jarek.gurtowski Rumum nie baran. Za psi ch... nie będzie robił. 16.01.07, 23:31 Odkrycie Ameryki to przy tym stwierdzeniu pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
dozobaczenia.pl Nie chcą pracy w Polsce 16.01.07, 23:31 Problem nie jest brak chetnych Bulgarow czy Rumunow do pracy w Polsce tylko brak chetnych Polakow. W celu skutecznego ich zachecenia najlepiej zlikwidowac pomoc spoleczna, ubezpieczenie zdrowotne itp. dla tych, ktorzy od od wielu lat sa zarejestrowani jako bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l HAHAHA to pewnie robota UBecji IP: *.e-wro.net.pl 16.01.07, 23:45 wysoki zus, podatki, brak perspektyw, niskie albo najniższe zarobki w Europie, zagrożenie kaczą grypą w stylu bij obcego i kto nie katolik ten pewnie Żyd a conajmniej szara sieć.... a coście myśleli , że Nowi Czlonkowie UE są glupi??? w tym kraju marnie się zarabia a życie dość drogie Znam doskonale i Bulgarów i Rumunów, cokolwiek by o nich złego nie powiedzieć to ludzie porządni i pracowici ale nie głupi. Co najwyżej zacofani z powodu twardszej niż w Polsce ręki komuny Ukraińcy też nie przyjadą i nie będą nic budować od dawna nawet żebraków rumuńskich nie widuję a jeszcze 3 lata temu bylo ich zatrzęsienie nie ma co liczyć na Wietnamczyków czy Chińczyków, pozostają zakontraktowani więźniowie z KRLD ma to na pewno swoje plusy, dziś powiedzialem swojemu kapitaliście żeby się zastanowił nad podniesieniem mojej pensji. I nie dostałem od razu wypowiedzenia tylko zaczął myśleć, może coś wymyśłi a jak nie to niech szuka choćby Rumuna ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Buhaha, rechot z buraczanych polskich szefów IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 23:46 Trudno tu nie rechotać z buraczanych szefów firm tłumaczących niskie wypłaty kiepską kondycją firmy którzy jednocześnie sobie kupują co rusz nowy samochód. Na szczęście istnieją pierwsze skowronki że buraki odejdą w niepamięć i ich interesy zbankrutują i znajdzie się coraz więcej pracodawców którzy zrozumieją że płaca to również inwestycja w pracownika. Od dawna na jednym czy drugim forum internauci grzmieli że płace są tak niskie że nikt nie zechce przyjechać. Ale nie, uważano że oni się mylą i tylko prezentują postawę roszczeniową. A tu figa z makiem okazało się że prawdę mówili tylko co niektórzy nie chcieli tej prawdzie spojrzeć w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Buraki muszą zbankrutować. 17.01.07, 07:23 Wreszcie zbliżamy się do jakiejś formy normalności. Pajac udający kapitalistę wreszcie zostanie zmuszony do zmiany myslenia. A jak tego nie bedzie potrafił - pójdzie z torbami. I bardzo dobrze. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
qtasek to normalne, a czego się spodziewaliści? 16.01.07, 23:55 jak już wyjeżdżać za granicę w celach zarobkowych, to nie z przysłowiowego deszczu pod rynnę dla tych ludzi jeszcze kawałek dalej na zachód od Polski i mogą zarabiać miesięcznie tyle ile w swoim kraju w ciągu kilku lat (w Rumunii średnia pensja to 100 EURO) Polska będzie dla nich jedynie przystankiem w drodze do celu :) I dobrze - ja się cieszę, bo już nasi włodarze z wiejskiej myśleli, że połatają "taniuchami" rumuńskimi i bułgarskimi dziury na rynku pracy; dalej niech rozdają pieniądze na prawo i lewo, niech dopłacają do górnictwa, krusu, berecikowego, i ch.. jeszcze wie czego i udają, że tak jest dobrze; no panie Dorn, niedługo nie będzie kogo posyłać w kamasze, a rumuńscy i bułgarscy lekarze zatrzymają się w Polsce może jedynie, żeby zjeść obiad gdzieś w przydrożnym barze :) Odpowiedz Link Zgłoś
alkana Nie chcą pracy w Polsce 17.01.07, 00:02 Widać wszyscy dookoła zauważają to co PiSdziel- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant To pewnie przez GAZETE wyemigrowało 2mln osób IP: *.server.ntli.net 17.01.07, 00:49 Mam nadzieję że jakiś psychiatra jeszcze w PL został - odwiedź go koniecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleko Re: balcerowicz zrobil niewolnikow IP: *.cable.mindspring.com 17.01.07, 01:31 kto chce pracowac w polsce za niewolnicze pensje. oczywiscie tylko uprzywilejowani. polace zaciskaja pasa od ilu lat, to smiech. ale zlotowka mocna Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ________Polski lumpenbiznes nauczy się pokory. 17.01.07, 05:34 Trzeba podwyższyć pensje - wtedy znajdziecie pracowników. Tak trudno to zrozumieć? Świadczy to tylko o poziomie intelektualnym przedstawicieli naszego "biznesu". Facet ma jakąś myjnie samochodów czy sklep z pomidorami i chciałby być milionerem i to w ciągu kilku miesiecy. I jeszcze zyczyłby sobie pracowników za darmo pracujących 24 godziny na dobę. Trzeba inwestować w ludzi a PRZEŻERAĆ WSZYSTKO. Skąd brać na te inwestycje? Ano zamiast willi 600m2 z basenem zadowolić się domkiem 150m2. Zamiast kupować mercedesa co pół roku - jeżdzić 2-letnim oplem. Zamiast urlopu na Hawajach - raz na dwa lata jechać do Chorwacji. A szefowie dużych firm? Tak samo. Niech odgraniczą swoje premie, milionowe odprawy, "opcje" i inne takie sposobiki na szybkie dorobienie się fortuny kosztem pracowników. INWESTYCJE W LUDZI!!! To musi pojąć wreszcie to nasze chamskie i durne środowisko "biznesowe". Samo z siebie tego nie zrozumie - zbyt zadufane w sobie, butne i aroganckie. Pomoże im w tym brak rąk do pracy i widmo bankructwa. Mozna powiedzieć - NARESZCIE. Nic tak nie uczy pokory jak dobre uderzenie w tyłek. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac was w pizdu list motywacyjny na robola? IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.01.07, 05:41 psy michnika zidiocialy do reszty, list motywacyjny i cv dla robola, tylko w polsce, zachod wedlug przasnych mord pokomuny, zalosne tepe kmioty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w morde kmiota rosati, ty tepy bucu IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.01.07, 05:46 tu jakis tepy mlot pokomuny konkluduje: "to powinno byc lekcja do namyslu dla polski", ty tepy kmiocie z tytulem profesora, co wedlug ciebie jest ta polska? jakas koslawa koorwa, zapita w sztok ktora ma cos tam przemyslec? tylko co? ty tepy smierdzielu, srac na ta nacje walaca banalami i pustoslowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aureliusz R. Ziemkiewicz-pisze na zamowienie PiS-u-nie ufam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 06:18 XXX Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Nie chcą pracy w Polsce 17.01.07, 07:35 W Polsce nie ma poszanowania pracownikow. Nie przestrzega sie Kodeksu Pracy. Skutek? 2 mln rzutkich Polakow wyjechalo z Polski. Dwie trzecie juz nie wroci do kraju. jeszcze pare lat a na granicy ustawi sie tablice z napisem: "Polska nieczynna. Wjazd zabroniony". Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Nie chcą pracy w Polsce 17.01.07, 08:44 I nie pomogło nawet, że słynne już PKB u nas rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Nie chcą pracy w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:21 i bardzo dobrze że nie chcą. może się wreszcie poukłada we łbach tym baranom na górze i dotrze do nich że niedługo kasa się skończy bo nie będzie od kogo podatku ściągać... takie Route66 nam się szykuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien666 Nie chcą pracy w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:34 to logiczne, że ludzie z zagranicy nie chcą u nas pracować jeżeli sami ziomkowie emigrują za pracą za granicę polski to rozumie się to samo prze sie, że nasz rynek pracy jest niespecjalny... Odpowiedz Link Zgłoś
datel1 Nie chcą pracy w Polsce 29.01.07, 22:22 ciekaw jestem czy ktos by w polsce chcial zatudnic taka osobe jak ja. wiek32 lata magister zarzadzania dyplom licencjata z marketingu 2 lata prowadzilem sklep spozywczy w polsce potem bezrobotny jeden rok anglia od 5 lat budowlaniec na wlasnej dzialnosci gospodarczej teraz wlasciciel sp. z o.o. w anglii jezyk angileski na naprawde niezlym poziomie dodatkowo zrobione kursy ksiegowosci w miejscowym colleg'u obecny dochod netto to ok 150 tys pln rocznie no wiec, czy ktos ma ochote taka osobe w polsce zatrudnic? ktos czeka na mnie? chyba raczej nie. zanim wyjechalem do anglii to nikt nie chial mnie przez rok zatrudnic. spotaklem sie z odmowami z powodu mojego zbyt wysokiego wyksztalcenia, a startowalem na stanowiska menadzerskie. nie sadze aby cos sie w tej materii w polsce zmienilo. podobno w polsce osob z wyzszym wyksztalceniem jest za duzo. paranoja. zapomnijcie o rumunach, bulgarach, ukraincach i bialorusinach. myslicie, ze to ciemniacy? moja miesieczna wyplate w polsce teraz zarabiam w jeden dzien. czasami w pol. kogo wy chcecie zachecic? szukajcie specow w iraku, iranie i na haiti. jak bedziecie mieli odrobine szczescia to przyjedzie do was pare osob. rumuni, bulgarzy, ukraincy juz tutaj sa, w anglii. Odpowiedz Link Zgłoś