Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ryłko ,rozmiarówka

14.11.09, 09:31
    Czy zna ktoś z własnego doświadczenia rozmiarówkę firmy Ryłko?Chcę kupić buty przez internet ale boje się trochę ryzykować.Jak to jest z tymi butami czy rozmiar np.40 nie wypada przypadkiem większy lub mniejszy o kilka mm ?Mam doświadczenie tylko z firma Bata .Proszę o po moc .Kaczor
    Obserwuj wątek
      • gosiaw29 Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 11:00
        Kiedyś nosiłam te buty i rozmiar jest realistyczny, ani zawyżony,
        ani zaniżony. Noszę 39 i taki kupowałam. Był jeden model półbutów z
        dziwną numeracją i wtedy kupiłam mniejszy rozmiar, przy obuwiu
        zimowym zawsze 39. Dane sprzed kilku lat.
        • paulinaa Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 11:06
          zgadza się - rozmiarówka normalna, ani zawyżona, ani zaniżona
          • 1kaczor1 Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 11:16
            Bardzo dziękuję .
            • sumitka Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 13:16
              rozmiarówka standardowa.. ja kupowałam buty Ryłko u Allegrowicza Jaca-but i
              muszę przyznać, że fachowo potrafi dobrać rozmiar - kupowałam u niego półbuty i
              trzewiki i pasują idealnie
      • bgoralska1972 Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 17:47
        Rozmiarówka raczej normalna na dośc szerokie stopy. Czasami są jednak wyjątki!
        • nchyb Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 18:00
          plusem Ryłki są połowki, które gdzie indziej rzadko się pojawiają...
          • marysia103 Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 20:38

Ja wczoraj kupiłam szpilki Ryłko, normalnie noszę 39, a tu idealnie wypadło 38,5
            i muszę zaznaczyć że mam bardzo wąska stopę. Jak widać reguły nie ma więc przed
            zakupem zorientuj się czy sprzedawca nie robi problemów z ewentualną wyminą.
        • kasiamat00 Re: Ryłko ,rozmiarówka 15.11.09, 14:16
          AFAIK Ryłko robi(ł?) buty w co najmniej dwóch tęgościach (F i G), więc może to
          kwestia tego?
      • annikinstarkiller Re: Ryłko ,rozmiarówka 14.11.09, 23:25
        Mam zimowe buty Ryłko, kupione 2 sezony temu. Noszę 39, a musiałam kupić 38, mam dość wąską stopę. Więcej doświadczeń nie mam:)
      • ida_listopadowa Re: Ryłko ,rozmiarówka 16.11.09, 10:50
        noszę 39, ale w Ryłko w zależności od modelu mieszczę się nawet w 38. Wolę nieco luźne buty więc wybieram "zwyczajne" 39, ale jest zazwyczaj za luźne.
        Ryłko produkuje niektóre buty w TRZECH tęgościach: E (wąska stopa), F (normalna), G (szeroka).

Na twoim miejscu wzięłabym 39. Jeżeli jednak kupujesz czółenka i nie lubisz kłapiących butów - to 38,5.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka