Dodaj do ulubionych

Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r.

• Gość: filozOff ZSRR - co za idiota wymyślił taką nazwę? IP: *.fdk.airbites.pl 03.01.07, 12:19
      ja się pytam
      • Gość: trufla podwórkowa Re: ZSRR - co za idiota wymyślił taką nazwę? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.01.07, 12:24
        dobre pytanie, też mnie to ciekawi :)
      • Gość: humanista Re: ZSRR - co za idiota wymyślił taką nazwę? IP: *.acn.waw.pl 03.01.07, 18:02
        > ZSRR - co za idiota wymyślił taką nazwę?

Przyganial kociol garnkowi ... to nie nazwa tylko skrót.
        • Gość: filozOff Re: ZSRR - co za idiota wymyślił taką nazwę? IP: *.fdk.airbites.pl 03.01.07, 18:22
          Tylko nie "kocioł"! Dobrze? :-)

Przyjmując nazwę trzeba też mieć świadomość jaki utworzy skrót.
          A tutaj i pełna nazwa fatalnie brzmi, no powiedzcie sami : "Związek
          Stowarzyszeń Rada Reklamy" Tak mało po polskiemu...
          • Gość: azc Żeby pan Braun został "Dyrektorem ZSRR"? IP: 150.254.85.* 04.01.07, 10:03
            A może dać mu tytuł Sekretarza Generalnego? Albo prezydenta. Byłby drugim
            prezydentem ZSRR po Gorbaczowie.

Swoją drogą, taki skrót to niezły chwyt marketingowy.
    • Gość: rt Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.aster.pl 03.01.07, 12:30
      hm, co to za kretyn nie znający ustawy zamówił tę reklame z Dudkiem (zaraz
      zdjętą)? no chyba że i tak się opłaciło bo do dzis o niej...piszą
    • ladyblue1 Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 12:31
      Taka oto reklame kibli Villeroy & Boch widziaam na DVD przed filmem "Hi Way"
      (czyli katastrofy autorstwa wychwalanego pod niebiosa Mumio, ta reklama daje
      odpowiedz na pytanie - kto dal pieniadze na ten film?!): koles siedzi na
      kibelku, nagle do drzwi WC puka laska w powiewnej koszulce. Koles rozglada sie
      w panice, zaczyna wyc syrena, zapala sie czerwona lampa (ze niby niezbyt ladnie
      pachnie w tym WC). Lektor uspokaja - kible V&B maja wbudowany system anty-
      zapachowy! Juz nie musisz martwic sie brzydkimi zapachami! Laska w koszulce
      wchodzi wiec do WC, mija sie z kolesiem, oboje w usmiechach.
      Ostatnie ujecie - laska siedzi na kibelku, slychac odglos...
      puszczonego "wiatru", laska z usmiechem wzrusza uroczo ramionami, lektor: "Nad
      odglosami jeszcze pracujemy!".

Doslownie.

Villeroy, producent (takze!) luksusowej porcelany stolowej, pobil wedlug mnie
      na glowe Mentosa z jego sutkami.
    • Gość: t Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: 213.17.145.* 03.01.07, 12:38
      Mistrzostwem swiata jest reklama pasty do zębów colgate multiprotection. Ten
      dentysta i ta "a jak ból ustąpi?" Skąd oni się wzięli? Czy za tą raklamę
      zapłacił blenda med? Czy moze ona ma byc tak kretyńska? Czysty kabaret
      • Gość: Lalo Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: 212.76.37.* 03.01.07, 12:44
        Zgadzam sie w stu procentach. Najbardziej kretyńska para telewizji. Nie było
        już gorszych aktorów na reklame pasty do zębów? Koleś działa jak robot a
        panienka na fotelu dostałam przechyłu szyi i usztywnienia karku, a wszystko
        jest tak komiczne, że można tylko stwierdzić że to pasta dla kretynów
      • Gość: abc Tak. Ona ma być kretyńska. IP: 217.153.61.* 03.01.07, 12:53
        To taki pastisz jest chyba.
        Widzisz.. zapamiętałeś ją ;) a innej pewnie nie.
        • Gość: efg Re: Tak. Ona ma być kretyńska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:49
          Ja i nój syn jesteśmy fanami dentysty Jarosława Cierpikowskiego. Umieramy ze
          śmiechu jak widzimy tę reklamę. Jaka agencja to robiła, ktoś wie?
      • Gość: misiulinda Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:22
        TAK! Najbardziej podoba mi się taki dialog w "kolgejtowskiej" reklamie:

Pacjentka: "Kiedy ból ustąpi"
        Stomatolog: "Pasty Colgate należy używać regularnie, ponieważ...ble ble ble..."

A gdzie jest kurcze odpowiedź na postwione pytanie???
        • Gość: stachna Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: 80.51.196.* 03.01.07, 23:59
          O tak, moja "ulubiona" :/
          Tekst durny, a facet szkaradny.
        • wrexham Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 04.01.07, 11:33
          a bo to jest, widzisz, bledna interpretacja, ale ja tez sie dalam nabrac za
          pierwszym razem; problem polega na niewlasciwym postawieniu akcentu w pytaniu -
          pani mowi: "a KIEDY bol ustapi?", a powinna powiedziec: "a kiedy bol USTAPI?";
          z kontekstu sie mozna domyslic o co chodzi, ale zagrane to jest rozpaczliwie...
    • Gość: ml Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:42
      mój ranking syfów to:
      1. Bezapelacyjny zwycięzca - reklama Civica z chórem robiącymn odgłosy
      samochodu. Jak innych nielubianych po prostu nie lubię, ignoruje i nie patrze
      jak lecą, to tutaj mam autentycznie odruchy wymiotne i albo przełączam albo
      wychodzą. NIE MOGĘ!!
      2. machające sutki - żenada. trzeba być świrem żeby na to wpaść.

Najlepsze to Mumio ("wymień stare telefony" :) ), Żubry, kilka innych mniej lub
      bardziej, ale zasadniczo nie jestem fanem :)
    • Gość: jjj Głupie teksty laski w oszronionym samochodzie IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 12:50
      Dla mnie jedna z najgorszych to ta z blondynką i facetem jadącymi samochodem z
      oszronioną szybą. Wkurza mnie ta głupia blondynka, bo przez takie idiotyczne
      teksty niektórzy wierzą w dowcipy o blondynkach!
      • Gość: abc Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale super IP: 217.153.61.* 03.01.07, 12:58
        "oj nie niszcz tej girlandy" przecież to jest piękne.

Twardy prawdziwy kierowca, który w zamieci śnieżnej jedzie przed siebie swoim kabrioletem i jego piękna dama która nie musi się znać na samochodach... a on wcale nie mówi że ona jest głupia, on ją kocha taką jaka jest (a może właśnie dlatego ją kocha, bo dostrzega to czego on nie widzi).

Idąc Twoim tropem droga (drogi?) jjj można dojść do wniosku że kretynem jest Pan Kierowca, bo jedzie kabrioletem w zamieci z zamrożoną szybą.

I podsumowując: reklama wg mnie fajna, ale nie wiem czy ona dobrze reklamuje tą stację... Ot fajny filmik. Mogłoby być tam cokolwiek innego.
        • Gość: jjj Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:08
          Dla mnie "oj nie niszcz tej girlandy" z tym wyrazem twarzy jest po prostu
          irytujące.
          Jestem blondynką i potrafię śmiać się z dowcipów o blondynkach ;), ale niektóre
          są beznadziejne...

> I podsumowując: reklama wg mnie fajna, ale nie wiem czy ona dobrze reklamuje

> stację... Ot fajny filmik. Mogłoby być tam cokolwiek innego.
          Chyba jednak źle reklamuje, bo nawet nie pamiętałam CO reklamuje. Zapamiętałam
          tylko scenkę.
          • Gość: heniek Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:15
            Sama reklama nie konserwuje tego stereotypu (nawet nie zauważyłem że ona jest
            blond) ale twoja reakcja już tak...
            • Gość: jjj Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:19
              Hmm, ciekawe... Wyrażenie opinii na temat nielubianej reklamy "konserwuje ten
              streotyp"...?
              • Gość: heniek Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:24
                Oj biedniutka ty troszke jestes ;)

>> Wkurza mnie ta głupia blondynka, bo przez takie idiotyczne
                >> teksty niektórzy wierzą w dowcipy o blondynkach!

Jeśli mieliby wierzyć w dowcipy o blondynkach to musieliby tez niektorzy wierzyc
                ze prawdziwy facet jest tak durny ze w zamieci jedzie kabrioletem... skoro
                osmieszana jest zarowno ta babeczka jak i ten facio, to chyba nie ma co sie
                oburzac ze ta reklama moze jakies stereotypy koserwowac, ona poprostu jest
                smieszna...
                • Gość: jjj Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:32
                  Dlatego napisałam, że niektórzy.
                  Dlaczego nie umieścili w tej roli jakiejś brunetki? Bo scenka nie byłaby
                  wiarygodna? A teraz jest?
                  • Gość: heniek Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:34
                    to niektórzy po obejrzeniu reklam proszków do prania mogą sobie pomyśleć ze
                    kobiety które kupują proszek to niezwykle durne kury domowe...
                    • Gość: jjj Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:45
                      Raczej te kobiety, które mówią coś w stylu :Oj, nie! To koszula męża... Co ja
                      zrobię itd." i tym specyficznym przerażonym tonem. Nie wiem co dalej, bo te
                      teksty też mnie denerwują i przełączam na inny kanał.
                      • Gość: heniek Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:50
                        ale przeciez nikt nie uzna po obejrzeniu takiej reklamy ze wszystkie zony to
                        debilki, tylko ze reklama jest idiotyczna...
                        • Gość: jjj Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 14:09
                          Czy nikt to nie wiadomo...
                          Ale ja krytykowałam reklamę z blondynką, a nie te reklamy z proszkami. W moim
                          poprzednim poście chodziło mi o to, że źle wyciągasz wnioski.
                          • Gość: heniek Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:22
                            to ty zle je wyciagasz ;] <hahaha>
                  • Gość: hehehehe Re: Ta reklama jest super. Takie stereotypy ale s IP: *.171.79.218.crowley.pl 03.01.07, 17:08
                    Naprawde zaczynasz ten stereotyp potwierdzac :)
      • Gość: MaTT Re: Głupie teksty laski w oszronionym samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:11
        EEEEjj no co TY??
        Cała seria tych reklam od początku mi się podobała. Najpierw był hot-dog z
        keczupem, potem ocelot, kierowniczka a teraz te girlandy. DLA MNIE BOMBA i nie
        uważam aby to kogoś obrażało czy było niesmaczne w jakikolwiek sposób. Jest
        śmieszne na poziomie i bez przegięć.
        • Gość: AVANS Re: Avans poniżamy ceny IP: *.chello.pl 03.01.07, 19:16
          Najlepsza jest najnowsza reklama Avansu poniżamy ceny.
        • Gość: falus Re: Głupie teksty laski w oszronionym samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 15:22
          Ale girlandy to antyreklama.Tankuje na tej stacji i jezdzi kabrioletem przy
          sniezycy...
    • Gość: killergr Elka, a może Ci żal kuper ściska IP: *.frh.faurecia.com 03.01.07, 12:50
      że Ty już nie możesz ? A może zwyczajnie zakonnicą być miałaś a nie wyszło ?
      Jak Ci nie przeszkadza to nie oglądaj zwyczajnie. Chyba znasz obsługę pilota ?
      A może tego też dawno nie widziałaś ? Jakoś ja mam 30lat, nie jestem jurny a mi
      jakoś ona mniej przeszkadza niż kolejny "najlepszy" proszek czy środek do
      zmywania tłuszczu jednym ruchem ręki. To jest dopiero masakra.
      • Gość: inna_elka Re: Elka, a może Ci żal kuper ściska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:05
        kllererg, nie wiem, czy słyszałeś o czymś takim, jak "kwestia smaku". Smak,
        wyczucie i takt albo się ma, albo nie ma. Ty nie masz, przykro mi.
      • Gość: purify Re: Elka, a może Ci żal kuper ściska IP: 195.150.94.* 03.01.07, 16:05
        taki młody, a już mu brak jurności (ech, ech)
    • Gość: remis1 A co z proszkami do prania IP: *.ing.uni.wroc.pl 03.01.07, 12:51
      Ilekroc widze idiotki/idiotow przygladajacych sie i wydajacym odglosy zachwytu
      na widok wypranych skarpetk, zaczynam watpic w rozum ludzki.
    • 88o88 lektorka z tym samym okropnym glosem od lat 03.01.07, 12:53
      Najbardziej nie znosze w niektorych reklamach (np Dove) ciagle tej samej lektorki z obrzydliwa intonacją i tonem, od lat ta sama baba, nie wiem, a jakiej ona jest agencji reklamowej, ale zmienili by ja w koncu, bo heftowac sie chce, jak ja slysze. Zniechecilo mnie to skutecznie do kupowania produktow firm, ktore psuje swoim "glosem" ta baba. precz!
    • Gość: vr Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:56
      jakoś mogę wytrzymać każą reklamę.
      Ale nigdy nie zrozumie, kto pozwala faszerować mózgi dzieci tymi wszystkimi
      reklamami, które w ordynarny sposób mamia, oszukują, daja nadzieje maluchom na
      cudowne zabawy. a potem dzieci żądają tych wszystkich Barbie, Winxów, Pokemonów
      za nieziemskie pieniadze - i zawodza się, że nie działa to g.. tak jak na reklamie.

Dlaczego nikt nie egzekwuje przepisów o zakazie kierowania do dzieci????
      • Gość: Małpa w czerwonym Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.hypair.net 03.01.07, 15:42
        Z tego, co kojarzę, zabronione jest kierowanie reklam bezpośrednio do dzieci.
        Mimo że to one są czasem konsumentami docelowymi, nie dysponują własnymi
        środkami, toteż reklamy wszelkich zabawek, bajkowych słodyczy czy czegoś tam
        jeszcze są skierowane do rodziców.
        Zauważcie, że zawsze jest tak tekst w stylu: "Twoje dziecko coś-tam...", "spraw
        radość maleństwu" itp. To że potem dzieciak ciągnie rodzica za rękę do półki z
        danym produktem, to osobna sprawa...
        • Gość: Danonino Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.resetnet.pl 04.01.07, 13:16
          ...albo teksty w reklamach słodyczy: "zdrowy początek dnia", "naturalna energia", "niezbedne witaminy", "zdrowo rosnąc" itp.Produkty reklamowane takimi sloganami to zwykły chłam w którym niebotyczna ilośc cukru i kalorii nazywana jest "naturalną energią niezbedną każdemu dziecku by aktywnie przezyc dzień". A mamusie "wierzą, że daja swojemu maluchowi to, co dla niego najlepsze". Takie kłamstwa tez powinny byc zabronione zwłaszcza, że wiele matek to kretynki niedorosłe do posiadania dzieci, nie mające pojecia o ich żywieniu a w wielu kręgach niewyobrażalne jest wychowywanie dziecka bez karmnienia ich "Danonkami" bo to przecież niezbedne dla rozwoju kości i jak nie dajesz to jesteś złą matką.
    • Gość: remis1 Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.ing.uni.wroc.pl 03.01.07, 12:56
      W panstwowej telewizji (na ktora place abonament) reklamy powinny byc
      zgrupowane w bloki np. 3 razy po pol godziny na dobe w stalych, annosowanych w
      programie godzinach. Widzialem taki cos przed laty w dunskiej panstwowej
      telewizji.
      • Gość: jjj Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:10
        Wtedy nikt by ich nie oglądał...
    • Gość: sezam Mentos była git ale reszta średnio lotna:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:59
    • Gość: jjj Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:02
      Nie lubię wszystkich reklam Sprite'a, tej z sutkami (Mentos), głupiej laluluni
      w oszronionym samochodzie i wielu innych, których w tym momencie nie pamiętam.
      • zawi23 Etopiryna :(((( 03.01.07, 13:09
        dla mnie osobiście najgorszą serią reklam jest: Goździkowa przypomina..." no po
        prostu krew mnie zalewa jak ją słyszę... brrrrrrrrr. a za najlepsze uważam
        reklamy Plusa oczywiście i Żywca: "Nic się nie zmieniło..." :)
        • daniel_mucha Re: Etopiryna :(((( 03.01.07, 15:33
          reklamy Etopiryny są rzeczywiscie okropne i stanowią najlepszy argument, dla
          którego nie warto kupować tego leku. ale kabaret Mumio w Plusie to już zupełne
          antypody; najlepszy przykład reklamy mądrej, inteligentnej i nienachalnej
          • Gość: leslaw_m Re: Etopiryna :(((( IP: *.lodz.msk.pl 04.01.07, 01:09
            najważniejszym argumentem przeciw etopirynie jest sama etopiryna-czysta trucizna
            • Gość: rew Re: Etopiryna i Ibuprom IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 00:45
              Podobnie jak ibuprofen, który jest m.in. w ibupromie...
    • tow.stalin prawdziwa reklama warki z udziałem dudka 03.01.07, 13:06

reklama warki z udziałem dudka ma poważne wady. aby być zgodna z prawdą,
      reklama powinna wyglądać mniej więcej tak:

dwóch kurdupli podchodzi do lady. jeden ma 12 a drugi 14 lat. starszy kopci
      szluga w kąciku ust; rozpoczyna sie dialog:
      - te gorolu, wiela tyskie stoi?
      - to jest piwiarnia warki, a poza tym nie masz 18 lat.
      - gó.. cie obchodzi wiela jo mom lot, untermenszu. dej mi tu ku.. to tyskie,
      ino w podskokach, bo jo jest hanys!
      (wchodzi dudek, i młodszy sie odzywa)
      - te berhardt, luknij sie ino - to dudek, tyn gorol z kieleckiego co jego stary
      zajeboł robota naszymu! to przez niego muszymy dupy dować niemcom we raichu!
      bier go!

tutaj następuje scena bitki, gdzie dudek dostaje łomot, jest wyzywany od goroli
      i na końcu okradziony. spot kończy wypowiedź:

wypie..ć stond gorole, jo i tak tyskie wole!
      • Gość: heniek Re: prawdziwa reklama warki z udziałem dudka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:21
        dudek jest slazakiem ;]
        • tow.stalin Re: prawdziwa reklama warki z udziałem dudka 03.01.07, 13:33
          Gość portalu: heniek napisał(a):

> dudek jest slazakiem ;]

dudek to gorol :) podobno jego ojciec przybył tutaj z kieleckiego, aby ukraść
          robote biednym szlesierom :)
          • Gość: heniek Re: prawdziwa reklama warki z udziałem dudka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:35
            kto ci takich bzdur naopowiadał ;> notabene ci z kieleckiego są najgorsi ;]
            • tow.stalin Re: prawdziwa reklama warki z udziałem dudka 03.01.07, 13:53
              Gość portalu: heniek napisał(a):

> kto ci takich bzdur naopowiadał ;> notabene ci z kieleckiego są najgorsi ;]

całkiem niedawno w tv była relacja z jakiejś rodzinnej uroczystości dudka,
              która odbyła się w województwie świętokrzyskim... a to, że dudek urodził się w
              rybniku nic nie znaczy - jest gorol i tyle, bo nie ma nawet owczarka
              NIEMICKIEGO w rodzinie :)
          • Gość: www czegos tu nie rozumiem... IP: *.5.15.vie.surfer.at 03.01.07, 15:04
            Wszyscy rzucacie sie jak gowna w betoniarce,ze reklama zla,ze dobra i takie tam.A nikt z was madrali nie lapie ze firmom o to wlasnie chodzi-im bardziej bedziecie dyskutowac,tym bardziej bedziecie siegac po te produkty w czasie niedzielnych "wycieczek" do marketu,czy gdzie tam jezdzicie...

Reklamy sa paranoiczne,ale niektorzy na tym forum zamieszkali w tej paranoii.

• tow.stalin Re: czegos tu nie rozumiem... 03.01.07, 15:46
              > Reklamy sa paranoiczne,ale niektorzy na tym forum zamieszkali w tej paranoii.

i do nich niejako kierują moją prawdziwą reklamę warki z dudkiem :)
          • Gość: MichalM No comment poprostu trzeba zobaczyc !!!! IP: *.idc.net.pl 03.01.07, 15:51
            No comment poprostu trzeba zobaczyc !!!!
            www.youtube.com/watch?v=TrHLmnZ1kAE
            www.youtube.com/watch?v=lpYNUmp0EeA
            www.youtube.com/watch?v=mSJLJlvIfzs
            www.youtube.com/watch?v=M--aqOhS6cc
    • Gość: ciach KitKat IP: *.polsl.pl 03.01.07, 13:08
      Najglupsza reklama?

KitKat i dwa niedorozwoje na kanapie. Agencja ktora wyprodukowala taka szmire
      powinna zniknac z powierzchni planety. Najgorsze reklama byla do niedawna
      emitowana przed kazdym seansem w Multikinie i czlowiek byl zmuszony ogladac
      to "cos".
      • Gość: stachna Re: KitKat IP: 80.51.196.* 04.01.07, 00:01
        To nie są niedorozwoje tylko dwóch typowych nastolatków.......... tyle że
        amerykańskich ;D

Reklamy żałosne.
    • ssselena tv jak tv ale te internetowe... 03.01.07, 13:19
      to dopiero potrafia zirytowac te okienka ktorych zamknac nie mozna spadaja
      razem z przesowaniem strony a te z dzwiekiem to juz wogole doprawadzaja do
      bialej goraczki... ehhh:P
      • Gość: jjj Re: tv jak tv ale te internetowe... IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:23
        Zgadzam się! Telewizor można wyłączyć, albo chociaż zmienić kanał i wrócić do
        oglądania wtedy, gdy zacznie sie interesujący nas program. A te spadające
        reklamy w necie są strasznie wkurzające, tym bardziej że jst ich tak dużo.
        • Gość: heniek Re: tv jak tv ale te internetowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:26
          blondyneczko ;] musisz sobie zainstalowac firefoxa zamiast internet explorera, i
          na tego firefoxa zainstalowac taka nakladke co sie zwie AdBlock tam sobie
          ustawiasz filterki i nic ci juz nie wyskoczy...
          • Gość: jjj Re: tv jak tv ale te internetowe... IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:39
            Oj, nie wiedziałam... Dziekuję Ci, że mi to powiedziałeś. Tylko co to jest
            firefox??? ;)

To nie ma znaczenia czego używam. Reklama powinna łatwo i szybko dać się
            wyłączyć np. za pomocą zwykłego "x" w górnym prawym rogu;) Nie mam nic
            przeciwko reklamom, jeśli mnie zainteresuje to kliknę i wejdę na daną stronę, a
            jeśli nie to ją wyłączę. Ale niestety niektóre reklamy nie mają takiej opcji.
            • Gość: heniek Re: tv jak tv ale te internetowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:49
              wszystkie taki krzyzyk gdzies tam maja, czasem tylko trudno go dostrzec.

firefox:
              www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-2.0.0.1&os=win&lang=pl
              adblock: addons.mozilla.org/firefox/1865/

najpierw instalujesz sobie firefoxa, a potem tego add blocka, puznij z menu
              firefoxa wybierasz narzedzia gdzie wybierasz adblock a dalej preferences tam
              wybierasz adblock options, i zaznaczasz obj-tabs dzieki temu wszystkie takie
              reklamy beda mialy takie malutkie tymki pod soba i tam sobie taki dymek klikasz
              i dajesz ok i tak po porunastu ok nie bedizesz miala reklam wogole ;] polecam ;]
              • Gość: jjj Re: tv jak tv ale te internetowe... IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 13:59
                Czasami krzyżyk jest rzeczywiście trudno dostrzegalny, ale bywają tez takie
                reklamy gdzie go w ogóle nie ma.
              • el_bigos Re: tv jak tv ale te internetowe... 03.01.07, 14:41
                ja we filtrze ustawiłem jeszcze coś takiego: *.swf i mam zupełny spokój, tak się
                przyzwyczaiłem do braku reklam, że po przejściu tymczasowym na IE nie mogę się
                przyzwyczaić :)
                prawym klawiszem myszki na dole okna firefoxa na adblock -> preferences-> new
                filter i tam dodać *.swf. Jeśli chce się wejść na stronkę, która jest zrobiona w
                flash playerze wystarczy chwilowo wyłączyć adblocka albo prawym w tym samym
                miejscu i "whitelist this page"
    • Gość: rob Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:22
      Bezkonkurencyjnym, ohydnym gniotem jest kampania TP SA...Twój świat Cały
      świat...Nic tego nie przebije
    • Gość: zatara Od dawna nie widzialem zadnej reklamy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:22
      Na mojej plazmie ogladam tylko DVD i sciagane z netu w HD seriale, takie
      jak "Heroes" (polecam!), czyli zadnej konwencjonalnej "telewizji".
      Do stron www uzywam Opery - rowniez zero reklam.
      Dziwie sie tym ktorzy postepuja inaczej.
    • Gość: poganin większośc reklam,które mam nieprzyjemność IP: 213.17.140.* 03.01.07, 13:26
      oglądać to dno i mam wrażenie ich twórcy to kompletni idioci, albo kierują je do
      kompletnych idiotów
    • Gość: ant Czekam, aż Polacy zaczną czegoś wymagać od reklamy IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.07, 13:29
      to pozwoli branży wejść na wyższy poziom - mówi Nowosielski"

ja jedynie oczekuje że znikniecie,
      :)
      a teraz wchodź na następny level !
    • Gość: alfa i omega Dobry towar nie musi się reklamować ,a ci co się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:37
      reklamują to badziew . Jak widzę napis "reklamy" to idę robić herbatę lub
      przełączam na inny kanał ,bo wszystkie reklamy są tak głupie ,że rzygać się
      chce - proszki ,pasty, jedzenie ,leki itd. Reklamy powinny być śmieszne lub
      eleganckie z rozmachem holywoodzkim .
    • Gość: jęczmień Czemu Żubr?? IP: *.cs.put.poznan.pl 03.01.07, 13:47
      "Nie rozumie"
      • krzycza Czemu Żubr? 03.01.07, 14:20
        Żubr jest właśnie bardzo fajny!!!
        W każdym jest chociaż taka gra słów albo co podobnego.

Np. powstaje z jęczmienia ;] hehe

Też "nie rozumie".
        • Gość: tay Re: Czemu Żubr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 15:56
          też się dziwię, z wymienionych reklam Żubr ma chyba najwięcej klasy, poza tym
          jest dobrze rpzygotowany technicznie, nie długi, prosta ale fajna gra słów...
          Dla mnie reklama jest bez porównania lepsza np. od tej z "uznaniem u ślunzaków".
    • Gość: kierowca Pan Kierowca rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:58
    • Gość: erwa Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.aster.pl 03.01.07, 14:04
      elka, zimna jestes jak beton.
    • krzycza O co chodzi w tej reklamie Mentosa? 03.01.07, 14:19
      Nigdy jej nie widziałem jakoś :(

Co ma wspólnego guma z jakimś nagim facetem, bo to tylko widzę na fotografii...(?)
      • Gość: ewa Re: O co chodzi w tej reklamie Mentosa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:25
        trzeba obejrzeć...na stronie gdzieś jest nawet podany link.. a reklama straszna,
        swoją drogą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka