Dodaj do ulubionych

Trabant nie z tej bajki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:23
powinien byc maluch
Obserwuj wątek
    • Gość: gal Trabant nie z tej bajki IP: *.chello.pl 15.09.06, 11:23
      kurcze, a miałam się zgłosić do programu z moim 20 letnim volvo...
      chciałabym, żeby mi go przerobili na jeźdżący bar rodem z karaibów :) trabant
      pierwsza klasa

www.porysunki.blox.pl
      • Gość: mzb To powinien być polski samochód IP: *.crowley.pl 15.09.06, 16:58
        Maluch, Polonez, 125p... Trabanta spokojnie w niemieckiej wersji mogli odpicowac
        • Gość: gucio Re: To powinien być polski samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:40
          "To powinien być polski samochód
          Maluch, Polonez, 125p..."
          Gdzie tu masz polski samochód?
          • Gość: Marcin Re: To powinien być polski samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:50
            Polonez :)
            • Gość: Pudzian trabant 601s IP: 81.219.8.* 19.09.06, 11:08
              ja bym swoiemu helmutowi tego nie zrobil takiej krzywdy.
    • multi-lingua Re: Trabant nie z tej bajki 15.09.06, 11:33
      juz ogladalem ten odcinek, byl w sobote na MTV Italia,

hehe, ten stary trabant byl tak zardzewialy, ze dali mu nowa karoserie.

• Gość: PolskiCukier Re: Trabant nie z tej bajki IP: 80.68.236.* 15.09.06, 13:25
        Raczej nie mógł być zardzewiały - wg mojej najlepszej wiedzy, trabanty robili z
        plastiku...
        • Gość: tege ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:52
          kumpel kiedys sobie kupil takie cacko. Brakowalo mu jakiejs czesci, wiec poszedl
          do motoryzacyjnego, gdzie otrzymal informacje, ze predzej te czesc dostanie w
          papierniczym ;]...
    • joasia101 Re: Trabant nie z tej bajki 15.09.06, 11:47
      ciekawe kiedy mu go buchną, ja tam bym sie bała czyms takim zapryczać po mieście
    • Gość: mattie Trabant nie z tej bajki IP: *.aster.pl 15.09.06, 12:02
      po pierwsze racja ze powinien byc maluch
      a po drugie rzeczywiscie mozna by sie bac czy go nie buchna :>
    • Gość: J. Ñie dopuszcza go do ruchu IP: *.ppp.as12876.net 15.09.06, 13:28
      ...bo w ferworze przerobek zapomnieli o lusterkach:)
    • Gość: cami ciekawe keidy mu go ukradna... IP: 81.19.200.* 15.09.06, 13:32
      :)))) bo to Polska wlasnie :)
      • Gość: al-c wtedy będzie miał IP: *.um.krakow.pl 15.09.06, 14:05
        znowu swoje 5 minut chwały
      • Gość: Michał Wątpię w kradzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:52
        Trochę wątpię w kradzież, bo tak charakterystyczny samochód jeżdżący po polskich
        drogach natychmiast zostanie rozpoznany. No chyba, że wywiozą go gdzieś do Rosji
        lub ukradną dla samej przyjemności zrobienia przykrości komuś sławnemu i wejścia
        do mediów, bo taką kradzież zaraz nagłośnią.
    • Gość: BadLook Re: Trabant nie z tej bajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:54
      W polskim odcinku szwabski trabant? Też mi sensacja, nie pomyślal nikt o np. maluchu, czy syrence?
    • Gość: jedrzej_krk Trabant nie z tej bajki IP: *.ipt.aol.com 15.09.06, 14:19
      czy ktos wie moze kiedy w Krakowie w Multikinie bedzie mozna go zobaczyc?
    • Gość: FreakyMisfit Re: Trabant nie z tej bajki IP: *.dialog.net.pl 15.09.06, 14:33
      Fajnie go odpicowali, sam chciałbym mieć takiego :) Ale z drugiej strony, ten gość jest już na celowniku złodziei, kwestia czasu kiedy mu zniszczą albo ukradną to auto...
      • Gość: rib Chyba w Multikinie go pokazują... IP: 81.210.22.* 15.09.06, 15:00
        Myślę, że trzeba by wejść na strone MTV i sprawdzić kiedy w jakim mieście. \
        rib
    • derek_from_kaihoro Re: Trabant nie z tej bajki 15.09.06, 15:48
      a może tak Warszawę?

tak w ogóle to czy to "odpicowanie" nie kończy się czasem na samej karoserii i
      wnętrzu pojazdu? co z jednostką napędową i trakcją? facet jeździ odpicowanym
      tabantem z 30-letnim silnikiem?
      • Gość: mosii Re: Trabant nie z tej bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:16
        Widziałem już go w multikinie i musze przyznać, że masz racje. Śmiesznie to
        wygląda - super alufelgi i hamulce bęmbnowe widoczne jak na dłoni (dobrze, że
        chociaż bębny wymienili). Silnika co prawda nie udało mi się zobaczyć ale
        kierownica,charakterystyczna dźwignia zmiany biegów, stare wycieraczki i
        odrapana trąbka klaksonu pozostały, co pozwala wnioskować, że w "bebechach"
        również nic się nie zmieniło. Do tego trzeba dodać źle spasowaną karoserię
        (wyraźne rysy pozostawione przez otwierane drzwi i klape bagażnika). Jednym
        słowem samochód raczej do puszczania muzyki na pokazach niż do jazdy.
    • Gość: Adam Trabant nie z tej bajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:55
      Rozumiem, że tuning jest również kartonowy...
    • martinez_mtz Trabant nie z tej bajki 15.09.06, 17:03
      No to sobie pojezdzil. Teraz go beda ciagac po multikinach.
    • Gość: kenyy Trabant nie z tej bajki IP: *.ingbank.pl 15.09.06, 17:27
      trabi też jest fajnym sprzętem ;) ale faktycznie wolałbym zobaczyć malczana!
    • blink69 pic na wodę 15.09.06, 17:58
      Cześć dzisiaj z moim szwagrem postanowiliśmy zobaczyć te cudo z MTV, trabancika
      zastaliśmy w multikinie w warszawie. Powiem szczerze z daleka i w telewizji
      samochód wygląda ładnie ale po bliższym przyjrzeniu mozna zobaczyć dopiero co
      oni zrobili z tym samochodem jak "pięknie został odpicowany". Pierwsze co
      zauwazyliśmy to dach, ładna szachownica heh no gdyby nie te łączenie dachu z
      resztą karoserii tak pięknie dopasowane pogięte przerdzewiałe, pokryte lakierem
      gdzieniegdzie rdza znów wychodzi, jednym słowem pokryte lakierem nie
      wyczyszczone miejsca - w telewizji i tak tego nie widać. Kolej na przód wszystko
      ładnie tylko jak do diabła dostac się do silnika ? Cały prdzód to jedna wielka
      bryła żywicy epoksydowej i lakieru, lampy przednie chyba pochodzą z nowego
      minicoopera ale pewien nie jestem w każdym bądź razie napewno jakieś podróbki
      ponieważ nie są szczelne i do środka dostało się masę syfu. Przez grila
      zobaczyliśmy że silnik nawet nie jest ruszony pozatym potwierdził to jeden z
      pracowników multikina. Koła hmm, co by tu powiedzieć no felgi i opony super ale
      tylko założone bo z zawieszeniem to tez nie było nic robione stare amortyzatory
      itd., jak już tak jesteśmy przy podwoziu to należy zobaczyć układ wydechowy ale
      jeśli przy silniku nic nie było robione tak i tu się na chłopakach nie
      zawiedliśmy została dołożona końcówka rury wydechowej bo tłumik nie został nawet
      tknięty świadczy o tym rdza :). Narazie to tyle wieczorem dalsze wrażenia dla
      chętnych
    • Gość: dziubek Trabant nie z tej bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 18:45
      nie w poniedziałek o 16 tylko o 22:D zapraszam:)
    • Gość: =pk= Trabant odpicowany, a teraz... IP: *.aster.pl 15.09.06, 20:16
      ...powinni się do niego przyczepić jacyś urzędnicy i np. naliczyć podatek od
      "przyrostu wartości" lub cofnąć rejestrację z powodu "niehomologowanych części"
      albo jeszcze coś innego. W każdym razie zrobić coś, w czym są mistrzami czyli
      kompletnie zatruć życie właścicielowi odpicowanego trabiego.
    • Gość: masteroii Trabant z silnikiem golfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:55
      Jeszcze nie widzieliście trabanta od mojego kolegi z silnikiem golfa! Wyciąga
      nawet 133,6km/h !!
      • Gość: bTr3 Re: Trabant z silnikiem golfa IP: *.interpc.pl 15.09.06, 22:58
        Heh a nie pamiętasz jak jechał z górki to jechał 139 KM\H ;]
      • blink69 Re: Trabant z silnikiem golfa 16.09.06, 00:56
        Dobrze, że nie odleciał :)
        • Gość: mihu co z tym dalszym ciągiem Blink? IP: *.chello.pl 16.09.06, 01:39
          Chętnie przeczytam info z pierwszej ręki
          • Gość: viki2lav Re: co z tym dalszym ciągiem Blink? IP: *.libero.it 16.09.06, 11:46
            zrobil ktos zdjecia w multikinie, tej rdzy i niedociagniec? ale wstyd,
            rzeczywiscie powinni przerobic warszawe albo poloneza, z syrena jest za malo
            roboty
            • blink69 Re: co z tym dalszym ciągiem Blink? 17.09.06, 20:14
              Co do zdjęc jeśli checie to jutro specjalnie wezmę aparat i pojadę do multikina
              i zrobię zdjęcia widocznych usterek :). Sam opis nie wystarczy to trzeba zobaczyć :)
        • Gość: sedi Re: Trabant z silnikiem golfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:40
          malo brakowalo i by pofrunol, niezle sie trzas ;]
          • Gość: Judyta Re: Trabant z silnikiem golfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:11
            Ja myslalam, zeby zglosic swojego Wartburga (tez niemiecki, ale ze wzgledu na
            wielkosc mozna w nim wiecej odpicowac). Ale z tego, co tutaj czytam, wynika, ze
            oni naprawiaja tylko karoserie i swiatla. A te akurat sa w moim przypadku w
            dobrym stanie (swoja droga tak bardzo zardzewiale auto to nie tylko wina
            starosci auta, ale tez lenistwa wlasciciela...). Wolalabym zeby mi go jakos
            naprawili, np. uklad elektryczny.
            Swoja droga faktycznie powinni byli przemienic Warszawe, to by bylo cos!

Mam tylko nadzieje, ze krytyczne opisy trabanta nie wynikaja z zazdrosci...?
            • Gość: qronix Re: Trabant z silnikiem golfa IP: *.aster.pl 16.09.06, 18:12
              Myślę że nie z zazdrości. Już w amerykańskiej wersji zdażały sie niedoróbki,
              takie jest chyba założenie tego programu, tzn wsadzić kilka ekranów albo jeden
              bardzo wielki ledwo mieszczący się w pojeździe kilka głośników, szpanerskie
              radyjko i tyle. No i oczywiście nowy lakier i jakiś bajer typu lodówka lub coś
              podobnego, bez tego ani rusz. Reszty w zasadzie nie ruszają.
              Pamiętam jak kiedyś w wersji amerykańskiej robili samochód terenowy i pod koniec
              nie stał zbyt równo, spasowanie materiałów też nie zawsze jest idealne, krzywo
              wstawione drzwi też się zdażyły.
              • Gość: aaa Re: Trabant z silnikiem golfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:41
                Ostatnio ogladałem wersję amerykanśką i jednak czasmi wymieniają coś więcej
                .Jednej dziewczynie wyminieli cały silnik w terenowyum VW . Z 70 konnego na 200
                konny :)
    • Gość: lapa Trabant nie z tej bajki IP: *.autocom.pl 16.09.06, 18:08
      łada powinna byc
    • Gość: Dominik za to MAREK jaki PIEKNY !! IP: *.chello.pl 16.09.06, 18:53
      buzi, buzi, :*
    • Gość: maluszka Re: Trabant nie z tej bajki IP: 195.158.94.* 16.09.06, 22:14
      a na malcie jezdza maluchy, polonezy i duze fiaty ... z kierownica po prawej
      stronie. najprawdziwsza prawda.
      • Gość: Ania Re: Trabant nie z tej bajki IP: *.netit.se 16.09.06, 23:35
        mogliby odpicowac przestawiajac kierownice na druga strone :P

fajnie, ze Pimp my Ride dotarl do Polski, tylko po co mydelniczke do Holandii,
        czy gdziestam, ciagneli? Czyzby w naszym kraju warsztatow samochodowych braklo?
        • giuditta Re: Trabant nie z tej bajki 17.09.06, 01:52
          :) Dzieki wysluzonemu Wartburgowi moja rodzina jest czestym gosciem warsztatow i
          coz... Ja bym wolala, zeby zawiezle moje auto do Holandii... :)
    • Gość: nick Re: Trabant nie z tej bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 12:54
      moze po prostu nikt z warszawa albo poldkiem i dobra znajomoscia angielskiego
      sie nie zglosil?
    • Gość: anuk Trabant nie z tej bajki IP: *.speed.planet.nl 17.09.06, 13:36
      a ja juz widzialam ten odcinek tydzien teu puszczali w holenderskiej mtv, trabi
      wyglada calkiem niezle :). chlopie pilnuj zeby ci go nieukradli haha,
      pozdrowienia z nl :).
    • Gość: Zdzisław A te 11 innych to już zrobione? IP: *.ipartners.pl 17.09.06, 19:23
      A te inne zrobione czy nie? Bo się zgłosiłem byłem do tego programu. Eleganckie
      podanie wyrychtowałem wraz ze zdjęciami :)

Aczkolwiek jak tylko mają wierzch picować to niech się ugryzą. Bo mi cały
      środek nawala :/
    • nixone Trabant nie z tej bajki 17.09.06, 23:35
      To juz nie jest Trabi... I wcale nie ma juz duszy. Wyglada bardziej jak mini,
      ale czego mozna bylo sie spodziewac po pimp my ride...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka