Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić kalosze - raport

20.02.10, 17:39
    Przejeździłam dziś 3 galerie i niestety trudno jest kupić kalosze. W Arkadii w Heavy Duty były już tylko męskie oraz damskie krótkie - długie damskie zostały wyprzedane. W popularnych sklepach obuwniczych w ogóle kaloszy brak. W całej Galerii Mokotów nie znalazłam nic.
    Fajne kalosze były w jednym sklepie Blue City (179PLN) i w Everescie w Arkadii.
    Kilka zdjęć kaloszy z dzisiejszej eskapady:
    Gdzie kupić kalosze
    Obserwuj wątek
      • ladyjm Re: Gdzie kupić kalosze - raport 21.02.10, 10:09
        Moze kup na Allegro - niektore sklepy sa z Warszawy i mozna odebrac osobiscie
        tego samego dnia. Ja wlasnie na Allegro sobie kupilam - żółte, na pohybel zimie:)
      • brattby Re: Gdzie kupić kalosze - raport 21.02.10, 10:15
        Ja kupiłam w Decathlonie takie: www.decathlon.com.pl/PL/buty-
        schooling-dla-doros-ych-19767274/
        Bardzo podobne były też w Go Sporcie. Cena około 60 zł. Koleżanka na
        pierwszy rzut oka była przekonana, że to oficerki :)
      • kati792 Re: Gdzie kupić kalosze - raport 21.02.10, 18:34
        Znalazłam na e-bay uk kilka fajnych par kaloszy,ale tak sie zastanawiam....Na
        deszcze,roztopy ok.A co w przypadku kiedy rano wsiadam do samochodu,wysiadam pod
        firmą,tam oczywiscie zmieniam buty,obojętnie jakie by one nie były,wieczorem
        znowu do autka-wysiadam pod domem?Też zakładać?Nawet pomimo tego,że równie
        dobrze mogę założyć no nie wiem...kozaki,potem jakieś czółenka?Mam na myśli
        oczywiście tylko i wyłącznie brzydką pogodę,deszcz,powodzie roztopionego śniegu
        itd.I co jak sie zacznie jesień?Czy takie buty nadal bedą modne?czy na stałe
        wejdą w naszą polską modę?:-)
        Chodzi mi o to,czy takie buty nadają się tylko na spacery?Nie tylko po
        polach,lasach,łąkach,ale np.po miescie także?A na jakiś wypad do jakiejś GH?Albo
        do kina z przyjaciółką?
        Jak wy nosicie takie buty?
      • nessie-jp Re: Gdzie kupić kalosze - raport 21.02.10, 19:59
        Też chciałam w piątek i wczoraj kupić kalosze i kiszka
        • mr.vintage Re: Gdzie kupić kalosze - raport 21.02.10, 23:26
          A może zamiast kaloszy coś takiego:
          mr-vintage.blogspot.com/2010/02/buty-na-roztopy-kalosze-cz-2.html
          • nessie-jp Re: Gdzie kupić kalosze - raport 22.02.10, 23:41
            Te kalosze retro, czyli nakładki na buty, miały rację bytu w czasach, gdy nawet
            dżentelmen miał co najwyżej kilka par obuwia. A taki mieszczanin to w ogóle dwie.

Ja mam kilkanaście do kilkudziesięciu, więc nakładki nie mają szans pasować na
            wszystkie :)
      • basik25 Re: Gdzie kupić kalosze - raport 22.02.10, 06:44
        na allegro z deezee za 60 zł z przesyłką, w stokrotki
        • trocka8 Re: Gdzie kupić kalosze - raport 22.02.10, 16:26
          ja też sobie kupiłam te oficerkowe z decathlona, piękne są!
      • maggi9 Re: Gdzie kupić kalosze - raport 22.02.10, 17:38
        Jakieś 3 tyg temu widziałam w Reserved(149zł)w jakieś wzorki i kotki.
        Oraz 2 pary w Promenadzie w sklepie szuz shop(99zł)w zebrę i czekoladki.Ale w
        obydwu sklepach był to identyczny "odlew"(czy wzor buta) jak w deezee.Jak jest w
        rozmiarówka tych kaloszy w deezee?
      • hotally Re: Gdzie kupić kalosze - raport 22.02.10, 19:10
        a nie było w hegos w arkadii?? ostatnio jak przechodzilam było pełno par...
        Ja mam klasyczne burberry
        • aaa9941 decathlon nie 23.02.10, 18:53
          odradzam prezentowane klosze z dcathlona bo sa to buty do jazdy
          konnej- nie nadaja sie do biegania po ulicy na dłuzej
          • trocka8 Re: decathlon nie 24.02.10, 14:37
            a czemu się nie nadają?
            • aaa9941 Re: decathlon nie 24.02.10, 14:44
              Bo sa niewygodne do chodzenia, mają sliską podeszwę przystosowaną do
              wysuwania się ze strzemion a nie śliskiego chodnika oraz specjaalnie
              uformowaną cholewkę. Owszem mozna chodzić w kurtce narciarskiej na
              codzień ba mozna nawet chodzić w butach snowbordowych jak ktoś sie
              uprze ale to jest odzież specjalistyczna. Dla mnie to po prostu
              śmiesznie wygląda.
              • brattby Re: decathlon nie 24.02.10, 18:19
                Ja tam chodzę i mi wygodnie. Teraz przecież nie jest ślisko, tylko
                mokro. Dużo bardziej śliskie mam kozaki zarowe - niby zimowe. Za to w
                butach snowboardowych chodzić po ulicy sobie nie wyobrażam.
              • trocka8 Re: decathlon nie 24.02.10, 21:01
                a to nie chodziłaś w nich, nie?
                bo byłam z psem na spacerze i się nie poślizgnęłam ani razu, ogólnie chodziło mi
                się wygodnie, a koleżanka stwierdziła, ze wyglądają jak "normalne kozaki", więc
                chyba nie ma tu nic do śmiechu ;(
                • aaa9941 Re: decathlon nie 24.02.10, 22:32
                  Nie chodzę w nich ale używam przy koniach. Moze i wygladają jak
                  oficerki ale dla mnie to prowizorka bo oficerkami nie są tylko
                  zwykłymi końskimi kaloszami i to widać. Ale oczywiscie każdy ma
                  wybór w co sie ubiera. Ja mam na roztopy kalosze kaloszowe a nie
                  buty do koni wyglądające jak oficerki ;))
              • nessie-jp Re: decathlon nie 25.02.10, 01:33
                A co mnie obchodzi, czy to śmiesznie wygląda, skoro mam suche nogi i mogę
                normalnie chodzić? W zwykłych kaloszach też się śmiesznie wygląda, mają
                przeważnie fatalnie luźną cholewkę i telepią się na nodze, więc chodzić w nich
                na dłuższą metę się nie da, no i są ciężkie jak piorun. Jeśli te z Decathlonu
                rzeczywiście wyglądają "jak oficerki" w tym sensie, że cholewka jest dobrze
                wyprofilowana i trzyma but na nodze, to nie obchodzi mnie, czy to do koni, czy
                do królików, czy wręcz do krykieta
                • aaa9941 Re: decathlon nie 25.02.10, 07:24
                  OMG :)))
      • mal-sia Re: Gdzie kupić kalosze - raport 23.02.10, 08:32
        ja kupiłam na allegro firmy TRETORN-rewelacyjne i wygodne
        • maitresse.d.un.francais Re: Gdzie kupić kalosze - raport 24.02.10, 19:11
          mam na oku tretorny, ale są drogie
      • hipciooo Re: Gdzie kupić kalosze - raport 24.02.10, 01:33
        update na stronie
        kaloszowej

Spory wybór kaloszy i niedrogich jest w Auchan np
        kalosze
        jak Martensy
        ale też zwykłe nie rzucające się w oczy
        kalosze.

Ogólnie łatwiej kupic dla dzieci - nie są jeszcze "przebrane", natomiast jeśli
        chodzi o damskie trudniej dobrać rozmiar bo pielgrzymki spragnionych kaloszy z
        Galerii handlowych trafiły również do Auchan:)
        • maja11-25 Re: Gdzie kupić kalosze - raport 24.02.10, 22:02
          ja kupilam u siebie w UE rozowe zawiazywane ; na krzyz ;
          kalosze ale faktycznie i tutaj jest duzo tych kaloszy dla
          dzieci pozdrawiam
          • betka_1713 Re: Gdzie kupić kalosze - raport 25.02.10, 08:56
            w tesco były kalosze cherokee za 69 zł wysokie w różnych kolorach z klamerką z
            boku
            • maitresse.d.un.francais Re: Gdzie kupić kalosze - raport 25.02.10, 21:49
              raz kozie śmierć, kupiłam netem czarne tretorny saker sommar, bo w realu okazało
              się, że tylko one (w zestawieniu z puchowym płaszczem) nie dają efektu "rolnika
              wyrzucającego spod krów" (z szacunkiem dla rolników)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka