Dodaj do ulubionych

Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów

• Gość: daleko 150% ceny IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 18:15
      ja proponuje aby były droższe niż normalne bo wtedy po skończeniu studiów byłoby
      miłe zaskoczenie płaciłoby się mniej
    • ubarty Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 18:15
      Co to za bzdura o tych 3 tysiącach podpisów??
      Ja u siebie w akademiku na PW zebrałem 360. I jakoś nie wierzę w te marne 3000.
      A na to co PiSiory mówią to w ogóle mi ręce opadają.
      • doomshine dokladnie 29.01.07, 21:55
        u mnie caly wydzial sie rpawie podpisal... a studiuje na bardzo duzym wydziale ;)
        • Gość: avacs Re: dokladnie IP: *.interecho.com 30.01.07, 02:17
          Na moim wydziale jest ponad 2000 studentów i ponad 100 profesorów. Podpisali się
          wszyscy studenci którzy przyszli na zajęcia.
    • Gość: Kamil Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.kings.cam.ac.uk 29.01.07, 18:19
      Nie wieze w Ciebie ale dzieki Ci Boze ze jestem studentem w Anglii. Mam
      stypendium naukowe bo nie jestem bogaty, mam znizki na pociagi, autobusy i do
      kina. Jakbym zostal w Polsce to dalej mazylbym o studiach a tak przynajmniej mam
      szanse. Dajcie innym.
    • Gość: ja Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.magma-net.pl 29.01.07, 18:22
      to moze niec ci z mlodzizowki PIS-u placa dobrowolnie podwojnie - wtedy po
      skonczeniu studiow, nie tylko nie przezyja szoku cenowego, ale beda nawet mile
      zaskoczeni...
    • Gość: student Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:24
      a ja jestem student, na bilety nie mam, ale ulgi i tak mam gdzieś.

powiedzcie mi lepiej, czy w tej całej checy chodzi o zlikwidowanie ulg czy
      ustawowego obowiązku, żeby były. jeśli dobrze pamiętam uczniowie (licealiści i
      gimnazjaliści) ustawowych ulg nie mają, a mało gdzie zniżki nie dostaną.

sorry, ale jak bardzo bym nie znosił pchły-kąsają-pasażerów, to jednak uważam ze
      to oni - nie państwo - powinno decydować komu i ile ulgi dać. wtedy to
      faktycznie my, durni klienci mamy szanse mieć na to jakiś wpływ (za drogo,
      wsiądę w pks, zresztą i tak tańszy)

a pieniądze lepiej by się nadały na bezpośrednią pomoc socjalną dla ...
      studentów, nie dofinansowanie molocha (a co myślicie, że pkp nie odbije sobie
      ulgi z buzdżetu?)

btw, bracia studenci, jak sarkacie na takie pomysły pomyślcie o hmm, górnikach i
      ich budżetowych smakołykach i co o nich myślicie... kocioł garnkowi...

jedno czego się w życiu nie spodziewał, to żeby taki pomyśł wyszed spod ręki
      pisowszczyków, toż to ekonomiczne lewo... :/ czego się człowiek...
      • Gość: max Re: Juz moze dosyc tych wyzwisk ??? IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 18:33
        Jesli w tym temacie wypowiadaja sie same wyksztalciuchy takim jezykiem to
        naprawde jest cos nie tak.

Oczywiscie ktos z Torunia cos powiedzial i jest wielka afera.
        Jak wladze tej młodziezowki upatruja sie na ten temat ???
        Moze by warto bylo zapytac ??

Nieeee po co przeciez to PiS-ory, pis-uary itp
    • aron2004 Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 18:31
      bardzo mądrze. Nie ma zniżek na bułki i mleko to nie musi być na bilety. Tylko
      konkurencja potrafi wymusić obniżki cen na PKP.
      • aron2004 niech studenci rzucą palenie 29.01.07, 18:35
        niech studenci rzucą palenie, to będą mieć na bilety. Proponuję pójść do
        dowolnej knajpy studenckiej - siwo od dymu. Widać, dlaczego nie mają na bilety -
        bo palą papierochy. Na to mają i to zawsze. Na piwo też.
        • jan.gr Re: niech studenci rzucą palenie 29.01.07, 18:42
          Studiuję. Nie palę. Piję ze 2 piwa na miesiąc.
          Zafunduj mi bilet kolejowy do końca życia albo przestań mnie uogólniać. Bilet
          kolejowy to nie bilet na pociąg, tylko zniżka kolejarska, oczywiście. 80% albo
          lepiej. Pozdrawiam:)
        • Gość: Hwa Rang Re: niech studenci rzucą palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:16
          Witaj,Aronku.Znowu hydroksyzyna Ci sie skonczyla,ze tak zaczynasz sie rzucac?
    • thomaa Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 18:31
      no, a za to wiecej znizek i darmowych przejazdow dla poslow :/
      • babette666 jacy grzeczni chloptysie 29.01.07, 18:34

wiedza, ze nachapia sie pozniej wiec patriotow udaja kliko interessante

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych
        eksperymentów zrezygnował.
    • Gość: xxxx Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.ds.pg.gda.pl 29.01.07, 18:39
      czy ich do końca popie****. czy oni są normalni. Znalazła sie grupka ludzi
      którzy mają dzianych rodziców i im sie w głowach poprzewracało jak mają takie
      pomysły to niech lepiej sie przeniosą na pustynie tam powinno być miejsce dla
      takich ludzi.
      • Gość: tk-w Jakież to niezwykłe, że im kto głupszy... IP: *.aster.pl 29.01.07, 19:00
        ...tym chętniej się wypowiada na tematy, o których zielonego pojęcia nie ma.
        Zapewne 99% tych toruńskich geniuszy nigdy w życiu się nie uczyła, jak
        skomplikowane jest działanie pojedynczego przedsiębiorstwa, nie wspominając już
        o skali całego kraju.

A zatem Drodzy Przyjaciele Pisowcy,
        pragnę Was poinformować, że pomysł ten jest debilny i szkodzi interesom państwa.
        Mnie bilet ulgowy na InterCity z Warszawy do Gdańska kosztuje nieco ponad 71
        złotych. Dlaczego jeżdżę InterCity? Bo polityka PKP jest taka, że jedyne tanie
        linie kolejowe wyjeżdżają o 5:20. Za wcześnie, żeby dojechać na dworzec. A zatem
        71 złotych. Po usunięciu zniżki będę płacił 143 złote, w obie strony 286. To w
        takim razie ja wypinam się na Was i kupuję bilet na samolot za 180 złotych w
        obie strony. W ten sposób postąpi większość rozsądnych ludzi, a Wy zamiast na
        Świątynię Opatrzności Bożej będziecie przelewać dotacje na PKP, które wcale nie
        zyskają na tym interesie, bo kolej można substytuować transportem samochodowym
        albo lotniczym. Ot, jacy Wy jesteście głupi... Jak za trzy lata ten kraj pod
        Waszymi rządami nie skończy jak Argentyna, to się zdziwię.
        • Gość: Tomek Re: Jakież to niezwykłe, że im kto głupszy... IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 29.01.07, 22:21
          Bardzo dobrze że wspomniałeś o tym tańszym samolocie, ale to tylko świadczy o
          przeciwnej tezie niż ta, którą próbujesz udowodnić. Czyż nie lepiej byłoby wszak
          kupić Ci połowę biletu na ten tańszy samolot, niż połowę biletu na Intercity? A
          jeszcze lepiej - dać tę kasę Tobie do ręki?
          • tk-w Re: Jakież to niezwykłe, że im kto głupszy... 29.01.07, 22:31
            Raczej nie tyle udowadniam straty, jakie ja poniosę na skutek tej zmiany, bo to
            mało kogo będzie obchodziło. Staram się raczej zawrzeć aspekt wpływu tej decyzji
            na działalność przedsiębiorstwa państwowego, do którego dotacje płyną z
            pieniędzy wszystkich podatników.

Zatem powtarzam: kolej i tak kosztuje tyle, że taniej jest mi jechać samemu (w
            sensie, że nie ma podziału kosztów między kilka osób jadących jednym pojazdem)
            samochodem do domu niż pociągiem. Po podwyżce cen okaże się, że pociąg jest
            droższy od samolotu. To po co toczyć się ponad 4:15 minut, jeżeli można dość
            łatwo zastąpić kolej innym, szybszym i wygodniejszym środkiem transportu? Zyski
            ze zniesienia ulg nie zrekompensują spadku przychodów z tytułu zmniejszenia
            zainteresowania usługami PKP.
    • Gość: Ryszard J Piascik Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 18:55
      Czy to sa juz ci z amnestyjna matura Giertycha? Ulgi dla studentow istnieja
      wszedzie (prawie wszedzie) na swiecie, a to matolstwo chce samo sie ulg pozbawiac.
      Po co Giertych zabiega o "tanie podreczniki" - nie ma, abyscie dzieci kochane
      nie przezyly pozniej "szoku cenowego". Ciekawy jestem jak szybko caly swiat
      zacznie sie smiac z takiej Polski, Polski bigotow, hipokrytow, Polski "Dwoch
      takich co ukradli ksiezyc"

Pozdrawiam
    • Gość: SIAD Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.01.07, 19:00

Czy to napewno "PiS i Młodzi Libertarianie"?
      Ja mysle, ze to komsomolcy z Torunia.
    • Gość: anty_PiS Po prostu oni nie studiują... IP: *.chello.pl 29.01.07, 19:02
      Więc po co mają dawać innym cokolwiek? A może jeszcze zaproponowaliby podwyżki dla studentów? Przecież po skończeniu studiów taki człowiek byłby wręcz szczęśliwy!
      • Gość: max Re: LUDZIE ! uslokujcie sie ! IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 19:08
        Ludzie wy musicie byc naprawde sfrustrowani.

Jak inaczej zinterpretowac to iz pare osob z mlodziezowki (okreg torun) ma takie
        a nie inne zdanie a wy rozpisujecie sie i z dzika satysfakcja bluzgacie na cala
        to mlodziezowke ile wlezie.

Ktos mi odpowie (bo tu przeciez wielu specow jest) czy czale te Forum Mlodych
        PiS jest tego samego zdania czy tyko slawny Torun ??/
    • Gość: wyborca Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.bsk.vectranet.pl 29.01.07, 19:05
      To tacy sami durnie jak starzy z tej partii. A dlaczego mieli by być inni?
      Kaczyzm przyciąga podobnych sobie, wiek tu nie gra roli. Ciągną tam mali,
      zakompleksieni i żądni klaki za wszelką cenę.
      • Gość: betsaida Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 19:09
        Tak, chcę płacić jeszcze więcej za bilety.

A stypendia naukowe studenci powinni oddać na budowę Światyni i zwiększenie
        administracji państwowej.

Pomyśl, może to Twoje studia niszczą tanie państwo? Coś TY zrobił dla Partii?
        Oddaj stypendium i zniżki!
        • Gość: ave Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.interecho.com 30.01.07, 02:28
          3/4 pieniędzy ze stypendiów naukowych zostało przerzucone na kancelarię
          prezydenta, więc została 1/4 i stypendium naukowe w kwocie 31 PLN. Nawet na
          miesięczny bilet na kolejkę nie wystarczy.
    • Gość: locek Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:12
      A, co z tymi co mają po 23 lata, są bezrobotni i uczą się w szkołach
      policealnych? Pomyśleli o tym debile? Jestem zmuszony zdobyć zawód, bo przez
      idiotyczną ustawę rzadu licea techniczne w ostatnim roku, zostały przemianowane
      na ogółniaki i tylko wykształcenie średnie odebrałem. Już bez zawodu.
    • mkfabio Młode PiSklaki!!!! 29.01.07, 19:14
      Walnijcie się w łeb!!! Sorry, za taki niemerytoryczny język, ale z Wami nie da
      sie inaczej rozmawiać.. Zlikwidować ulgi dla studentów - wszystko zlikwidować.
      Żeby nie było niczego. Słuchac PiSklaki: Powiedziec o Was "beznadzieja" to
      ogromny komplement. Każda dziura ma jakieś dno, ale dziura w waszych łbach,
      która powstała po wycięciu waszych mózgów jest bezdenna.
    • Gość: rt Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.aster.pl 29.01.07, 19:15
      a to wreszcie ktoś się pięknie zachował, a nie tylko jak zwykle - rwanie sukna
      Rzeczp. do siebie
      • loppe Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów 29.01.07, 19:30
        czy studenci mają zniżke także na I klasę?
        :)
    • Gość: dres Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.pul.tke.pl 29.01.07, 19:21
      Młode PiS(iory) moga mi obciagnac wacka. Co za banda debili...
    • Gość: Stan Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.chello.pl 29.01.07, 19:23
      Ulgi dla studentów nie rozwiążą niczego za to przywileje dla górnictwa rozwiązują wszystko....niech się mocno(najlepiej młotkiem)pukną w głowe młodzi z PiS-u..
    • Gość: lsd Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:30
      widocznie nikt z forum mlodych pis nie studiuje i nie bedzie studiowal..
      • Gość: BK Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:43
        Bo wszak wszyscy PiS-owcy to nieuki
    • Gość: technik mgr A ilu z nich ma studia lub jest studentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:35
      bo znajac podejscie PiSu do wyksztalciuchow wcale mnie to nie dziwi.
    • intel-e-gent A im co? 29.01.07, 19:36
      Bogaci tatusie samochody pokupowali?
    • rudy_rudolf tych młodych PISowcow wspiera RM? 29.01.07, 19:36
      skoro to mlode PISiaki z Torunia to moze w tak idiotycznym pomysle maja wsparcie
      Radia Maryja?

fajne prezenty walentynkowe
      • pierot6 A nadwyżke dać Rydzykowi, prawda ? zakłamańcy 29.01.07, 19:38
        już młodych ,Kaczyński i Rydzyk, zatruli...
    • Gość: PiS Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.insat.net.pl 29.01.07, 19:38
      tO JA POPROSZE O SPONSOROWANIE PRZEZ WSPANIALOMYSLNYCH POMYSLODAWCOW PRZEJAZDOW
      MOICH I BARDZO DUZEJ ILOSCI STUDENTOW KTORZY WLASNIE POCIAGNIEM PODROZOJA NA
      STUDIA !!! dEBILe
    • Gość: Cube A po co im? Oni z wyzszym wykształceniem.. IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.07, 19:39
      nie cha miec nic wspolnego!
    • Gość: halfliner Dostaną tylko studenci prawomyślni np. ci od IP: *.e-wro.net.pl 29.01.07, 19:39
      ojca Jego Magnificencji Derektora.
    • Gość: Polska lewica Re: Młodzi PiS nie chcą zniżek dla studentów IP: *.as.kn.pl 29.01.07, 19:51
      zebrali 3000 podpisów to brakuje im jeszcze 97000 :D
      złodzieje....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka