hrabia34 27.09.03, 18:45 Wariat, prorok, czy męt? Co sądzicie, koleżanki i koledzy, również z okolic GW? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosz Re: Remuszko 29.09.03, 00:14 hrabia34 napisał: > Wariat, prorok, czy męt? Co sądzicie, koleżanki i koledzy, również z okolic > GW? Dekade temu pracowałem w GW. Książkę Remuszki przeczytałem z zainteresowaniem, znajdując w niej niektóre znane klimaty. Remuszko w swojej krucjacie przeciwko Agorze jest bez szans... T. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia34 Re: Remuszko 29.09.03, 07:42 Tosz, ukazała się też druga część tej sensacyji, ale zdaje się, że to wyłącznie uaktualniona wersja. Nie wiem, jakie jest Twoje zdanie, ale mnie jego pisanie jakoś nie przypadło do gustu: wiele tam przykładu zawiedzionej miłości, donkiszotowstwa itp. Ale facet odwagę ma, mnie by strach obleciał - a jak by mi jeszcze zaproponowali pisanie cieniutkich felietonów, jak zdolnemu wyłacznie piosenkarsko Kazikowi, to burdy bym na pewnno nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
tosz Re: Remuszko 29.09.03, 10:15 Remuszko rozsyła też pozwy przeciwko naczelnym ogólnopolskich gazet i tygodników, za to że nie publikuja relacji z jego konferencji prasowych poświęconych książce. T. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia34 Re: Remuszko 29.09.03, 10:48 Wiem, dostałem kiedyś anonimowego e-maila z taką informacją. W sumie, żal - a Remuszko to dowód w sprawie - polska demokracja skazuje na ostracyzm kogoś, kto jeden z jej filarów - słusznie, czy nie - krytykuje. Pęknie by było, gdyby Michnik zaprosił go na kawę (znamy, znamy te kawy...)i doszło do podania sobie rąk. Z Barańskim można, to i z dawnym kumplem też można. Chyba że... i tu się boję napisać, pan Stanisław coś okrył, obnażył jakieś zło. W sumie wszystko to jest ogromnie smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
szaser1 Re: Remuszko 19.12.03, 10:51 Ale Remuszko nie był żadnym kumplem Michnika. Był słabym współpracownikiem Gazety, nie miał tam nawet etatu. Dla mnie to przykład (jeden z wielu) ludzi, którzy słabo i przeciętnie pisali lub występowali z ultraprawicowych i ultrakatolickich pozycji - i przestano im drukować teksty. Wielu jest takich. Miesięcznik "Press" założyli byli pracownicy Gazety, w opozycji niejako do niej. Ale są w porządku: wczoraj 9 nominacji do Grand Pressu dostała Gazeta a właściwie Duży Format i za Reportaż Roku wygrał Hugo-Bader. Dla byłych kolegów GW nie ma znaczenia fakt, że kiedyś z niej odeszli. Natomiast ten pan, o którym piszecie zachowuje się tak jakby miał symptomy paranoi. Nie wiem, może toczy go jakaś niemoc psychiczna, z której nie zdaje sobie sprawy. Jest w psychiatrii taka jednostka chorobopwa: gdy ktoś całe swoje zycie podporządkowuje jednej obsesji. Poza tym poczytajcie jego książki: one nie są dobrze napisane. Dla mnie to facet, który ciężko zniósł syndrom odsunięcia. Ale jest tyle innych mediów, może się wykazywać gdzie chce... Dlaczego Urban w "NIe", które programowo źle pisze o Agorze i Gazecie go nie dukuje? Bo obsesja psychiczna jest aż nazbyt widoczna. Takie jest moje zdanie. Być może się mylę i to utalentowany zdrowy facet. Odpowiedz Link Zgłoś