Gość: koala IP: *.dyn.iinet.net.au 16.10.06, 14:06 travelsinparadise.com/australia/kangaroo_island/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: damian Antykoncepcja u misiów koala IP: *.polkomtel.com.pl 16.10.06, 14:22 najwyższym drzewem jest sekwoja - najdorodniejsze ekzemplarze dorastają do 110 m a tutaj proszę - misie koala na gałęziach eukaliptusa bujaja sie setki metrów nad ziemią:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi Zostawcie koale w spokoju !!! IP: 217.116.98.* 16.10.06, 14:54 To najwspanialsze zwierzaki. Sa tak milutkie w dotyku, jak zadne inne zwierzatko!!! Ich zycie sklada sie z ćpania (toksycznych lisci eukaliptusa) i spania (jak juz sa na haju), a od czasu do czasu seksu! Żyć nie umierać!!!!!! Zazdrośnicy: zostawcie koale w spokoju!!!!! Jeśli jest ich za dużo na tej wyspie, to trzeba je przesiedlić w inne miejsce, ale nie można ich ograniczac, a tym bardziej mordować!!! Z chęcią sam wziąłbym koale, gdybym tylko mial eukaliptusowy zagajniczek... t. Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Zostawcie koale w spokoju !!! 16.10.06, 15:20 Wywołują zachwyt i zazdrość, wielu chciałoby żyć tak jak one... Jest tylko jeden maleńki minus. Jak już jesteś misiem koalą, to przez rok jesz kupy swojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Re: Jakie to "misie"??? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 16.10.06, 16:12 Poza tym - oczywiscie - koala to nie zadne "misie". Te zwierzatka NIE maja zupelnie nic wspolnego z niedzwiedziami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu A kto mówi o niedźwiedziach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 18:58 Nie każdy, o kim mówią "misio", to niedźwiedź. A wilk workowaty też nic nie ma wspólnego z wilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rabiatos wysokie te drzewa 16.10.06, 14:43 kilkaset metrow nad ziema? wysokie eukaliptusy tam rosna... Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Antykoncepcja u misiów koala 16.10.06, 14:43 Z całym szacunkiem dla tych wspaniałych zwierząt, ale czy nie prościej znaleźć im jakiegoś wroga? Np. PO, układ, szarą sieć? Selekcja naturalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkaset Antykoncepcja u misiów koala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:56 "Często zwierzęta przebywają kilkadziesiąt metrów nad ziemią, na kołyszących się wierzchołkach drzew eukaliptusowych." Gdzie wy widzicie te - "kilkaset"? Ja chyba jestem ślepy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeżu Re: Antykoncepcja u misiów koala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 17:23 "Gdzie wy widzicie te - "kilkaset"? Ja chyba jestem ślepy :/" właściwie tam jest mowa o kilkudziesięciu metrach... pewnie damian po prostu sie "przewidział" ;) a co do wspaniałego życia koali, to nie uważasz toudi, że ćpanie i spanie plus bezpieczny seks jest troche lepszym wyjściem? pozdro666 Odpowiedz Link Zgłoś
olenkalit Re: Antykoncepcja u misiów koala 16.10.06, 19:11 A ja myślę, że autorzy artykułu ten "drobny" błąd po prostu poprawili. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty Re: Antykoncepcja u misiów koala IP: 217.153.179.* 16.10.06, 19:33 eukaliptusy mogą osiągać wysokość do 150 m (tak podaje Wikipedia), więc w tym przypadku swrażenie etki byłoby uzasadnione. Głupsze jest raczej pisanie "misie koala", bo oficjalna brzmi koala... "misie koala" to określenie potoczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Antykoncepcja u misiów koala IP: 203.185.255.* 16.10.06, 23:32 Kiedy wreszcie ludzie sie naucza , ze NIE MA MISIOW KOALA I sa tylko KOALA. Najwyzsza pora, aby to dotarlo do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Antykoncepcja u misiów koala 16.10.06, 23:39 OK, tylko co to ma wspólnego z prasą i mediami?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzwKulturaSmierci Re: Antykoncepcja u misiów koala IP: *.dsl.dynamic.sonic.net 17.10.06, 07:20 Pisanie o antykoncepcji u koala osłabia czujność prawdziwych Polaków na zło kultury śmierci. Jak pisał Jan Paweł II w encyklice „Evangelium vitae", antykoncepcja jest jednym ze znaków tzw. kultury śmierci. Stwierdza on, że u podstaw dramatu, jaki przeżywa współczesny człowiek jest osłabienie wrażliwości na Boga i człowieka. Antykoncepcja u koala osłabia Twoją wrażliwość na Boga i człowieka. Nie daj sie ogłupić. Słuchaj tylko jedynego słusznego Radia i czytaj tylko słuszną prasę, gdzie nie będzie pisane pozytywnie o antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Antykoncepcja u misiów koala IP: *.tpnet.pl 17.10.06, 07:33 Dzięki za info! Co ja bym bez Ciebie zrobił! ;-] Odpowiedz Link Zgłoś