Dodaj do ulubionych

Der Dziennik lansuje Lisa

31.07.06, 13:07
W Der dzienniku tekst "Murdoch idze na całość" o tym jak światowy potentat
tylnymi drzwiami wchodzi do Polski i jak może namieszać za ro , gdy będzie
przetarg na naziemną telewizję cyfrową.Znany ze swego konserwatyzmu Murdoch
może liczyć na przychylność obecnej KRRiT w prztargu na koncesję TV4. Tylko
jak do tego pasuje Lis? Jaki z niego konserwatysta?
Obserwuj wątek
    • Gość: szuruburu Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.acn.waw.pl 31.07.06, 13:32
      ...bardzo przenikliwe zagajenie tematu... tylko skąd na forum Wyborczej tylu
      faszystów? I co na to Bronisław Geremek?
      • Gość: Kura56 Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:01
        Z pewnością sie odniesie. Wszystko w swoim czasie. Nie należy sie spieszyć z
        wyrażaniem opinii. Trzeba się zachowywać z godnością i starannie ważyć słowa.
        Chyba, że się udziela wywiadu dla Die Welt, albo prokuruje list otwarty. Jak
        narasowego dyplomatę przystało. Ale to jest off topic. Ja tu o Lisie chitrusie,
        co to najpierw był lansowany przez Nadredaktora na Jego następcę jako opcja dla
        Żakowskiego. Teraz Lis robi za konserwatystę. Widać szuka roboty.
        • Gość: szuruburu Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.acn.waw.pl 31.07.06, 14:15
          może i szuka, ale co to ma wspólnego komentarzem dla Dziennika? Poprosili, to
          skomentował. Mnie też proszą. Spiski, spiski....
          • kura56 Re: Der Dziennik lansuje Lisa 31.07.06, 14:18
            Żadne spiski. Popytaj w banży , a za kilka tygodni się okaże, ze słusznie
            antycypuję.
            • Gość: Bredzisz Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:29
              Kura, ale CO ty właściwie antycypujesz? W krótkich precyzyjnych słowach napisz,
              o co ci chodzi, poza tym, co wszyscy już wiemy: że Lisa nie lubisz, PO nie
              lubisz, Wyborczej nie lubisz, XXX nie lubisz, ZZZ nie lubisz... :-)
              • Gość: Kura56 Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:50
                A kto ci powiedział, ze Lisa nie lubię? Uważam go nazdolniejszego dziennikarza w
                Polsce. Stwierdzam tylko, ze nie ma konserwatywnych poglądów. Poza tym chyba nie
                ma ostatnio najlepszej passy. Kiedyś był na prawdę dobry. Nie można być
                akceptowalnym dla Michnika i konserwtysty Murdocha jednocześnie. To tak jak z
                każdym produktem , co to jest do wszystkiego, a w sumie do niczego. Lisa mi
                szkoda, że się skiepścił. A Wyborczej nie lubię . Tak jak ty Tygodnika
                Powszechnego . W końcu wolno nam.
                • Gość: Bredzisz Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:56
                  Gość portalu: Kura56 napisał(a):

> Stwierdzam tylko, ze nie ma konserwatywnych poglądów.

Na pograniczu. Liberałem był zawsze, a co do konserwatyzmu - troche to zależy,
                  jak zdefiniujesz, bo u nas k. sie kojarzy automatycznie z Jurkiem i resztą.

> Nie można być akceptowalnym dla Michnika i konserwtysty Murdocha jednocześnie.

Z tym się zgadzam. Z tezą, że odejdzie z Polsatu albo zostanie jako konserwatsta
                  - jak rozumiem - bedę dyskutować.

> Tak jak ty Tygodnika Powszechnego.

Nie trafiłaś :-)
                  Poza tym mnie fakt, iż pisma czy media posiadają poglądy, nie przeszkadza.
                  Przeszkadza mi, gdy głoszą Prawdę Objawioną (nie tylko w sensie religijnym).
                  "Nasz Dziennik" najbardziej tu pasuje, ale nie tylko.
                  • Gość: Kura56 Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 15:05
                    Sorry. Pomylilam cię z kim innym Tamten faktycznie Nie lubi TP. A ty Naszego
                    Dziennika. Wolno ci. Tylko widzisz ja wyczuwam namolną propagandę w GW , ty w
                    NDz. To wynika jakby z różnicy naszych poglądów. Osobiście z gazet codziennych
                    kupuję Der Dziennik. Acha i żeby nie było, że jestem ksenofobiczna. To
                    określenie wylansował red. Stasiński w czasie pewnego oficjalnego panelu w
                    Rzepie.A Naszego Dziennika ne czytam, nie słucham RM, nie oglądam Tv Trwam.
                    • Gość: Bredzisz Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 15:09
                      Co do propagandy GW - w niektórych miejsach - to zdecydowanie się zgadzam. I to
                      nie wynika z poglądów takich czy innych akurat :)

Natomiast co do nielubienia Rydzyka, chodzi o to, że z premedytacją przekłamuje
                      już nie pojedyncze sprawy, tylko buduje wizje państwa i narodu opartą na kłamstwie.

A co z tym Lisem? Jak stawiasz, bo w końcu nie sprecyzowałaś prognozy?
    • Gość: margot Re: Der Dziennik lansuje Lisa IP: 195.136.112.* 31.07.06, 15:16
      Lis ma rzeczywiscie fatalna passe. Dostal w ostatnich dwoch latach 2 Wiktory,
      Telekamere i nagrode Kisiela. Co z ta Polska przez dwa lata ma najlepsze
      udzialy w rynku z programow publicystycznych. Pisze komentarze do Wyborczej,
      Dziennika i Faktu. No fatalna passa, fatalna.
      • kura56 Re: Der Dziennik lansuje Lisa 31.07.06, 15:47
        No i co z tego, ze go powyróżniało towarzystwo wzajemnej adoracji. Ja jestem
        czytelnik/telewidz i swoje widzę i wiem. Możesz się z tym nie zgadzać. Lubiłam
        go za profesjonalizm .w przeciwieństwie do Drczoka nie ociekał
        wiernopoddanczością wobec szefów.Ja nie mówię, ze on się skonczył.Mówię, ze nie
        znajduję w nim już nic takciekawego, jak choćby przed rokiem. A ngród to może
        dostawać co rok całe naręcze. jak Jakaś Torbicka. Czy inny Max Kolonko. I co z
        tego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka