madi_92 24.08.10, 15:52 Witam, potrzebuje pomysły na sukienkę studniówkową. Jestem wysoka i szczupła, a mój partner niższy ode mnie dlatego do sukienki musza pasować buty bez obcasa. Błagam o pomoc !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cupcake77 rekord 24.08.10, 16:21 łał, to chyba jakiś rekord- wątek o studniówce w sierpniu :) madi_92 napisała: > Jestem wysoka i szczupła, a mój partner niższy ode mnie Nie martw się, do stycznia zdążysz go wymienić :) Odpowiedz Link Zgłoś
madi_92 Re: rekord 24.08.10, 16:27 Wcale tak dużo czasu mi nie zostało szczególnie że sukienka ma byc szyta na miare, a jeszcze trzeba dobrac materiał, przymiarki itd to juz najwyzszy czas zeby rozgladac sie za pomysłem. A chlopaka nie wymienie Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: rekord 24.08.10, 20:39 czemu chcesz szyć? u mnie sporo dziewczyn szyło i raczej żadna nie była na 100% zadowolona, choć krawcowe niby dobre i polecone - jeśli nie jesteś super-mutantem o dziwnych wymiarach, ja bym szukała najpierw w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
malavida Re: Studniówka 24.08.10, 19:46 płaskie buty w wersji wieczorowej będą najlepiej wyglądały z krótkimi sukienkami stylizowanymi na grecką tunikę - marszczony, lekko drapowany dół, lekkie zwiewne materiały typu szyfon klik, klik 2, klik 3 Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Studniówka 24.08.10, 21:19 Może baleriny i słodka sukienka w stylu lat 50-tych? Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Studniówka 25.08.10, 08:51 Ja też poszłabym w baleriny i jakaś słodką sukienkę w stylu lat 50- 60tych. Sama miałam taką, bo partner był niższy:). I nie przejmuj się gadaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Studniówka 26.08.10, 12:14 Znaczy, że jak facet niski to obcasów się nie zakłada? Bo co? Bo to wstyd i wiocha? Jakieś pokraczne i chore myślenie tu koleżanka prezentuje. Buty na obcasie jak najbardziej zakładam. Wyższa jestem, ale nie zauważyłam, żeby facet z tego powodu padł trupem. Odpowiedz Link Zgłoś
madi_92 Re: Studniówka 30.08.10, 15:09 To że mój facet jest niższy to jedno, a druga sprawa jest taka ze mam bardzo długie i szczupłe nogi i nie powinnam ani ich optycznie wydłużać ani wyszczuplać obcasami bo to rownież wygląda nie ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
tak_czy_tak Re: Studniówka 01.09.10, 17:40 u mnie na studniówce nie było chyba ani jednej dziewczyny w płaskich butach :) obcasy na studniówce to chyba taki standard - chociaż nie wiem czemu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mojra86 Re: Studniówka 01.09.10, 17:59 z mojej klasy 4 dziewczyny poszły w płaskim obuwiu i nikt im tego nie wypominał - tak czuły się lepiej:] 1 miała długą sukienkę, 2 dopasowane midi, 1 rozkloszowaną też midi;) Odpowiedz Link Zgłoś
annysia Re: Studniówka 03.09.10, 17:19 po pierwsze moim zdaniem obcasy są po to, żeby podkreślić nogi, ja sama mam długie i szczupłe i uważam, że w obcasach wygladaja najkorzystniej. obcasy nie 'zniszczą' ładnych nóg. po drugie, niech zyje zasciankowe myslenie, ze facet musi byc koniecznie wyzszy. poza tym studniowka to okazja, zeby isc w obcasach, szczegolnie, jesli na co dzien się ich nie uzywa. ja sama mam w tym roku studniowke i nie przepuszcze takiej okazji, aby zaopatrzyc sie w szpilki ;) jesli chodzi o sukienke to podziele sie moim doswiadczenie, bo juz sobie zakupiłam. jest przed kolano, bezowa, tiulowa, w stylu baletnicy. uwazam, ze wlasnie takie krótsze z rozkloszowanym dołem najlepiej wygladaja, szczegolnie jesli mimo wszystko chcesz isc w balerinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
annysia Re: Studniówka 03.09.10, 17:23 może coś w tym stylu? www.groszki.pl/groszki/1,95942,5918610,Sukienka_H_M.html Odpowiedz Link Zgłoś