Gość: iwona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 08:45 W Poznaniu az huczy od plotek, że ta "gwiazda" z Dziennika, ktora napisala o sekcie w stacji dializ, pisze pod pseudonimem. Wiecie cos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pressopoznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.09.06, 12:14 Podobno pani Lidia Mamys pisze pod pseudonimem Marta Okońska? Zdaje się że jest autorką czołówkowego tekstu w Dzienniku o sekcie w stacji dializ, który okazał się kompletną bzdurą. Nie wiadomo dlaczego Dz. nie sprostował tej informacji. Niedawno napisała też "epokowy" tekst o dalszym ciągu budowy Starego Browaru. Uważni czytelnicy odkryją bez problemu, że upiekła w tym wypadku dwie pieczenie na jednym palniku Graży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hraboschtsch Re: Lidia Mamys IP: *.aster.pl 02.09.06, 12:59 Dziennik jak Fakt z zasady nie prostuje Chyba, ze dostanie wyrok sądowy, wtedy zaczeka na 'międzynarodowy dzień przeprosin", ustanowiony specjalnie dla Faktu przez ONZ:)) Jesli rzeczywistość jest inna niż w artykułach Dziennika tym gorzej dla rzeczywsitości. A szkoda. Miał być opiniotwórczy dziennik dla inteligentów, a wyszło... szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Lidia Mamys IP: *.icpnet.pl 02.09.06, 13:51 Brak sprostowania w sprawie dializ będzie się za nimi ciągnął latami, bo każdy będzie pamietać ten "epokowy" artykuł, podobnie jak pamieta się Faktowi wieloryba, który pokonał tamę we Włocławku i dotarł do Poznania. Robią duży błąd, nie prostując tych bzdur, bardzo duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Lidia Mamys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:43 a czemu ma sluzyc to pisywanie pod pseudo? moze ona pracuje jeszcze gdzies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.09.06, 20:14 O ile mi wiadomo pani Lidia Mamys jest dziennikarką gazetki Echo Miasta rozdawanej na ulicach. Jednak znalazła chwilę, żeby napisać artykuł dla Dziennika o sekcie w stacji dializ w Ostrowie Wlkp. W Dzienniku zdaje się pisze pod pseudo MO czyli Marta Olejniczak czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Lidia Mamys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:58 Marta Okońska bodaj. No to w Echu jak się dowiedza to ja wywalą, bo oni wszystkich za konkurencję mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.09.06, 21:10 Żadnych informacji dzisiaj w Dzeinniku o sekcie w stacji dializ nie znalazłem. Jestem smutny - czyżby pani Okońska zwana MO lub LM miała przerwę urlopową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panciohugola Re: Lidia Mamys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:12 A czy to jest przypadkiem zona Zbyszka Mamysa, niegdys wiceszefa Gazety w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 18:48 A w ogóle nasza gwiazda jest z Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Who is who w Dzienniku? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.06, 00:39 Ja jestem bardzo ciekaw dlaczego reporterka Dz. w Poznaniu ukrywa się pod pseudonimem. Czy to jest wstd pracować w nowej gazecie codziennej, która "w zamierzeniach" miała być opiniotwórcza? Czy pani MO vel LM przyjęła pseudo bo miała w zamierzeniu publikowanie bzdur w rodzaju "sekta w stacji dializ" na 1 stronie (!!!!!!!!) Dziennika??? Tak swoją drogą współczuję redaktorom z Dz. którzy tego dnia wypuścili taką czołówkę. Kiedyś, w dawnych czasach, po puszczeniu kaczki dziennikarskiej to by się redaktor podał do dymisji czy coś... No ale widac w Dz. redaktorzy mają szkołę Faktu. Redagowali widać wcześniej teskty o wielorybie w Wiśle i o jeziorze z wódką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspirospire Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:39 A może ona napisała zupełnie inny tekst? A redaktorzy uznali, że wątek o sekcie jest najbardziej interesujący? Swoją droga zagadka ukrywania się pod pseudonimem nadal nierozwiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.06, 21:00 Trzeba przyznać, że pani Lidia Mamys, jeżeli ona posługuje się pseudo MO w Dzienniku, jest niezwykle pracowtą osobą. W jutrzejszym Echu Miasta napisała chyba 95 proc. artykułów! Serio mówię! Co strona to jeden lub dwa teksty jej autorstwa. Pracowitość i kreatywność to cechy dziennikarskie godne pochwały, jednak nie można pochwalić zmyślania faktów a takim czymś było wymyślenie istnienia sekty w stacji dializ w Ostrowie - fakt medialny zwany nigdyś kaczką dziennikarską - nadal nie sprostowany przez Dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.06, 10:03 Z niepokojem zauważam, że od kilku dni w Dzienniku nie ukazują się teksty podpisane MO. Co się dzieje? Czyżby w Poznaniu nic się nie działo? Proszę o informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMO Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:28 Pani Marto do roboty...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak I co? Nie ma reakcji! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.09.06, 17:50 Kolejny dzień a w "Dz" nadal nie ma tekstów pani MO. Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMO Re: I co? Nie ma reakcji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:31 Moze szykuje kolejne natarcie Sekty...??? Odpowiedz Link Zgłoś
david.locke Re: I co? Nie ma reakcji! 11.09.06, 21:39 Z zaciekawieniem przygladam sie rozwojwi tego watku. Jedna osoba usiluje wmowic wszystkim kim jest rzekomo autorka tekstu w dzienniku. Przyjzyjcie sie postom presopoznaniaka. To pzyklad typowego czarnego PR. Najpier zadaje pytanie, a w kolejnych watkach to co bylo pytaniem jest juz potwierdzonym faktem i poznajemy kolejne fragmenty zycia bohaterki. Kim jestes pressopoznaniaku i w co grasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Dla p. Locke IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.09.06, 00:59 Chcę po prostu się dowiedzieć czy to prawda że pani MO jest panią LM. Szczególnie interesuje mnnie to w kontekście artykułu o sekcie w stacji dializ, bo pasjonuje się sektami. Poza tym plotki o tym że pani MO nie jest panią MO tylko panią LM chodza po miescie od dawna. Jednak wątek w tej sprawie nie został założony przeze mnie. Ja liczę po prostu na to, że ludzie wiedzący więcej niż ja powiedzą czy to jest prawda czy nie. A może sama zainteresowana rozwieje moje (i nie tylko moje) wątpliwości co do jej tożsamości. Poza tym co to za opiniowórcza gazeta skoro w niej pod pseudonimem się pisze? Głasnost! Przeźroczystość! Niech żyją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy Re: IP: *.icpnet.pl 12.09.06, 22:34 nie za bardzo czaje o co chodzi jaki pseudonim, jaka sekta? a nawet jak to co? prus niepisal wprawdzie o sektach ale tez pod pseudonimem ( o ile dobrze pamietam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikonA Re: Who is who w Dzienniku IP: *.centertel.pl 13.09.06, 11:03 zaczyna robić się coraz ciekawiej... Wg. moich informacji Marta Okońska, która na łamach Dziennika, od kilku tygodni informuje nas o różnych ciekawostkach z poznania, nie pomijajac gorących wątków np. o sekcie w stacji dializ:)) to wprawdzie pracownik Echa Miasta w Poznaniu ale... jest nim jednak Ania Dolska szefowa tegoż oddziału. Zresztą Dziennik to nie jedyna gazeta, gdzie szefowa sobie dorabia. W dodatku do Glosu, Solidarnosci Wielkopolskiej, też dzielnie się sprawuje!!! Ale niedlugo czas rożnych fuch się skończy bo przecież jej przyjaciel, Gojtowski, już ją szykuje na szefowa oddzialu Dziennika w naszym mieście. Ach, co to znaczy przyjaźń.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Who is who w Dzienniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:48 prawie masz racje, a prawie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pressopoznaniak Re: Who is who w Dzienniku IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.09.06, 19:59 No i co? Nadal nic nie dowiedziałem się kto jest kim w Dzienniku czyli kto jest Martą Olejniczak. A to taki opiniotwórczy dziennik miał być, a autorzy się za pseudonimami chowają. Znaczy sie mają coś do ukrycia? Może w PZPRze byli abo co? Przy okazji - podpis MO znowu dziś w Dzienniku widnieje. W tekście o panu Wojciechu K. niesławnym dyrygencie. Więc pani MO nadal w Dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Who is who w Dzienniku IP: *.devs.futuro.pl 14.09.06, 08:56 Szanowny Presspoznaniaku. Jak mniemam z Twojego podpisu, jesteś dziennikarzem. Szkoda, że swojej dociekliwości nie przekładasz na pracę, bo sądzę, że wtedy Twoja redakcja miałaby z Ciebie więcej pożytku. A swoją drogą ta MO,Mamys czy Dolska muszą robić trochę zamieszania w środowisku skoro są bohaterkami tylu postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Dolska Warto wyjaśnić IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 10:42 Witam, karmione złymi emocjami - niezrozumiałymi dla mnie - wyrosło całkiem spore drzewko Lidki Mamys. Trudno mi pojąć intencje np. Pressopoznaniaka, który z taką dociekliwością próbuje ustalić czy Lidka Mamys kryje się pod pseudonimem Marta Okońskiej w Dzienniku. Postanowiłam odnieść się do kilku insynuacji umieszczonych na forum, bo mam nadzieję, że to utnie dalszy rozwój tego niefortunnego wątku, tym bardziej, że dowiedziałam się z niego również kilku sensacji na swój temat. Otóż osobistą sprawą osoby podpisującej się Marta Okońska - a zarazem redakcyjną sprawą Dziennika - jest czy autor używa swojego prawdziwego nazwiska czy pseudonimu. Osobie, która zasugerowała na forum, że to Lidka Mamys, która boi się, że ją wyrzucą z ,,Echa Miasta" odpowiadam jako jej szefowa: rozwój tego wątku na forum gazety w żaden sposób nie zachwiał pozycji Lidki w redakcji. Bardzo dziękuję jednemu z uczestników dyskusji, który posądził mnie o dużą operatywność. Doceniam to. Muszę jednak zdementować, że to nie ja jestem Martą Orłowską. Rewelacja o moim zaaangażowaniu w ,,Solidarność Wielkopolską" w ,,Głosie" jest mało sensacyjna, bo niegdy tego nie ukrywałam. Jestem tam od 16 lat, o czym zawsze wiedzeli moi szefowie i koledzy z redakcji. Byłam też przez jakiś czas redaktor naczelną tego dodatku. Bardzo ubawiła mnie informacja jakobym miała zostać szefową poznańskiego oddziału Dziennika. Po raz kolejny okazuje się, że inni wiedzą więcej o nas niż my sami. Od przyjaźni z Jarkiem Gojtowskim się nie odżegnuję, bo nie mam ku temu powodu. Nie sądzę jednak, że Dziennik - a w nim osoby decyzyjne - składa oferty pracy redaktorom tylko z tego powodu, że są czyimiś przyjaciółmi lub nie. A tak między nami ktoś widocznie musi Lidce zazdrościć, że tak dobrze sobie radzi, iż posuwa się do czarnego PR by jej zaszkodzić. Pozdrawiam wszystkich. Ciebie pressopoznaniaku i Ciebie OMO też. Anna Dolska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikt Re: Warto wyjaśnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:12 wieść z dziś: Sąd aresztował b. ordynatora stacji dializ Sąd Okręgowy w Kaliszu aresztował w środę Stanisława T. - b. ordynatora stacji dializ w Ostrowie Wlkp., gdzie doszło do zakażenia żółtaczką 49 pacjentów. Sąd utrzymał też areszt dla b. pielęgniarki stacji - Renaty R. Sąd podzielił obawy, zawarte w zażaleniu miejscowej Prokuratury Okręgowej, i uznał, że zarówno w przypadku pielęgniarki, jak i ordynatora, istnieje realna obawa matactwa. Przesłanką aresztowania obu podejrzanych jest też zagrożenie surową karą grożącą za zarzucane im czyny. Prokuratura zarzuciła pielęgniarce i ordynatorowi nieprzestrzeganie reżimu sanitarnego wymaganego w procesie dializowania. Sąd pierwszej instancji uznał, że brak jest bezpośredniego związku pomiędzy ordynatorem a zakażeniami i nie zastosował wobec niego żadnego środka zapobiegawczego. (sm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Warto wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:52 Moim zdaniem ze twierdzenie, "osobistą sprawą osoby podpisującej się Marta Okońska - a zarazem redakcyjną sprawą Dziennika - jest czy autor używa swojegoprawdziwego nazwiska czy pseudonimu" to bzdura. jeżeli ktos ni ema odwagi podpisać sie własnym nazwiskiem pode "njusem", to po co pisze? Jaka jest wiarygodnośc dziennikarza skrywającego sie pod pseudonimem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMO Re: Who is who w Dzienniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:50 niestety masz zle informacje Marta Okonska to Lidia Mamys a nie tak jak piszesz Ania Dolska...powiedzmy to wprost ze Marta Okonska to Lidia Mamys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Who is who w Dzienniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:28 Tak jest. A poza tym L.M. jest funkcyjna w Echu od jakiegos czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten sam Oddziałów nie będzie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.09.06, 00:19 A z Dziennika dochodzą jednak głosy że oddziałów regionalnych nie będzie bo za drogie. Więc ani pani Dolska, ani inna pani oddziałową nie zostanie. No chyba, że pani MO, którą skrycie kocham, napisze znowu o sekcie w stacji diali to wtedy zostanie szefową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gojt Będą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:39 Oddziały w Dzienniku zostaną stworzone. Ja to wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1984 Re: Lidia Mamys IP: *.system-sat.pl 22.09.06, 00:42 MO to jakiś niedouczony pismak,nie widzi różnicy między aresztowaniem,przesłuchaniem a aktem oskarżenia.Informacja o sekcie to istna perełka głupoty.Czytając teksty MO takich arcydzieł antydziennikarstwa można znaleśc wiele.Nie wierzę że MO to LM.Podobno LM ukończyła poznańską polonistykę,a analiza stylu,języka i sposobu pisania MO zdradza kompletnego grafomana.MO to pewnie jakaś słodka blondynka ,której język służy do innych celów i w wiadomy sposób odpłaca jakiemus redaktorowi w w-wie który ja lansuje. Odpowiedz Link Zgłoś