Gość: abonent IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.08, 18:33 Dwa telewizory w domu to normlność ale czytając wypowiedzi operatorów to pełna nienormalność liczę że rynek sprowadzi tych panów na ziemię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyh28 nie do konca prawda.jesli ma sie drugi odbiornik 09.07.08, 21:12 mozna do niego podlaczyc sygnal tv analogowej.czyli mozna ogladac na 2 odbiornikach rozne programy.jest to wliczone w cene abonamentu za tv cyfrowowa..tak przynajmniej jest w upc... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ciemna strona cyfry 10.07.08, 00:55 Gość portalu: abonent napisał(a): > Dwa telewizory w domu to normlność ale czytając wypowiedzi > operatorów to pełna nienormalność liczę że rynek sprowadzi tych > panów na ziemię ************************************** Chyba sprowadzi, tym bardziej, że cyfrowa oferta, choć większa, to dodatkowe w stosunku do oferty analogowej programy to zwykły chłam - wypełniacz bez znaczenia. W tzw. pełnym pakiecie UPC (bez HBO czy Canal+) są zaledwie 4 kanały HD. Na 18 kanałów dodatkowo płatnych wypadają 4 kanały HD. Bardzo znikomy zysk w stosunku do spokoju, jaki daje rodzinie posiadanie kilku telewizorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Re: Ciemna strona cyfry IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 08:37 jest jeszcze jeden problem. Przełączanie kanałów cyfrowych odbywa się przy pomocy pilota od dekodera !!!! I jesli chcesz zmienić kanał to pierw się zastanawiasz czy jest cyfrowy czy analogowy. Potem bierzesz do ręki właściwego pilota. Albo oba -bo przechodząc z cyfry na analog trzeba przełączyć i telewizor i dekoder. Kolejny problem to nagrywarka. Nie ma zadnych opcji nagrywania dowolnego kanału w czasie nieobecności w domu. Bo timer nagrywarki nie ma możliwości sterowania zmianą kanałów na dekoderze. Jeszcze inny problem - kanały w dekoderze są poumerowane na stałe wg widzimisię jakiegoś astera czy upc. I jeśli od 10 lat masz TVN pod numerem "5" to teraz musisz się przyzwyczaić że jest to "34". I nie będzie inaczej. A właściwie to będzie i jest bowiem urzędasy w aster city co pewien czas zmieniają numerację programów. Bez uprzedzenia i logiki !! Bo naprzykład musieli na pozycji 34 umieścić jakiś reklamowy kanał. No i inne metody operatora aster - przerzuca powoli co ciekawsze kanały na cyfrę , zmuszając do zakupu droższego abonamentu. W ich miejsce wchodzą kompletne szajsy, dla niewidomych chyba, lub ćwierćmózgów. Ale aster w umowie ma zapisane że gwarantuje w analogu liczbę kanałów ,a nie konkretne kanały. I tak za 4 lata w ofercie analogowej pozostanie tylko totalna pulpa telewizyjna, a lepsze rzeczy pójdą pod dekoder. I co pozostanie? Płacić drożej, albo - przeprosić się z ofertą satelitarną. Odpowiedz Link Zgłoś
jooseff Re: Ciemna strona cyfry 10.07.08, 10:22 Nie narzekajcie! Poznański monopolista - INEA - nie pozwala na podłączenie więcej niż jednego dekodera w mieszkaniu!!! Nawet jeśli chcesz płacić pięć abonamentów nie możesz. Bo nie. Do tego albo TV albo radio, ponieważ radio w analogu po prostu wyłączono. I już. Do tego ten pseudocyfrowy sygnał jest tak skompresowany, że na lcd tego nie da się oglądać. Zwłaszcza, gdy ktoś ma porównanie z N czy Cyfrą. A najgorsze jest to, że nie ma konkurencji a monopol rodzi takie potworki. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_w_pracy Re: Ciemna strona cyfry 10.07.08, 15:28 Jak chcesz sobie płacić pięć abonamentow to plac, czlowieku, przeciez kto ci broni. troche logiki Odpowiedz Link Zgłoś
jooseff Re: Ciemna strona cyfry 10.07.08, 15:37 > Jak chcesz sobie płacić pięć abonamentow to plac, czlowieku, przeciez kto ci broni. troche logiki No właśnie - trochę logiki! Czytaj ze zrozumieniem. Wyraźnie napisałem, że poznański monopolista NIE POZWALA na legalne płacenie wielu abonamentów za wiele dekoderów pod tym samym adresem na to samo nazwisko. Gdzie logika??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bopin Re: Ciemna strona cyfry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:00 > jesli chcesz zmienić kanał to pierw się zastanawiasz > czy jest cyfrowy czy analogowy. Potem bierzesz do ręki właściwego > pilota. (...) > Kolejny problem to nagrywarka. Nie ma zadnych opcji nagrywania > dowolnego kanału w czasie nieobecności w domu. A to jakiś rupieć jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bopin rozszczepiamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:53 A rozszczepić sygnał analogowy, który wyjdzie z dekodera to się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
jooseff Re: rozszczepiamy 10.07.08, 15:39 się nie da, ponieważ radia nadawane są li tylko cyfrowo. W analogu jest PR1,2,3, lokalne państwowe i oczywiście jedyne słuszne Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do radia Re: rozszczepiamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 08:48 No ale jak, radio masz cyfrowe? Przecież to co do radia wchodzi musi być analogowe, nie da się tam jakoś go dalej przesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co ze spliterami Ciemna strona cyfry IP: *.centertel.pl 10.07.08, 16:03 A co ze spliterami? Podobno są legalne w jednym domu. Rozdzielają cyfrowy czy analog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki cyfrowa UPC - nie polecam!!! IP: *.chello.pl 10.07.08, 16:39 Mam cyfrowa UPC od dwoch miesiecy. Jakosciowo jest jak najbardziej ok - poprawa obrazu w porownaniu z tv analogowa. Porazka są natomiast ceny za kanały Premium (HBO, Cinemax oraz Canal+). UPC ma najdroższy abonament za Canal+ do tego dochodzi brak promocji obniżających abonament przy umowe na czas okreslony oraz bonusów za wykupienie wielu pakietów premium. Przykład: Canal+ w cyfrowym UPC - 40 zł. W innych sieciach kablowych (np. Multimedia Polska, vectra) przy umowie na 12 miesięcy operator daje dwa miesiące za 1 zł, a 10 kolejnych za 29,90 zł. Podobnie jest w UPC oferecie analogowej, ale w cyfrowej już tylko opocja 40 zł. Gdyby w UPC chcieć wykupić HBO, Canal+ i CInemax trzeba zapłącić 80 zł bez względu na to czy kupujesz w promocji czy nie. To już w "najdroższej" cyfrze+ za taki sam pakiet abonent zapłąci 68 zł bez podpiswyania umowy na rok. Więc zanim wybeirzecie UPC zastnaówicie się - jeśli zaelzy Wam na kanałach premium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek rada dla Agnieszki z Warszawy IP: *.acn.waw.pl 10.07.08, 23:30 Agnieszka nie siedź tyle przed telewizorem bo ci tak urośnie dupa ze sie w drzwiach zaklinujesz i umrzesz z głodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bopin Re: rada dla Agnieszki z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 08:49 Zanim gruby schudnie, chudy dwa razy zemrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Vectry Ciemna strona cyfry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 21:38 Vectra niestety robi wszystko żeby zniechęcić swoich kilentów, zamiast obrotem przyciągać klientów idzie na łatwiznę tylko ze to ja zgubi!Nawet tam gdzie maja monopol na tv kablową!Infolinię lepiej przemilczeć! Jest to totalne nieporozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin upc telewizja cyfrowa IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.01.09, 16:45 W Opolu nie widać różnicy pomiędzy telewizją cyfrową a analogową.Zakłócenia na TV info u sąsiada z bloku mającego telewizję cyfrową z upc są takie same jak u mnie przy analogówce też z upc.Podobnie z telegazetą z TV1.Myślę ,że jeszcze minie ładnych parę lat zanim różnica jakości obrazu i dżwięku będzie wyrażnie widoczna.A swoją drogą upc powinno udostępnić w ramach pakietu analogowego pełnego odbiór telewizji cyfrowej za darmo jak zrobiło to większość innych operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Re: upc telewizja cyfrowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.09, 19:56 ja we Wrocławiu mam Dialog, telewizję cyfrową i internet w niezłej cenie, bo Vectra i Multimedia nie będą miały kanałów sportowych Polsatu, a na tym mi bardzo zależało :) Odpowiedz Link Zgłoś