Dodaj do ulubionych

Nowa stara radiowa Trójka

• Gość: katsiaryna Nowa stara radiowa Trójka IP: *.wpia.uw.edu.pl 09.01.07, 12:14
      nareszcie jakaś bardzo pozytywna wiadomość. może wreszcie powstanie radio które
      jednocześnie zagra przyzwoitą muzykę i nie zarzuci słuchacza idiotycznymi
      żartami żenujących prowadzących.

kiedy w piątek z samego rana budzi mnie pan Mann, to aż mi się chce biec na
      zajęcia :)
    • Gość: redmamba byłabym wdzięczna gdyby... IP: 217.153.211.* 09.01.07, 12:14
      ... kącik alternatywny nie był nadawany codziennie.
      ... powtórka z rozrywki zawierała bardziej współczesne skecze.
      • 80ty Re: byłabym wdzięczna gdyby... 09.01.07, 12:17
        Ja sie ciesze że w koncu wywalili Rokosa (poszedł do Biski), jeszcze zastapic
        kims Orzecha i bedzie już niezle
        • majan2 Dobro robota 09.01.07, 12:41
          Lubie wstawac w piatek, bo wiem ze bedzie Mann, jest znacznie lepiej niz
          bylo!!!I dobrze ze nie ma Rokosa.
    • Gość: aga Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:16
      Wieje nudą niestety; coś na kształt programu pierwszego radia się robi, a nie
      starej trójki
      • Gość: gosc_ Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 195.187.106.* 09.01.07, 12:19
        E, tam....Trojka byla fajna dopoki sie Skowronski nie pojawił. tymi
        tematycznymi dniami w stylu "Lata 60"...robi cos na kształ komercyjnych stacji.
        Niech juz mina te 3 lata kadencji i do pracy wroca fachowcy a nie kolesie i
        klakierzy władzy.
        • Gość: Mario Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:59
          E tam...
          Jak to łatwo powiedzieć...
          Przecież niekt Ci nie kazał słuchać, prawda? A dla mnie np. dzień z muzyką lat 60-tych był niesamowity. Później też, ale lata 70-te, 80-te a zwłaszcza 90-te są dużo lepiej mi znane i brzmią bardziej współcześnie.
          A co by było gdyby na antenę trójki wróciła muzyka klasyczna? Umarłbyś na zawał serca czy dostał piany na ustach? Boć to przecei muza co ma często 200 i więcej lat..
    • maheda :-) 09.01.07, 12:18
      Fajnie :-)
      • shachar GO Skowron! GO Skowron!:-) 09.01.07, 12:27
        tylko uwazaj na Smrydzyka, bo jak sie ludzie zaczna smiac po domach...
        zeby ktos jeszcze reaktywowal takiego jednego, co przez plotek skacze
    • mich1309 Tróka stacją retro? 09.01.07, 12:22
      Wszystko pięknie, ale co z "czarnym piątkiem" i "klubowym graniem"? Żeby tylko
      trójka nie zamieniła się w stację retro, w której króluje muzyka z lat 50-tych
      i 60-tych.
      Jeśli chodzi o "nową" trójkę z ostatnich lat, to rzeczywiście w większości
      ramówka była do bani, ale wieczorne audycje muzyczne były bardzo dobre i na
      wysokim poziomie - dużo chilloutu, klubowe granie, czarne piątki. Teraz
      niestety są albo poważnie ograniczane albo w ogóle ściągane z anteny.
      • Gość: Mario Re: Tróka stacją retro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:07
        Spokojnie, DJ Szydłowska i inni nie dopuszczą do tego :)
    • Gość: Observer Tylko taka Trójka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:23
      Brawo!
      Trójka była kiedyś bardzo dobra, potem to się popsuło i wreszcie ktoś
      inteligentny postanawia do dobrych tradycji nawiązać. Na tle żenujących
      rozgłośni komercyjnych (muzyczne śmieci plus reklama, czyli śmieci informacyjne)
      z łatwością się wyróżnicie.
    • jard1972 Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:23
      Stare hity - czemu nie ? Nie mniej jednak gadające głowy w sobotę przed
      południem są nie do zniesienia - dotychczas była muza i było pięknie ;-( Poza
      tym klucz doboru komentatorów politycznych jest oczywisty ... Nic to ... Per
      saldo jest OK
      • Gość: gaga Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.kdpw.com.pl 09.01.07, 14:03
        Fakt - przy całym wysokim poziomie muzycznym audycje dotyczące polityki
        (sobotni blok - totalna porażka, w weekend chcę odpocząć od polityków i
        ich "mądrości", a tu serwują przydługaśny seans wrzodotwórczy) są wyjątkowo
        drażniące.
    • Gość: assa To po długiej przerwie nastawie sobie Trójke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:24
      Od czasu jak zaczęła dryfować w stronę RMF odpuściłem sobie.
    • Gość: stefek burczymucha Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 193.59.95.* 09.01.07, 12:26
      Szkoda, bo bardzo mi się podobała trójka po "przebudowie". Grali inną muzykę niż
      pozostałe stacje, ale teraz kiedy wraca stara gwardia będą lecieć same smęty.
      Nie mam zamiaru słuchać radia gdzie 1/3 muzyki stanowią lata 50 i 60 -te. Nuuuda!!

A co do kultowych audycji, to proponuję bardziej się przygotowąć. Program nosił
      nazwę "NIE tylko dla orłów" i ukazał się w latach 90 tych na kasecie (takie "The
      best of").
      • Gość: LukasK Nie tylko dla... IP: 217.153.71.* 10.01.07, 16:58
        Tylko że tam były same skecze, bez przerywników.

Ja mam takich kaset chyba z 10. Sam sobie nagrywałem.
    • mc_coy wywalić Dobroń!!! 09.01.07, 12:27
      dobroń na ulice!co za szczebioczaca podstarzala kretynka!Wrzody mi pekaja jak slysze ten glosek pieszczoszek! WON!
    • adam-vv Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:28
      WAŁEK WRÓĆ!!!!!!!!
    • Gość: antonow Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 209.110.93.* 09.01.07, 12:28
      NARESZCIE!!!
      Moze jeszcze wroci Alicja Resich-Modlinska do Pana Manna?
    • Gość: Are Nowa stara radiowa Trójka IP: *.pseinfo.pl 09.01.07, 12:28
      Szczerze mówiąc przestałem słuchać trojki w okresie gdy zamiast popołudniowej
      audycji której słuchałem ładnych 30 lat pojawiła się niejaka Agnieszka
      Szydłowska z jakimiś idiotycznymi przemyśleniami i knajpianą muzyką. Jeżeli to
      się zmieniło chętnie znowu wrócę do tej audycji. Jeżeli nie to najwyraźniej nie
      jestem targetem tego radia ;)
      • Gość: kreativeee Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.globalconnect.pl 09.01.07, 12:47
        Szydłowska akurat puszcza zdecydowanie najlepsza muzykę w trójce. Gorzej z młodą Kaczkowską....
      • Gość: divad Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:37
        no widzisz... sluchales Trojki od 30 lat z kawalkiem (tak by to wychodzio z
        twojego postu). i dlatego dla ciebie audycje Szydlowskiej nie sa atrakcyjne. a
        ja sluchalem Trojki swiadomie powiedzmy od polowy lat 90. i jej audycje sa w tej
        chwili po prawdzie jedynymi (z malymi wyjatkami) wartymi przesiedzenia przed
        radiem godzinami w ramowce Trojki. bo np taka Ola Kaczkowska to jednak jakas
        taka wtorna sie mi wydaje - Sigur Ros (ktore badz co badz lubie ale mimo
        wszystko dosc stare toto dla mnie), itp itd... Co prawda rzadko teraz slucham
        radia (nawet taka Szydlowska z jej muzyka nie jest w stanie zaproponowac mi
        czegos na tyle atrakcyjnego (czego sam sobie nie moge w necie wygrzebac) zebym
        mial ochote siedziec 2h dziennie przed odbiornikiem. jednak gdyby zabrali jej te
        2h w ciagu dnia to juz naprawde stwierdzilbym ze Trojka stracila swa dusze
        (jakkolwiek to brzmi bluznierczo dla starych sluchaczy) i stala sie czyms na
        ksztalt Radia Zlote Przeboje...
        tak wiec niech Mann i spolka sobie robia swoje audycje dla ciebie, a Szydlowska
        i (mniejsza ilosciowo) spolka robia swoje audycje dla mnie:D
    • ar2r Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:28
      BRAWO, jest Radio ZET, RMF FM, wiele wiele innych podobnych i wystarczy!!!

Trójka niech będzię Trójką.... dla stałych słuchaczy.
      • Gość: gość Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.polmediaexpo.pl 09.01.07, 13:04
        Zapomniałeś dodać, że dla wszystkich stałych słuchaczy. Góra dziesięciu.
        Pozostali już dawno sobie darowali tę amatorszczyznę
      • Gość: E-4 Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.crowley.pl 09.01.07, 14:27
        > Trójka niech będzię Trójką.... dla stałych słuchaczy.

Dla stałych tak, niekoniecznie jednak tylko "dla starych". Słucham Trójki od
        wielu lat, ale część nowych rzeczy mi się podobała. Trójka nie powinna być
        jedynie radiem kierującym się nostalgią w doborze prezenterów i programów. Pani
        Agnieszka Szydłowska np. sprawia, że tego radia słucha część młodych ludzi,
        tych, którzy nie przepadają np. za repertuarem i stylem Eski. To samo ze
        świetnymi Czarnymi Piątkami H. Wrony. I żeby nie było, że nie podoba mi się nic
        z dawnego stylu - uwielbiam Wojciecha Manna.
    • Gość: QBiK.K. Nowa stara radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:29
      Jestem za wszystkimi 'ręcamy'I "nogamy".Słuchałem was od powstania TRÓJKI.
      Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia !Karol Jakubik.
    • Gość: Sentymentalny Nowa stara radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:29
      Brawa za pomysł. Życze Panom dużo wytrwałości. I oby było tego więcej. Dawna
      trójka to było radio marzenie.
    • Gość: Jarek Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:29
      Choć mierziła mnie część audycji do tej pory, to i tak słuchałem PR3. Niemal
      każdy odbiornik radiowy mam ustawiony na Trójkę. Kiedyś wiadomo - Trójka była
      "Oknem na świat" szczególnie pod względem muzycznym, pamiętam również jak Pan
      Kuba Strzyczkowski prowadził popołudniowe "Zapraszamy do Trójki" i rozmowy na
      żywo (!) ze słuchaczami. Było czasem bardzo ciekawie! Teraz - po zmianach - jest
      przyjemnie, bo wróciły stare audycje z muzyką dawną, ale również zostały te
      audycje, które przedstawiają muzyke nową. Zmieniło sie kilku prowadzących, choć
      wolałbym ,zeby wrócił Pan Paweł Kostrzewa i prawdziwy Trójkowy Expres(!).
      Ważne, ze Trójka stwarza alternatywę dla sieczki z innych stacji radiowych! I
      dlatego słucha się jej świetnie. Pozdrawiam.
    • Gość: retroplus Nowa stara radiowa Trójka IP: *.lodz.mm.pl 09.01.07, 12:29
      Nareszcie! Może jeszcze usłyszymy "60 minut na godzinę". Czy Jacek Fedorowicz
      też wróci?
    • Gość: Jacek Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 62.29.137.* 09.01.07, 12:30
      Przyjemnie jest zaczynać piątek, gdy o 6:00 wita ciepło Wojciech Mann.
      To jest to!

Poprzednia trójka "imitująca" zet'kę oraz początki rmf'u wraz ze swoimi
      dżinglami mi osobiście się nie podobała.
      Brakowało mi redaktorów informujących kto jest wykonawcą utworu i z jakiego
      albumu pochodzi.

Myślę że z "trójką" będzie tylko lepiej - gratuluję Panie Skowroński!
      • Gość: amis Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 195.94.209.* 09.01.07, 15:13
        Cieszę się, że jest Mann, Wasowski, ale zgadzam się z tymi, którzy uważają, że w
        żadnych reformach nie należy przeginać. Podstawową wadą Trujki była
        komercjalizacja (playlista, gadanie o niczym, radio towarzyszące,itd).
        Podstawową zaś zaletą dawnego Programu III była nie stała obecność Pink Floyd,
        Yes, bluesa, Młodej Lekarki, ale to, że każdy myślący mógł znaleźć tam coś dla
        siebie, że radio było nowoczesne i prezentowało rzeczy wartościowe. Wtedy byli
        to PF, Genesis, 60 minut na godzinę, dzisiaj należałoby nie rezygnując z w/w
        poszukać nowych twarzy.

Mam na karku 50. i cieszy mnie to co puszcza obecnie Kaczkowski, Mann, ale też
        chętnie posłuchałbym dobrze zaprezentowanych nowości. Niekoniecznie tych
        uznanych już na świecie. Polska scena muzyczna to nie tylko Budka Suflera,
        Brodka, Rodowicz, Myslowitz (prezentują wprawdzie różną muzykę ale mają coś
        wspólnego - są znani). Ilu słuchaczy zna obecną muzykę Węgierską, Czeską,
        Rosyjską? A to właśnie dzięki PR3 poznaliśmy swego czasu Omegę i Locomotiv GT.

Dlatego też chciałbym, aby Trójka publiczna uczyła, bawiła i wychowywała. Żeby
        nie była programem dla każdego, ale by każdy znalazł w niej coś dla siebie.
        Uważam więc, że powinno sie znaleźć miejsce dla P. Kaczkowskiego,dla A.
        Szydłowskiej, jak również dla innych, mających coś ciekawego do zaprezentowania.
        Audycje autorskie nie muszą trwać po 4 godziny. W godzinnej audycji prezenterzy
        nie będą nudzić bo nie będą mieli na to czasu. Łatwiej też byłoby znaleźć czas
        na spacer z psem czy inne zajęcia, rezygnując ze słuchania nielubianych audycji.

No więc do roboty Panie Dyrektorze...
    • Gość: Słuchaczka Nowa stara radiowa Trójka IP: *.mofnet.gov.pl 09.01.07, 12:30
      Słucham tylko Trójki. Odpowiada mi każda wersja, jednak nie sądzę aby można coś
      ciągnąć w nieskończoność no chyba że jest to Marek N., Wojtek M. Grzegorz W.
      lekarka itd.
      Nie przesadzajmy z tymi powrotami. Raczej potraktujmy to jako nowA jakość.
      Młodzi ludzie poznaja muzykę prezentowaną w Tanim... jako nowośc
    • Gość: Sceptyk Nowa stara radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:32
      Hmmm... a kto to jest Grzegorz WASSOWSKI?

Może by tak sprawdzić, choćby w Internecie,
      jak się Pan Grzegorz - syn jeszcze bardziej
      słynnego pana Jerzego nazywa?

No, ale pomysł dobry...
      A ja sobie pomarzę - może by tak jeszcze wróciło
      Studio 202... i Fedorowicz razen z Jego "60 minut..."

Ponoć cuda się zdarzają.
      • Gość: Are Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.pseinfo.pl 09.01.07, 12:34
        A może o tego drugiego chodzi ? ;)
    • Gość: red @ tylko nie Pamiętnik Lekarki ! IP: *.spray.net.pl 09.01.07, 12:33
      protestuję
      stary słuchacz
      • emku Re: @ tylko nie Pamiętnik Lekarki ! 09.01.07, 12:40
        przeerzuć się na Halamę z jego idiotycznymi kurami.
    • Gość: pawel Nowa stara radiowa Trójka IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.07, 12:33
      Szkoda,że autor nie widzi takigo GIGANTA jak Piotr Kaczkowski. to guru i
      legenda mikrofonu.Przykre,że pomija się Wielkich. Szacunek dla CZłOWIEKA GłOSU.
      Dla mojego pokolenia to prawdziwy SZAMAN ETERU.
    • Gość: Robson TRÓJKA !!! IP: *.zaw9.1000lecie.pl 09.01.07, 12:35
      Ja się cieszę !!! Jestem za !
      • Gość: Testis Tak trzymać ! IP: 80.51.199.* 09.01.07, 12:43
        Jestem '66 rocznik i Trójka jest dla mnie wspomnieniem młodości. Od paru
        miesięcy mogę mieć "nastawioną" Trójkę przez cały dzień: w pracy, w
        samochodzie, w domu. Wcześniej od lat '90 słuchałem, ale bardzo wybiórczo. Po
        porannej audycji przełączałem się na ine stacje. Teraz nie muszę. Brakuje mi
        jeszcze Piotra Kaczkowskiego i jego środowych "W tonacji trójki". ale
        generalnie jest o niebo lepiej i tak trzymać!
      • Gość: aszszo Re: TRÓJKA !!! IP: 62.29.169.* 09.01.07, 12:53
        żeby jeszcze Teatrzyk Zielone Oko wrócił... hmmm. i więcej reportażu! a
        Kaczkowski nie potrafi już robić tych dawnych genialnych audycji, niestety,
        wiec może lepiej, że w sobotnie popołudnie jest jego córka, która puszcza fajną
        muzykę, ale z kolei nie ma kompletnie nic ciekawego do powiedzenia...
    • Gość: krzys Nowa stara radiowa Trójka IP: *.lex.pl 09.01.07, 12:39
      prawda, że do dawnej Trójki lub poprawniej Programu 3 jest jeszcze daleko. Jak
      wróci więcej audycji autorskich tak jak kiedyś 5 godzin Markomanii lub 4
      godziny sbotnie Piotra Kaczkowskiego itd to można będzie powiedzieć że coś
      dobrego wróciło. Jest lepiej ale jeszcze daleko....
      • Gość: Are Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.pseinfo.pl 09.01.07, 12:41
        No i żeby to niedobre odeszło... bo przylazło, nudzi i odstręcza ;)
      • Gość: fjacek Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.01.07, 14:12
        Również czekam na sobotnią popołudniową audycję Piotra Kaczkowskiego, oraz "Klub
        ludzi ciekawych wszystkiego" Hanny Gizy.
        • mmoni Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 20:47
          Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego jest w PR II w soboty o 16.05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka