Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

spodnie 7/8 i problem z butami

20.08.10, 13:43
    No właśnie...
    Kupiłam w Zarze spodnie typu chino, długość 7/8 na mnie, bo na na manekinie i na kimś wyższym to bardziej wygląda na 4/5 :) Cienki bawełniany materiał, kolor takiej jasnej kawy z mlekiem, trzy rzędy szlufek i wąski pasek, w łydce już bardzo dopasowane (nie znalazłam nigdzie zdjęcia, żeby wkleić). Całkiem fajnie leżą, nigdy takich wcześniej nie miałam, niemniej jednak muszę nosić do nich wysokie buty, bo inaczej taka długość spodni skraca mi trochę nogi. Im bardziej szukam butów tym więcej mam wątpliwości jaki fason byłby najlepszy:
    takie? www.asos.com/Asos/Asos-Theola-Platform-Shoeboot/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1110985&cid=4172&Rf900=1561&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Beige

a może takie? www.houseoffraser.co.uk/Nine+West+Marray+court+shoes/142620782,default,pd.html

a może jeszcze coś innego?
    Doradźcie, proszę.
    Obserwuj wątek
      • anna.glam Re: spodnie 7/8 i problem z butami 20.08.10, 14:51
        Zarówno jedne, jak i drugie buty są rewelacyjne :)

Jednak do fasonu 7/8 polecałabym raczej drugą parę, czyli szpilki.
        Botki są na prawdę piękne i bardzo eleganckie ale mogą skrócić Ci nogę. Sięgają
        do kostek i optycznie przecinają Ci w tym miejscu nogę.
        Natomiast szpilka ładnie wyeksponuje i wyszczupli Ci nogę.

Życzę udanego noszenia, doskonały wybór :)

pozdrawiam,
        Anna
        • margot7 Re: spodnie 7/8 i problem z butami 20.08.10, 20:51
          Bardzo dziękuję za radę. Rzeczywiście, te botki mogłyby być mniej korzystne na nodze niż szpilki. Właśnie wróciłam ze sklepu, w którym mierzyłam coś podobnego i mnie w 100% nie przekonało, ale nie było aż tak źle (mimo, że mam tylko 163cm wzrostu, to nogi tak długie jak dziewczyny wyższe o kilka cm).
          Jeszcze tylko nie wiem, czy te szpile z Nine West, czy może uda się znaleźć jakieś inne fajniejsze - jutro zrobię sobie rundkę po sklepach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka