Dodaj do ulubionych

Lidia Mamys

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 08:45
W Poznaniu az huczy od plotek, że ta "gwiazda" z Dziennika, ktora napisala o
sekcie w stacji dializ, pisze pod pseudonimem. Wiecie cos o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pressopoznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.09.06, 12:14
      Podobno pani Lidia Mamys pisze pod pseudonimem Marta Okońska? Zdaje się że jest
      autorką czołówkowego tekstu w Dzienniku o sekcie w stacji dializ, który okazał
      się kompletną bzdurą. Nie wiadomo dlaczego Dz. nie sprostował tej informacji.
      Niedawno napisała też "epokowy" tekst o dalszym ciągu budowy Starego Browaru.
      Uważni czytelnicy odkryją bez problemu, że upiekła w tym wypadku dwie pieczenie
      na jednym palniku Graży.
      • Gość: hraboschtsch Re: Lidia Mamys IP: *.aster.pl 02.09.06, 12:59
        Dziennik jak Fakt z zasady nie prostuje
        Chyba, ze dostanie wyrok sądowy, wtedy zaczeka na 'międzynarodowy dzień
        przeprosin", ustanowiony specjalnie dla Faktu przez ONZ:))

Jesli rzeczywistość jest inna niż w artykułach Dziennika tym gorzej dla
        rzeczywsitości. A szkoda. Miał być opiniotwórczy dziennik dla inteligentów, a
        wyszło... szkoda gadać
        • Gość: olaf Re: Lidia Mamys IP: *.icpnet.pl 02.09.06, 13:51
          Brak sprostowania w sprawie dializ będzie się za nimi ciągnął latami, bo każdy
          będzie pamietać ten "epokowy" artykuł, podobnie jak pamieta się Faktowi
          wieloryba, który pokonał tamę we Włocławku i dotarł do Poznania. Robią duży
          błąd, nie prostując tych bzdur, bardzo duży.
          • Gość: ciekawski Re: Lidia Mamys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:43
            a czemu ma sluzyc to pisywanie pod pseudo? moze ona pracuje jeszcze gdzies?
            • Gość: Pressopoznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.09.06, 20:14
              O ile mi wiadomo pani Lidia Mamys jest dziennikarką gazetki Echo Miasta
              rozdawanej na ulicach. Jednak znalazła chwilę, żeby napisać artykuł dla
              Dziennika o sekcie w stacji dializ w Ostrowie Wlkp. W Dzienniku zdaje się pisze
              pod pseudo MO czyli Marta Olejniczak czy jakoś tak...
              • Gość: ciekawski Re: Lidia Mamys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:58
                Marta Okońska bodaj. No to w Echu jak się dowiedza to ja wywalą, bo oni
                wszystkich za konkurencję mają :)
                • Gość: Pressopoznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.09.06, 21:10
                  Żadnych informacji dzisiaj w Dzeinniku o sekcie w stacji dializ nie znalazłem.
                  Jestem smutny - czyżby pani Okońska zwana MO lub LM miała przerwę urlopową?
                  • Gość: panciohugola Re: Lidia Mamys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:12
                    A czy to jest przypadkiem zona Zbyszka Mamysa, niegdys wiceszefa Gazety w Poznaniu?

• Gość: poznaniak Re: Lidia Mamys IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 18:48
                      A w ogóle nasza gwiazda jest z Poznania?
                      • Gość: Pressopoznaniak Who is who w Dzienniku? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.06, 00:39
                        Ja jestem bardzo ciekaw dlaczego reporterka Dz. w Poznaniu ukrywa się pod
                        pseudonimem. Czy to jest wstd pracować w nowej gazecie codziennej, która "w
                        zamierzeniach" miała być opiniotwórcza? Czy pani MO vel LM przyjęła pseudo bo
                        miała w zamierzeniu publikowanie bzdur w rodzaju "sekta w stacji dializ" na 1
                        stronie (!!!!!!!!) Dziennika??? Tak swoją drogą współczuję redaktorom z Dz.
                        którzy tego dnia wypuścili taką czołówkę. Kiedyś, w dawnych czasach, po
                        puszczeniu kaczki dziennikarskiej to by się redaktor podał do dymisji czy
                        coś... No ale widac w Dz. redaktorzy mają szkołę Faktu. Redagowali widać
                        wcześniej teskty o wielorybie w Wiśle i o jeziorze z wódką.
                        • Gość: inspirospire Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:39
                          A może ona napisała zupełnie inny tekst? A redaktorzy uznali, że wątek o sekcie
                          jest najbardziej interesujący? Swoją droga zagadka ukrywania się pod pseudonimem
                          nadal nierozwiązana.
                          • Gość: Pressopoznaniak Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.09.06, 21:00
                            Trzeba przyznać, że pani Lidia Mamys, jeżeli ona posługuje się pseudo MO w
                            Dzienniku, jest niezwykle pracowtą osobą. W jutrzejszym Echu Miasta napisała
                            chyba 95 proc. artykułów! Serio mówię! Co strona to jeden lub dwa teksty jej
                            autorstwa. Pracowitość i kreatywność to cechy dziennikarskie godne pochwały,
                            jednak nie można pochwalić zmyślania faktów a takim czymś było wymyślenie
                            istnienia sekty w stacji dializ w Ostrowie - fakt medialny zwany nigdyś kaczką
                            dziennikarską - nadal nie sprostowany przez Dziennik.
                            • Gość: Pressopoznaniak Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.06, 10:03
                              Z niepokojem zauważam, że od kilku dni w Dzienniku nie ukazują się teksty
                              podpisane MO. Co się dzieje? Czyżby w Poznaniu nic się nie działo? Proszę o
                              informacje!
                              • Gość: OMO Re: Who is who w Dzienniku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:28
                                Pani Marto do roboty...!!!
                                • Gość: Pressopoznaniak I co? Nie ma reakcji! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.09.06, 17:50
                                  Kolejny dzień a w "Dz" nadal nie ma tekstów pani MO. Co się dzieje?
                                  • Gość: OMO Re: I co? Nie ma reakcji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:31
                                    Moze szykuje kolejne natarcie Sekty...???
                                    • david.locke Re: I co? Nie ma reakcji! 11.09.06, 21:39
                                      Z zaciekawieniem przygladam sie rozwojwi tego watku. Jedna osoba usiluje wmowic
                                      wszystkim kim jest rzekomo autorka tekstu w dzienniku. Przyjzyjcie sie postom
                                      presopoznaniaka. To pzyklad typowego czarnego PR. Najpier zadaje pytanie, a w
                                      kolejnych watkach to co bylo pytaniem jest juz potwierdzonym faktem i poznajemy
                                      kolejne fragmenty zycia bohaterki.
                                      Kim jestes pressopoznaniaku i w co grasz?
                                      • Gość: Pressopoznaniak Dla p. Locke IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.09.06, 00:59
                                        Chcę po prostu się dowiedzieć czy to prawda że pani MO jest panią LM.
                                        Szczególnie interesuje mnnie to w kontekście artykułu o sekcie w stacji dializ,
                                        bo pasjonuje się sektami.
                                        Poza tym plotki o tym że pani MO nie jest panią MO tylko panią LM chodza po
                                        miescie od dawna. Jednak wątek w tej sprawie nie został założony przeze mnie.
                                        Ja liczę po prostu na to, że ludzie wiedzący więcej niż ja powiedzą czy to jest
                                        prawda czy nie. A może sama zainteresowana rozwieje moje (i nie tylko moje)
                                        wątpliwości co do jej tożsamości. Poza tym co to za opiniowórcza gazeta skoro w
                                        niej pod pseudonimem się pisze? Głasnost! Przeźroczystość! Niech żyją!
                                        • Gość: przypadkowy Re: IP: *.icpnet.pl 12.09.06, 22:34
                                          nie za bardzo czaje o co chodzi
                                          jaki pseudonim, jaka sekta?
                                          a nawet jak to co?

prus niepisal wprawdzie o sektach ale tez pod pseudonimem ( o ile dobrze pamietam)
                                          • Gość: ikonA Re: Who is who w Dzienniku IP: *.centertel.pl 13.09.06, 11:03
                                            zaczyna robić się coraz ciekawiej...
                                            Wg. moich informacji Marta Okońska, która na łamach Dziennika, od kilku tygodni
                                            informuje nas o różnych ciekawostkach z poznania, nie pomijajac
                                            gorących wątków np. o sekcie w stacji dializ:)) to wprawdzie pracownik Echa Miasta
                                            w Poznaniu ale... jest nim jednak Ania Dolska szefowa tegoż oddziału. Zresztą
                                            Dziennik to nie jedyna gazeta, gdzie szefowa sobie dorabia. W dodatku do Glosu,
                                            Solidarnosci Wielkopolskiej, też dzielnie się sprawuje!!! Ale niedlugo czas
                                            rożnych fuch się skończy bo przecież jej przyjaciel, Gojtowski, już ją szykuje
                                            na szefowa oddzialu Dziennika w naszym mieście. Ach, co to znaczy przyjaźń....
                                            • Gość: niki Re: Who is who w Dzienniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:48
                                              prawie masz racje, a prawie... :)
                                              • Gość: Pressopoznaniak Re: Who is who w Dzienniku IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.09.06, 19:59
                                                No i co? Nadal nic nie dowiedziałem się kto jest kim w Dzienniku czyli kto jest
                                                Martą Olejniczak. A to taki opiniotwórczy dziennik miał być, a autorzy się za
                                                pseudonimami chowają. Znaczy sie mają coś do ukrycia? Może w PZPRze byli abo
                                                co? Przy okazji - podpis MO znowu dziś w Dzienniku widnieje. W tekście o panu
                                                Wojciechu K. niesławnym dyrygencie. Więc pani MO nadal w Dzienniku.
                                                • Gość: Michał Re: Who is who w Dzienniku IP: *.devs.futuro.pl 14.09.06, 08:56
                                                  Szanowny Presspoznaniaku. Jak mniemam z Twojego podpisu, jesteś dziennikarzem.
                                                  Szkoda, że swojej dociekliwości nie przekładasz na pracę, bo sądzę, że wtedy
                                                  Twoja redakcja miałaby z Ciebie więcej pożytku. A swoją drogą ta MO,Mamys czy
                                                  Dolska muszą robić trochę zamieszania w środowisku skoro są bohaterkami tylu
                                                  postów.
                                                  • Gość: Anna Dolska Warto wyjaśnić IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 10:42
                                                    Witam,
                                                    karmione złymi emocjami - niezrozumiałymi dla mnie - wyrosło całkiem spore
                                                    drzewko Lidki Mamys. Trudno mi pojąć intencje np. Pressopoznaniaka, który z
                                                    taką dociekliwością próbuje ustalić czy Lidka Mamys kryje się pod pseudonimem
                                                    Marta Okońskiej w Dzienniku. Postanowiłam odnieść się do kilku insynuacji
                                                    umieszczonych na forum, bo mam nadzieję, że to utnie dalszy rozwój tego
                                                    niefortunnego wątku, tym bardziej, że dowiedziałam się z niego również kilku
                                                    sensacji na swój temat. Otóż osobistą sprawą osoby podpisującej się Marta
                                                    Okońska - a zarazem redakcyjną sprawą Dziennika - jest czy autor używa swojego
                                                    prawdziwego nazwiska czy pseudonimu. Osobie, która zasugerowała na forum, że to
                                                    Lidka Mamys, która boi się, że ją wyrzucą z ,,Echa Miasta" odpowiadam jako jej
                                                    szefowa: rozwój tego wątku na forum gazety w żaden sposób nie zachwiał pozycji
                                                    Lidki w redakcji. Bardzo dziękuję jednemu z uczestników dyskusji, który posądził
                                                    mnie o dużą operatywność. Doceniam to. Muszę jednak zdementować, że to nie ja
                                                    jestem Martą Orłowską. Rewelacja o moim zaaangażowaniu w ,,Solidarność
                                                    Wielkopolską" w ,,Głosie" jest mało sensacyjna, bo niegdy tego nie ukrywałam.
                                                    Jestem tam od 16 lat, o czym zawsze wiedzeli moi szefowie i koledzy z redakcji.
                                                    Byłam też przez jakiś czas redaktor naczelną tego dodatku. Bardzo ubawiła mnie
                                                    informacja jakobym miała zostać szefową poznańskiego oddziału Dziennika. Po raz
                                                    kolejny okazuje się, że inni wiedzą więcej o nas niż my sami. Od przyjaźni z
                                                    Jarkiem Gojtowskim się nie odżegnuję, bo nie mam ku temu powodu. Nie sądzę
                                                    jednak, że Dziennik - a w nim osoby decyzyjne - składa oferty pracy redaktorom
                                                    tylko z tego powodu, że są czyimiś przyjaciółmi lub nie. A tak między nami ktoś
                                                    widocznie musi Lidce zazdrościć, że tak dobrze sobie radzi, iż posuwa się do
                                                    czarnego PR by jej zaszkodzić. Pozdrawiam wszystkich. Ciebie pressopoznaniaku i
                                                    Ciebie OMO też. Anna Dolska
                                                  • Gość: ikt Re: Warto wyjaśnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:12
                                                    wieść z dziś:

Sąd aresztował b. ordynatora stacji dializ

Sąd Okręgowy w Kaliszu aresztował w środę Stanisława T. - b. ordynatora stacji
                                                    dializ w Ostrowie Wlkp., gdzie doszło do zakażenia żółtaczką 49 pacjentów. Sąd
                                                    utrzymał też areszt dla b. pielęgniarki stacji - Renaty R.

Sąd podzielił obawy, zawarte w zażaleniu miejscowej Prokuratury Okręgowej, i
                                                    uznał, że zarówno w przypadku pielęgniarki, jak i ordynatora, istnieje realna
                                                    obawa matactwa. Przesłanką aresztowania obu podejrzanych jest też zagrożenie
                                                    surową karą grożącą za zarzucane im czyny.

Prokuratura zarzuciła pielęgniarce i ordynatorowi nieprzestrzeganie reżimu
                                                    sanitarnego wymaganego w procesie dializowania. Sąd pierwszej instancji uznał,
                                                    że brak jest bezpośredniego związku pomiędzy ordynatorem a zakażeniami i nie
                                                    zastosował wobec niego żadnego środka zapobiegawczego. (sm)
                                                  • Gość: olo Re: Warto wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:52
                                                    Moim zdaniem ze twierdzenie, "osobistą sprawą osoby podpisującej się Marta
                                                    Okońska - a zarazem redakcyjną sprawą Dziennika - jest czy autor używa
                                                    swojegoprawdziwego nazwiska czy pseudonimu" to bzdura. jeżeli ktos ni ema
                                                    odwagi podpisać sie własnym nazwiskiem pode "njusem", to po co pisze? Jaka jest
                                                    wiarygodnośc dziennikarza skrywającego sie pod pseudonimem?
                                            • Gość: OMO Re: Who is who w Dzienniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:50
                                              niestety masz zle informacje Marta Okonska to Lidia Mamys a nie tak jak piszesz
                                              Ania Dolska...powiedzmy to wprost ze Marta Okonska to Lidia Mamys...
                                              • Gość: niki Re: Who is who w Dzienniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:28
                                                Tak jest. A poza tym L.M. jest funkcyjna w Echu od jakiegos czasu :)
                                                • Gość: Ten sam Oddziałów nie będzie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.09.06, 00:19
                                                  A z Dziennika dochodzą jednak głosy że oddziałów regionalnych nie będzie bo za
                                                  drogie. Więc ani pani Dolska, ani inna pani oddziałową nie zostanie. No chyba,
                                                  że pani MO, którą skrycie kocham, napisze znowu o sekcie w stacji diali to
                                                  wtedy zostanie szefową.
                                                  • Gość: Gojt Będą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:39
                                                    Oddziały w Dzienniku zostaną stworzone. Ja to wiem...
                • Gość: 1984 Re: Lidia Mamys IP: *.system-sat.pl 22.09.06, 00:42
                  MO to jakiś niedouczony pismak,nie widzi różnicy między
                  aresztowaniem,przesłuchaniem a aktem oskarżenia.Informacja o sekcie to istna
                  perełka głupoty.Czytając teksty MO takich arcydzieł antydziennikarstwa można
                  znaleśc wiele.Nie wierzę że MO to LM.Podobno LM ukończyła poznańską
                  polonistykę,a analiza stylu,języka i sposobu pisania MO zdradza kompletnego
                  grafomana.MO to pewnie jakaś słodka blondynka ,której język służy do innych
                  celów i w wiadomy sposób odpłaca jakiemus redaktorowi w w-wie który ja lansuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka