy to lecą same powtórki, i ich koronne seriale, które ...piiiiiiiiiii... . Tylko mistrzostwa w piłce nożnej oglądam, ale to i tak w takiej jakości obrazu że tylko się krzywo uśmiecham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiura Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 02:32 Poczytałem sobie trochę ich bloga www.telewizjanowejgeneracji.pl Na razie wszystko wygląda super, zobaczymy czy w rzeczywistości też tak będzie. Obawiam się trochę wysokości abonamentu, ale mam nadzieję nie będzie wyższa niz u konkurencji, przynajmniej jesli zdecydowałbym się na dekoder bez twardego dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej W prezentacji na TVN24 był dysk 250 GB !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:31 Więc nie 160, tylko 250 będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak tak, + HDTV + MPEG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:24 no wlasnie. Boxy maja miec dysk twardy (tam beda sie nagrywac programy jak na magnetowidzie) i stamtad beda wyswietlane filmy z dostepnej filmoteki. A to wszystko w wysokiej rozdzielczosci i dzieki kompresji MPEG4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jergens@tlen.pl Re: tak, + HDTV + MPEG4 IP: *.hsd1.pa.comcast.net 08.07.06, 16:43 hdtv to w tej chwili 75% programow ktore sa nadawene w zlyklej amerykanskiej stacji....a filmy na zyczenie to norma w kablowkach...tylko ze za 3$ wiec taniej niz w wypozyczalni....od4-7$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiura Re: tak, + HDTV + MPEG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 15:21 > hdtv to w tej chwili 75% programow ktore sa nadawene w zlyklej amerykanskiej > stacji Hehe, w Amerykańskiej... A u nas jest jeszcze PRAWIE Ameryka ;P Dobrze ze coś się u nas rusza w tej kwestii. Ja nie mogę się już doczekać żeby obejrzeć jakiś dobry mecz w wysokiej rozdzielczości. Odpowiedz Link Zgłoś
compol Re: Telewizyjne trzęsienie ziemi 31.08.06, 00:27 Ja siedze i wariuje - wszedzie mówią co innego a czy na www.telewizjanowejgeneracji.pl można polegać? Jasiek Zagubiony Odpowiedz Link Zgłoś