Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zakochałam się w tej sukience...

12.10.10, 17:56
    img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/58/47/26/1258472668
    Chodzi za mną ta kiecka od kilku dni, ale żałuję tyle na nią wydać (ok. 400 zł z przesyłką) zwłaszcza, że buty na zimę jeszcze nie kupione, kurtka jakaś nowa by się przydała... Napiszcie proszę, czy ta sukienka warta jest swojej ceny? A może znacie jakieś sklepy internetowe, oferujące podobne cudeńka w niższych cenach? Dziękuję za pomoc :)
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 18:08
        ładna, ale musiałabym znać skład, poza tym strasznie laskę wychudzono, więc efekt może być dużo gorszy, niż na zdjęciu.
        • leze.i.pachne Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 18:20
          Sukienkę znalazłam na allegro, nie podano składu. To Victoria's Secret. Na oficjalnej stronie VS jest wyprzedaż, ale tej kiecki tam już nie ma :(.
          • alpepe Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 19:08
            jak akryl, a typuję akryl z bawełną, to bym nie kupowała. Zapytaj sprzedającego o skład.
      • laracroft82 Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 18:13
        alez oczywiscie ze nie warto - sporo tego w sieciowkach - np HM czy na allegro
        • leze.i.pachne Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 18:23
          Allegro przeszukałam wszerz i wzdłuż - ta jest, innej - tańszej nie ma :(. Do sieciówek mam daleko, na takim zadupiu mieszkam, że większość ubrań muszę kupować drogą internetową :(
      • bruy-ere Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 19:30
        Moim zdaniem jak na tę cenę jest mało uniwersalna, ma charakterystyczny wzór, nie do wszystkiego pasuje i szybko się opatrzy. Jeśli nie mamy nieograniczonych środków, warto inwestować raczej w małą czarną, dobre dżinsy, trencz, białą koszulę itp.
        • razlemongrass Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 19:46
          Może znajdziesz jeszcze coś fajnego:) Wg mnie kolory tej sukienki są mdłe i nieciekawe ;)
      • maggi9 Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 20:00
        Ładna jest to fakt.A czy warta 400zł? Zależy z czego jest zrobiona.Jak to akryl albo bawełna to odpuść.Jeśli to wełna, kaszmir albo coś w ten deseń to ja bym się zastanowiła.Aha no i bezsprzecznie idealnie szczupła sylwetka potrzebna:)
        • leze.i.pachne Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 20:46
          Sęk w tym, że nie wiem, z czego jest wykonana. Szczupła jestem, 36 noszę, więc chyba źle by nie było :). No dobra, brzuszek mam trochę wystający, ale mam również piękne modelujące majtochy :). A kolory? Lubię takie, bardzo lubię :).
          Ponawiam swoje pytanie - Czy znacie sklepy internetowe z podobnymi kieckami? Najlepiej pl. Szukam, szukam i znaleźć nic nie mogę. Wszystkie takie nijakie, brzydkie. A im bardziej szukam, tym bardziej chcę dzianinową sukienkę ciut za kolano!!! buuu:(
          • maggi9 Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 21:04
            A nie możesz spytać sprzedawcy? Wydawać 4 stówy tak w ciemno na być może akryl to kiepski pomył.
          • pierdzistopa Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 22:13
            lambwool/angora/nylon
            Proporcje nieznane
            www.kaboodle.com/reviews/victorias-secret--fair-isle-sweaterdress
            Jej...skoro tak Ci się podoba to kup, bo z tego co piszesz inne już zawsze będą marnymi substytutami i ta tylko taka "ach"
            • leze.i.pachne Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 15:44
              > Jej...skoro tak Ci się podoba to kup, bo z tego co piszesz inne już zawsze będą
              > marnymi substytutami i ta tylko taka "ach"

Hm...przecież napisałam, że szukam podobnej, z dzianiny, za kolano...
              Ta - owszem - jest "ach" ale nie za wszelką cenę, wolałabym coś równie ładnego, ale o połowę tańszego. Fakty jednak są takie, że sklepy internetowe oferują w zdecydowanej większości dzianinowe kiecki kiepskiej jakości, o długości ledwie zakrywającej pupy powyginanych modelek...Ja szukam sukienki skromnej i ładnej, w której mogłabym chodzić do pracy. Dlatego też poprosiłam o pomoc w znalezieniu takowej.
              • nessie-jp Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 16:50
                > Ta - owszem - jest "ach" ale nie za wszelką cenę, wolałabym coś równie ładnego,
                > ale o połowę tańszego. Fakty jednak są takie, że sklepy internetowe oferują w
                > zdecydowanej większości dzianinowe kiecki kiepskiej jakości,

Problem jest w tym, że bardzo trudno będzie ci kupić dzianinę dobrej jakości za niską cenę. Niestety dzianina to rzecz droga, bo drogi jest materiał. Dobra, dobrze przetworzona wełna po prostu kosztuje
        • nessie-jp Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 21:10
          Kaszmir też może być bardzo nietrwały. W ogóle dzianiny to nie są rzeczy pancerne, trudno liczyć, że to będzie zakup na kilka sezonów
      • gina_rossi A w "Tchibo"? 12.10.10, 21:29
        np. Ta:
        www.tchibo.pl/Sukienka-z-dzianiny-p200020426.html
        • ichi51e Re: A w "Tchibo"? 13.10.10, 11:52
          no ta z T zupelnie nie porownywalna.
          Ja za to mialam podobna z Solara. (welna) w sumie byla ciepla i fajna ale mi sie szybko znudzila, no i z racji tego ze dzianina raczej mi jakos po domu pasowala - nosilam do leginsow, tarzalam sie po podlodze etc - dosc szybko sie wynosila... podejrzewam ze z bezem nawet to szybciej pojdzie (moja byla grafitowa) Zaplacilam niecele 200 - jak ci sie podoba kupuj ale raczej przeplacasz (no i VS... moim zdaniem glownie dobrze na zdjeciach wychodza a w realu szmaciaja)
      • tralalumpek Re: Zakochałam się w tej sukience... 12.10.10, 22:40
        fajna sukienka ale pytanie czy to welna czy jakies inne nitki
      • nothing.at.all Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 12:37
        Według mnie sukienka jest ładna, ale nie dałabym takiej kasy za nią. Poszukałabym tańszego odpowiednika.
        • sztuczne-futerko Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 13:33
          mnie zawsze podobaly sie takie sukienki, w new look'u maja czasami podobne
          np cos takiego w podobnym stylu :
          www.newlook.com/shop/womens/dresses/fairisle-knitted-dress_202963204
          www.newlook.com/shop/womens/dresses/knitted-fairisle-dress_203038261 (te uwielbiam! :)
          www.newlook.com/shop/womens/dresses/fairisle-tunic-knit-dress_203786303
        • leze.i.pachne Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 16:06
          Ano szukam, szukam; ino znaleźć nie mogę :)
      • martalis30 Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 13:47
        Jeśli chodzi o cenę sukienki, jeśli chcesz poczekać to obserwuj aukcje, czasem zdarza się, że sukienki są wystawiane z licytacją i może kupisz taniej. Kupiłam w zeszłym roku sukienkę VS właśnie na aukcji i zapłaciłam sporo taniej niż gdy to samo było wystawiane w opcji kup teraz. Jednak ostatecznie z sukienki nie jestem zadowolona, jest niewygodna.
      • bruy-ere Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 14:25
        A ja widziałam taką w Esprit:
        www.esprit.eu/?LKZ=PL
        • nawrotka1 Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 14:55
          Rzeczywiście, dokładnie taka sama.
          :D
        • alpepe Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 15:53
          tylko kopiowanie adresu zdjęcia umożliwia prawidłowy link do obrazka, inaczej zawsze lądujesz na głównej.
          • alpepe np. taka? 13.10.10, 16:03
            pics.esprit.de/Shop/PicProductCSOutfit/I21787_077.jpg
            • leze.i.pachne Re: np. taka? 13.10.10, 16:15
              Widziałam ją, ale kosztuje ok. 80 euro + przesyłka, więc cena zbliżona do tej z VS. Mam wrażenie, że chyba nic nie znajdę, wszystko, co ładne jest drogie, a jeszcze gorsze jest to, że tych ładnych naprawdę niewiele. Do tego dochodzi problem mojego umiejscowienia :)
              Poszukiwania trwają, zapraszam chętnych :)
      • naels Re: Zakochałam się w tej sukience... 13.10.10, 17:42
        Kilka lat temu kupilam podobna sukienke w sklepie Stefanel, w kolorze wscieklofioletowym. Kapitalna i bardzo ciepla; widzialam je jeszcze potem na aukcjach internetowych, równiez zgnilozielone, ale w katalogu firmy juz nie ma.

Niestety, rozczaruje cie - jesli szukasz porzadnej, cieplej sukienki z wysokiej jakosci mieszanki welny, a nie jakiegos mechacacego sie akrylu czy wyciagajacej sie bawelny, to taniej, niz 400 zl trudno ci bedzie cos znalezc, chyba na przecenie. Co do tej ze zdjecia: jesli chcesz ja kupic, to koniecznie dopytaj sprzedawcy o sklad; VS ma niestety bardzo duzo ubran z kiepskich materialów, które ladnie wygladaja tylko na zdjeciu.
      • mildread Re: Zakochałam się w tej sukience... 14.10.10, 16:18
        VS? to zdecydowanie bardzo niskiej jakosci, i nie wiadomo jak bedzie pasowac
        nie kupilabym nawet za 4zl
        • lonely.stoner Re: Zakochałam się w tej sukience... 14.10.10, 21:35
          szczerze to niewazne czy ona jest z welny czy z kaszmiru czy nie wiadomo z czego, 400zl to za duzo jak na kawalek swetra. Zara ma podobne ciuchy w zimowej kolekcji, moze bedzie troche taniej?? chociaz nie wiem, ceny ubran w Polsce sa makabryczne.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka