Dodaj do ulubionych

Nie chcą pracy w Polsce

• jarek.gurtowski Rumum nie baran. Za psi ch... nie będzie robił. 16.01.07, 23:31
      Odkrycie Ameryki to przy tym stwierdzeniu pikuś
    • dozobaczenia.pl Nie chcą pracy w Polsce 16.01.07, 23:31
      Problem nie jest brak chetnych Bulgarow czy Rumunow do pracy w Polsce tylko brak chetnych Polakow. W celu skutecznego ich zachecenia najlepiej zlikwidowac pomoc spoleczna, ubezpieczenie zdrowotne itp. dla tych, ktorzy od od wielu lat sa zarejestrowani jako bezrobotni.
    • Gość: r0b0l HAHAHA to pewnie robota UBecji IP: *.e-wro.net.pl 16.01.07, 23:45
      wysoki zus, podatki, brak perspektyw, niskie albo najniższe zarobki w Europie, zagrożenie kaczą grypą w stylu bij obcego i kto nie katolik ten pewnie Żyd a conajmniej szara sieć....
      a coście myśleli , że Nowi Czlonkowie UE są glupi???
      w tym kraju marnie się zarabia a życie dość drogie

Znam doskonale i Bulgarów i Rumunów, cokolwiek by o nich złego nie powiedzieć to ludzie porządni i pracowici ale nie głupi. Co najwyżej zacofani z powodu twardszej niż w Polsce ręki komuny

Ukraińcy też nie przyjadą i nie będą nic budować
      od dawna nawet żebraków rumuńskich nie widuję a jeszcze 3 lata temu bylo ich zatrzęsienie

nie ma co liczyć na Wietnamczyków czy Chińczyków, pozostają zakontraktowani więźniowie z KRLD

ma to na pewno swoje plusy, dziś powiedzialem swojemu kapitaliście żeby się zastanowił nad podniesieniem mojej pensji. I nie dostałem od razu wypowiedzenia tylko zaczął myśleć, może coś wymyśłi a jak nie to niech szuka choćby Rumuna ;)))))
    • Gość: xaliemorph Buhaha, rechot z buraczanych polskich szefów IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 23:46
      Trudno tu nie rechotać z buraczanych szefów firm tłumaczących niskie wypłaty
      kiepską kondycją firmy którzy jednocześnie sobie kupują co rusz nowy samochód.
      Na szczęście istnieją pierwsze skowronki że buraki odejdą w niepamięć i ich
      interesy zbankrutują i znajdzie się coraz więcej pracodawców którzy zrozumieją
      że płaca to również inwestycja w pracownika. Od dawna na jednym czy drugim
      forum internauci grzmieli że płace są tak niskie że nikt nie zechce przyjechać.
      Ale nie, uważano że oni się mylą i tylko prezentują postawę roszczeniową. A tu
      figa z makiem okazało się że prawdę mówili tylko co niektórzy nie chcieli tej
      prawdzie spojrzeć w oczy.
      • kapitan_stopczyk Buraki muszą zbankrutować. 17.01.07, 07:23
        Wreszcie zbliżamy się do jakiejś formy normalności.
        Pajac udający kapitalistę wreszcie zostanie zmuszony do zmiany myslenia.
        A jak tego nie bedzie potrafił - pójdzie z torbami.
        I bardzo dobrze.

-------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • qtasek to normalne, a czego się spodziewaliści? 16.01.07, 23:55
      jak już wyjeżdżać za granicę w celach zarobkowych, to nie z przysłowiowego
      deszczu pod rynnę

dla tych ludzi jeszcze kawałek dalej na zachód od Polski i mogą zarabiać
      miesięcznie tyle ile w swoim kraju w ciągu kilku lat (w Rumunii średnia pensja
      to 100 EURO)

Polska będzie dla nich jedynie przystankiem w drodze do celu :)

I dobrze - ja się cieszę, bo już nasi włodarze z wiejskiej myśleli, że
      połatają "taniuchami" rumuńskimi i bułgarskimi dziury na rynku pracy;

dalej niech rozdają pieniądze na prawo i lewo, niech dopłacają do górnictwa,
      krusu, berecikowego, i ch.. jeszcze wie czego i udają, że tak jest dobrze;

no panie Dorn, niedługo nie będzie kogo posyłać w kamasze, a rumuńscy i
      bułgarscy lekarze zatrzymają się w Polsce może jedynie, żeby zjeść obiad gdzieś
      w przydrożnym barze :)
    • alkana Nie chcą pracy w Polsce 17.01.07, 00:02
      Widać wszyscy dookoła zauważają to co PiSdziel-
    • Gość: emigrant To pewnie przez GAZETE wyemigrowało 2mln osób IP: *.server.ntli.net 17.01.07, 00:49
      Mam nadzieję że jakiś psychiatra jeszcze w PL został - odwiedź go koniecznie :-)
    • Gość: maleko Re: balcerowicz zrobil niewolnikow IP: *.cable.mindspring.com 17.01.07, 01:31
      kto chce pracowac w polsce za niewolnicze pensje. oczywiscie tylko
      uprzywilejowani. polace zaciskaja pasa od ilu lat, to smiech. ale zlotowka mocna
    • kapitan_stopczyk ________Polski lumpenbiznes nauczy się pokory. 17.01.07, 05:34
      Trzeba podwyższyć pensje - wtedy znajdziecie pracowników.

Tak trudno to zrozumieć?

Świadczy to tylko o poziomie intelektualnym przedstawicieli naszego "biznesu".

Facet ma jakąś myjnie samochodów czy sklep z pomidorami i chciałby być
      milionerem i to w ciągu kilku miesiecy.

I jeszcze zyczyłby sobie pracowników za darmo pracujących 24 godziny na dobę.

Trzeba inwestować w ludzi a PRZEŻERAĆ WSZYSTKO.
      Skąd brać na te inwestycje?
      Ano zamiast willi 600m2 z basenem zadowolić się domkiem 150m2.
      Zamiast kupować mercedesa co pół roku - jeżdzić 2-letnim oplem.
      Zamiast urlopu na Hawajach - raz na dwa lata jechać do Chorwacji.

A szefowie dużych firm?
      Tak samo. Niech odgraniczą swoje premie, milionowe odprawy, "opcje" i inne
      takie sposobiki na szybkie dorobienie się fortuny kosztem pracowników.

INWESTYCJE W LUDZI!!! To musi pojąć wreszcie to nasze chamskie i durne
      środowisko "biznesowe".

Samo z siebie tego nie zrozumie - zbyt zadufane w sobie, butne i aroganckie.

Pomoże im w tym brak rąk do pracy i widmo bankructwa.

Mozna powiedzieć - NARESZCIE.

Nic tak nie uczy pokory jak dobre uderzenie w tyłek.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • Gość: zaorac was w pizdu list motywacyjny na robola? IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.01.07, 05:41
      psy michnika zidiocialy do reszty, list motywacyjny i cv dla robola, tylko w
      polsce, zachod wedlug przasnych mord pokomuny, zalosne tepe kmioty
    • Gość: w morde kmiota rosati, ty tepy bucu IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.01.07, 05:46
      tu jakis tepy mlot pokomuny konkluduje: "to powinno byc lekcja do namyslu dla
      polski", ty tepy kmiocie z tytulem profesora, co wedlug ciebie jest ta polska?
      jakas koslawa koorwa, zapita w sztok ktora ma cos tam przemyslec? tylko co? ty
      tepy smierdzielu, srac na ta nacje walaca banalami i pustoslowiem
    • Gość: Aureliusz R. Ziemkiewicz-pisze na zamowienie PiS-u-nie ufam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 06:18
      XXX
    • alex-alexander Nie chcą pracy w Polsce 17.01.07, 07:35
      W Polsce nie ma poszanowania pracownikow. Nie przestrzega sie Kodeksu Pracy.
      Skutek? 2 mln rzutkich Polakow wyjechalo z Polski. Dwie trzecie juz nie wroci
      do kraju. jeszcze pare lat a na granicy ustawi sie tablice z napisem: "Polska
      nieczynna. Wjazd zabroniony".
    • potomar Nie chcą pracy w Polsce 17.01.07, 08:44
      I nie pomogło nawet, że słynne już PKB u nas rośnie?
    • Gość: kris Nie chcą pracy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:21
      i bardzo dobrze że nie chcą. może się wreszcie poukłada we łbach tym baranom na
      górze i dotrze do nich że niedługo kasa się skończy bo nie będzie od kogo
      podatku ściągać... takie Route66 nam się szykuje...
    • Gość: alien666 Nie chcą pracy w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:34
      to logiczne, że ludzie z zagranicy nie chcą u nas pracować jeżeli sami ziomkowie
      emigrują za pracą za granicę polski to rozumie się to samo prze sie, że nasz
      rynek pracy jest niespecjalny...
    • datel1 Nie chcą pracy w Polsce 29.01.07, 22:22
      ciekaw jestem czy ktos by w polsce chcial zatudnic taka osobe jak ja.
      wiek32 lata
      magister zarzadzania
      dyplom licencjata z marketingu
      2 lata prowadzilem sklep spozywczy w polsce
      potem bezrobotny jeden rok
      anglia
      od 5 lat budowlaniec na wlasnej dzialnosci gospodarczej
      teraz wlasciciel sp. z o.o. w anglii
      jezyk angileski na naprawde niezlym poziomie
      dodatkowo zrobione kursy ksiegowosci w miejscowym colleg'u
      obecny dochod netto to ok 150 tys pln rocznie
      no wiec, czy ktos ma ochote taka osobe w polsce zatrudnic?
      ktos czeka na mnie?
      chyba raczej nie.
      zanim wyjechalem do anglii to nikt nie chial mnie przez rok zatrudnic.
      spotaklem sie z odmowami z powodu mojego zbyt wysokiego wyksztalcenia, a
      startowalem na stanowiska menadzerskie.
      nie sadze aby cos sie w tej materii w polsce zmienilo. podobno w polsce osob z
      wyzszym wyksztalceniem jest za duzo. paranoja.
      zapomnijcie o rumunach, bulgarach, ukraincach i bialorusinach. myslicie, ze to
      ciemniacy?
      moja miesieczna wyplate w polsce teraz zarabiam w jeden dzien. czasami w pol.
      kogo wy chcecie zachecic? szukajcie specow w iraku, iranie i na haiti. jak
      bedziecie mieli odrobine szczescia to przyjedzie do was pare osob.
      rumuni, bulgarzy, ukraincy juz tutaj sa, w anglii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka