Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

uk, gdzie znalezc cos fajnego

25.09.09, 21:11
    jak w temacie, czy ktoras wie w jakich sklepach warto poszperac zeby
    znalec cos fajnego,w ogole nie podoba mi sie ta ich "flajowata"
    moda, szukam czego klasycnzego, orginalnego i kobiecego, pomocy-
    uwielbiam zakupy a tu nie potrafie nic dla siebie znalezc
    Obserwuj wątek
      • cafem Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 21:47
        Jaki masz budzet? I najwazniejsze - gdzie jestes w UK?
        W Londynie warto poszperac po malych sklepikach w okolicach Oxford Street, Picadilly, Regent St (warto zajsc do Arrogant Cat!)
        Ewentualnie, jesli chcesz wszystko w jednym miejscu - dom handlowy Selfridges. Maja drozsza i tansza czesc, wiec mozna sie tam odnalezc:)

Z tanszych marek - Zara, wiadomo, Top Shop, Uniqlo (japonski, maja mnostwo klasycznych t-shirtow i sweterkow w tysiacach kolorow - sa na Kensington High St, Oxford St). Moze jeszcze Urban Outfitters, raczej amerykanski casualowy styl, ale mozna dosc oryginalne rzeczy wyszukac:)
        H&M odpusc, tak samo jak Mango. Szajs, rozsypie Ci sie po dwoch praniach.
        Z nieco wyzszej polki - Kookai, Miss Sixty, Fornarina (ponoc gdzies jest w Londynie), ostatnio mam fiola na punkcie All Saints. Monsoon moze jeszcze. French Connection - sa genialni, ich najprostsze rzeczy sa pieknie skrojone i po zalozeniu wygladaja lepiej niz na wieszaku!

Buty - ja celuje glownie w srednia polke - cos jak Nine West, Guess, Ecco. (glownie w HoFach)
        No i czasem skuszam sie na Prade:)
        Butow nie kupuj w sieciowkach, bo sieciowki robia dobrze ciuchy, a nie buty, i buty sie rozsypia.

Udanych zakupow!
        • candy24 Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:06
          niestety niejestem w londynie, jestem niedaleko chester( okolice
          liverpoolu), o polowie marek nie slyszalam niestety :(

w okolicy mam sklepy takich marek jak
          zara( tu kupuje czesto)
          topshop,d. perkins, river island, jane norman - te sklepy w ogole mi
          nie leza , albo nie mam gustu
          primark (rzadko cos tu dla siebie znajde), new look- nie umiem sie
          przekonac do zakpuow w tym sklepie, miss selfridge( nie zachwyca
          mnie), all saints ( chyba nie moj styl), woel rzeczy el;eganckie i
          troszke bardziej kobiece, oasis ( sa ciekawe rzeczy ale nic mnie nie
          chwycilo za serce ):)
          ja juz nie wiem czy ja nie mam gustu czy poprostu trafilam na same
          slabe sklepy
          a jesli chodzi o buty to nie spotkalam wymienionych przez |Ciebie
          marek ( jestem tu dosc krótko), ale powoli wpadam w panike bo jak
          tak dalej pojdzie nie bede miala w czym chodzic. :)
          moonsoon, bylam tu kilka razy ale nie znalazlam nic ciekawego.
          moze ja poprsotu nie potrafie szukac :(
          • cafem Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:22
            Wszystko zalezy od budzetu...
            Te co wymienilas - Jane Norman, New Look, River Island, D. Perkins, Primark , Miss Selfridge - to wszystko najnizsza, najbardziej szajsowata w UK polka. Te odpusc...

Wybierz sie do Kew, Kookai, Warehouse, Jigsaw, Ted Baker. Poprzymierzaj tam ciuchy, one czesto wygladaja niepozornie, a zalozone przed lustrem zachwyca. I o wiele lepsza jakosc! Warto wydac tam na ciucha 40-120 funtow, on wytrzyma duzo dluzej niz przecietne szmatki.
            Monsoon i All Saints MUSISZ mierzyc, ba na wieszakach to wyglada srednio. Zdziwisz sie - pozytywnie:)
            Nine West musisz gdzies miec, one sa najczesciej w domach towarowych, a nie jako osobny sklep (ceny okolo £45-160), sprobuj jeszcze Dune albo Office, ich buty tez sa dosc niezle.

Wyglada, ze macie ciekawy outlet tam:

Cheshire Oaks Designer Outlet:

Kinsey Road, Ellesmere Port,
            South Wirral, CH65 9JJ, United Kingdom

I ten nedzny Mall - shopping centre:( Nieduzo tam ciekawego.

Moze warto czasem raz na dwa miesiace wybrac sie na wielkie zakupy do duzego miasta?
            Gdzie macie najblizszy House of Fraser (HoF)? To wielki dom handlowy z naprawde swietnymi markami (srednia polka, w miare przystepna - choc h&mu tam nie znajdziesz i wysoka, w ktora pewnie jeszcze nie mierzysz:)

• candy24 do cafem 25.09.09, 22:09
          widzze , ze jestes dobrze zorientowana takze bede wdzieczna za
          ewentualne wskazowki modowe

chcialam jeszcze zapytac o pielegnacje wlosow ktora firma jest godna
          polecenia ( mam wlosy suche i puszace sie, a zalezy mi na pieknych i
          lsniacych i prostych)
          • cafem Re: do cafem 25.09.09, 22:52
            Hehe, wskazowki modowe:)

Az tak na modzie to sie nie znam, a szczegolnie za nia nie podazam.
            Ja mam styl duzo bardziej francuski, bardziej wpadajacy w vintage.
            Czyli obcisle dzinsy (bez zadnych swiecen i ozdobien, chyba ze zameczki u Fornariny - zajrzyj zreszta www.fornarina.com), duzo koszul z jakimis haftami, do tego duze korale i albo minimalistyczne sandaly albo wysokie plaskie skorzane kozaki z nitami.

Teraz mieszkam w Szwajcarii wiec musialam nieco zweryfikowac swoj styl i przestawic sie na codzienne bieganie w trekkingach i polarze:)

Sukienki kupuj w Zarze, te w modzie mlodziezowej sa bardzo oryginalne!
            French Connection (jak znajdziesz) bedzie najlepsze na proste jednokolorowe sweterki. Warto zaplacic dwa razy tyle niz w innej sieciowce!
            Topy na lato i na wyjscia - Miss Sixty.
            Koszule smart casual (moga byc do pracy) z Monsoona - ja mam na przyklad taka:
            www.monsoon.co.uk/invt/52004027&bklist=icat,5,shop,women,womentops,longsleevetops
            i kilka bialych od nich, ale ja do pracy moge chodzic w dzinsach:)

Do pracy nosze tez takie:
            www.allsaints.com/product/?page=8&category_id=26&&prod_desc_id=5051214449562&position=42lub
            www.allsaints.com/product/?searchtext=&area=&category_id=26&sub_category_id=&sale=0&preorder=0&vintage=0&new=0&Size=&price_id=0&page=1&position=27&all=1&prod_desc_id=5051214476896
            I zajrzyj na Miss Sixty - ciuchy wydaja sie zwariowane, ale naprawde maja niezly kroj i jakosc i jesli zestawisz je z czyms spokojniejszym - wygladaja rewelacyjnie!
            www.misssixty.com/home.asp?tskay=710D611B

A szampony - coz, ja uzywalam TreSemme i bylam zadowolona:)

Teraz nie uzywam TreSemme i jestem jeszcze bardziej zadowolona, bo nie ma to jak szwajcarskie produkty:P
          • terwase Re: do cafem 25.09.09, 23:01
            Wiem, że wyrywam się niepytana ale pozwolę sobie wtrącić 3 grosze co do
            pielęgnacji włosów, bo Tresseme się zupełnie ze mną nie lubi i wersja "po"
            wygląda jeszcze gorzej niż ta przed zastosowaniem produktu. Z tej samej półki
            cenowej polecam John Frieda- używam serii do włosów kręconych, zarówno
            prostującej (ładnie wygładza włosy, choć do prostowania oczywiście daleko...)
            jak i wzmacniającej skręt. Wypróbowałam już chyba 6 produktów i każdy się
            sprawdził.
            • cafem Re: do cafem 25.09.09, 23:05
              John Frieda nie stosowalam, ale kolezanka uzywa od dawna i jest zachwycona!
              Ja sie specjalnie wlosami nie przejmuje, bo mam niedlugie i niefarbowane, wiec ich kondycja jest w miare ok niezaleznie od szamponu:)
        • carfin Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:11
          Na początku ubolewałam nad zawartością tutejszych sklepów i w końcu stwierdziłam
          ze jak chce się dobrze i modnie ubrać to albo w sklepach Dorothy Perkins, Quiz,
          Next, Karen Millen albo Ebay, tam jest największy i najlepszy wybór. Dodam że
          jestem dość wybredna i wymagająca jeśli chodzi o strój. Zdecydowanie gustuje w
          klasycznych i eleganckich ubraniach.
          • candy24 Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:14
            w next nie potrafie nic dla siebie znalezc mam wrazenie ze tu sa
            rzeczy dla kobiet w srednim wieku, albo ja nie umiem poprostu
            szukac :/
            karen millen nie spotkalam jeszcze niestety,
            • carfin Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:22
              candy24 napisała:

> w next nie potrafie nic dla siebie znalezc mam wrazenie ze tu sa
              > rzeczy dla kobiet w srednim wieku, albo ja nie umiem poprostu
              > szukac :/
              > karen millen nie spotkalam jeszcze niestety,
              Karem Millen ma swoja siec sklepów w Londynie ale niestety nie są to tanie ciuchy.
          • carfin Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:19
            Jak masz włosy przesuszone to kup sobie jedwab w płynie, jest Świetny do każdego
            rodzaju włosów inaczej się tylko używa w zależności od potrzeb. Ponad to Kadusa
            są dobre kosmetyki. Od razu powiem ze większość rzeczy taniej dostaniesz na
            wspomnianym wyżej Ebay'u bo w sklepach wybór raczej jednostajny.
            Pozdrawiam.
            • candy24 Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:24
              a czy da sie go dostac w dorgeriach np boots, albo u fryzjerow, w
              Polsce nie mialam z tym problemow, a tu pytalam w prau miejscach i
              patrzyli na mnie jakbym pytala o cos z kosmosu.prosilabym o dokladna
              nazwe albo firme, tu biosilka nie znalazlam, chyba ze sie szukam,. w
              Polsce glownie tego uzywalam
      • terwase Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:21
        Na sztywno do pracy polecam Benetton/Sisley, Laura Ashley (cudne tkaniny, dobra
        jakość), Principles, dopóki jeszcze istniało, choć mają stronę internetową z
        ochłapkami kolekcji (ja wykupiłam wszystkie co ciekawsze resztki w moim
        rozmiarze na wyprzedaży internetowej w Debenhams). No i mimo wszystko uwielbiam
        łowy w TK-Maxxie:)))
        Na codzień już nic nie polecę za bardzo bo podpadnie pod ten flejowaty styl...
        River Island, New Look, nawet niesławny Primani:))))

Tylko nie zgodzę się z przedmówczynią co do Topshopu- ciuchy są źle wykończone
        i uszyte jakby konstruktor nie przewidział miejsca na pupę i biust.
        Pozdrawiam
        Udanych łowów!!!

Zapomniałam jeszcze o Next, fajna jakość, ale zdecydowanie bez polotu.
        • carfin Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:24
          racja, o Principles zapomniałam. Mam płaszczyk od nich, rewelacja :)
          • candy24 znajde jedwab w boots? 25.09.09, 22:27
            pytalam w prau drogeriach ale sprawiaja wrazenie jakby tego nie
            znali, poprosze jesli moge dokladna nazwe firmy, bo znanego biosilk
            nie znalazlam
          • terwase Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 22:33
            Oj wierzę, że rewelacyjny. Te rzeczy były właśnie takie jak autorka wątku
            opisała: ładne, kobiece, eleganckie, a jednocześnie z pomysłem.
            Aż zajrzałam sprawdzić na Debenhams... nic już się nie ostało, za to na ebayu
            pełno:)
            • carfin Re: uk, gdzie znalezc cos fajnego 25.09.09, 23:09
              Hehe, bo na ebay'u jest wszystko :)
              Jedwab możesz kupić w Asdzie pod nazwa Shine serum. Taka buteleczka z atomizerem
              50ml, przezroczysta, chyba coś około 2f kosztowała już nie pamiętam. Albo
              zajrzyj na ebay, wpisz biosilk i kupuj :)
              Niestety od jakiegoś czasu royal mail strajkuje i trzeba dość długo czekać na
              swoje paczki, ja na first class czekam ponad tydzień.....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka