polak_kr Ateistycznych terrorystów powinno się 13.08.09, 15:19 wyłapać o surowo osądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Ateistycznych terrorystów powinno się IP: 217.153.172.* 13.08.09, 15:24 Oooch. A jakie były straty w ludziach i infrastrukturze z okazji "zamachu terrorystycznego"? Bo wiszpan, ja bym ich tam najpierw połamał kołem i popławił w Wiśle, niechaj się pierwej diabła wyrzekną, a jak juźlik się wyrzekną, to można ich na stosik. Tradycja to tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ateistycznych terrorystów powinno się 13.08.09, 15:29 > wyłapać o surowo osądzić. chciałbyś :))))) Masz podobne wspomnienia z SB? Teraz tylko w drugą stronę działasz, jak się z tym czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ya_yebie Re: Ateistycznych terrorystów powinno się 13.08.09, 16:53 polak_kr napisała: > wyłapać o surowo osądzić. łamanie kołem,zrywanie paznokci, przypalanie rozgrzanym zelazem a na koniec tradycyjnie imprezka światło i dźwięk czyli palenie na stosie:)))) typowo xianskie rozrywki. A może jakaś mała powtórka z nocy św. Bartłomieja ci się marzy???? Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... 13.08.09, 15:23 "Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdańskim" Most zburzyc, Wisle osuszyc, a Warszawe pokarac plagami egipskimi! Albo sie nie cackac i zastosowac wariant znany z Sodomy i Gomory! PS: Ma ryja czy twarz Madonny w koncu?!? Nie ma czegos takiego jak "Maryja", jest "Maria" jak Maria Konopnicka. Moja polonistka takie cos traktowala jak blad ortograficzny, ale skad niby dziennikarze tej gazety mieliby znac jezyk polski?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski dziennikarze cytują 13.08.09, 15:54 w Polsce się mówi Maryja, bo wtedy dokładnie wiadomo o kogo chodzi nie o Konopnicką ani Skłodowską-Curie skąd się to wzięło nie wiem ale tak jest, amen Odpowiedz Link Zgłoś
fakt_fakt Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... 13.08.09, 15:27 Wow! Congratulations! Keep fighting for a pluralistic and FREE Poland! :) Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Jak zwykle trafiło na katoli. 13.08.09, 15:29 Muszę przyznać, że bardzo nie podoba mi się taka "akcja". Zawsze znajdzie się jakaś banda bohaterów, którzy za cel wybiorą sobie jakichś katolików, którzy wiadomo, że i tak nic nie zrobią w odwecie. No chyba, że działoby się to np. w Irlandii Północnej i miało coś wspólnego z czymś na miarę IRA. W tej sytuacji skończy się tylko na marnych przeprosinach, a reklama zrobi swoje. Bo wiadomo, że tylko o to chodzi. Chciałbym natomiast zobaczyć jak główni prowodyrzy całego zamieszania podobną akcję urządzają jako zwykły niewinny "żart" wymierzony w religię żydów i muzułmanów, w tym w ukochaną przez Madonnę - jej kabałę. Ciekawe czy wtedy to byłoby takie cool, funky, trendy i jazzy, gdyby zostali uznani, jako antysemici za skończonych w swoim środowisku. Albo gdyby potoczyły się po ziemi ich oderżnięte główki... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak zwykle trafiło na katoli. 13.08.09, 15:40 trafiło, bo sami zaczęli, zamiast iść się pomodlić w to święto, woleli zakazywać. I co ci się jeszcze nie podoba? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Jak zwykle trafiło na katoli. IP: 217.153.172.* 13.08.09, 15:43 Macie takie katolskie powiedzonko: "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie". I skąd ta frustracja teraz, skoro wszystko jest po bożemu? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jak zwykle trafiło na katoli. 13.08.09, 16:38 Gość portalu: k. napisał(a): > Macie takie katolskie powiedzonko: "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie". I skąd ta > frustracja teraz, skoro wszystko jest po bożemu? ================================ Gwoli dokończenie przytoczonego przysłowia: "..., i dlatego w końcu nad Kubą ukazała sie goła doopa.". Mamy tego niezaprzeczalne dowody, przecież po "bożemu", to rzeczywiście jest. Widzimy i słyszymy na codzień o rozkradaniu majątku narodowego przez watykański desant i bezeceństwach klechów, o których wiedzą nawet dzieci w przedszkolach. ----------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski a kto u nas wie co to Kabała? 13.08.09, 15:45 poza tym hucpę rozpętali katolicy a nie kabaliści :) wiec nie ma powodu robić akcji przeciw nim ,także przeciw innym religiom, nie rozumiem wiec związku do tego jeszcze jakaś IRA się przyplątała ... niezła kabała :) Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: a kto u nas wie co to Kabała? 13.08.09, 16:16 Związek jest. Ja katolików nie bronię i nie zamierzam. Też mnie denerwowali swoimi protestami (co też pozwalałem sobie nie na ich korzyść komentować). Nic nie wiedziałem o tym wyjcu, że zamierza przyjechać i tutaj wyć, aż tu nagle komitet jakiegoś fanatyka zaczął ją reklamować (nie zdziwiłbym się jakby za niezłą kasę). Co do związku. To chciałbym zobaczyć jak przeciw Madonnie występują: 1. żydzi - wtedy bohaterzy od Madonny na plakacie... no nie wiem co by umieścili, nic mi do głowy nie przychodzi, ale wiem jak żydzi by to odebrali - byłby to antysemityzm (a z tego nie można się już wyplątać) ;) 2. muzułmanie - na plakacie Madonna a na rękach trzyma małego Mahometa. Wyżej wspomniani ogłaszają świętą wojnę przeciw wyjcowi i leje się krew. Również mają przesrane. 3. IRA (przykład "wojujących katolików") - jakiś plakacik, który ugodzi w dobre imię AJ AR EJ i jej bojownicy nie popuszczą. Posypią się bombki, i ch... bombki strzelił, nie będzie koncertu. A taki plakat jak został zaprezentowany tutaj to pójście jak zwykle po najmniejszej linii oporu. Bo co taki zwykły polski katolik może. Urządzi protest, który cały zdrowy świat uzna za ciemnogród i zacofanie a Madonna będzie miała darmową reklamę na cały świat. Podobnie jakby wyśmiewać zdrowego, młodego, heteroseksualnego, białego mężczyznę, najlepiej blond anglo-sasa z niebieskimi oczami. Wszystko można mu nawrzucać a on nie może pozwolić sobie nawet by się skrzywić. ;) Co innego kulawy, czarnoskóry, skośnooki żyd, zbliżający się pod 65 rok życia, w dodatku będący kobietą a najlepiej lesbijką, która w wolnych chwilach udziela się również jako transwestyta i ma AIDS... Taka osoba jest chroniona z urzędu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski związku nie ma 13.08.09, 16:30 To ze Madonna jest instancją podobną do Marii(Maryji) denerwuje tylko katolików. I ten nieszczęsny dzień 15 sierpnia. Żydzi, Muzułmanie, nie czczą Marii wiec o co chodzi. Nie ma związku. To ze nawet episkopat się odciął od protest w sprawie koncertu tez coś znaczy. Sami sobie zgotowali ten los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XL Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: 208.185.17.* 13.08.09, 16:14 Tylko się cieszyć TYSIĄCE warszawiaków jadąc do pracy,to nie jest tak żle z pracą w stolycy a ja tu bezrobotny , mogę codzienie oglaądać nawet madonnę z dzieciątkiem żeby tylko jechać do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
frambo Prowokacja 13.08.09, 16:16 Wnioskuje zlecić natychmiast stosowne czynności Milicji Obywatelskiej, ORMO, Straży Miejskiej tudzież Marszałkowskiej, CBŚ, CBA, Wywiadowi Cywilnemu i Wojskowemu, Kontrwywiadowi, Policji oraz co najwazniejsze aktywistom ZChN, LPR, PIS z Samoobroną i Młodzieży Wszechpolskiej z fanatykami Radia Maria aby wytropic tych co tak poobrażali uczucia Polaków. Uczucia religijne Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nekkro Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 16:30 "Skandal! Dzisiaj rano w Warszawie tysiące ludzi jadących do pracy mogły zobaczyć wiszący na Moście Gdańskim olbrzymi plakat z Najświętszą Maryją panną o twarzy Madonny (piosenkarki - red). Nie ogarniam tego! Ja sobie biegam, a tu ten gigant - poinformowała nas." no skandal ogromny jak plakat. Nie do ogarniecia. Jak mocno nierozgarnieta byla poranna biegaczka ? Niesamowite, biegam sobie rano a tu most.. Odpowiedz Link Zgłoś
frambo Skandal. Skandal 13.08.09, 16:40 Powołac komisje nadzwyczajną sejmową + zlecić natychmiast Milicji Obywatelskiej, ORMO, Straży Miejskiej tudziez Marszałkowskiej, Wywiadowi Cywilnemu i Wojskowemu, Kontrwywiadowi, CBŚ, CBA, Policji, prężnym aktywistom i aktywistkom ZChN, LPR, Młodzieży Wszechpolskiej, PIS, Samoobrony i fanatykom od Tadzia R aby złapać i surowo ukarac tego blużnierce co obraził uczucia religijne Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Skandal. Skandal 13.08.09, 17:09 coś się komuś pomyliło ,jak można używać Matkę Boską do intryg przeciw piosenkarce,toż to właśnie jest profanacja wiary ,wstydzcie się niby wierzący ,to wy wykorztstujecie wiarę ,prawdziwa wiara na to nie zasługuje , czyli na walkę z rozrywką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21 Grudnia 2012 Re: Sprawdzi sie przepowiednia o Wielkiej Nierzad- IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.08.09, 17:22 -nicy. A papierz bedzie spieprzal z Vatykanu do Polakiego Rzymu w Licheniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_kaaark Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... 13.08.09, 17:01 Zapewne znajdzie się tzw paragraf na "bojówki" , które powiesiły ów banner. Słusznie bo bez zgody właściciela mostu. Szkoda, że zrobiono to nie w świetle prawa. I jest o czym pisać... I jest za co się modlić... Do orzygania z tymi moherami. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Komercja :( !!! 13.08.09, 17:17 Ja tu widzę następujące komercyjne korzyści: 1. Większość gazet pisze o Madonnie całkowicie za darmo (sądzę ,że gdyby ktoś chciał za to zapłacić po komercyjnych stawkach to musiałby wydać ciężkie pieniądze (1-4 mln euro ??) a tak ma to samo za kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy. 2. Madonna buduje sobie wizerunek skandalistki (jak inaczej mogłaby to robić :p ??) Konfliktowanie ludzi dla celów komercyjnych ma 2 cechy --Jest etycznie wątpliwe. --Przynosi sporo kasy (bo ludzie są tak rozemocjonowani ,że przestają pilnować swoich portfeli :) ). Kiedyś podobny numer wykręcili w USA. Specjaliści od reklamy zaczeli przekonywać kobiety ,że "niezależne kobiety palą" (bo wtedy palili głównie mężczyźni). Kobiety w USA palą do dzisiaj (obecnie palą tam głównie kobiety !!!) a koncerny tytoniowe zarobiły miliardy (!!!). A i zapomniałem o jeszcze jednej sprawie. Osoby które zorganizowały tą akcję "puszczają oko" do Rydzyka. Mówią mu "odegraj swoją rolę (tzn. protestuj !!!) a my napędzimy ci słuchaczy". Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Michnik w mundurze SS-mana to dopiero zabawne. 13.08.09, 17:23 Czy może poczucie humoru wyznawców michnikowszczyzny kończy się na opluwaniu KK. Żyd w mundurze SS to lepsze jaja niż Matka Boska z twarzą podstarzałej raszpli nie potrafiącej śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.173.9.49.tesatnet.pl 13.08.09, 17:25 Kiedy skandalicznie zachowują się osoby z zaburzeniami psychicznymi występujące przeciw koncertowi Madonny, to nikt tego skandalem nie nazywa. To się nazywa hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.zone9.bethere.co.uk 13.08.09, 17:39 !przyznam Ci, ze na leszy pomysl nie mogles wpasc!!!! hahaha geniale!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpieg Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.petrus.pl 13.08.09, 18:04 jak dla mnie to żenada . powinni spalić ten plakat xD Madonna to w ogóle nie powinna występować. śmieszna jest . pozdro 4all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 18:06 Ale histeria ortodoksyjnych radykałów. Widok plakatu nie musi być portretem NMP.Madonna również może się ubrać jak się jej podoba.Bądźcie ludzie trochę bardziej na luzie a nie spięci łańcuchem wymyślanych rozmiarów ram wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: kwiii kwiii. kwicz katoliku. IP: 81.15.189.* 13.08.09, 20:28 ;););) hi hi hi ha ha ha kiedy ranne wstają wzwody ha ha ha dobre roześmiałem sie do łez Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... 13.08.09, 18:56 Czy jest w tym kraju władza, która powinna zająć się prowokacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo obelżywe to są te brednie którymi karmi nas kler 13.08.09, 19:14 nawet słowa nie napisała, nie wiadomo czy w ogóle istniała, a już osoba w podobnym stroju i wielka obraza. Idźcie lepiej pomodlić się w domowej kapliczce za wasze grzechy, a nie będziecie się dąsać. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Najświętszą Maryją panną o twarzy Madonny 13.08.09, 20:01 jak to zrozumieć ? jest jakiś ustalony wizerunek tej pani Maryji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx 50tka masturbujaca sie krzyzem-tez mi madrosc IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.08.09, 20:31 Wielka mi madrosc 50tka masturbujaca sie krzyzem. Jesli to jest wg. niektorych "oswiecienie", "postep", "nowoczesnosc" to zal mi was ze placicie jeszcze za to kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Kiedys chrzescan rucano lwom dzis prowokuja-postep IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.08.09, 20:36 Dawniej chrzescijan rzucano lwom tylko dzis prowokuja to i tak postep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.multi-ip.pl 13.08.09, 20:45 Świat oszalał. Z koncertu Madonny w Polsce zrobiono wojnę, a przecież to tylko koncert i tylko Madonny. Plakat jest niewątpliwie prowokacją, myślę że nie wielkiej armii katolickiej w moherowych beretach, a zwolenników tego wydarzenia. Pokazali tym, jak bardzo kpią z konwencji Kościoła i jak bardzo nic nie znaczy ich zdanie. Na pewno katolicy przesadzają kurczowo trzymając się tradycji i powinni zwrócić uwagę, że w wyznawaniu wiary nie o to chodzi, a Madonna zagra czy im się podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Nie chodzi o koncert tylko o date Swieto NMP i Pan IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.08.09, 20:53 Nie chodzi o koncert tylko o date Swieto NMP i panstwowe rozgromienia bolszewikow. Trzeba bylo to przygluszyc koncertem Madonny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Porazka bolszeikow w 1920 musiala zostac zagluszon IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.08.09, 20:55 Porazka bolszeikow w 1920 musiala zostac zagluszona! Przeciez swieto panstwowe 15.08 to wlasnie swieto rozgromienia bolszewikow pod Warszawa. Coz nadal sa srodowiska na sweicie ktorym nie podba sie ze rewolucyjny pochod czerwonej armi zostal wtedy powstrzymany juz pod Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madonna Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.centertel.pl 13.08.09, 21:14 Kochani wędkarze, jeśli wiedzieliście, że ludziska źle mocują mój plakat, to dlaczego nie pomogliście zamocować lepiej? Przecież znacie się na wiązaniu węzełków, więc trza było się ruszyć i udzielić światłych porad. Pozdrawiam Madonna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.08.09, 23:25 Ja wywieszam jutro mahometa ze świńskim ryjem i gwiazde dawida zafajdaną kałem.!!! Zobaczę jakie będą reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gd 14.08.09, 00:27 Jeśli to przeczytali chłopcy z Afganistanu lub Iranu to już jesteś trupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z usa Plakat z Maryją o twarzy Madonny na Moście Gdań... IP: *.direcpc.com 13.08.09, 21:42 Ciekawe co by sie dzialo gdyby na przyklad w jakies swieto zydowskie czy muzulmanskie w kraju muzulmanskim czy w Izraelu ktos obrazal uczucia religijne? Caly swiat by huczal! Ale Polacy sa "tolerancyjni"! A moze po prostu pluc im mozna w twarz, a oni mowia ze "pada deszcz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ...tylko tym wychowanym na Michnikowym organie IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 13.08.09, 21:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Głupia wewnętrznie i wyrachowana paskuda IP: *.chello.pl 13.08.09, 22:08 Nie mogę patrzeć na ten jej idiotyczny wygląd sceniczny. Wygląda jakby w worek wypchany sianem wbili 2 kije od szczotki. Nic dziwnego, że nie posiadając walorów kobiecych musi uciekać się do odwracania uwagi od swojej szpetoty. Nie mówiąc już o miernocie wokalnej. Słowem żałosna postać. Odpowiedz Link Zgłoś