Dodaj do ulubionych

wygląd sali

15.04.04, 10:20
Wczoraj spotkałam się z opinią, że dzieci w żłobku albo leżą w łóżeczkach (do
roczku), a te starsze siedzą w kojcach... Powiedzcie proszę, jak wyglądają
sale dla dzieci w żłobku (dla dzieci około 1,5 rocznych), bo zawsze mi się
wydawało, że to powinna być zwykła wykładzina lub maty i dzieci bawiące się
na podłodze. trudno mi sobie wyobrazić ruchliwego 1,5 roczniaka cały dzień w
kojcu. W przyszłym miesiacu idę obejrzeć 3 potencjalne żłobki dla mojego
synka i chciałabym wiedzieć, jaki mniej wiecej jest standard. Napiszcie jak
jest u Was
Z góry dziękuję, Inga
Obserwuj wątek
    • gag10 Re: wygląd sali 15.04.04, 11:21
      Cześć, rany ten kto wypowiadał taką opinie chyba nigdy nie widział dzisiejszego
      żłobka. W żłobkowych salch sa wykładziny na których bawią sie dzieci a łóżeczka
      bądź leżaczki w starszych grupach, sa w osobnych salach. Oczywiście różnie to
      może wygladać w żłobkach ale jezcze sie nie spotkałam z opinią żeby dziecko 1,5
      roczne siedziało w kojcu. Mój synek poszedł jak miał cztery miesiące i jak
      tylko zaczął sam siedzieć to większość dnia spędzał na podłodze z innymi
      dziećmi i nikt go nie przetrzymywał w kojcu ani łóżeczku. Nie martw sie Twój
      synek bardzo intensywnie będzie spędzał czas i na pewno nie bedzie w kojcu.
      Pozdrawiam.
    • inga17 Re: wygląd sali 15.04.04, 12:29
      dzięki za odzew. Też mi się to wydawało dziwne, ale nie mam zielonego pojęcia
      jak żłobek funkcjonuje (a na forum nic nie znalazłam na ten temat) i wolałam
      się upewnić. To opinia jednej z tych osób która wie najlepiej jak to w żłobku
      jest tragicznie i jaką krzywdę wyrządzamy "takiemu mądremu dziecku"...
      Dziękuję bardzo, Inga
      • gag10 Re: wygląd sali 15.04.04, 12:45
        No tak i pewnie jeszcze jestes wyrodna matką bo chcesz skazac swoje dziecko na
        takie męczarnie. Skad ja to znam. Nie martw się Twojemu synkowi krzywda żadna
        się w żłobku nie stanie. Życze znalezienia dobrego żłobka. Pozdrawiam wiosennie.
    • domali Re: wygląd sali 15.04.04, 12:45
      Hmmm, ciekawa opinia smile
      Nawet w najmłodszej grupie w naszym żłobku nie było kojców. Sala zabaw była
      wyłożona dywanem, było pełno zabawek i stały dwa łóżeczka, dla maluszków, jeśli
      chciałyby spać. Natomiast dizeciaki spały na leżaczkach.
    • maja.komosinska Re: wygląd sali 15.04.04, 15:22
      ja zapraszam na stronę warszawskiego żłobka, na kwiatku który sie tam wyświetli
      w drugim rządku, pierwsze okienko po lewej stronie zawiera zdjęcia z sal
      żłobkowych www.zlobek.friko.pl
    • inga17 Re: wygląd sali 16.04.04, 10:15
      No, no, wygląda ten żłobek świetnie. I sądząc po nazwie to zwykły państwowy.
      Szkoda, że ja nie jestem z Warszawy. U nas pewnie standard będzie trochę
      niższy, ale byle było miło i sympatycznie, bo to najważniejsze. Dobrze, że jest
      to forum, bo od "życzliwych" ludzi to się człowiek tyle głupot nasłucha, a nie
      znam nikogo kto miałby dziecko w żłobku. Dziękuję dziewczyny za wszystkie
      wypowiedzi.
      Pozdrawiam, Inga
    • agadd02 Re: wygląd sali 19.04.04, 07:54
      jestem z Zabrza i właśnie jestem na etapie wyboru żłobka, właściwie już
      wybrałam i byłam oglądnąć salę, sala była duża, wyłożona kolorową wykładziną, a
      w jednym rogu był zrobiony taki jakby kojec, tzn. było to miejsce wydzielone z
      sali mniej więcej 1/4 sali oddzielona drabinką (takimi szczebelkami jak w
      łóżeczku), a środek był wyścielony grubymi materacami gimnastycznymi. Prawdę
      mówiąc nawet mi się to spodobało, bo dziecko które uczy się chodzić lub siadać,
      nie przewraca się na podłogę tylko na materac, a miejsca jest naprawdę bardzo
      dużo. Łóżeczka są w osobnej sali, są to zwykłe łóżeczka drewniane, mój synek ma
      11 m-cy i idzie do młodszej grupy.

pozdrawiam
      Daga i Sebastian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka