Dodaj do ulubionych

Rekordowy rok kin

15.01.07, 08:15
No proszę i to pomimo traktowania nas przez dystrybutorów jak bandy
neandertalczyków. Premiera w USA i Europie wczoraj, w Polsce za 3 miesiące-
pół roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia "ja wam pokażę" reżyseria DENIS DELIć IP: *.de.ibm.com 15.01.07, 09:05
      • znajomy_jennifer_lopez Polacy będą zajęci obsługa zadłużenia... 15.01.07, 14:44
        ...z tytułu absurdalnych kredytów mieszkaniowych - zarobki średnio 2000zł na rękę, kredyt do spłaty (z odsetkami) 500 000zł - na kino "uże dienieg nie chwatajet".
    • Gość: gosc Rekordowy rok kin IP: *.brutele.be 15.01.07, 09:06
      To chyba przeczy calej nagonce na sieci p2p. Kina maja rekordowe zyski a eMule
      i Torrent maja sie jak najlepiej.
      Jak widac wzrost zasysanych z sieci plikow nie przeklada sie na ilosc ludzi w
      kinie i kupujacych dziela. Raczej jakosc tych dziel ma. Jesl film, plyta sa
      dobre, to ludzie kupia oryginal (wladka, dobre wydanie i trwalosc nosnika) i do
      kina pojda; Na shit to nawet czasem lacza szkoda, ze tyle dni a taka lipa sie
      sciagnela.
    • dozobaczenia.pl Re: Rekordowy rok kin 15.01.07, 09:09
      Dokladnie. Polskie premiery w tym samym czasie co swiatowe na pewno pozwolilby
      poprawic ten wynik. Ale moza ludzie z branzy filmowej nie chca wiecej zarobic...
    • Gość: pio_nowy Prosze prosze IP: *.uni.lodz.pl 15.01.07, 09:15
      Zmniejszenie cen plyt dvd zwiększyło dochód z ich sprzedazy..... a wydawcy audio
      ciagle twierdza ze to niemozliwe i ze należy zwiekszac ceny i niszczyc p2p.... a
      moze by w koncu pomyslec i wziąść przykład ??
    • toja3003 a "Europa" to dla ciebie co, Londyn? Bo ja znam 15.01.07, 09:26
      gości, którzy przyjeżdżają z Niemiec do Polski, bo tam filmy wchodzą na ekrany
      parę tygodni później w niż w Polsce.
      • Gość: pannazuzanna Re: a "Europa" to dla ciebie co, Londyn? Bo ja zn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:16
        irlandie tez mozemy do tej puli spokojnie dorzucic..
    • Gość: Jola Rekordowy rok kin IP: *.kek.jp 15.01.07, 10:06
      Zdjecie seansu dla rodzin z malymi dziecmi wyglada jak z obozu dla uchodzcow a
      nie z kina. Jak mozna w takich warunkach ogladac film! Z szacunku dla tworcow
      nie powinno sie organizowac tej masakry...
    • hetman_a A ci dalej twierdzą, że z powodu piractwa maleje.. 15.01.07, 10:30
      ... oglądalność filmów itp. W ten sposób okradają nas, każąc płacić za czyste
      płyty, nagrywarki DVD itd.
    • Gość: Icek Goldblum Rekordowy rok kin IP: 217.149.242.* 15.01.07, 10:44
      Ja sze teraz pytam, skoro geszeft idzie tak ganc gites, to czemu tak sze uny
      denerwują, że jakieś bubełes a bisełe szczongają z internetu filmy i muzyke?
      Same uny sze przyznają, że nic geldu nie mogą stracić, same uny mówią, że
      dobrze zarabiają. Tyle zarobiły w tamtym roku i chucpe robią, oj wej gewałt że
      tracą? Nu to jakesz nieładne kłamstwo w takim razie mówią. Co uny te puryce
      zabraniają komuś w domu jak już tyle mają. Szwycują sze jakie to uny biedne.
      Taki rok na mnie jak uny biedne! Niech uny z tymy stratamy kiszen mir in toches!
    • Gość: rt Rekordowy rok kin - to naprawdę niespodzianka IP: *.aster.pl 15.01.07, 10:54
      Dla mnie to niespodzianka bo z kinami konkurują przecież od niedawna "kina
      domowe", telewizja kablowa, internet też zabiera młodziezy kupę czasu ( a
      jeszcze 10 lat temu go nie było)... Osobiście nie chodze już do kina tylko
      spokojnie czekam na dvd, bo mi się nie spieszy, film nie zając. Natomiast żeby
      wyjśc z domu to można iśc do lokalu rozrywkowego
    • m.kowalewski Re: Rekordowy rok kin 15.01.07, 11:40
      wesoly_siewca_pesymizmu napisała:

> No proszę i to pomimo traktowania nas przez dystrybutorów jak bandy
      > neandertalczyków. Premiera w USA i Europie wczoraj, w Polsce za 3 miesiące-
      > pół roku.

Proponuję przed formułowaniem takich kategorycznych tez wczytać się w daty
      premier, choćby na IMDb. Przyklaskującym podobnym bzdurom też polecam.
    • Gość: eternit Rekordowy rok kin IP: *.icpnet.pl 15.01.07, 11:48
      Warto byłoby wspomnieć, że kultura kina w Poznaniu jest najwyższa w Polsce, i
      daleko poza średnią europejską :)
      • juriusz Re: Rekordowy rok kin 15.01.07, 13:28
        Myślę, że jest to zestawienie unikatowe w skali światowej, nigdzie takie filmy
        nie załapały się do czołówki. To pokazuje poziom widza w tym kraju - sprzedac
        mozna dowolne g..., byle z papieżem, ponad milion widzów bez problemu. Tymczasem
        naprawdę dobre filmy nie są w ogóle wprowadzane do kin, albo w śladowych
        ilościach. Nie dziwię się dystrybutorom, po co ponosić ryzyko skoro można
        bezpiecznie sprzedać chałę.

I jedyne co pociesza: wiewiórka przegoniła kicz papieski
    • Gość: es Papież zmarł, kina ożyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:50
      Tylko dwa pierwsze - "JPII" i "Karol który..." przyniosły kinom prawie 50mln zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka