Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Suknie ślubne

23.09.09, 19:35
    Nie zanosi się na to, żebym miała niedługo wyjść za mąż, ale po artykule
    o sukniach
    ślubnych
    odkryłam, że to fascynujący temat :D Dziewczyny, piszcie jakie
    miałyście suknie ślubne (fotki mile widziane:) albo jakie Wam się marzą....
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jata Re: Suknie ślubne IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 10:52
        Prosta i skromna coś w stylu tej:
        www.we-dwoje.pl/suknie;slubne;fasson;-;kolekcja;puella;jesien-zima;2009;2010,artykul,14451.html?foto_id=2
        lub taka:
        www.we-dwoje.pl/suknie;slubne;fasson;-;kolekcja;puella;jesien-zima;2009;2010,artykul,14451.html?foto_id=4
        • Gość: kiki Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 13:13
          ta jest poprostu rewelacyjna :)
          www.we-dwoje.pl/hiszpanskie;suknie;slubne;atelier;diagonal,artykul,12844.html?foto_id=21
          • Gość: kiki Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 13:15
            super :)
            www.we-dwoje.pl/hiszpanskie;suknie;slubne;atelier;diagonal,artykul,12844.html?foto_id=21
            a to jest tył
            www.we-dwoje.pl/hiszpanskie;suknie;slubne;atelier;diagonal,artykul,12844.html?foto_id=30
          • Gość: Jarvis Re: Suknie ślubne IP: *.upc-a.chello.nl 25.09.09, 16:10
            Cudo!
          • Gość: kalina Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 21:37
            masz w 100% racje.suknia jest sliczna.bardzo elegancka.nie moge patrzec na
            wszystkie kieski z tysiacem falban.niestety panie ktore wybieraja takie suknie
            kojarza mi sie z wielkimi bezami.blee
        • Gość: Karolina Re: Suknie ślubne IP: *.chello.pl 25.09.09, 16:01
          Moje marzenie
          http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://i2.aeri.pl/g/14/14141/g/179003.jpg&imgrefurl=http://slubne.wojny.filmy.aeri.pl/f/14141/zdjecia/%25C5%259Alubne%2Bwojny%2BBride%2BWars%2B%282009%29,id%3D179003&usg=__-TmpyX1KEFWGM1zt50k3eZi-ee4=&h=400&w=600&sz=37&hl=pl&start=43&um=1&tbnid=5tocPjiFy-8IjM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dwojny%2Bslubne%2Bkate%2Bhudson%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D36%26um%3D1
        • Gość: luiza Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 18:55
          ja miałam od Very Vang.zreszta moj maz jest strasznie bogaty rodzice tez.
          • dolce89 Re: Suknie ślubne 02.10.09, 18:46
            Gość portalu: luiza napisał(a):

> ja miałam od Very Vang.zreszta moj maz jest strasznie bogaty rodzice tez.
            Pisze się Vera Wang. Jakoś mi się nie chce wierzyć w to...
        • Gość: Kaa.Wuśś .. ;** Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 15:05
          Mi się marzy taka Co miała ta blondynka ze "Ślubnych Wojen" to taki film.. :)
          Piękna po prostu..
      • Gość: ploplo Re: Suknie ślubne IP: *.249.206-77.rev.gaoland.net 25.09.09, 12:14
        Najlepsza jest suknia-ryba. Żadnych gorsetó czy kół. Dopasowana do polowy pupy,
        a potem w dole lekko rozkloszowana.
        Dekolt hollywoodzki.
      • Gość: aspar Re: Suknie ślubne IP: *.144.91-79.rev.gaoland.net 25.09.09, 12:37
        Ja znalazłam swoja wymarzona sukienkę była w stylu lat 20 XIXw.
        picasaweb.google.pl/lh/photo/NpguOA7ZeqA800uggirpkw?feat=directlink
      • martiix3 Re: Suknie ślubne 25.09.09, 15:46
        Ja bym wybrała suknie ślubą bardzo skromną przylegającą do ciała i podkrślającą ciało !! !! Ale bardzo sexii xd w stylu Gwiazd
      • Gość: Jarvis Re: Suknie ślubne IP: *.upc-a.chello.nl 25.09.09, 16:09
        Ja wychodzę za mąż za dwa półtora miesiąca, sukienkę ubieram taką:
        www.cymbeline.wroclaw.pl/gal/cymbeline_2009/cannes.jpg

Do tego ciemnoczerwone buty na wysokiej szpilce, długie "diamentowe" kolczyki,
        kilka "diamentowych" bransoletek o róznych wzorach i szerokości, a na wierzch
        popielata, krótka skórzana kurtka (sama kurtka jest w podobnym stylu do tej:
        trendy.pinger.pl/m/1823177 tylko nie ma ściągacza ani stójki; nie
        znalazłam lepszego zdjęcia).

A do kompletu przystojny mąż :D
        • Gość: tess Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 19:59
          Jarvis - extra pomysł!!! Sukienka też, aż zapisałam sobie ;-) A jaką będziesz
          mieć fryzurę?
          • Gość: Jarvis Re: Suknie ślubne IP: *.upc-c.chello.nl 25.09.09, 21:43
            Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba :)

Sukienka jest francuskiej firmy Cymbeline, model cannes.

Co do fryzury, to wlosy mam sciete na dlugiego boba (do brody) i po prostu zaczesze je
            do tylu (tzn. fryzjerka je zaczesze :), a z przodu cos pomiedzy falka/irokezem/kaczym
            kuprem, tylko w wersji nieekstremalnej :) Cos takiego jak ma Paris na tym zdjeciu, tylko
            mniejsze, no i wlosy mam krotkie, wiec beda po prostu spiete z tylu:
            banana.blox.pl/2006/09/fryzury.html Na zywo wyglada to lepiej niz w teorii :) Nie
            przewiduje zadnych kwiatkow ani innych ozdob we wlosach
            • Gość: tess Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 10:02
              Super, będzie oryginalną panną młodą! Pomysł the best:-D
      • conchit Re: Suknie ślubne 25.09.09, 17:12
        Jarvis - twój pomysł - ekstra! szczególnie z tą kurteczką!
        • Gość: Patrycja Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 17:27
          polki.pl/moda_zwybiegow_galeria.html?galg_id=10004305 Zdecydowanie ta!
          • Gość: Małgonia Re: Suknie ślubne IP: *.multimo.pl 25.09.09, 20:23
            Ta jest boska!
            cm1.theinsider.com/media/0/463/70/spencer-pratt-heidi-montag-wedding.0.0.0x0.400x600.jpeg
            • Gość: paulina Re: Suknie ślubne IP: *.chello.pl 26.09.09, 10:30
              BARDZO spodobały mi się trzy suknie. Ta z filmu,którą ma na sobie Kate Hudson,
              druga w stylu lat 20 XIXw. oraz ta,którą miała na sobie Heidi Montag. Są tak piękne,że
              dech zapiera. Powiedzcie mi czy znacie może kobiety które brały ślub i są bardzo niskie
              (150)? Jak wyglądały w sukience? Czy jest problem żeby kupić odpowiednią dla tak
              niskiej osoby? Poza tym piekne hafty na dole sukinki odpadają,bo taką suknię trzeba
              ciąć do wzrostu kobiety,prawda? Prosze wypowiedźcie się.:-)
              • Gość: Kasiunia Re: Suknie ślubne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 11:37
                ja jestem niska (158 cm). Ślub brałam 3 tygodnie temu i mialam piękną biało
                różową
                suknię!!:-)!!!komisslubny.pl/index.php?module=oferty&oid=22211&limit_od=0&limit_do=21
                miałam taką właśnie suknię. Do niej mialam dlugi 3 metrowy welon w kosiciele a
                póżniej na weselu zmianilam na krótki.do tego mialam jeszcze jeden bardzo wazny
                dla mnie element stroju a mianowicie wianek wykonany z bialo różowych róż
                (sztucznych ale wyglądających jak delikatnie ususzone)który była założony
                dookoła delikatnego malego koczka a reszta wlosów byla puszczona luzem i
                wyprostowana. Ten wianek byla dla mnie bardzo wazny i marzylam żeby go zalożyc i
                szukałam konkretnie takiej sukienki która by d niego pasowała ponieważ to mój
                wianek w którym szłam do komuni, następnię moja siostra do chrztu i do komuni a
                za jakis czas moja córcia zalozy go do chrztu, komuni i może również będzie
                chciała załozyc go do ślubu:-). Co do sukien dla niskich dziewczyn to jesli nie
                są zdobione u dołu to nie ma problemu. Skracają po prostu tam gdzie trzeba cos
                przerobią i bedzie oki:-)!!!
                • Gość: paulina Re: Suknie ślubne IP: *.chello.pl 26.09.09, 14:32
                  Naprawde super wyglada sukienka,w sensie nie skraca dodatkowo ani nic,ładnie sie
                  uklada. Ja osobiście preferuję bardziej proste fasony (nie lubię drapowań),ale na
                  pewno w niej pieknie wyglądałaś,a reszta to tylko kwestia gustu!! =D Życze szczęścia na
                  nowej drodze życia =)
      • daria1 Re: Suknie ślubne 26.09.09, 11:16
        Jarvis, jestem w szoku! Wszystko bardzo dobrze przemyślane, każdy szczegół ...
        jestem pewna, że będziesz wyglądać naprawdę pięknie^^ Szkoda, że w Polsce nie ma
        więcej ludzi z takimi pomysłami i determinacją (pewnie długo szukałaś tej
        sukienki bo jest rewelacyjna:D), bo będąc na ślubach znajomych (a było ich
        naprawdę wiele), nie mogę patrzeć na te "oklepane" suknie, kupione w pierwszym
        lepszym sklepie. Kiedy kobiety w końcu zrozumieją, że to jest najpiękniejszy
        dzień w ich życiu i że dzięki (między innymi) kreacji, którą na siebie włożą,
        powinny wyglądać piękniej niż kiedykolwiek ... chciała bym zobaczyć jak będziesz
        wyglądać w dniu swojego ślubu ...była by możliwość pokazania chociaż jednej
        fotki? :)
        • Gość: Jarvis Re: Suknie ślubne IP: *.upc-c.chello.nl 26.09.09, 12:14
          Powiem Ci, ze sukienke kupilam w drugim odwiedzonym sklepie, a wczesniej znalazlam
          ja w Internecie, i to bez jakichs specjalnie dlugich poszukiwan. Salon nazywa sie
          Cymbeline i miesc sie we Wroclawiu, kiedys na ul. Biskupiej, ale teraz sie przenosza, nie
          wiem dokladnie gdzie :) Panie w sklepie tez sie cieszyly, ze ktos w koncu zamawia te
          suknie, bo ponoc w ogole nie cieszy sie popularnoscia :)

Slub mam za 6 tygodni i jesli chcesz bardzo chetnie przesle zdjecie :) Podaj moze
          swojego maila, tak bedzie chyba najlatwiej :) Chyba, ze "pokaze swoja szafe" na Luli, ale
          przyznam szczerze, ze troche sie wstydze :)

Pozdrawiam!
      • daria1 suknie ślubne 26.09.09, 12:48
        Jasne, że chcę! Mój mail: daria446@op.pl będę wdzięczna^^ Na swój ślub (na który
        jeszcze się nie zapowiada:D) ubiorę tę samą sukienkę - to pewniak :) A nie
        cieszyła się powodzeniem, bo jak już wcześniej mówiłam, ludzie boją się
        oryginalności. Wolą kupić jakiś poszerzany, standardowy badziew z metalowym
        kołem w którym nawet swobodnie się poruszać nie można ... ale co tam - ich
        wybór. Ty przynajmniej będziesz się wyróżniać :) A makijaż? Mocniejszy czy
        raczej delikatny, jeśli można wiedzieć?
        • dolce89 Re: suknie ślubne 26.09.09, 14:53
          Jarvis, świetny pomysł. Mój ideał to
          www.style.com/fashionshows/complete/slideshow/S2006RTW-DGABBANA?event=show1381&designer=design_house251&trend=&iphoto=95
          i
          www.style.com/fashionshows/complete/slideshow/F2005CTR-CDIOR?event=show1321&designer=design_house27&trend=&iphoto=28
          • Gość: paulina Re: suknie ślubne IP: *.chello.pl 26.09.09, 17:08
            Dolce89 bardzo odwazne i coś nowego. Ja za to jak juz tak można pomarzyć
            to :www.brides.com/fashion/dresses/gallery/wedding_dresses/vendor/designer/plat
            inum_1872/detail/184161?offset=65 albo
            www.brides.com/fashion/dresses/gallery/wedding_dresses/vendor/designer/platinum_1872/detail/177740?offset=2
            • Gość: paulina Re: suknie ślubne IP: *.chello.pl 26.09.09, 17:10
              Poprzedni link źle się zapisał:
              www.brides.com/fashion/dresses/gallery/wedding_dresses/vendor/designer/platinum_1872/detail/184161?offset=65
              • Gość: gość Re: suknie ślubne IP: *.tvk.torun.pl 26.09.09, 17:58
                Też się przyłącze do tych marzeń:
                www.susanhooward.com.pl/Madeline_Gardner,4,878,index.html
        • Gość: Jarvis Re: suknie ślubne IP: *.upc-c.chello.nl 26.09.09, 20:14
          Maila zapisalam :)

A makijaz taki posredni, w zimnych brazach z domieszka sliwki (taki zrobilam na probe u
          makijazystki i wyszedl super).

Pozdrawiam :)
          • tan_ce_re_czka CUDO 26.09.09, 21:38
            chce.to/content/paugajek/big.122267.4C6B161A-BEEF-43BE-997D-
            0C22C1B892E6.jpg :shock::shock:

Coś w tym stylu,ale nie koniecznie od Wery Wang;p
          • daria1 Re: suknie ślubne 27.09.09, 09:53
            Super :D Chociaż ja proponowała bym wyraziste oczy i delikatne usta jak np tutaj
            www.xtina-web.com/gallery/displayimage.php?album=20&pos=3 ale to tylko
            moja koncepcja z którą nie musisz się zgadzać :D Wydaje mi się, że taki makijaż
            idealnie pasował by do całości ;)
            • Gość: jarvis Re: suknie ślubne IP: *.upc-c.chello.nl 27.09.09, 21:07
              Bardzo ladny ten maikjaz, neistety nie pasuje mi do twarzy :( Mam dosyc male oczy i
              przy takim makijazu "zginelyby" one na zdjeciach...
              • Gość: tess Re: suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 17:26
                Jarvis będziesz miała jakieś rękawiczki? Bo tak sobie myślałam, że może
                mitenki, jakies motocyklowe by pasowały :)
                • Gość: Jarvis Re: suknie ślubne IP: *.upc-j.chello.nl 28.09.09, 18:38
                  Nie pomyślałam o rękawiczkach... Pasowałyby fajnie, tylko nie będę jak miała
                  zalożyć obrączki :P
      • panikutek Re: Suknie ślubne 26.09.09, 21:14
        Długość : nad kolano
        Materiał : Jedwab, koronka i tiul
        Fason : miękki jedwabny gorset ozdobiony koronką, spódnica podszyta tiulem.
        Dodatki : Białe koronkowe rajstopy, białe niebotycznie wysokie szpilki w stylu
        lat 40, koronkowe rękawiczki i długi łańcuch pereł.
      • fetta Re: Suknie ślubne 27.09.09, 12:59
        Hm.. Ja szczerze mówiąc, jestem jeszcze bardzo młoda i oczywiście nie spieszy mi
        się do ślubu :) Jednakże, chciałabym mieć klasyczną, białą suknię :P
      • chupachups Re: Suknie ślubne 27.09.09, 13:04
        :piwo:Ja na ślub sie nie szykuje:kwiat: bo mam 12 lat xd=O Ale lubie suknie długie nie za
        długi welon ale nie za skromne ;d:serce::-D
      • Gość: anka Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:30
        Biorę ślub za trzy tygodnie, to jest moja suknia:
        www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/white-one-kolekcja-2009/suknia-slubna-white-one-411.html
        Nie mam jeszcze dodatków, niestety.... Jaki welon i biżuterię doradzacie?
        Pozdrawiam:)
        • Gość: boroovka Re: Suknie ślubne IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 11:38
          Ja brałam ślub rok temu i ... problem nie w tym co się nam podoba, ale jak w tym
          wyglądamy! Ja jestem wysoka i szczupła, więc przeźyłam horror w sklepach, bo byłam
          niczym żywy manekin.
          Ale suknia to pół biedy... liczy się jeszcze CAŁOŚĆ... głowa, ramiona, ręce, buty.
          No i oczywiście ekegancja, wygoda i niepowtarzalność. OCZAROWANIE gości.
          Dlatego ja miałam taką suknię i taakie dodatki - serio, żadna z panien młodych mnie
          nie pobiła w wyglądzie! Gratulacji było bez liku!

www.surowiec.pl/suknia
        • Gość: Jarvis Re: Suknie ślubne IP: *.upc-j.chello.nl 29.09.09, 16:27
          Bardzo ładna sukienka!

Ja osobiście nie ubierałabym do niej welonu, tylko prosty kapelusz z miękkim
          szerokim rondem, albo nic.

Z biżuterii to albo duże, błyszczące kolczyki (werjsa "na bogato") i bransoletka
          takaż albo jakąś kolię z cyrkonii (chyba,że stać Cię na diamenty - tym lepiej :D).

Buty w kolorze sukni lub złote, na niskim obcasie, bez tandetnego szpica, lecz z
          wydłuzonym noskiem.

Życzę szczęścia i wspaniałej zabawy! Ja sama biorę ślub za 6 tygodni :D
          • Gość: anka Re: Suknie ślubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 17:37
            Dziękuję Ci bardzo. Życzę wszystkiego dobrego!:)
        • conchit Re: Suknie ślubne 02.10.09, 19:21
          Śliczna sukienka! Możesz spróbować ubrać jakiś duży naszyjnik, taki który układa
          się u nasady szyi. Ale z taką biżu trzeba bardzo uważać, jeśli nie masz długiej
          szyi albo nie zamierzasz upiąć wysoko włosów, to może faktycznie lepiej
          wypróbować kapelusz?
      • weronika.82 Re: Suknie ślubne 29.09.09, 19:07
        Ja będę mieć prostą,z długim welonem,białą
        • Gość: Aga Re: Suknie ślubne IP: 77.255.245.* 02.10.09, 11:52
          A ja miałam kwiecistą, zwiewną jedwabną sukienkę z zary. Asymetryczna w greckim
          stylu.Bez welonu. Miała piękne zgaszone kolory: róż, szary, fiolet. Do tego mega
          wysokie szpilki w kolorze ciepłej szarości z amarantowym akcentem i śmietankowe
          róże ze wstążką w kolorze butów. Żadnych tandetnych wiązanek i koków. Żadnego
          welonu. Mąż maiła garnitur i buty w stylu gangsterskim a la Al Capone. No i
          polecam Pałac Ślubów na Śtarówce w Warszawie. Było pięknie :)
      • Gość: lulula Re: Suknie ślubne IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 15:24
        a ja jestem z wroclawia i szyję piekną suknię ślubną w Ubieralni - kobietki stamtąd
        podpowiedziały mi super rozwiązania. Suknia bedzie z jedwabnej satyny w kolorze kości
        słoniowej, w stylu lat 20-tych
      • Gość: Nata Re: Suknie ślubne IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 15:36
        Mi sie marzy taka suknia:) Piękna!!!
        www.we-dwoje.pl/ekskluzywne;suknie;slubne;fabio;gritti,artykul,14606.html?foto_id=8
        • Gość: gość Re: Suknie ślubne IP: 83.1.81.* 12.02.10, 15:01
          Ja będę miała taką suknię:
          www.madonna.pl/pl/herms.php?s=enola
          do tego długi do samej ziemi welon, kolczyki długie i mieniace się kryształam
          swarovskiego i bransoletke:)
      • weronika.82 Re: Suknie ślubne 19.02.10, 19:41
        wczoraj ogladałam piękne w madonnie
      • weronika.82 Re: Suknie ślubne 19.02.10, 19:43
        zauważyłam że w tym sezonie łączy się biel z kontrastowymi kolorami w formie
        delikatnych wstawek, moim zdaniem super
        • Gość: kala Re: Suknie ślubne IP: *.era.pl 10.03.10, 16:20
          ja miałam taką:
          www.allegro.pl/item942912759_suknia_white_one_model_414_ecru_rozm_36.html
          a teraz ją sprzedaję : ) Polecam swoją drogą jak któraś mała - bo wyglądałam
          nieskromnie mówiąc - zjawiskowo :)
          Kala
      • irminna Re: Suknie ślubne 12.03.10, 13:34
        Ja mam slub we wrześniu i jestem na etapie poszukiwań.Bardzo podobają mi się suknie
        w Madonnie i LF
        • Gość: marta Re: Suknie ślubne IP: 83.1.81.* 19.03.10, 16:21
          A co myślicie o końskim ogonie asymetrycznie upietym jako ślubnej fryzurze?? Czy
          pasuje do prostej suknie w stylu Józefinki??
          • Gość: zuzix Re: Suknie ślubne IP: *.acn.waw.pl 25.03.10, 15:54
            A mi się marzy ta

www.moda.pl/p197460,sukniaslubna-bella-p.html
            a w szczególności ta

www.moda.pl/p197461,sukniaslubna-bella-cala-wykonana-z-jedwabiu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka