Dodaj do ulubionych

Z "Hakingiem" w świat - zagraniczny sukces pols...

• Gość: Gość Prawda, prawda IP: 213.156.122.* 11.08.09, 19:54
      Witaj w klubie. Mam nadzieje, że liczba naiwnych sukcesywnie będzie spadać,
      chyba że ktoś lubi być wolontariuszem.
    • Gość: Hej, mnie zaproszo Praktyki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 10:38

Hej, mnie zaproszono na jutro, na rozmowę w sprawie praktyk w tej firmie. Słyszę
      jednak same niepochlebne opinie i teraz zastanawiam się czy w ogóle się tam
      wybrać. Kazali mi być o 8 rano :/. Możecie napisać coś więcej jak wyglądają tam
      praktyki i czy naprawdę jest tak strasznie? Proszę o opinie
      • Gość: grunia Re: Praktyki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 14:42
        Praktyki? W sensie pracy za darmo? Czy tzw szkolenie żeby podjąć pracę? Bo jak
        praktyki no to robisz wszystko to na co reszta nie ma czasu.
        Jak szkolenie to dostaniesz zadanie do zrobienia i minimalną ilość informacji.
        Przeanalizuj szybko co masz i zadawaj sensowne pytania - nigdy w życiu nie mów
        im, że wiesz co masz robić i sam sobie poradzisz.
        Nie wiem do jakiego zespołu językowego się wybierasz ale zadanie polega na
        sprzedaniu reklam za X kasę do X magazynu.
        • Gość: lama Re: Praktyki? IP: *.elartnet.pl 20.12.09, 11:33
          Ile jeszcze to pociągnie? I czy oni są kryci czy jak? Ani ich za nielegalne
          oprogramowanie nie ścigają ani za wyzysk ani za mobbing. Za Ziobry trzeba było
          pisać pisma do rządu, teraz za późno.
    • Gość: Piotr Co tam nowego w Software? IP: 62.233.129.* 07.06.10, 11:18
      Bo coś nic nie słychać? Podobno część pism padło, zrobili ten myk ze spółkami, o którym ktoś wcześniej pisał, ale co dalej? Pod zwględem pracy jakoś lepiej?
    • Gość: bzyk dzięki...nie poszedłem na dni próbne... IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 14:02
      ja miałem iść na te bezsensowne 3 dni próbne, ale dzięki forum nie pójdę...i pewnie zaoszczędzę sobie zdrowia i poszarpanych nerwów :)

• Gość: Salina ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 20:58
      A ja dostałam propozycje pracy w tej firmie i teraz już sama nie wiem czytając wasze wypowiedzi :(
      • nina-222 Re: ............... 05.01.11, 19:14
        byl ktos na tym stazu w 2010roku? jak bylo? co dokladnie robiliscie? napiszcie cos
        z gory dzieki ;)
    • Gość: stazysta? staz IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 22:41
      czesc , mam zacząć 3 miesieczny staż za 1200 brutto, jak mi powiedziano, czy warto? Musze wynajac jakis tani pokoj w wawie i zyc z oszczednosci troche, ale chcialbym nabrac doswiadczenia i cos wpisac do CV. Niestety nie moge juz pare miesiecy znalezc pracy , wiec sie zastanawiam nad oferta? prosze o szczere odpowiedzi, bo juz wariuje na bezrobociu :(
    • Gość: Przezorny Hahaha, staż ! IP: 178.73.48.* 26.01.11, 00:46
      Ludzie, a już się irytowałem że będe musiał wstać o 7 i jechać jutro na ten wypizdów 3 środkami transportu i biegusiem.

Teraz już jest jasne o co chodziło z tekstem "aplikował Pan na staż w języku angielskim, ale z przyczyn technicznych odbędzie się w języku polskim".

Nawet się nie wygłupiam, wolę się wyspać.
      • Gość: Bella Re: Hahaha, staż ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 20:14
        wczoraj zadzwoniła do mnie jakaś młoda dziewczyna i zaprosiła na staż 3 dniowy po angilesku. Jak myślicie warto iść? Co w takich dniach próbnych się robi?
        • Gość: Steel Re: Hahaha, staż ! IP: *.mokotowplaza.waw.pl 29.01.11, 18:49
          Będziesz musiała przez 3 dni sprzedać powierzchnię reklamową na określoną kwotę. Jeśli to zrobisz, przyjmą Cię na staż. Nikt nawet nie sprawdzi, czy masz predyspozycje, po prostu posadzą Cię przed kompem i do dzieła! Odradzam, bo staż będzie wyglądał tak samo.
          • Gość: Bella staż ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 22:42
            Dziękuję bardzo za odpowiedź:) pomogłeś mi podjąć decyzję- najwyraźniej nie jest to czego szukam. Pozdrawiam.
            • Gość: Gosia Re: staż ! IP: *.torun.mm.pl 13.02.11, 15:52
              A orientuje się ktoś jak wyglądają 3 dni próbne w SK?
              • Gość: koko Re: staż ! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 22:27
                3 dni probne - uczestniczylam w nich 1,5 roku temu. W ciagu tych 3 dni 1 osoba z 3 przyjetych zrezygnowala, 2 rzeczywiscie nie zostala przyjeta z jakiegos powodu. Zostalam ja i kolezanka, ktora zostala przyjeta pozniej. Powiem tak, na pewno da sie doszukac czegos dobrego w pracy tam, natomiast moim zdaniem zupelnie nie warto, chyba ze ktos juz zupelnie nie ma innej opcji. Praca nic nie daje, jest deprecjonujaca. Akurat ja pracowalam w dziale prenumeraty, panowal ogromny metlik, po pierwszym dniu (chyba byl to piatek) zasnelam od razu jak przyszlam z pracy i spalam do rana. Atmosfera jest paskudna, natomiast znajda sie jakies przyjemne duszyczki jak wszedzie. Nigdy nie wiadomo kogo szef zwoli. Jest zupelnie nieprofesjonalny, emocjonalnie podchodzi do tej pracy, stosuje naciski emocjonalne - dla ludzi o mocnych nerwach, mozna to spokojnie nazwac mobbingiem.
                Ech... kolezanka nie zostala zwolniona i rzeczywiscie sporo pozniej zarabiala, nie wiedziec czemu spodobala sie szefowi, moze z uwagi na dosc ulegly charakter? Niepewnosc jutra, nieprzyjemna atmosfera, ciagle zmiany obowiazkow, wymagania "z kosmosu" to cos, co moge powiedziec o pracy w Software. Do tego praca zupelnie nierozwojowa i jesli za kiepskie pieniadze, mysle ze juz lepiej pracowac gdziekolwiek indziej. Tez myslalam, ze komentarze na tym forum to przesada (znalazlam je zanim zdecydowalam sie na prace tam). Do tego chyba darmowe 3 dni probne sa bezprawne, choc tego akurat nie jestem pewna.
                • laelia4 Re: staż ! 07.03.11, 23:14
                  Wow, internet to jednak potęga!! Gdyby nie to, to jutro stawiła bym się na staż to wspaniale zapowiadającej się pracy... Trochę mnie co prawda zdziwił telefon wieczorny z propozycją 3 dni od następnego dla, no ale różnie to bywa w firmach.
                  To już druga propozycja, w którą dzięki forum się nie wkopałam...

Dzięki za info!!
    • Gość: staż pfff staż pfff IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.04.11, 18:10
      a jak ma byc legalne, jak formalnie nie istniejesz w tej firmie przez te 3 dni proby. a jak zaczniesz kogos urabiac na reklame ostatniego dnia i nie dopniesz wszystkiego, to zapraszaja jeszcze na kolejne dni, zeby klepac im za darmo. maile z software nie docieraja do tych z onetu, bo jest blokada antyspamowa, klienci, do ktorych dzwoni sie na chybil-trafil wyszukujac w google (coz za profesjonalizm!) nieraz potrafia cie zbesztac, bo software ma u nich ogromne dlugi. bylem tam tylko dwa dni i po tym co tam zobaczylem, to 3 dnia nawet nie nastawialem budzika. na sali pracowalo jakies 10 osob, sami naganiacze-spamerzy w tym ja i dwoje innych "stazystow". pisma nie maja redaktorow, zleca sie pisanie artykulow za darmo lub za jakies smieszne bartery reklamowe. nic tam sie nie trzyma kupy. naganiacz z najdluzszym stazem pracowal tam niecale 2 tygodnie (!) i wciaz nie mial umowy. to o czym my w ogole mowimy?
    • Gość: mala Re: Ta praca to porażka IP: *.54.190.99.spray.net.pl 27.06.11, 15:12
      Mnie też dziś zaproszono na rozmowę w sprawie stażu w SW Konferencje... Pani mnie poinformowała, że firma pracuje w godzinach 8-16.30 i żebym się przygotowała, że mogę tam zostać dłużej... Ciekawe po co? Najpierw 3 miesiące stażu za 1500zł brutto, potem zatrudniają najlepszych stażystów za 3000zł brutto.
      Stwierdziłam, że bez podpisania umowy, nie będę tam "zostawać dłużej" i nie wiadomo, co robić. A po tych wszystkich opiniach chyba nawet tam nie pójdę...
      Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z ostatnich miesięcy dot. tej firmy??? Mam iść w środę, warto?
      • Gość: zxz Re: Ta praca to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 20:09
        Ja też jestem zaproszona na taką rozmowę ze wszystkimi elementami które wymieniono wyżej. I też czytając te komentarze utwierdzam się w przekonaniu, że chyba nie pójdę na tą rozmowę. Nie chciałabym tracić tych trzech miesięcy za marne grosze z wizją rozwoju i zarabiania normalnych w miarę pieniędzy i zostać na lodzie z wielkim rozczarowaniem. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat działania firmy. Czy ktoś po tych 3 miesiącach został i pracował nadal, czy wszyscy zasuwają po 3 miesiące ( wiadomo najbardziej efektywnie- z determinacją) za 1500 brutto a potem kończy się współpraca i nikt nie ma szansy na wspomniane 3000brutto. Zaznaczam, że nie chodzi o staż.
        • Gość: pracownik Re: Ta praca to porażka IP: *.home.aster.pl 27.09.11, 18:10
          ja zaczynałem w marcu 2011 od trzech dni próbnych za 1500 brutto. dziś czyli 27.09.2011 dalej tam pracuje za 3000 netto + premie.
          Sorry, ale z doświadczenia wiem, że marudzą na forach i piszą głupoty o różnych firmach tylko frustraci, którzy myślą, że jak skończyli jakąś szkołę to im się pensja za nic należy. Ludzie, jak się nic nie robi to normalne, że zostaje się zwolnionym! do pracy nie przychodzi się po to żeby pogadać, zapalić papierosa i przeglądać demotywatory! A jak się komuś pracować nie chce i go zwalniają to potem wypisuje kłamstwa na forach jaki to pracodawca jest zły, niedobry i nieprofesjonalny. To właśnie wy, którzy piszecie bzdury jesteście nieprofesjonalni bo się wam pracować nie chce i łudzicie się, że ktoś będzie wam płacił za nieróbstwo.
          • Gość: były pracownik Re: Ta praca to porażka IP: 83.238.156.* 21.11.11, 19:50
            czy ktoś z was pracował dla software press zdalnie? zapłacili wam? ja pracowałem i niestety nie mogę się teraz z panią redaktor skontaktować. zwolniła mnie z dnia na dzień, nie podając przyczyny. umowy do tej pory nie dostałem, a szanowana redaktor zapewniała, że dokumenty zostaną wysłane pocztą.
    • Gość: dziki dziki kolejny projekt jako SW Press - photorishi.com IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 17:30
      Ku przestrodze, bo rekrutują, a raczej spamują dodając ogłoszenia do portali z ofertami pracy to samo kilkadziesiąt razy.

Menedżer szkoleń związanych z fotografią.
      Product Manager szkoleń związanych z fotografią
      SW Press Sp. z o. o. - photorishi.com

praca.money.pl/menedzer;szkolen;zwiazanych;z;fotografia,malbork,oferta,6905783.html
    • Gość: joliwarrior Re: Z "Hakingiem" w świat - zagraniczny sukces po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 10:43

Radny Grześ - the Best of!

GRZEGORZ.NMCG!Ragapapa-Jah army czyli :Radny Grześ - the Best of!
      !Pocałuj mnie w dupę! i Jah bless- Premiera za tydzien w Teatr zion-byłe mieszkanie Whitney Houston!
      !GRZEGORZ.NMCG!Ragapapa-Jah army czyli :Radny Grześ - the Best of!
      Postanowi stworzyć galerię przedstawiającą mieszkanie Whitney w teatr Zion
      Radny Grześ (NMCG) słynie z kontrowersyjnych i barwnych wypowiedzi - Pocałuj mnie w dupę!Pocałuj mnie w dupę! - Grześ na to co komisja oświaty mówi o Teatr Zion i sztuce grzegorzNmcg i Ragapapa " Jah Bless"
      Na całym świecie było głośno o poznańskim ZOO po tym, jak radny zasugerował iż jeden ze słoni to gej. W ostatnią sobotę znów media o nim huczały-miał kaca po spotkaniu z Ragapapa.Ragapapa i GrzegorzNmcg otworzyli Teatr Zion w Warszawie!Sponsoruje ich Teatr ZION archidiecezja poznańska oraz Katolickie Stowarzyszenie Wychowawców. radny Grześ-Przypomnijmy jego najgłośniejsze wystąpienia: - Proszę nie manipulować! Nie porównujmy szkół publicznych i prywatnych...Teatr Zion czyli Jah Warriors! miasto wynajmuje budynki prywatnej uczelni za 2 zł za m kw-Teatr Zion-Radny Grześ - the Best of!Ragapapa i Radny Grześ czyli grzegorznmcg ,czyli Teatr Zion i Jah bless na afiszu!the best of ,oraz :!Pocałuj mnie w dupę! wg Radny Grześ

• Gość: gość brak szacunku IP: *.home.aster.pl 16.05.12, 09:57
      bylam wczoraj na rozmowie. aplikowalam na stanowisku junior product managera. mial ze mna rozmawiac manager, a maila z informacja dostalam od junior hr managera.

wiec... rozmowa miala byc o 14, niestety do 14.15 nic sie nie zadzialo, nie bylo nawet do kogo sie zglosic, bo panowal tam taki balagan, ze jedynie pozostalo czekac. ale ok, kazdemu zdarza sie spoznic. w ciagu tych 15 minut, nie uslyszalam slowa po angielsku (praca miala byc po ang...), wyszedl pan z psem z jednego z pokoi (pies w pracy w 'powazanym' wydawnictwie). po 15 minutach zjawil sie pan, ktory nie byl managerem, bo nagle okazalo sie, ze pan manager jest na urlopie ;)

oprocz mnie byly tam 2 inne osoby, o czym nie mialam pojecia wczesniej, chociaz powinnam, a najlepsze jest to, ze kazdy z nas aplikowal na inne stanowisko. zapytalam wiec pana, dlaczego mamy wspolna rozmowe, skoro ja jestem na juniora, ktos na asystenta marketingu, a ktos do sprzedazy, na co pan ze co za roznica.

rozmowa polegala na tym, ze pan pochwalil sie jaka to sa super firma, jakie maja kontakty i jacy sa swiatowi, po czym zapytal jak znamy angielski i tyle. dal nam projekt do zrobienia, na temat ktorego sam niewiele wiedzial, tylko dodal: w razie pytan piszcie. nie potrafil powiedziec nic nt warunkow pracy, formalnosci, szans awansu itd. w sumie po przeczytaniu tego forum przed rozmowa to nawet nie liczylam na wiecej, wiec moja postawa od poczatku byla lekko szydercza, ale dziwie sie, ze taki kit moga nadal ludziom wciskac.

zenada, wstyd i calkowity brak profesjonalizmu, owiany mitami o swojej super pozycji na rynku.

wnioskujac po rozmowie, moge powiedziec, ze nie warto.
    • Gość: gośćść dodam IP: *.home.aster.pl 16.05.12, 09:58
      dodam tylko, ze pan nawet na oczy nie widzial naszych cv, a stwierdzil, ze tak, jak najbardziej chca z nami wspolpracowac. :D
      • Gość: przerażona Re: dodam IP: *.home.aster.pl 01.07.12, 15:35
        Czy to ta sama firma, która poszukuje stażystów na asystenta redaktora, asystenta szkoleń, młodszego redaktora etc? Oto przykład ogłoszenia: warszawa.lento.pl/asystent-redaktora---praktyka-bezplatna,438993.html?
        Dali mnóstwo ogłoszeń na różnych portalach i w historii z poprzednich miesięcy można znaleźć jeszcze więcej. To mnie tknęło do sprawdzenia opinii na forum, bo pomyślałam że szukają co chwila świeżych stażystów, żeby w rezultacie nikogo nie zatrudniać, a mieć darmową siłę roboczą...
        • Gość: przerażona Re: dodam IP: *.home.aster.pl 01.07.12, 15:38
          link jeszcze raz: warszawa.lento.pl/asystent-redaktora---praktyka-bezplatna,438993.html
          • Gość: student Re: dodam IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.12, 15:39
            Jestem zaproszony na rozmowę w środę, ale po tym co przeczytałem tutaj chyba nie opłaca mi się jechać 300km do Warszawy...
            • Gość: Mateusz Re: dodam IP: *.play-internet.pl 09.07.12, 18:36
              Ja byłem w czerwcu, nie warto!
              • Gość: asia Re: dodam IP: *.lukman.pl 16.07.12, 13:44
                ja jestem zapisana na jutro i po tym, co przeczytałam na tym forum, chyba nie jadę
                • Gość: zatroskany Re: dodam IP: *.lukman.pl 30.07.12, 14:46
                  jutro mam na bokserskiej 1 spotkanie z firmy Software media. iść czy nie iść?
                  • Gość: student Re: dodam IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.12, 20:41
                    Ja po tym co tu przeczytałem jednak nie pojechałem, gdybym mieszkał w Warszawie to bym się przeszedł z ciekawości ale będąc na drugim końcu Polski chyba szkoda na to czasu :) dziękuję za ostrzeżenie.
                  • Gość: asia255 Re: dodam IP: *.play-internet.pl 30.10.12, 18:12
                    nie isć! nie! tam się wykorzytsuje ludzi na 3 dni próbne a później nikogo sie nie zatrudnia. a werbuje się nową siłę roboczą na kolejne 3 dni próbne i tak to się kręci. stracisz czas i nerwy. bokserska 1 w warszawie to oszuści ukrywający się pod różnymi nazwami firm
    • Gość: qwerty rekrutacja 2012 IP: *.net013-g1.isko.net.pl 09.08.12, 10:51
      Czy może napisać ktoś, kto w tym roku poszedł tam na rozmowę/ został przyjety i opisać swoje wrażenia? Chodzi mi głównie o organizacje targów w careercon. To ta sama siedziba i podejrzewam, że ten sam personel. ;) Ja po przeczytaniu tego wątku zrezygnowałam... Ciekawa jestem czy faktycznie jest tak tragicznie
      • Gość: PanAm Re: rekrutacja 2012 IP: 89.75.153.* 10.09.12, 20:52
        Byłam na spotkaniu, co prawda nie jestem pewna czy chodzi o te konferencje, bo nikt mi nic nie powiedział o firmie ani słowa podczas całej rozmowy (nie dano mi także czasu na pytania). Domyślam się jednak, że właśnie o to chodzi, gdyż ciągle pojawiały się wątki targów pracy i konferencji. Dno dna. Niemiła osoba od hr (która de facto w ogóle się na nim nie zna), mało tego, wręcz chamska (o mało nie doszło do ostrej wymiany zdań, choć może szkoda, bo nie krępowałabym się, aby powiedzieć co myślę o takich pseudo-rekruterach). Ale czego można się spodziewać po firmie, która zaprasza cię na rozmowę w niedzielne popołudnie i to przez sms.
      • Gość: krygier Re: rekrutacja 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 18:39
        pracowałem tam. koszmarne warunki pracy, rozpadające się krzesła, śmierdząca kuchnia, obok łazienki też śmierdzące, syf od stajni z końmi. kilka niewyposażonych w meble sal, brudna, stara, podarta wykładzina. pracujesz do miesiąca, nie wytrzymasz dłużej lub zwolnią cię, gdy nie zrobisz zamówienia. niemoralne i prostackie zagrania. codzienne rekrutacje, kupa ludzi szukających pracy, rotacja niemiłosierna, ochrona uśmiecha się do każdego. koszmar, nigdy więcej takiej pracy. uważajcie
    • Gość: Zastanawiam się Re: Z "Hakingiem" w świat - zagraniczny sukces po IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 18:06
      Aplikowalem do nich na staz w dziale angielskim. Rozmowe mam teoretycznie 18.09. Zastanawiam sie czy warto iść.

Czy moglby ktos napisac kto byl na takim stazu? Przez telefon pani z rekrutacji mowila mi, ze oferuja 3000 brutto. Po przeczytaniu wszystkich wpisow jestem do nich negatywnie nastawiony, aczkolwiek zastanawiam sie czy rzeczywiscie nie pojsc i sam sie nie przekonac biorac pod uwage rzekome wynagrodzenie.

Posiada ktos jakies nowe doswiadczenia w zwiazku z ta firma? Szczeoglnie pytam osob ktore byly tam "na stazu w dziale angielskim".

Pozdrawiam.
    • Gość: bart Software Media - Asystent managera IP: *.zax.pl 21.09.12, 17:11
      Siemka, czy ktoś wie jak wygląda tam praca na tym stanowisku?? Dajcie znać mam rozmowę 26 września i nie wiem czy się wybierać, czy nie ponieważ do Wawy mam 300km. RATUJCIE :):)
      • Gość: gosc Re: Software Media - Asystent managera IP: *.free.aero2.net.pl 25.09.12, 15:06
        Nie mogę powiedzieć Ci czy masz jechać na rozmowę czy nie, to Twoja decyzja. Ja natomiast około 6-7 dni temu byłem na rozmowie. z grupy 6 osobowej po 10 minutach wyszło 5 osób. 300 km. nie opłaca się według mnie.
      • Gość: xnat Re: Software Media - Asystent managera IP: *.402.gwa.telkab.pl 03.10.12, 21:01
        mam pytanie. dostałeś tą pracę? też mam tam rozmowę w poniedziałek i nie wiem czy iść?
        • Gość: bart Re: Software Media - Asystent managera IP: *.zax.pl 16.10.12, 11:47
          ja nie wybrałem się na tę rozmowę
      • Gość: anton0wka Re: Software Media - Asystent managera IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 22:03
        W dniu dzisiejszym mnie zaprosili na rozmowę w sprawie Asystenta Managera, w jaki sposób zakończyła się Pana rekrutacja?
        • Gość: krzychu Re: Software Media - Asystent managera IP: *.deblin.vectranet.pl 30.10.13, 00:13
          mnie zaprosili dziś, mailowo chyba nie stać ich na telefon.
    • Gość: :-D Re: Z "Hakingiem" w świat - zagraniczny sukces po IP: *.tvgawex.pl 21.09.12, 20:49
      www.youtube.com/watch?v=OqpNNHLL7jM
    • Gość: sggw Sofware media - UWAGA!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 19:38
      Witam,
      Chciałem uczulić wszystkich hurra optymistów udających się na rozmowy rekrutacyjne do ww. "firmy". Zamiast obiecywanych w ogłoszeniach/rozmowach telefonicznych wysokich pensji, ciekawych obowiązków oraz stabilnych warunków pracy, otrzymacie Państwo:
      - kompletny brak kompetencji pracowników
      - ODMIENNE w stosunku do wcześniej podawanych stawki wynagrodzenia
      - NIEREALNE zadania do wykonania (np. zadanie na 1 miesiąc - pozyskać 10 autorów ze stanów zjednoczonych w dziedzinie it, stworzenie od zera magazynu, pozyskanie grafika, przeprowadzenie akcji marketingowej, pozyskanie kilku tysięcy subskrypcji, sprzedaż kilkuset sztuk magazynu)
      - Ogromną roszadę pracowników

SZCZERZE ODRADZAM JAKIKOLWIEK KONTAKT Z SOFTWARE MEDIA !!!!
      • Gość: olka Re: Sofware media - UWAGA!! IP: *.warszawa.mm.pl 10.10.12, 10:54
        Witajcie,

Przez przypadek trafiłam na tą stronę, ale to chyba dobrze. Dziś w godzinach rannych zadzwoniła do mnie Pani (młoda) i zaprosiła mnie na rozmowę rekrutacyjną. Dodam że aplikowałam na stanowisko Asystent Redaktora. Dostałam zaproszenie na rozmowę:

Szanowna Pani,
        potwierdzam informacje przekazane Pani podczas naszej rozmowy telefonicznej:
        Zapraszam Panią na spotkanie organizacyjne do firmy Software Media.
        Spotkanie z Panią poprowadzi Manager Olga Dzięgielewska.
        Rekrutacja do Software Media składa się z dwóch etapów – jednym z nich jest spotkanie organizacyjne, drugim wykonanie zadania kwalifikacyjnego, które jest omawiane szczegółowo podczas spotkania. Zadanie kwalifikacyjne symuluje fragment późniejszych zadań i jest okazją dla aplikanta na zapoznanie się ze specyfiką pracy na danym stanowisku. Na wykonanie zadania kwalifikacyjnego dajemy aplikantom maksymalnie trzy dni robocze (pracujemy od 8:00 do 16:30 z półgodzinną przerwą w ciągu dnia). Do wykonywania zadania kwalifikacyjnego zostaje Pani poproszona od razu po spotkaniu i tak jak informowałam, zadanie wykonujemy na miejscu w biurze.
        Obowiązujący strój na spotkaniu: casual.

Wszystko ładnie pięknie, ale wpadłam na waszą stronę i zaczęłam się niepokoić.
        Czy ktoś był już na takiej rozmowie?
        proszę o info.
        • Gość: kortyna Re: Sofware media - UWAGA!! IP: *.sds.uw.edu.pl 10.10.12, 22:00
          Olka, chyba się spotkamy ;) Także aplikowałam na to stanowisko i dostałam wiadomość o tej samej treści. Raczej się nie zdecyduję na tę pracę. Pójdę na spotkanie, aby zobaczyć czego chcą ;)
          • Gość: m Re: Sofware media - UWAGA!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 11:41
            Czołem,

Ja też dostałem propozycję spotkania. Treść dokładnie ta sama, ale wygląda na to, że to śmierdzące korpo wykorzystujące ludzi, więc podziękowałem grzecznie. Strach na to patrzeć wszystko i smutno ze świadomością, że człowiek jest wart coraz mniej. Szkoda, że dzieje się tak w dużej mierze przez desperackie próby przetrwania w tym posranym środowisku i przyjmowanie takich ofert... Nie dajcie się wyzyskiwać to może kiedyś to się skończy...
            powodzenia Wam
            • Gość: alex Re: Sofware media - UWAGA!! IP: *.home.aster.pl 13.10.12, 23:35
              Na rozmowie kwalifikacyjnej babka nie potrafiła mi nawet powiedzieć co dokładnie się w tej pracy robi. Oczywiście odmówiono mi pokazania potencjalnej umowy - zastrzegając że zobaczę ją po 3dniowym okresie próbnym (jeśli go przejdę, tzn. pozyskam 3 autorów publikacji w ich czasopiśmie). I pewnie tylko o to chodzi żeby znaleźć jeleni, którzy będą szukać autorów do tego ich pisemka za darmo
              • Gość: hula Re: Sofware media - UWAGA!! IP: *.centertel.pl 24.11.12, 13:30
                a znasz pracodawcę który na dzieńdobry pokaże Ci umowę?

Bądź co bądź, ja nie znam ;/
    • Gość: Karina Software Media czy Software Press IP: *.centertel.pl 30.10.12, 16:26
      Od takich pracodawców trzeba trzymać się z daleka!!!!!
      Oszuści i nic więcej.
      • Gość: Di Re: Software Media czy Software Press IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 17:31
        Witam,

Dostałam propozyccje spotkania informacyjnego na jutro i po przeczytaniu waszych opinii i komentarzy podziękuję.

• Gość: KaRoLi Re: Software Media czy Software Press IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 12:57
          Czesc dobrze że trafiłam na to forum. Byłam dziś na spotkaniu organizacyjnym w sprawie stazu managerskiego i powiem wam że to porażka. Pani kompletnie nieprofesjonalna (chociaz starala sie byc ). Dostalismy zadanie domowe które teoretycznie jesli ktos zrobi dobrze jest odwaleniem roboty za sprzedawce!! jesli ktos ma dobre pomysły to mysle ze pozniej je wykorzystuja. Mało tego były tam trzy sale konferencyjne i wszędzie trwały rekrutacje.
          Niby nie ma niczego dziwnego w tym ze nie mowia o umowe ale tu kompletnie nie powiedzieli nic. Nie chodzi mi o kwoty ale jakis chociaz zarys zeby kandydaci wiedzieli czy wogole chca sie za to zabierac, mam mieszane uczucia i nie wiem czy wogole sie wysilac z tym zadaniem na które wbrew pozorom bedzie jednak trzeba poswiecic troche czasu..
          • Gość: DD Re: Software Media czy Software Press IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 06:09
            Ta firma, razem z Careercon (career - kariera, con - przekręt) oraz Sqam (czytane jak scam, czyli oszustwo) to jedna wielka ściema. Byłem na rozmowie rekrutacyjnej, oczywiście dostajesz zadanie do wykonania, za darmo. Podobnie jak pozostałe 10 osób zasiadłem do komputera i olśniło mnie, że robię z siebie jelenia, bo po co mają mnie zatrudnić, jak już im kolektywnie znajdziemy autorów do publikacji. Kosmiczna rotacja, dziwna umowa i rekrutacje co tydzień to opinia pracowników, ja wiem tyle co wyniosłem z rozmowy, a ta okazała się poszukiwaniem frajerów. 3000 brutto może ktoś tam dostaje, ale praca w takie firmie to szukanie sobie kłopotów. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ!!!
            • Gość: wzorzec Re: Software Media czy Software Press IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 18:38
              pracowałem tam. koszmarne warunki pracy, rozpadające się krzesła, śmierdząca kuchnia, obok łazienki też śmierdzące, syf od stajni z końmi. kilka niewyposażonych w meble sal, brudna, stara, podarta wykładzina. pracujesz do miesiąca, nie wytrzymasz dłużej lub zwolnią cię, gdy nie zrobisz zamówienia. niemoralne i prostackie zagrania. codzienne rekrutacje, kupa ludzi szukających pracy, rotacja niemiłosierna, ochrona uśmiecha się do każdego. koszmar, nigdy więcej takiej pracy. uważajcie
            • Gość: zilan Re: Software Media czy Software Press IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 00:49
              bylam ostatnio na rozmowie w tej firmie w sprawie organizowania targow pracy
              wg mnie osoba ktora ta rozmowe prowadzila, sama nie wiedziala za bardzo o co chodzi - jak dla mnie ktos z lapanki prosto z ulicy, ale to nie wszystko jako zadanie domowe otrzymujecie do wykonania projekt, ktory ma byc kolejnym etapem rekrutacji
              projekt przygotowujecie, odsylacie i co ?
              i nic
              ani widu ani slychu :) nie ma żadnej informacji zwrotnej czy projekt ok czy do kitu, czy sie nadaje czy nie :) - za darmola wykonana dla nich praca :)
    • Gość: wku...ony Bokserska 1 IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 16:40
      czy firmy outsourcingowe są ślepe i podejmują się każdego zlecenia.. jak można reprezentować taką firmę.. sami psujecie sobie opinie !!!
      ku*** jak słyszę tylko adres Bokserska 1 to pięść mi się zaciska... co za idioci tam pracują...
      pod tym adresem jest kilka firm świadczących to samo.. jak wyłudzić kasę.. i wykorzystać frajera.. każda z tych firm wysyła identycznego maila o potwierdzenie spotkania i infomacjami na jego temat..
      Software Media sp. z o. o. S.K. i masa firm pod nimi ..
      Poczytajcie fora.. ich ofert pracy jest na pęczki zwykły spam w necie …. Plaga.. zatrudnienie gó...ane....
      • Gość: Karoli Re: Bokserska 1 IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 17:57
        ale jedno mnie nurtuje.. w jaki sposób kozrystają na tym że sto osób przychodzi kandydować na menagera rekrutacji czy też staż.. co oni z tego mają?? tu sie nie sprzedaje przeciez niczego raczej szkoli sprzedawców..
        • Gość: wku** Re: Bokserska 1 IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 18:36
          przykładowo, raz jak byłem na rozmowie .. dawali 3 dni na zadanie za co oczywiscie nie placili.. trzeba bylo zbudowac swoja baze klientow ktorych trzeba obdzwonic.. najlepiej przyjaciol i znajomych.. ludzi z uczelni.. wiecej pisac chyba nie musze..
          • Gość: KaRoLi Re: Bokserska 1 IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 19:37
            Tak też podejrzewałam.. też byłam jakis czas temu na podobnej rozmowie i tak jak napisalam kiedys takie tez odnioslam wrazenie, my z kolei mieslismy opracowac plan targów, napisac gdzie pozyskamy sponsorow itd.. szczerze mówiąc na początku oferta wydawała mi sie atrakcyjna chciałam kompetnie zmienic branże i nie szperałam w necie. W zasadzie dopiero po spotkaniu zaczełam coś na ten temat czytać.. i jeszcze jedno : atmosfera w tej firmie.. (czekałam tam 10min przed salą) była straszna!! Napięcie własciwie wyczuwało sie fizycznie, czułam sie przygnieciona i zadałam sobie pytanie : czy naprawde chcesz tu pracować?? btw ale przecież ludzie tam pracują.. niemało.. niepojęte.
            • Gość: Ankaxyz Re: Bokserska 1 IP: *.static.entel.pl 23.01.13, 13:49
              Przestrzegam wszystkich przed podjęciem pracy w tej firmie, tudzież firmach bo tak naprawdę nie wiadomo co to do końca ma być bo i tak wszystko to jedno i to samo. Pracowałam tam miesiąc, bo więcej zwyczajnie nie wytrzymałam. Zadanie rekrutacyjne było dosyć ambitne, wydawało się, że naprawdę będzie okazja zaangażować się w organizację szkoleń w pełnym tego słowa znaczeniu. Szybko okazało się jednak, że ta praca polega tylko i wyłącznie na wciskaniu ludziom kitu poprzez dzwonienie i pisanie maili. Szkolenia IT same w sobie może i ok, ale materiały informacyjne tragiczne, wstyd wysyłać Klientom, ludzie tam zatrudnieni w ogóle nie orientują się w tym, czym się zajmują i trzeba świecić oczami przed klientem (ale nie ma się co dziwić skoro ciągle jest nabór i przychodzi ktoś nowy). Szkolenia dla pracowników to jedno wielkie g****. W dodatku spóźnili się gruuubo z wypłatą. Wszystko razem to istna tragedia, a ci co pracują tam dłużej robią to tylko dlatego, że po prostu nie mają innego wyjścia (kwestia zarobkowa oczywiście).
    • Gość: iza [...] IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 22:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: DD Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 22:32
        Oczywiście, że nie iść, ale widzę, że decyzję już podjęłaś, także powodzenia.
        • Gość: nigdywięcej Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.play-internet.pl 31.01.13, 20:12
          Hej!

Właściwie połowę dzisiejszego dnia spędziłam na czytaniu Waszych komentarzy tutaj i na pracadokitu.pl i jestem przerażona. Mnie udało im się "zjelenić" i przeszłam wyżej wspomniane dni próbne. Pani (z nrecruitment) zapraszając mnie na rozmowę sama z siebie spytała czy umowa o pracę i 3000zł brutto mi odpowiadają - uznałam zatem że to standardowe warunki. Na rozmowie ze mną było 7 dziewczyn, miał ją poprowadzić product manager, który o dziwo na spotkaniu się nie pojawił. Była rekrutacja po angielsku, test teoretyczny, następnie zadanie do wykonania w biurze. Ja również pomyślałam, że osławione szukanie artykułów za darmo to wyzysk ludzi, których i tak się nie zatrudni. ponad to nachalne spamowanie potencjalnych autorów wydało mi się nieetyczne i głupie. dlaczego? w momencie, gdy 7 pozostałych osób przybyłych ze mną na rekrutację również ma to samo zadanie (temat artykułu) co ja, istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że napiszemy do tych samych osób i wtedy odpowiedź dostanie w najlepszym wypadku jedna z nas a realnie - żadna.

ale ok, udało mi się pozyskać zainteresowanie 3 ekspertów i wyrażono chęć podpisania ze mną umowy. pomyślałam, że ekstra jednak mina mi zrzedła, gdy zobaczyłam jej warunki. po pobieżnej analizie (mój niepokój wzbudził chociażby adres bokserska 1, podczas gdy siedziba to już postępu 17d, jak również to że umowę miałam zawrzeć z firmą Software Media a na umowie widnieje Hakin9) oniemiałam - zamiast 3000 i umowy o pracę umowa o dzieło i 2500zł w przypadku osiągnięcia celu sprzedaży prenumerat (nierealnego) lub pozyskania 20 autorów artykułów - w ten sposób dorobimy się 1500zł brutto.

jednak, żeby nie było tak różowo, pozyskanie jednego artykułu to praca niesamowicie mozolna, ciężka, mało dynamiczna i niewdzięczna. w momencie jeśli daję autorowi deadline 2 tygodnie i dodam do tego 1-1,5 tygodnia na poprawki, to zarobienie tych 75zł (brutto!) za jeden artykuł jest kwestią miesiąca. zakładając że się zawezmę i doczekam, nie mam pewności, że autor ten artykuł prześle, ma prawo mu się nie chcieć pisać 8 stron za free? mnie też by się nie chciało.

wracając jeszcze do wyczytanych tu informacji o spółkach-siostrach, mam fantastyczny zwyczaj sprawdzania osób przeprowadzających rekrutacje na portalach typu goldenline czy facebook - zainteresowało mnie, że pani pracowała tam niecałe 2 tygodnie, a gdy przy przedłożeniu umowy spytałam skąd rozbieżności w rodzajach umów oferowanych tu i zachęcających telefonicznie, otrzymałam odpowiedź z ironicznym uśmieszkiem, że pewnie pani rekruterka użyła zabiegu marketingowego na zachętę a na myśli miała warunki po okresie próbnym. ciekawy zabieg, chociaż przez 6 lat aktywności zawodowej w poważnych firmach, w życiu o takim zabiegu nie słyszałam.

potwierdzam więc i ja, że to firma nie warta zachodu a na pewno (wybaczcie łamanie netykiety) NIE WARTA JECHANIA NA REKRUTACJĘ KILKUSET KM ANI RZUCANIA DOTYCHCZASOWEJ PRACY!!!

co więcej, szkoda mi tych ludzi z nadzieją i zapałem siadających pośród pracowników Software Media/Press/Wydawnictwa itp, żeby przystąpić do zadania rekrutacyjnego - są chłopcy postrojeni w garniaki, był pan w wieku na oko lat 40tu, który spokojnie mógł mieć mega bogate doświadczenie w renomowanych firmach - i jeszcze nie wiedzących, jak bardzo zostali oszukani i jak bardzo marnują swój czas. szkoda mi ich bardziej niż mnie, bo oni mają jeszcze nadzieję i szkoda, że nie trafili wcześniej na to czy podobne forum.

pozdrawiam tych, którzy doczytali to, co napisałam ;)
          • Gość: R Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 15:57
            Dzięki za zobrazowanie całej tej sytuacji, bo jutro nawet chciałem do nich pojechać :)
            • Gość: DD Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 17:26
              Gratuluję, że najpierw poczytałeś. Szkoda nerwów.
              • Gość: ania2001 Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 22:54
                no ja mam na jutro rozmowę, ale nie pojde, BOŻE MÓJ czemu w tym kraju wszyscy chcą mnie zrobic w ch...a
                ....
            • Gość: przyszły_niedoszły Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.13, 16:06
              Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, właśnie "smaruję" do nich maila, że moja kandydatura jest nieaktualna w związku z informacjami na ich temat w Internecie. A miałam jechać 300km specjalnie do nich!!! Oczywiście 3 dni na zadanie, wszystko się pokrywa jak opisałaś. Cieszę się, że zanim jadę na taką rozmowę przeczesuje Internet by być przygotowanym, a tu TAKA "niespodzianka"... Więc drodzy czytelnicy, to nie jest CZARNY PR wobec Pracodawcy, a sama prawda.
          • Gość: Łukasz Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.tel.tkb.net.pl 25.07.13, 12:06
            Dziękuję bardzo za Twój opis. Sam wybieram się na rozmowę rekrutacyjną na "Asystenta Managera" do tej firmy. Teraz doskonalę będę wiedział jak ta rozmowa wygląda i na czym polega ta praca.
            Wielkie dzięki, zaoszczędzisz mi czas i koszt podróży na spotkania z tą "firmą".
          • Gość: basia Re: rekrutacja Asystentka managera na 29.01.2013 IP: *.piaseczno.vectranet.pl 31.05.14, 14:17
            Dzięki za odpowiedź bo właśnie miała jechać na tą rozmowę rekrutacyjną. dobrze, że coś mnie tknęło i przeczytałam opinie.
    • Gość: eta pójść czy nie pójść IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.02.13, 23:38
      również dostałam maila o jutrzejszym spotkaniu rekrutacyjnym ws. asystenta managera. czytając wasze posty i z własnego doświadczenia [niedawno byłam na rekrutacji o podobnym toku: rozmowa + zadanie] nie wybieram się jutro. z daleka sprawa śmierdzi, tym bardziej, że obawiam się, że 3 tys. zł. brutto to totalna ściema, kuszą możliwym wynagrodzeniem, a nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało, że podstawa będzie o połowę niższa...dlatego jeżeli już ktoś się zdecyduje tam pójść, to zapytajcie o płace - raz mnie już tak zrobiono w jajo, zatem miejcie głowę na karku..
    • Gość: Anna Natalia Cyrk IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.13, 12:37
      Odpowiedziałam na ogłoszenie, w którym była podana zupełnie inna nazwa firmy, pani dzwoniąca aby zaprosić mnie na rozmowę podała Haking Media... na miejscu zobaczyłam, że to Software Media... Trzy nazwy to trochę podejrzane. Na miejscu okazało się, że wynagrodzenie wcale nie będzie takie jak podano mi przez telefon, będzie o połowę mniejsze... No i zadanie, szukanie autorów w sieci i wysyłanie im maili przez trzy dni za darmo ! Biuro ( ul. Postępu ) też masakra, szkoda słów. Odradzam każdemu kontakt z tą "firmą", szkoda czasu i nerwów...
    • Gość: Mietek ?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.13, 13:48
      Ja dostałem coś takiego, zastanawiam się czy warto tam jechać po tych opiniach które przeczytałem.

Szanowny Panie,

Potwierdzam informacje przekazane Panu podczas naszej rozmowy telefonicznej.

Zapraszam Pana na rozmowę rekrutacyjną do firmy Haking Media Sp. z o.o.
      Spotkanie z Panem poprowadzi Manager K....... Sam...

Rekrutacja do Haking Media składa się z dwóch etapów - jednym z nich jest spotkanie organizacyjne, drugim wykonanie zadania kwalifikacyjnego, które jest omawiane szczegółowo podczas spotkania. Zadanie kwalifikacyjne symuluje fragment późniejszych zadań i jest okazją dla aplikanta na zapoznanie się ze specyfiką pracy na danym stanowisku.

Na wykonanie zadania kwalifikacyjnego dajemy aplikantom maksymalnie trzy dni robocze.

Wszelkie informacje dotyczącego tego zadania zostaną Panu przekazane na spotkaniu. Dlatego proszę sobie zarezerwować czas na to spotkanie i wykonanie zadania.
      Jego poprawne wykonanie gwarantuje zawiązanie współpracy.

Miejsce spotkania: Warszawa Mokotów, ul. Postępu 17 D (3 piętro - proszę jechać windą, pierwsza sala po prawej stronie od windy)

Czas spotkania: Poniedziałek (2013.03.11) godzina 10.00

Dokładna lokalizacja budynku mapa.targeo.pl/Postepu/17d/Warszawa/ulica

Bardzo proszę o punktualne przybycie na spotkanie.

Proszę o jak najszybsze elektroniczne potwierdzenie obecności na spotkaniu.

• Gość: Anna Natalia Re: ?? IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.13, 13:25
        Dostałam to samo... Nie ma co iść. Ja byłam i żałuję. Szkoda czasu. Szczerze. Lepiej w tym czasie poszukać innych ofert pracy, uczciwych firm, które podają prawdziwą nazwę i nie kręcą co do zatrudnienia.
        • Gość: Wiki Re: ?? IP: *.183.222.239.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.04.13, 12:24
          Czy możecie powiedzieć, na czym polegało zadanie?

Pozdrawiam
        • Gość: eve Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 11:27
          Dzięki wszystkim za opinie o tej firmie. Miałam zamiar się wybrać na spotkanie wstępne, ale po tym co przeczytałam, to mina mi zrzedła. Najgorsze jest to, że straciłabym czas i pieniądze na dojazd do Warszawy, a nie mogę sobie pozwolić marnotrawstwo środków.
          Pozdrawiam
    • Gość: miki software media IP: *.chelm.mm.pl 06.04.13, 00:30
      Witam serdecznie, całkowicie zgadzam się z opiniami na temat ,,firmy" Software Media. Miałam nieprzyjemność ,,pracować" tam przez 2 tygodnie jako specjalista ds. rekrutacji. Generalnie dzwoniłam do ludzi i sprawdzałam między innymi ich znajomość niemieckiego. Niby fajne, ale okazało się, że dopiero, gdy kogoś zatrudnią, dostanę pieniądze i zwrot kasy za telefon. Oczywiście nie dostałam ani złotówki, bo chyba nikogo nie przyjęli. Za telefony, a było ich naprawdę dużo, też oczywiście nikt mi nie oddał. Na mojego maila z zapytaniem, czy kogoś zatrudnili, dostałam odpowiedź po dość długim czasie, dlatego napisałam im, co o tym wszystkim myślę. Powodem tego był telefonem jednego aplikanta, który zadzwonił do mnie z pretensjami, jak mogę ludziom wciskać taki kit odnośnie zarobków, charakteru pracy itd. A ja oczywiście nic o tym nie wiedziałam, bo wyglądało całkiem przyzwoicie. Niestety pani zaczęła straszyć mnie sądem, że jakoby ich zniesławiam itd. Zachowanie ludzi tam pracujących jest po prostu niegodne drugiego człowieka! Nigdy więcej! Tyle straconego czasu i kasy, że szok!!!
      • Gość: flafi Re: software media IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.13, 14:28
        A od kiedy ktoś tam pracuje w języku niemieckim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka