klakierka 05.01.10, 22:41 noszenie torebki/torby w kolorze i stylistyce butów, no poprostu nie umiem tego pojąc- a podobno kiedyś to było wymagane a teraz to faux pa ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esceven Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 05.01.10, 22:42 bo moda się zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 05.01.10, 22:46 A po co się tym przejmować? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_lowienie Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 05.01.10, 23:00 trzeba mieć swój rozum, a nie jak stado durnych owiec w pędzie iść zatym co gadają Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 05.01.10, 23:59 Dobieranie torebki pod buty kojarzy się małomiasteczkowa, z taką prowincjonalną czy weselną elegancją. A poza tym narzuca to pewną sztywnośc i jakieś siakieś ciotkowate jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
olga87 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 12:36 ale noszenie czarnych butów i czarnej torebki to już nie jest ciotkowate??!!bo jakoś nikt,nigdy nie krytykuje,jak się nosi czarne buty i torebkę,a czarny to też KOLOR Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 09.01.10, 13:05 nie, czarny to nie kolor Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 05.01.10, 23:58 Chętnie wyjaśnię, jak tylko wytłumaczysz mi, dlaczego niemodne jest noszenie sukni z gorsetem z fiszbinów i krynoliną Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 13:08 nessie-jp napisała: > Chętnie wyjaśnię, jak tylko wytłumaczysz mi, dlaczego > niemodne jest noszenie sukni z gorsetem z fiszbinów i krynoliną Bo są piekielnie niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 15:29 > Bo są piekielnie niewygodne. A buty na kilometrowej szpili to są niby wygodne? :) Poza tym krynolinę wprowadzono jako wygodne i higieniczne rozwiązanie, zastępujące stosy brudnych halek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 21:00 nessie-jp napisała: > A buty na kilometrowej szpili to są niby wygodne? :) A nosi to ktoś poza laskami, które chcą być modne? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 21:15 > A nosi to ktoś poza laskami, które chcą być modne? Nosi Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 21:42 Masochistą też być wolno :). Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 08:25 Dziewczyny ja rozumiem, że wszystko się zmienia a moda tym bardziej- czasem ledwo nadążyc można, wiem też, że każdemu podoba się coś innego i o gustach się nie dyskutuje. A z torebką i butami to tak ogólnie pytam bo ja szczerze mówiąc to różnie nosze- za bardzo się nie przejmuje jak mam taką samą kolorystyke ale jak zmieniam buty a nie zmieniam torebki to tragedii nie robie i też mi się podoba. Pytam ponieważ tak dywaguje sobie, że generalnie to chyba jak buty i torba są fajne, dobrej jakości- w takiej samej tonacji kolorystycznej to wykańczają strój tzn. nawet jeśli jest taki zwykły, codzienny, skromny raczej, oszczędny to te dodatki powodują, że wygląda się lepiej - a jak się ma buty inne i torebke inną to wprowadza się mimowolnie troszkę "chaosu"? w sensie nie ma takiego "domknięcia" stroju. hmmm no mam myśl a się dziś nie potrafie wysłowić ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
eenso Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 11:04 > A z torebką i butami to tak ogólnie pytam bo ja szczerze mówiąc to > różnie nosze- za bardzo się nie przejmuje jak mam taką samą > kolorystyke ale jak zmieniam buty a nie zmieniam torebki to > tragedii nie robie i też mi się podoba. i o to chodzi:) z tym chaosem to tak nie do końca- to, że torebka i buty nie są w identycznym kolorze nie oznacza, że do siebie nie pasują. Jeśli celowo nie dążysz do chaosu właśnie, to w tej "zasadzie" chodzi właśnie o to, aby te dwa kolory były do siebie dopasowane i zgrane. osobiście się do tego nie stosuję, bo noszę tylko czarną torbę i zazwyczaj czarne buty i imho tego zestawu wymagane "nie pod kolor" nie dotyczy. Ale jakbym miała założyć torebkę w jakimś charkterystycznym kolorze (znaczy innym niż czarny:) to wolałabym, aby buty i torebka nie były takie same, a różniły się przynajmniej odcieniem. Za to zestawy typu: kobaltowe buty i kobaltowa torba, czerwone buty czerwona torba w ogóle mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 11:37 > osobiście się do tego nie stosuję, bo noszę tylko czarną torbę i zazwyczaj > czarne buty i imho tego zestawu wymagane "nie pod kolor" nie dotyczy. Ale jakby > m > miała założyć torebkę w jakimś charkterystycznym kolorze (znaczy innym niż > czarny:) to wolałabym, aby buty i torebka nie były takie same, a różniły się > przynajmniej odcieniem. Za to zestawy typu: kobaltowe buty i kobaltowa torba, > czerwone buty czerwona torba w ogóle mi się nie podobają. No w gruncie rzezcy to o to mi chodzi, że mi jakoś nie pasuje jak mam np. żółte czy zielone buty i dać do tego czerwoną torebkę no nie teges moim zdaniem- torebki żółtej nie mam więc nosiłam wtedy taką kamelową albo szaro-beżową a zieloną akurat miałam to nosiłam ( zieleń nie identyczna bo w kompletach nie kupuje) ale taka w sensie z tej grupy kolorów , klapki były w kolorze soczystej zieleni takiej wiosennej trawki a torba stylem pasująca ale kolor troche bardziej stonowany- nie pasowała by mi tu zieleń butelkowa np. A teraz tak dywaguje bo buty niebiesko-granatowa (na beżowej koturnie) takie proste, okragły nosek-bez ozdobników żadnych taki casual i torebka mi sie uwidziała granatowa no i tak gdybam co z tym fantem począć :) Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 11:57 hm...to akurat w tej kwestii jestem niemodna. jak mam czerwone kozaki to czerwoną torebkę.jak mam lakierowane pantofle to torebka też musi byc w lakierze. ale np.w lecie zdarza mi się do czarnych sandałków nosić torbę biało-zółto-czarną. nie lubię chaosu. i potwornie razi mnie zestaw czarne buty -brązowa torebka lub odwrotnie ( o białej już nie wspominając). Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 12:03 hehe takie zestawy czarne buty i biała torebka albo odwrornie też mnie powalają :) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 20:20 justynnka napisała: > hm...to akurat w tej kwestii jestem niemodna. jak mam czerwone > kozaki to czerwoną torebkę.jak mam lakierowane pantofle to torebka > też musi byc w lakierze. To prawda, jesteś niemodna. > potwornie razi mnie zestaw czarne buty -brązowa torebka lub > odwrotnie LOL. Ależ ta Katie Holmes niemodna: (jak i wiele innych) polki.pl/moda_dodatki_galeria.html?galg_id=10003943&ph_center_01_page_no=5 A Nicole Richie według Twoich standardow powinna dokupić do swoich bucików atłasową, chabrową torebkę: polki.pl/moda_dodatki_galeria.html?galg_id=10003943&ph_center_01_page_no=5 Jak dobrze, że tego nie zrobiła:P Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 08.01.10, 08:46 anulka.p napisała: > justynnka napisała: > > > hm...to akurat w tej kwestii jestem niemodna. jak mam czerwone > > kozaki to czerwoną torebkę.jak mam lakierowane pantofle to torebka > > też musi byc w lakierze. > > To prawda, jesteś niemodna. > > potwornie razi mnie zestaw czarne buty -brązowa torebka lub > > odwrotnie > > LOL. Ależ ta Katie Holmes niemodna: (jak i wiele innych) > polki.pl/moda_dodatki_galeria.html?galg_id=10003943&ph_center_01_page_no=5 > > A Nicole Richie według Twoich standardow powinna dokupić do swoich > bucików atłasową, chabrową torebkę: > polki.pl/moda_dodatki_galeria.html?galg_id=10003943&ph_center_01_page_no=5 > > Jak dobrze, że tego nie zrobiła:P Moze i w tej kwestii nie jestem modna ale nie wygładam jak daltonistka albo ktoś kto się ubierał po ciemku. A jeszcze mi powiedz od kiedy Katie Holmes jest ikoną mody - bo raczej nie od czasu slubu z tym kurduplem i pokazywania się w dzinsach za dużych o kilka rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 08.01.10, 18:51 > A jeszcze mi powiedz od kiedy Katie Holmes jest ikoną mody - bo > raczej nie od czasu slubu z tym kurduplem i pokazywania się w > dzinsach za dużych o kilka rozmiarów. Kudupla pominę wymownym milczeniem, ale chodzi Ci o boyfriend's jeans? Tak, Katie wykazała się tu niesamowitym modowym nosem, bo ona zaczęła je nosić jako jedna z pierwszych, a potem dołączyły do niej inne znane gwiazdy i pojawiły się w kolekcjach projektantów. Ale żeby zrozumieć na czym polega urok boyfriend's jeans należy trzeba mieć trochę luzu i wyczucia modowego, a z pewnoscią tych cech nie posiada osoba, która przeżywa szok na widok brązowej torebki do czarnych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 11.01.10, 20:52 Kurdupel oznacza serce ludu, więc spokojnie, a co do tego jak Katie Holmes wygląda na zalinkowanym zdjęciu, mnie oprócz swetra nic się tam nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 14:41 > No w gruncie rzezcy to o to mi chodzi, że mi jakoś nie pasuje jak > mam np. żółte czy zielone buty i dać do tego czerwoną torebkę no nie > teges moim zdaniem- torebki żółtej nie mam więc nosiłam wtedy taką > kamelową albo szaro-beżową a zieloną akurat miałam to nosiłam No ale przecież w zasadzie unikania dużych i jednolitych plam barw nie o to chodzi, że masz się ubrać na papugę! Chodzi o to, żeby nie uzyskać efektu Cruelli Demon, czyli lat 80-tych, czyli ubierać się w tonacje barw, a nie jednolite płaszczyzny identycznych odcieni. Po "zniesieniu" idiotycznej zasady, że jak założysz fioletowe buty to MUSISZ do tego mieć fioletową torebkę, fioletowe rękawiczki, fioletową czapkę, fioletowy szalik i fioletowy pasek można po prostu dobierać kolory akcesoriów w taki sposób, aby pasowały do całej reszty stroju, a nie tylko do siebie nawzajem :) Dlatego mogę dobrać torbę kolorystycznie np. do kurtki albo do spodni, a nie akurat do butów. Szal mogę dobrać do spódnicy, a nie koniecznie i akurat do torby. Do kremowej kurtki i ciemnofioletowych spodni mogę założyć karmelowe buty i pąsowy szal, ale za to torebkę wybrać w kolorze butelkowej zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 15:13 nessie-jp napisała: Dlatego mogę dobrać torbę kolorystycznie np. do kurtki albo do spodni, a nie > akurat do butów. Szal mogę dobrać do spódnicy, a nie koniecznie i akurat do > torby. Do kremowej kurtki i ciemnofioletowych spodni mogę założyć karmelowe but > y > i pąsowy szal, ale za to torebkę wybrać w kolorze butelkowej zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 20:29 > No jak dla mnie to jest już papuga i totalny chaos. No widzisz, a ja nie lubię wyglądać jak Cruella Odpowiedz Link Zgłoś
grazia2704 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 24.01.10, 10:24 klakierka napisała: Witam, klakierko brawo bardza mądra odpowiedź, Pozdrawiam > Dziewczyny ja rozumiem, że wszystko się zmienia a moda tym bardziej- > czasem ledwo nadążyc można, wiem też, że każdemu podoba się coś > innego i o gustach się nie dyskutuje. > A z torebką i butami to tak ogólnie pytam bo ja szczerze mówiąc to > różnie nosze- za bardzo się nie przejmuje jak mam taką samą > kolorystyke ale jak zmieniam buty a nie zmieniam torebki to > tragedii nie robie i też mi się podoba. > Pytam ponieważ tak dywaguje sobie, że generalnie to chyba jak buty i > torba są fajne, dobrej jakości- w takiej samej tonacji > kolorystycznej to wykańczają strój tzn. nawet jeśli jest taki > zwykły, codzienny, skromny raczej, oszczędny to te dodatki powodują, > że wygląda się lepiej - a jak się ma buty inne i torebke inną to > wprowadza się mimowolnie troszkę "chaosu"? w sensie nie ma > takiego "domknięcia" stroju. > hmmm no mam myśl a się dziś nie potrafie wysłowić ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
phenn Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 12:32 Ja również nie wiem dlaczego z jednej skrajności (czyli buty i torebka KONIECZNIE w tym samym kolorze) trzeba wpadać w skrajność drugą (w ŻADNYM wypadku ten sam kolor butów i torebki). Od kiedy moda łaskawie zwolniła kobiety z niewolniczego kolorystycznego dopasowania obuwia i torby, odnoszę wrażenie, że niektóre panie wpadają w panikę na samą myśl, że mogłyby jednak tę regułę w jakimś zestawie zachować. Jeśli pasuje? Czasem naprawdę pasuje i nie wygląda małomiasteczkowo- wszystko zależy od fasonu, faktury, całości ubraniowej kompozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 12:41 o własnie! Odpowiedz Link Zgłoś
fatamorgana0 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 12:54 Nie widze problemu. Ja nosze czasami pod kolor a czasami jako akcent w jednobarwnym stroju - wtedy torebka duża i w rzucajacym się w oczy kolorze, np czerwona, żółta. A co mnie obchodzi czy to wymagane czy nie :) Nosze zawsze to, w czym sie dobrze czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 13:30 O rany czym się przejmujesz. Ja czasem nosze pod kolor, czasem nie. I rzeczywiście jak ktoś wyżej wystrzegałabym sie takich jaskrawych zestawów,ale inne czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 13:58 a ja sie nie przejmuje jakimis dziwnymi regulami- teraz jest modny zestaw inna torba inne buty a za dwa lata znow bedzie to niedopomyslenia, nosze to co mnie sie podoba i w czym dobrze sie czuje. ale nie wyobrazam sobie zalozenia torby ktora nie harmonizuje z reszta stroju,nie znosze tez chaosu jezeli chodzi o stroj, niektorzy wygladaja w takich zesatwieniach ciekawie ale ja zle bym sie w takim czyms czula. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 06.01.10, 14:50 Ja sobie do białej torby nie dokupię białych kozaków. Będę chodzić w czarnych lub brązowych.Z góry przepraszam, wszystkich zmuszonych na mnie patrzeć, za swoje zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea26 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 20:25 o właśnie! Ja też przepraszam, że do czarnych botków, czarnej kurtki, granatowych (prawie czarnych) jeansów i szala w kolorze koralu nosiłam dużą białą torbę :)))) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 07.01.10, 20:58 ja nie mam takiego problemu bo większość garderoby mam w kolorze czarnym w tym tez buty i torebki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka MIŁE PANIE 08.01.10, 10:00 CHYBA :) pora zakończyć wątek stwierdzeniem- KAŻDA z nas nosi jak lubi i jak jej sie podoba-nie oceniamy innych pod tym względem bo "o gustach się nie dyskutuje" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odrobina_luxusu Hulaj dusza! 08.01.10, 17:44 Wiem skad sie wziela ta moda! Dobieranie jednakowych zestawow jest czasochlonne i kosztowne. Czesto mamy fajna torbe ale nic do niej, wiec... teraz "hulaj dusza, piekla nie ma!". Zamiast pracowicie szukac fioletowych butow mozemy wziac pierwsze z brzegu ;)) Wiekszosc gwiazd nie wywodzi sie z arystokracji - nie maja takiej potrzeby, wiec takie lansuja standardy ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Hulaj dusza! 08.01.10, 18:37 Aha, bo to arystokracja nosi zestawy typu "lakierowana torebusia lakierowne buty" czy "czerwone buciki do czerwonej torebki". Jaaaasne. Tylko dziwnym trafem takie zestawy z reguły można zauważyć u "elegantek" z Pcimia Dolnego. Kto z upodobaniem nosi takie zstawy, w ogole nie czuje o co w chodzi w modzie, w której liczy się pewien luz, nonszalancja i lekkość, a nie nuda i sztywniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Hulaj dusza! 08.01.10, 23:12 popieram anulkę. to nie jest tak, że różnokolorowe buty i torebka są modne, tylko że przestało być obowiązkowe noszenie dodatków w identycznym kolorze i przestało być uważane za przejaw złego gustu łączenie ich w różnych kolorach. moda po prostu teraz pozwala na dużo więcej swobody i fantazji. ja sobie kupiłam ostatnio torbę w głębokim fioletowym zamszu, która mi "nie pasuje" do żadnych butów. i dokładnie o to chodziło, by torba stanowiła kontrast. Odpowiedz Link Zgłoś
odrobina_luxusu Re: Hulaj dusza! 09.01.10, 00:10 Nic nie zrozumialas, Anulko. Trudno. Napuszczalam oczek, ale nie pomoglo. A co do arystorkracji - to obejrzyj stroje z krolewskich dworow, wyscigow konnych i wyciaginij wnioski (moze sie uda). Sciskam. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Hulaj dusza! 09.01.10, 01:47 > A co do arystorkracji - to obejrzyj stroje z krolewskich dworow, > wyscigow konnych i wyciaginij wnioski (moze sie uda). Sciskam. No taaaak... najlepiej ubierzmy się wszystkie jak królowa brytyjska, ta to ma niesamowite wyczucie mody :D I do tego kapelusze jak do Ascot! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Hulaj dusza! 09.01.10, 09:44 > Nic nie zrozumialas, Anulko. Trudno. Napuszczalam oczek, ale nie > pomoglo. Taaa, chciałaś być taka zabawna, więc "oczek napuszczałaś", a to widzisz - nie o to w tym chodzi. Ale nieważne. Twój post był naprawdę prosty, a w drugim potwierdzasz to co napisałaś w pierwszym. I nie ściskaj - błągam:P Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Hulaj dusza! 11.01.10, 08:54 jakm widać niektórzy mają wąskie horyzonciki i nie rozumieją ze w pewnych środowiskach żle widzane jest wyglądanie jak paw lub abnegat który nazywany jest przez zdecydowanue na wyrost luzem i nonszalancją. zreszta, nawet moja 5 letnia córka wie ze niektóre rzeczy do siebie nie pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Hulaj dusza! 11.01.10, 18:39 > pewnych środowiskach żle widzane jest wyglądanie jak paw lub abnegat No tak, masz 100% racji justynnko Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Hulaj dusza! 12.01.10, 17:43 jezeli kremowy+fiolet+czerwony+karmel+zieleń wg.ciebie pasują do siebie to ok. ale ja wyznaję umiar i dobieram kolory tak aby pasowały do siebie. pozatym nie uwierzę ze do pracy lub na okazje oficjalne ktoś może tak ryzykownie ,,zabawiać" się kolorami. no, moze przedszkolanki albo nauczycielki plastyki - w powazniejszych firmach coś takiego jest bardzo niemile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Hulaj dusza! 12.01.10, 18:21 justynnka napisała: > jezeli kremowy+fiolet+czerwony+karmel+zieleń wg.ciebie pasują do siebie to ok. Wywaliłabym czerwień (raczej mi tu nie pasuje), ale reszta jak najbardziej. Chodzi o gradację barw. Karmelowy i kremowy to dwa różne odcienie tego samego koloru. Fiolet stanowi dla nich ciemniejsze tło, a mały dodatek chłodnej, spokojnej zieleni ożywia i podkreśla pozostałe barwy. Nie mówię tu oczywiście o tzw. elegancji nauczycielskiej czy biurowej, bo mundurki to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa1 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 09.01.10, 11:32 noszenie butow i torebki "pod kolor", czy w komplecie nigdy modne nie bylo.... tylko nie wszyscy o tym wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 09.01.10, 13:06 Nigdy?! Ha, wieki stoja za toba! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa1 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 09.01.10, 13:20 to, ze cala ulica czy miasteczko nagle nosi to samo wcale nie oznacza, ze jet to modne i stylowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zmiana.klimatyczna kto ci to powiedział? 09.01.10, 13:51 klakierka napisała: > noszenie torebki/torby w kolorze i stylistyce butów, no poprostu nie umiem tego pojąc- a podobno kiedyś to było wymagane a teraz to faux pa ?? Kto cię tak nastroił, że to niemodne? Unikaj tylko skóry i naturalnych futer, a wszystko inne jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: kto ci to powiedział? 11.01.10, 20:54 zmiana.klimatyczna napisała: > Kto cię tak nastroił, że to niemodne? > Unikaj tylko skóry i naturalnych futer, a wszystko inne jest OK. > Powiem jak Smerf Maruda: "Nie cierpię propagandy". Odpowiedz Link Zgłoś
anxipanxi1 [...] 12.01.10, 17:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 12.01.10, 18:13 bo moda podaza za wymogami zycia; kiedys butow w ogole nie bylo widac spod krynoliny/dlugiej sukni, a torebke taszczyla za pania sluzaca; potem kupowalo sie jedne buty i jedna torebke na wiele lat, wiec nie mozna bylo za bardzo brykac... a jeszcze potem kazda kobita nagle miala w szafie 300 par butow i 80 torebek, albo odwrotnie, i czesto nie byla w stanie znalezc tej idealnie pistacjowej torebki kiedy miala na sobie idealnie pistacjowe buty, wiec lapala za zolta, wiec ktos poszedl po rozum do glowy i usankcjonowal praktyke jako TREND tym niemniej, noszenie butow w kolorze torebki to nie faux pas tylko wybor stylistyczny, a w ogole nie przejmuj sie tym wszystkim az tak Odpowiedz Link Zgłoś
izek86 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 12.01.10, 19:50 Moda się zmienia kiedyś modne byłu dzwony potem przyszły rurki a teraz w sumie wszystkie w dzisiejszych czasach moda staje się trochę "niegrzeczna" i tak jak kiedyś modne było wszystko ustatkowane pasujące do sibie teraz jest na odwrót więc albo nie przejmuj się tym albo dąż za modą! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 13.01.10, 17:39 Przeglądając pewnego bloga przypadkowo znalazłam dwa zdjęcia, na którym torba i buty dobrane są do siebie pod kolor, ba, nawet pod deseń i nie wygląda to strasznie: www.leblogdebigbeauty.com/2009/11/daphne/ www.leblogdebigbeauty.com/2009/11/belles-blabla-blue/ Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 13.01.10, 20:11 Zatkało mnie :) miła ta pani na twarzy tylko jest naprawdę spora, przyznam, że nie śledze szafiarskich blogów dokładnie ale wszystkie dziewczyny tam są chude a ta nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 13.01.10, 20:28 Podobno jej blog został uznany przez francuską Elle za jeden z najciekawszych w 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 13.01.10, 20:57 No cóż, wszystko, co sprzeciwia się głównym nurtom, ma szansę zostać uznane za awangardowe i nowatorskie, choćby stanowiło powrót do starych zasad :) O ile pierwszy zestaw jest jeszcze do przyjęcia (kremowe buty, torba i biżuteria z wężowym motywem), o tyle ten smutny, biedny, granatowo-czarny mundurek więzienny jednak mi się stanowczo nie podoba. Wygląda jak te nieszczęsne wykwity reformy Giertycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego niemodne jest 27.01.10, 22:36 Bo jest to uważane za zbyt oczywiste, prowincjonalne itd. Ale to jest nakręcane przez redaktorki, stylistki i cały przemysł modowy :) Nie przejmuj się Pewnie 95 % kobiet dobiera torebkę do buta, albo ma tylko jedną torebkę czarna lub brązową Odpowiedz Link Zgłoś