wielki_czarownik 27.05.09, 15:06 Zwierzę służy do jedzenia i dostarczania ludziom rozrywki. Ot co. Takie są odwieczne prawa natury. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wroclawianka Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.dclient.hispeed.ch 27.05.09, 15:23 Lepiej niech wezma miotly i pozamiataja miasto, bedzie wiecej korzysci, niz z durnego protestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 15:38 A ja popieram prosestujacych cala moca.. I dolacze sie do jutrzejrzej demonstracji, bo mialam okazje widziec klatki w ktorych trzymane sa zwierzeta.. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dv c Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.Biskupin.wroc.pl 27.05.09, 19:02 Czy to tak istotne, skąd jest cyrk, żeby wrzucać to w tytuł? wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: 91.198.246.* 28.05.09, 09:52 jeżeli faktycznie zwierzęta są przetrzymywane w takich warunkach, to sprawa dla prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.tktelekom.pl 28.05.09, 12:23 niekoniecznie - brak jest przepisow precyzujacych w jakich warunkach zwierzęta powinny być przetrzymywane, jakie powinny być wymiary klatek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doombringer Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:58 Droga wrocławianko, jeśli sama nie potrafisz okazać uczuć albo poprostu lubisz torturowanie zwierząt to idź do cyrku i olej protestujących. Więcej bedzie pożytku z tego niż zachęcanie ich do sprzatania mi po tobie. wielki_czarowniku. Gratuluję poglądów. Szkoda ze hitler popełnił samobójstwo. Wspaniale byś pasował z poglądami do jego rzeszy. "My rasa panów" a reszta do gazu... Zniszczmy wszystko na tej planecie. zabijmy zwierzętam bo przecież człwoiek jest najważniejszy a te bestie albo zjadają nasze plony albo nas atakują i zniszczmy cała dzika zieleń bo musimy mieć gdzie mieszkać... potem wywołajmy wojnę atomową i wrócimy z powrotem do jaskiń. chyba że natura się w końcu wkurzy i walnie meteorem w ziemie i rozniesie ją w pył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 18:18 > Gość portalu: wroclawianka obrazasz miasto, w ktorym mieszkasz... moze lepiej wroc do swojej wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami demonstracja w czwartek o 16:30 27.05.09, 15:39 Spotykamy sie: czwartek 28.05.2009 przy Aquaparku (obok wejścia do cyrku) godz. 16.30 - 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdfd Re: demonstracja w czwartek o 16:30 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.05.09, 20:38 milego spotykania sie. Przypominam, ze imprezy masowe musza posiadac odpowiednie zaplecze, powinny rowniez zostac zgloszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolittle Re: demonstracja w czwartek o 16:30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 21:24 chodzi ci o zaplecze cyrku? bo to zgromadzenie, co ma tam byc to raczej nie impreza masowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony demonstracja jest zalegalizowana IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 22:05 demonstracja jest zalegalizowana... ale nawet jakby nie byla to i tak bym wpadl :) to akurat nie jest dla mnie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoolog Re: demonstracja w czwartek o 16:30 IP: 195.182.9.* 28.05.09, 10:39 A swoją drogą Borowska to wspaniała lokalizacja dla cyrku i akwaparku. Zwolennicy tego typu rozrywek będą mieli dwa w jednym. Obydwie imprezy to dla Wrocławia wrzód na d...e! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: demonstracja w czwartek o 16:30 IP: *.tktelekom.pl 28.05.09, 21:29 hmm..szkoda, że dopiero teraz przeczytałam o demonstracji, bo na pewno dołączyłabym się do tej grupy. Napisz w jaki sposób mogę wyrazić swój sprzeciw - czy planujecie jeszcze jakąś demonstrację (jeśli tak, to kiedy?)lub czy macie jakąś swoją stronę internetową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Cyrk bez zwierząt IP: *.zrodla.org.pl 27.05.09, 15:40 więcej: forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=12&t=448 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:47 nie chodzę do cyrku bo nie lubię tego rodzaju"rozrywek", jak nikt nie pójdźe na przedstawienie to więcej do nas nie przyjadą, a więc sposposobej jest też bojkot ich występów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajetan_tempe Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.umwd.pl 27.05.09, 15:47 wielki_czarownik napisał: > Zwierzę służy do jedzenia i dostarczania ludziom rozrywki. Ot co. >Takie są odwieczne prawa natury. Skoro to już wiesz, to może jeszcze nam wyjaśnisz, do czego służy człowiek, o wszechwiedzący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasdasd ekodurnie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.05.09, 15:57 "Wrocławianie nasłali już na Berolinę kontrolę weterynaryjną, ta jednak co do warunków trzymania zwierząt zastrzeżeń nie miała" -jak to skomentują ekolodzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ekodurnie? IP: *.lanet.net.pl 27.05.09, 17:18 Misiowi Mago też ponoć w karcerze było świetnie, tylko żaden człowiek nie chciałby być na jego miejscu nawet przez dobę. Czy naprawdę "myślisz", że zwierzęta niczego nie czują? Że są jak kamienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: ekodurnie? IP: *.srv.volvo.com 27.05.09, 17:19 precz z takim cyrkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasdasd Re: ekodurnie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.05.09, 18:04 Jestem po prostu zdania iż o tym czy zwierzęta mają dobrze czy też nie, decyduje wyznaczony organ - inspekcja weterynaryjna, a nie grupa fanatyków-kowaliskich z których jeden może byc studentką teologi a drugi hydraulikiem.... (Na magrinesie w cyrku byłem- bardzo przeciętnie, a program ratująt tylko zwierzęta i ....dzieci.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: ekodurnie? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 18:16 > czy zwierzęta mają dobrze czy też nie, decydu > je wyznaczony organ twoje organy chyba nie funkcjonuja zbyt dobrze i zatruwaja juz mozg... jak sobie wyobrazasz,ze wspomniany "ogran" bedzie w stanie obiektywnie stwierdzic,ze slon zamiast zyc w Afryce woli obsrana klatke i dlugie podroze w ciemnych pudlach? Ludzie do tej pory nawet robota o inteligencji muchy nie sa w stanie zrobic a ty mowisz,ze jais organ jest w stanie okreslic co czuja zwierzeta? Co ty bierzesz? odstaw to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: ekodurnie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 18:43 ta, bo studentka teologii powinna zajmować się wyłącznie teologią, a hydraulik tylko rurami bo widać do tego zostali predestynowani i interwencja gdy widzą znęcanie się nad zwierzętami przekracza ich kompetencje. :) uśmiałam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: ekodurnie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 18:44 dzieci też tresują? o_O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolittle Re: ekodurnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 18:28 zachęcam do zapoznania się ze słownikową definicją "ekologii", a w przyszłości do nienadużywania tego terminu (choć wiem, obecnie jak się śmieci segreguje albo kupę po psie sprząta to już jest się ekologiem, o ile nie ekoterrorystą :P ) Co do kontroli: PIW nie ma możliwości nałożenia kar np. za złe warunki przetrzymywania zwierząt cyrkowych z prostej przyczyny: nie ma w polskim prawie przepisów szczegółowych dotyczących tej kwestii. Miasto wyznaczyło teren i cyrk się ma na nim zmieścić, niezależnie od tego, czy ma 10 czy 100 zwierząt. Mogliby może kontrolować zawartość substancji farmakologicznych w krwi zwierząt (ich podawanie jest zakazane-nie chodzi mi o leki, ale o środki uspokajające, nasenne itp., jednak zwierzęta w klatkach często są dziwnie ospałe i osowiałe) - ale to musiałoby być drogie i PIW pewnie nie ma na to kasy niestety. PIW skontrolowało, co mogło - czy zwierzęta nie są chore, okaleczone, czy mają dostęp do wody, czy odchody są regularnie usuwane. Nie oznacza to jednak, że te zwierzęta mają tam choćby przyzwoite warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Czy to znaczy, że powinno się je torturować? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 17:39 Też jem mięso, nie mam nic przeciwko cyrkom, ale zgoda na bezsensowne zadawanie cierpienia przy tej okazji, ponad to, które i tak czeka te zwierzęta jest godne potępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsfs Re: Czy to znaczy, że powinno się je torturować? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.05.09, 20:39 a jak w takim razie wytlumaczysz tortury czlowieka dla czlowieka? Afganistan, irak, palestyna etc? tez masz cos do dodania? Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem 27.05.09, 17:51 Może niech na temat transportu wypowiedzą się specjaliści? A dla mnie to skandal, że taka śmierdząca obora stanęła zaraz obok urzędu marszałkowskiego. Choć to może jakiś znak? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem 27.05.09, 18:08 Proponuję proste i chyba dość atrakcyjne rozwiązanie. Zamiast zwierząt wystawić w cyrku pokaz polityków wszelkiej maści. Tych najbardziej zajadłych typu Kaczyński, Lepper czy Ziobro pokazać w klatkach. Palikotowi popędzić kota. Pozostałych "artystów" poprzydzielać do różnych cyrkowych sztuczek zgodnie z ich umiejętnościami. Niesiołowskiemu powierzyć tresurę motyli. Czarneckiego wystawić zamiast stada muflonów. Wassermana do słynnego numeru z wanną. Kurskiego na konferansjerkę. Frekwencja murowana. Przy wejściu widzowie otrzymają zestawy składające się z procy i zapasu kamyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynabati Do zbierania goowna brac sie IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.09, 18:57 ci "obroncy zwierzat", to zwykli hipokryci! Takich mnostwo! byloby super, gdyby w ramach swej "walki" zbierali w miescie psie "goowna". To do nich pasi! Tak wiec, panowie obroncy, brac sie za goowna, a nie za cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_wdepnij Re: Do zbierania goowna brac sie IP: 79.110.192.* 27.05.09, 19:40 a dlaczego psie g... mają sprzątać obrońcy dzikich zwierząt? Niech sprzątają właściciele psów lub ich obrońcy - miłośnicy wdepów. (sądząc po wypowiedziach na różnych platformach jest ich chyba niemało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Do zbierania goowna brac sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 21:27 moze niech psie gowna sprzataja wlasciciele psow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kin Re: Do zbierania goowna brac sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 16:22 nie moze tylko na pewno! a jak nie to niech psow nie biora idioci!!!! przez takich kretynow cierpia biedne zwierzeta ! żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Do zbierania goowna brac sie IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 18:40 jedyny pies który był na demonstracji został przez nową właścicielkę przygarnięty ze schroniska i podejrzewam że to najlepsza rzecz jaka mogła go spotkać. myślisz że cierpi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Do zbierania goowna brac sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 16:21 jaki ty jestes pieprzniety to mi ciebie idioto szkoda!!!!! jak masz psa to zbieraj jego gowna a jak nie chcesz to psa nie bierz dupku!!!! a jak nie wiesz nic o cierpieniu zwierzat to sie zwyczajnie nie udzielaj!!!! jestes chory idz sie leczyc;/ psychol !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwrtswe Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.05.09, 20:37 sie zajmijcie tym co sie w miescie dzieje (aquapark chociaz) a nie robcie sensacji z niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem 27.05.09, 20:58 G... mnie obchodzi co się dzieje w jakimś aquaparku i nie zycze sobie porad czym mam się zajmowac. Natomiast obchodzi mnie że ktoś torturuje dzikie zwierzęta. Inspekcja Weterynaryjna właściwie nigdy nie zauważa złych warunków. Gdyby nie ludzie wrażliwi na cierpienia zwierząt żylibyśmy w "raju". Dla wielu hipokrytów jacy się tu odzywają byłby to stan idealny. Czego nie wiem, tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.magma-net.pl 27.05.09, 21:57 Jeżeli ktoś nie ma szacunku i wspólczucia dla zwierząt nie będzie ich miał również dla ludzi. Dlatego teżświat jest taki pokręcoy, pełen nienawiści i głupoty. A podobno ludzie są istotami myslącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz wrocławska Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 22:13 podobno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocki Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: 195.182.9.* 28.05.09, 08:36 Tak. Są istotami myślącymi. Z tego co ostatnio widzę to myślącymi głównie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Popieram akcję! IP: *.e-wro.net.pl 27.05.09, 23:55 Inspekcja weterynaryjna chyba nigdy niczego złego nie stwierdziła w traktowaniu zwierząt. Po co oni w ogóle mają to w swoich zadaniach. Kiedy powstanie normalna państwowa służba zajmująca się ochrona humanitarną zwierząt ? Weterynarze kompletnie nie mają pojęcia w jakich warunkach mają przebywac dziekie zwierzęta, o tych hodowlanych nie wspomnę, bo tam jest po prostu drastyczny konflikt interesów. O niekuteczności świadczy nie tylko fakt, że IW nie widziała nic złego w trzymaniu niedźwiedzia Mago przez 9 lat na 6m2, ale tez nie widzi nic złego w targach końskich, bazarach z handlarzami psów, rzeźniach, masowych hodowlach. Zwierzęta z galopującą stereotypią nie wzbudzają żadnego zainteresowania inspektorów. To normalne, że słoń się kiwa przez cały dzień ? Zwierząta wykonujące nienaturalne czynności czyli to czego zabrania ustawa, to tez dla inspekcji żaden problem. Ważny jest zapas pokarmu i sierść. Zwierzęta według inspektorów psychiki nie mają. Jak kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 00:45 komentarz jak mojego kolegi Adama...obrzydliwy gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: 95.160.207.* 28.05.09, 07:37 w naturze to człowiek służy jako jedzenie i rozrywka dzikim zwierzętom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 11:16 co za debil wymyslił ta ankietę ?? bardzo śmieszna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Mam odmienne zdanie niz wiekszosc stad IP: *.as.kn.pl 28.05.09, 11:42 Ja i moja rodzina zgodnie uwazamy ze w cyrku powinny wystepowac zwierzeta.Jest to wielka atrakcja dla nas i naszych maluchow.Co to za cyrk co nie wystepuja w nim zwierzeta?Cale lata tam wystepowały i nikomu jakos to nie przeszkadzalo.Poza tym uwazam ze krzywda im sie tam nie dzieje.Maja o regularnych godzinach podawane dobre pozywienie,maja legowiska i co najwazniejsze wcale sie ich sie tam nie torturuje.Obroncom zwierzat proponuje wybrac sie gdzies na wies gdzie np konie bardzo ciezko pracuja/w lasach przy scinkach rowniez/ psy trzymane na łancuchach itd.Nie moze o losach cyrkow decydowac garstka obroncow zapalencow.To samo dotyczy budowy autostrad itd,gdzie garstka ekologow decydyduje o wstrzymaniu tak bardzo potrzebnych dla wiekszosci ludzi szlakow komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Mam odmienne zdanie niz wiekszosc stad 28.05.09, 12:12 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Ja i moja rodzina zgodnie uwazamy ze w cyrku powinny wystepowac > zwierzeta.Jest to wielka atrakcja dla nas i naszych maluchow. Szkoda, że swoje dzieci uczysz okrucieństwa wobec zwierząt. Bo cyrk jest miejscem okrucieństwa. Współczuję. Co to > za cyrk co nie wystepuja w nim zwierzeta?Cale lata tam wystepowały i > nikomu jakos to nie przeszkadzalo. Myślę, że wielu ludziom przeszkadzało, jeszcze za czasów tzw.komuny. Dziś moga wyrazić swoje zdanie. Wiele rzeczy było w przeszłości, które ludziom nie przeszkadzało, kąpiesz się raz na kilka lat jak jeszcze kilkaset lat temu w Europie ? Poza tym uwazam ze krzywda im sie > tam nie dzieje.Maja o regularnych godzinach podawane dobre > pozywienie,maja legowiska i co najwazniejsze wcale sie ich sie tam > nie torturuje. Musze Cię wyprowadzić z tych idyllicznych wyobrażeń. Tresura polega także na torturowaniu, trzymanie zwierzat stłoczonych w ciasnych wozach transportowych w 30 stopniowym upale to tez tortura. Nienaturalne zachowania są wprost zakazane przez ustawę. Kiwające głowami cały dzień słonie, miotające się w klatce niedźwiedzie to zwierząta TORTUROWANE. Zapraszam np. pod Warszawę do schroniska w Korabiewicach, gdzie możesz sobie obejrzeć niedźwiedzie pocyrkowe z wyłupanym okiem od strony tresera (robi się to, aby niedźwiedź nie widział tresera w czasie tresury). Porozmawiaj z właścielką, byłą pracownicą cyrku wyrzuconą, gdy zaczęła mówić co się dzieje za kulisami ze zwierzątami. Przykładów jest aż nadto. Wciskanie kitu w dobie internetu i obrazu nie jest skuteczne bo te metody sa i dobrze opisane i sfilmowane. Obroncom zwierzat proponuje wybrac sie gdzies na wies > gdzie np konie bardzo ciezko pracuja/w lasach przy scinkach rowniez/ > psy trzymane na łancuchach itd.Nie moze o losach cyrkow decydowac > garstka obroncow zapalencow. Ja w ogóle nie widzę powodu, abyś udzielała porad, kto czym ma się zajmować. Nie wiem skąd dostrzegasz u siebie takie kompetencje. Jeśli masz problem zkońmi czy psami na wsi, zgłoś to do Inspekcji, pogadaj z właścielami. Dlaczego chcesz, żeby ludzie działający społecznie mieli się zajmowac tym, czym sobie Ty życzysz ? Poza tym nie sądzę, że to garstka. Nie sądzę, że to zapaleńcy (choć szanuje zapaleńców bo bez nich jedynymi sprawiedliwymi byliby urzednicy Inspekcji Weterynaryjnej, którzy wszedzie widza świetne warunki). Większośc cywilizowanych ludzi jest przeciwko zwierzatom w cyrku, bo ani to śmieszne, ani edukacyjnie pożyteczne, a do tego przynosi tylko cierpienie i ból. To samo dotyczy budowy autostrad > itd,gdzie garstka ekologow decydyduje o wstrzymaniu tak bardzo > potrzebnych dla wiekszosci ludzi szlakow komunikacyjnych. Znasz tych ludzi ? Nie garsta ekologów, tylko specjalistów znających się na przyrodzie. Co ma to do cyrków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Do Wari IP: *.as.kn.pl 28.05.09, 12:54 Czyli rozumiem ze przez paru ucisnionych jak Ty,maja zniknąć cyrki w ktorych wystepują zwierzeta?Nie masz ochoty to nie oglądaj tych wystepow,ale nie zakazuj tego innym. Sadze po Twoich wypocinach ze te zwierzeta mają lepiej od Ciebie.Zycze powodzenia w działaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Do Wari 28.05.09, 13:07 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Czyli rozumiem ze przez paru ucisnionych jak Ty,maja zniknąć cyrki w > ktorych wystepują zwierzeta?Nie masz ochoty to nie oglądaj tych > wystepow,ale nie zakazuj tego innym. Nie jestem uciśniony, wręcz odwrotnie. Tak, ponieważ cyrk nie jest miejscem dla zwierząt. Takie cyrki powinny zniknąć. Zresztą w polskich cyrkach, poza jednym, nie ma już dzikich zwierząt. Nawet jeśli komuś to odpowiada i dostrzega jakieś wartości i chocby rozrywkę w oglądaniu upokorzonych, tresowanych zwierząt, zmuszanych do dziwnych zachowań, to jeszcze nie jest wystarczający powód do tego, aby odbywało się to kosztem cierpienia zwierząt. Może przywrócić walki na arenach albo publiczne egzekucje - do oglądania tego tez znajdzie się wielu chętnych. Dlatego nalezy walczyć o całkowity zakaz używania zwierząt w tego typu przedsięwzięciach. Sadze po Twoich wypocinach ze > te zwierzeta mają lepiej od Ciebie.Zycze powodzenia w działaniach. Brak argumentów i wiedzy zastępujesz inwektywami. Jeszcze raz zapraszam do Korabiewic, przyjeżdżają tam ludzie z dziećmi, które mają szanse naprawdę czegoś się nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Mam odmienne zdanie niz wiekszosc stad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 16:27 nie wytrzymam zaraz!!!!! czy to babo jestes normalna??? jak chcesz miec rozrywke to sama idz do cyrku wystepowac pośmiejemy się!!! ludzie!!! nie moge normalnie z waszej glupoty!! obejrzyjcie sobie w internecie film jak tresuja zwierzeta i jak ona sa traktowane!!!! bo widac ze serca nie macie za grosz!!! tak jasne zwierzeta w cyrku maja dobrze!! gowno prawda! gowno! nie wiecie to nie gadajcie!! żal mi was normalnie żal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek-rr Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:49 Dzikie zwierzęta?Jakie to dzikie zwierzęta,skoro urodzone i wychowane przy ludziach!!Może do puszczy je wypuścić żeby żyły na wolności i szybko zdechły z głodu i tęsknoty za opiekunami.Ja sam mam mieszane uczucia co do cyrków ze zwierzętami,ale jak są dobrze traktowane,to nie mam nic przeciw.Mamy w Polsce nagminne bestialstwo wobec zwierząt domowych i chodowlanych i jakoś nie widzę akcji na swoim podwórku.Ciekawy art,z"Niemiecki","dzikie zwierzęta","spontaniczny protest",nie ma to jak zręczna manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem 28.05.09, 12:19 Gość portalu: wojtek-rr napisał(a): > Dzikie zwierzęta?Jakie to dzikie zwierzęta,skoro urodzone i > wychowane przy ludziach!!Może do puszczy je wypuścić żeby żyły na > wolności i szybko zdechły z głodu i tęsknoty za opiekunami.Ja sam > mam mieszane uczucia co do cyrków ze zwierzętami,ale jak są dobrze > traktowane,to nie mam nic przeciw. W cyrkach nie ma szansy na dobre traktowanie. Z definicji tam nie ma warunków dla dzikich zwierząt. Tak dzikich, zapewniam, że żyrafa, niedźwiedź czy nosorożec to dziekie zwierząta, nie domowe, nie laboratoryjne ani hodowlane. Dzikie i na wolności by sobie poradziły bez problemu. I bez tęsknoty za oprawcą z cyrku. Mamy w Polsce nagminne bestialstwo > wobec zwierząt domowych i chodowlanych i jakoś nie widzę akcji na > swoim podwórku. Możesz ją przeprowadzić, jeśli Cię to razi. Nikt tego nie zabrania. Wymagaj reakcji państwowych służb odpowiedzialnych za to (niestety zostaje Ci tylko IW czyli instytucja kompletnie nieskuteczna w działaniach, bo na państwowe służby zajmujące się tym profesjonalnie chyba się nie doczekamy). Natomiast obrońców zwierzat, organizacje społecznie zajmujące się tymi sprawami możesz co najwyżej łaskawie prosić. Tak dobrze nie ma Szanowny Panie, że wszyscy wokół Ciebie będa sprżatać za darmo gnój. Jeśli go widzisz, sam zacznij działać, zamiast porad co kto ma robić w czasie swojego wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 14:02 pomijając kwestie tresury zwierząt, a przyglądając sie tylko warunkom w jakich sa trzymane i przewożone można stwierdzić że jest to dla nich męczarnia. Zwierzę potrzebuje wybiegu i ruchu a nie klatki, nie mówię ze nalezy te zwierzeta wypuscić na wolność bo tam sobie same nie poradzą, jesli już cyrk ze zwierzętami musi istnieć to przy dzisiejszym rozwoju komunikacyjnym dlaczego nie zorganizowac go na stałe w jednym miejscu, gdzie zwierzęta miałyby odpowiednie warunki bytowe i nie musiałyby spędzać połowy zycia w ciasnej klatce w ciężarówce. Teresie bardzo gratuluję, ucz dzieci dalej takiej znieczulicy, to może Ci podziekują na starość, no przecież babcia jest po to żeby wnuki nianczyc, a że nie ma siły i z emerytury jej na leki nie starcza, no cóż tak było, jest i będzie najważniejsze ze my mamy czas dla siebie i pieniądze na przyjemnośći. Odpowiedz Link Zgłoś
allejra Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem 28.05.09, 14:12 Czytam te komentarze i przeraża mnie brak wyobraźni forumowiczów. Piszecie cokolwiek,byle było.Tu chodzi o humanitarne traktowanie zwierząt!Widziałam warunki w jakich trzymane są tygrysy i inne zwierzęta w tym cyrku. Aż mnie krew zalewa.Wogóle byłam zszokowana że takie żywe skanseny XIX wieku mają prawo jeździć po Europie i bawić gawiedź.To nie jest ratowanie gatunków i nie jest normalne.Powinno się absolutnie zakazać męczenia dzikich zwierząt.Zbojkotować i nie odwiedzać cyrku.A manifestacja ma sens bo tylko dzięki niej pokazujemy swój brak przyzwolenia.Choć wg.niektórych na tym forum lepiej nie wychodzić z domu bo po co...to was powinni zamknąć w klatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.otp.pl 28.05.09, 17:49 Zwierzęta to nie ludzie i dlatego nie traktuje się ich humanitarnie (jak już to animalitarnie) i nie mają też praw człowieka. Wiadomo, męczenie zwierząt jest nieetyczne, ale nie można powiedzieć że powinny być traktowane humanitarnie. To tak tylko a propos słówek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubekWkubek Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 18:36 cóż...definicja ze słownika języka polskiego PWN: "humanitarny - mający na celu dobro człowieka, poszanowanie jego praw i godności oraz oszczędzenie mu cierpień; też: mający na celu dobro zwierząt". Dalej nie komentuję już Twojej wypowiedzi. Zgadzam się natomiast, że warunki dla zwierząt w cyrkach są okropne i że jest to przestarzała rozrywka, dla której nie ma miejsca w XIX wieku. Bojkotować je! Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem 29.05.09, 00:07 Gość portalu: sb napisał(a): > Zwierzęta to nie ludzie i dlatego nie traktuje się ich humanitarnie (jak już to > animalitarnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Wrocławianie walczą z niemieckim cyrkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 16:10 głupi jestes!!!! widac ze serca nie masz! ogladnij sobie w necie wideo jak tresuja zwierzeta i jak one cierpia! ludzie wy jestescie nienormalni!!!! jak mozecie popierac takie barbarzynstwo!!!!! bicie zwierzat i ich cierpienia!!!!!!! serca nie macie!!!! POPIERAM CYRKI BEZ ZWIERZĄT!! NIE CHODZE DO CYRKOW I NIE ZAMIERZAM PRZYŁĄCZAĆ SIĘ DO CIERPIENIA ZWIERZĄT!! normalnie skandal!!! 21 wiek a tyle okrucieństwa!!!! a jak uwazasz ze zwierzeta sluza do jedzenia i dostarczania rozrywki to moze ja popatrzę sobie jak skaczesz przez obręcz i cię wytresuję batem??? myslisz ze jak jestes "czlowiekiem" to jestes lepszy?? widac po twojej odpowiedzi ze NIE!!! kazda istota ma prawo zyc i być szczęsliwa! JAK MI WAS LUDZIE SZKODA ZE JESTESCIE TACY NIENORMALNI I NIE WIDZICIE JAK BIEDNE ZWIERZETA CIERPIA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Mozna by tych demonstrantow troche potresowac na.. 31.05.09, 01:32 ......arenie ....jak chrzescijan w Koloseum.... Odpowiedz Link Zgłoś