Gość: daleko 150% ceny IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 18:15 ja proponuje aby były droższe niż normalne bo wtedy po skończeniu studiów byłoby miłe zaskoczenie płaciłoby się mniej Odpowiedz Link Zgłoś
ubarty Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 18:15 Co to za bzdura o tych 3 tysiącach podpisów?? Ja u siebie w akademiku na PW zebrałem 360. I jakoś nie wierzę w te marne 3000. A na to co PiSiory mówią to w ogóle mi ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
doomshine dokladnie 29.01.07, 21:55 u mnie caly wydzial sie rpawie podpisal... a studiuje na bardzo duzym wydziale ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avacs Re: dokladnie IP: *.interecho.com 30.01.07, 02:17 Na moim wydziale jest ponad 2000 studentów i ponad 100 profesorów. Podpisali się wszyscy studenci którzy przyszli na zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.kings.cam.ac.uk 29.01.07, 18:19 Nie wieze w Ciebie ale dzieki Ci Boze ze jestem studentem w Anglii. Mam stypendium naukowe bo nie jestem bogaty, mam znizki na pociagi, autobusy i do kina. Jakbym zostal w Polsce to dalej mazylbym o studiach a tak przynajmniej mam szanse. Dajcie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.magma-net.pl 29.01.07, 18:22 to moze niec ci z mlodzizowki PIS-u placa dobrowolnie podwojnie - wtedy po skonczeniu studiow, nie tylko nie przezyja szoku cenowego, ale beda nawet mile zaskoczeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:24 a ja jestem student, na bilety nie mam, ale ulgi i tak mam gdzieś. powiedzcie mi lepiej, czy w tej całej checy chodzi o zlikwidowanie ulg czy ustawowego obowiązku, żeby były. jeśli dobrze pamiętam uczniowie (licealiści i gimnazjaliści) ustawowych ulg nie mają, a mało gdzie zniżki nie dostaną. sorry, ale jak bardzo bym nie znosił pchły-kąsają-pasażerów, to jednak uważam ze to oni - nie państwo - powinno decydować komu i ile ulgi dać. wtedy to faktycznie my, durni klienci mamy szanse mieć na to jakiś wpływ (za drogo, wsiądę w pks, zresztą i tak tańszy) a pieniądze lepiej by się nadały na bezpośrednią pomoc socjalną dla ... studentów, nie dofinansowanie molocha (a co myślicie, że pkp nie odbije sobie ulgi z buzdżetu?) btw, bracia studenci, jak sarkacie na takie pomysły pomyślcie o hmm, górnikach i ich budżetowych smakołykach i co o nich myślicie... kocioł garnkowi... jedno czego się w życiu nie spodziewał, to żeby taki pomyśł wyszed spod ręki pisowszczyków, toż to ekonomiczne lewo... :/ czego się człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Juz moze dosyc tych wyzwisk ??? IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 18:33 Jesli w tym temacie wypowiadaja sie same wyksztalciuchy takim jezykiem to naprawde jest cos nie tak. Oczywiscie ktos z Torunia cos powiedzial i jest wielka afera. Jak wladze tej młodziezowki upatruja sie na ten temat ??? Moze by warto bylo zapytac ?? Nieeee po co przeciez to PiS-ory, pis-uary itp Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 18:31 bardzo mądrze. Nie ma zniżek na bułki i mleko to nie musi być na bilety. Tylko konkurencja potrafi wymusić obniżki cen na PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 niech studenci rzucą palenie 29.01.07, 18:35 niech studenci rzucą palenie, to będą mieć na bilety. Proponuję pójść do dowolnej knajpy studenckiej - siwo od dymu. Widać, dlaczego nie mają na bilety - bo palą papierochy. Na to mają i to zawsze. Na piwo też. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.gr Re: niech studenci rzucą palenie 29.01.07, 18:42 Studiuję. Nie palę. Piję ze 2 piwa na miesiąc. Zafunduj mi bilet kolejowy do końca życia albo przestań mnie uogólniać. Bilet kolejowy to nie bilet na pociąg, tylko zniżka kolejarska, oczywiście. 80% albo lepiej. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hwa Rang Re: niech studenci rzucą palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:16 Witaj,Aronku.Znowu hydroksyzyna Ci sie skonczyla,ze tak zaczynasz sie rzucac? Odpowiedz Link Zgłoś
thomaa Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 18:31 no, a za to wiecej znizek i darmowych przejazdow dla poslow :/ Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 jacy grzeczni chloptysie 29.01.07, 18:34 wiedza, ze nachapia sie pozniej wiec patriotow udaja kliko interessante Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.ds.pg.gda.pl 29.01.07, 18:39 czy ich do końca popie****. czy oni są normalni. Znalazła sie grupka ludzi którzy mają dzianych rodziców i im sie w głowach poprzewracało jak mają takie pomysły to niech lepiej sie przeniosą na pustynie tam powinno być miejsce dla takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk-w Jakież to niezwykłe, że im kto głupszy... IP: *.aster.pl 29.01.07, 19:00 ...tym chętniej się wypowiada na tematy, o których zielonego pojęcia nie ma. Zapewne 99% tych toruńskich geniuszy nigdy w życiu się nie uczyła, jak skomplikowane jest działanie pojedynczego przedsiębiorstwa, nie wspominając już o skali całego kraju. A zatem Drodzy Przyjaciele Pisowcy, pragnę Was poinformować, że pomysł ten jest debilny i szkodzi interesom państwa. Mnie bilet ulgowy na InterCity z Warszawy do Gdańska kosztuje nieco ponad 71 złotych. Dlaczego jeżdżę InterCity? Bo polityka PKP jest taka, że jedyne tanie linie kolejowe wyjeżdżają o 5:20. Za wcześnie, żeby dojechać na dworzec. A zatem 71 złotych. Po usunięciu zniżki będę płacił 143 złote, w obie strony 286. To w takim razie ja wypinam się na Was i kupuję bilet na samolot za 180 złotych w obie strony. W ten sposób postąpi większość rozsądnych ludzi, a Wy zamiast na Świątynię Opatrzności Bożej będziecie przelewać dotacje na PKP, które wcale nie zyskają na tym interesie, bo kolej można substytuować transportem samochodowym albo lotniczym. Ot, jacy Wy jesteście głupi... Jak za trzy lata ten kraj pod Waszymi rządami nie skończy jak Argentyna, to się zdziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jakież to niezwykłe, że im kto głupszy... IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 29.01.07, 22:21 Bardzo dobrze że wspomniałeś o tym tańszym samolocie, ale to tylko świadczy o przeciwnej tezie niż ta, którą próbujesz udowodnić. Czyż nie lepiej byłoby wszak kupić Ci połowę biletu na ten tańszy samolot, niż połowę biletu na Intercity? A jeszcze lepiej - dać tę kasę Tobie do ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
tk-w Re: Jakież to niezwykłe, że im kto głupszy... 29.01.07, 22:31 Raczej nie tyle udowadniam straty, jakie ja poniosę na skutek tej zmiany, bo to mało kogo będzie obchodziło. Staram się raczej zawrzeć aspekt wpływu tej decyzji na działalność przedsiębiorstwa państwowego, do którego dotacje płyną z pieniędzy wszystkich podatników. Zatem powtarzam: kolej i tak kosztuje tyle, że taniej jest mi jechać samemu (w sensie, że nie ma podziału kosztów między kilka osób jadących jednym pojazdem) samochodem do domu niż pociągiem. Po podwyżce cen okaże się, że pociąg jest droższy od samolotu. To po co toczyć się ponad 4:15 minut, jeżeli można dość łatwo zastąpić kolej innym, szybszym i wygodniejszym środkiem transportu? Zyski ze zniesienia ulg nie zrekompensują spadku przychodów z tytułu zmniejszenia zainteresowania usługami PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard J Piascik Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 18:55 Czy to sa juz ci z amnestyjna matura Giertycha? Ulgi dla studentow istnieja wszedzie (prawie wszedzie) na swiecie, a to matolstwo chce samo sie ulg pozbawiac. Po co Giertych zabiega o "tanie podreczniki" - nie ma, abyscie dzieci kochane nie przezyly pozniej "szoku cenowego". Ciekawy jestem jak szybko caly swiat zacznie sie smiac z takiej Polski, Polski bigotow, hipokrytow, Polski "Dwoch takich co ukradli ksiezyc" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIAD Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.07, 19:00 Czy to napewno "PiS i Młodzi Libertarianie"? Ja mysle, ze to komsomolcy z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_PiS Po prostu oni nie studiują... IP: *.chello.pl 29.01.07, 19:02 Więc po co mają dawać innym cokolwiek? A może jeszcze zaproponowaliby podwyżki dla studentów? Przecież po skończeniu studiów taki człowiek byłby wręcz szczęśliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: LUDZIE ! uslokujcie sie ! IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 19:08 Ludzie wy musicie byc naprawde sfrustrowani. Jak inaczej zinterpretowac to iz pare osob z mlodziezowki (okreg torun) ma takie a nie inne zdanie a wy rozpisujecie sie i z dzika satysfakcja bluzgacie na cala to mlodziezowke ile wlezie. Ktos mi odpowie (bo tu przeciez wielu specow jest) czy czale te Forum Mlodych PiS jest tego samego zdania czy tyko slawny Torun ??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.bsk.vectranet.pl 29.01.07, 19:05 To tacy sami durnie jak starzy z tej partii. A dlaczego mieli by być inni? Kaczyzm przyciąga podobnych sobie, wiek tu nie gra roli. Ciągną tam mali, zakompleksieni i żądni klaki za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsaida Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 19:09 Tak, chcę płacić jeszcze więcej za bilety. A stypendia naukowe studenci powinni oddać na budowę Światyni i zwiększenie administracji państwowej. Pomyśl, może to Twoje studia niszczą tanie państwo? Coś TY zrobił dla Partii? Oddaj stypendium i zniżki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.interecho.com 30.01.07, 02:28 3/4 pieniędzy ze stypendiów naukowych zostało przerzucone na kancelarię prezydenta, więc została 1/4 i stypendium naukowe w kwocie 31 PLN. Nawet na miesięczny bilet na kolejkę nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locek Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:12 A, co z tymi co mają po 23 lata, są bezrobotni i uczą się w szkołach policealnych? Pomyśleli o tym debile? Jestem zmuszony zdobyć zawód, bo przez idiotyczną ustawę rzadu licea techniczne w ostatnim roku, zostały przemianowane na ogółniaki i tylko wykształcenie średnie odebrałem. Już bez zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mkfabio Młode PiSklaki!!!! 29.01.07, 19:14 Walnijcie się w łeb!!! Sorry, za taki niemerytoryczny język, ale z Wami nie da sie inaczej rozmawiać.. Zlikwidować ulgi dla studentów - wszystko zlikwidować. Żeby nie było niczego. Słuchac PiSklaki: Powiedziec o Was "beznadzieja" to ogromny komplement. Każda dziura ma jakieś dno, ale dziura w waszych łbach, która powstała po wycięciu waszych mózgów jest bezdenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.aster.pl 29.01.07, 19:15 a to wreszcie ktoś się pięknie zachował, a nie tylko jak zwykle - rwanie sukna Rzeczp. do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 19:30 czy studenci mają zniżke także na I klasę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.pul.tke.pl 29.01.07, 19:21 Młode PiS(iory) moga mi obciagnac wacka. Co za banda debili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.chello.pl 29.01.07, 19:23 Ulgi dla studentów nie rozwiążą niczego za to przywileje dla górnictwa rozwiązują wszystko....niech się mocno(najlepiej młotkiem)pukną w głowe młodzi z PiS-u.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:30 widocznie nikt z forum mlodych pis nie studiuje i nie bedzie studiowal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:43 Bo wszak wszyscy PiS-owcy to nieuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technik mgr A ilu z nich ma studia lub jest studentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:35 bo znajac podejscie PiSu do wyksztalciuchow wcale mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf tych młodych PISowcow wspiera RM? 29.01.07, 19:36 skoro to mlode PISiaki z Torunia to moze w tak idiotycznym pomysle maja wsparcie Radia Maryja? fajne prezenty walentynkowe Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 A nadwyżke dać Rydzykowi, prawda ? zakłamańcy 29.01.07, 19:38 już młodych ,Kaczyński i Rydzyk, zatruli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.insat.net.pl 29.01.07, 19:38 tO JA POPROSZE O SPONSOROWANIE PRZEZ WSPANIALOMYSLNYCH POMYSLODAWCOW PRZEJAZDOW MOICH I BARDZO DUZEJ ILOSCI STUDENTOW KTORZY WLASNIE POCIAGNIEM PODROZOJA NA STUDIA !!! dEBILe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube A po co im? Oni z wyzszym wykształceniem.. IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.07, 19:39 nie cha miec nic wspolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halfliner Dostaną tylko studenci prawomyślni np. ci od IP: *.e-wro.net.pl 29.01.07, 19:39 ojca Jego Magnificencji Derektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska lewica Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.as.kn.pl 29.01.07, 19:51 zebrali 3000 podpisów to brakuje im jeszcze 97000 :D złodzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś