Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

najwygodniejsze sandały-które to?

23.05.11, 20:14
    od kilku lat mam problem,który narasta. otóż moje stopy zrobiły się mega wrażliwe i o ile kiedyś mogłam nosić choćby i plastikowe buty i nic się złego nie działo o tyle teraz obcierają mnie każde sandały lub klapki..nieważne,że skórzane,japonki czy klasyczne,z paseczków czy zabudowane-wsio rawno :/ stopy zdarte do krwi.
    no i szukam butów,które prawie na bank mnie nie obetrą-znacie takie? może jest taki model czy materiał,z którego są zrobione,że z góry wiadomo,że będą wygodne?
    polećcie coś proszę bo nie mam w czym chodzić :(
    Obserwuj wątek
      • kasiaba1 Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 20:31
        Znam ten problem i współczuję. Ostatnio udało się JEDNYM sandałom nie zrobić mi krzywdy, ale nie mam zielonego pojęcia czy komuś innemu będą pasowały- takie brązowe gladiatorki z Deichmanna, z kolekcji 5'th Avenue (czy jakoś tak).
        I nie ma tu reguły że droższe/skórzane są lepsze, niestety :( Wydaje mi się że bardziej istotne jest czy pasują do konkretnie mojej stopy, parę milimetrów w tę czy tamtą i już masakra.
      • majagor Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 20:35
        Ja od zawsze miałam problemy z sandałami.
        Nie dość, że mam małe stopy, to jeszcze strasznie wrażliwe.
        Buty, które niby nie miały prawa obcierać - mi robiły krzywdę.
        W tym roku kupiłam proste, płaskie sandały Tommy Hilfigera - i jestem zachwycona. Myślę, że teraz tylko z tej firmy sandały będę kupować. Tak wygodnych butów nigdy w życiu nie miałam. Mogę w nich chodzić całymi dniami [a chodzę baaaardzo dużo], w wielkie upały - tu gdzie mieszkam od początku kwietnia mamy ponad 25 stopni, a bywało już też dużo więcej.
        Tyle, że moje sandały są płaskie - nie wiem, czy Ty bierzesz takie pod uwagę. Ja niestety w tym roku tylko z takich mogłam wybierać... No i niekoniecznie ich fason musi się każdemu podobać :)
        Ale gwarantuję, że są wygodne. Od początku takie były.
        takie coś mam
      • torio.claven Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 20:49
        jak dla mnie, nie maja sobie rownych:
        www.elnaturalista.com/index.php/en/collection/spring-summer-2011/rana-tharu/?force=6316 (w sumie ktorykolwiek z modeli, bo caly pic w podeszwie)

ale wiadomo, co stopa to inny ksztalt, wiec nie bedzie zgody co do tych "naj"... :)
      • dixi Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 21:07
        dla mnie bardzo istotny jest rodzaj skóry z jakiej sandały są zrobione; musi byc jak najmniej "udoskonalona", najlepiej z taką szorstką, jakby zamszową wkładką; na sandały z wnętrzem z lakierowanej skóry z połyskiem moje stopy reagują, jak na plastik;
        • fangora Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 21:13
          Nie ma na to reguły. Też mam takie stopy. I dwie pary najlepszych sandałów ever to koturny z Aldo za 250 zł i czarne sandałki z bazaru za...39 zł. Miały być na jeden raz,a mam 3 lata, z wizytami u szewca włącznie.
          • ladyjm Re: najwygodniejsze sandały-które to? 25.05.11, 09:54
            mnie tez WSZYSTKO obciera. a tak bym chciala moc chodzic w delikatnych sandalkach na obcasach :(
      • orange_tail Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 21:34
        Od lat noszę (co jakiś czas kupując nowe, rzecz jasna) sandały Scholla model Heaven. Są ogromnie wygodne, dobrze wyprofilowane, nie obcierają.
        Cóż, mogą się kojarzyć z butem pielgrzymkowym, ale co mnie to obchodzi, skoro są wygodne :)

oto link

• maggi9 Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 21:53
          Mnie akurat te Scholle obtarły straszliwie:)
          Moim zdaniem nie ma reguły.I tak jak u kogoś poprzednio-akurat mam dwie takie pary butów, które nigdy mnie nie obtarły.I tak sie składa, że jedne są droższe a drugie są najtańszym badziewiem za 10 zł(i o dziwo się trzymają 3 rok)
          • bobralus Re: najwygodniejsze sandały-które to? 23.05.11, 22:37
            birkenstock klapki - nic mnie nigdy nie obtarło, stylistyka nie najgorsza

sliczne te klapki hilfigera!
          • orange_tail Re: najwygodniejsze sandały-które to? 24.05.11, 01:20
            maggi9 napisała:

> Mnie akurat te Scholle obtarły straszliwie:)
            > Moim zdaniem nie ma reguły.

niesamowite. zwykle, po całym dniu stojącej pracy ze szpilek przesiadam się w te sandały i moje stopy odpoczywają, że aż miło. przetestowałam je także w ogromnych upałach, kiedy stopa puchła, jednak nic się nie działo podczas chodzenia. ale faktem jest, że każdemu co innego pasuje.
            • rannie.kirsted Re: najwygodniejsze sandały-które to? 24.05.11, 01:43
              dla mnie jezuski scholla sa za bardzo wyprofilowane, tzn za glebokie. stopa tonie w wyprofilowanym korku i z tego wzgedu dla mnie na upaly te sandaly sie nie nadaja.
      • tequilkuk Rieker? 24.05.11, 17:19
        Ja dzisiaj przymierzylam 2 pary sandalow Rieker i w obu mialam wrazenie ze zalozylam satynowa skarpetke a nie buta - zeby druga para miala troche wyzszy koturn kupilabym bez zastanowienia bo cena tez byla bardzo przystepna :) Czy ktos je mial i moze potwiedzic ze sa tak wygodne jak sie wydaja?
        • lukrecja34 Re: Rieker? 24.05.11, 17:31
          wygodne podejrzewam,że są i to bardzo.tylko,że rieker ma taką babciową stylistykę..
          • cezary.malgorzata Re: Rieker? 24.05.11, 19:53
            Riekera noszę od kilku lat, są jednymi z lepszych :-) i nieprawda, że mają tylko babciowate modele, tu np. masz różne do wyboru :
            zebra-buty.pl/obuwie/rieker?p=all
            Z tymi butami jest tak, że jak dopasujesz rozmiar to potem możesz śmiało w necie kupować.

Polecam jeszcze obuwie Josef Seibel, trochę droższe ale noga jak w miękkim masełku :-)
            I Caprice :-)

W ogóle niemieckie i austriackie obuwie słynie w wygody i miękkości....
          • tequilkuk Re: Rieker? 24.05.11, 21:36
            ecco mialo dlugo ten sam problem - troche sie wyrobili ostatnio :)
            Te ktore dzisiaj przymierzalam byly nie najgorsze - gdyby byly wyzsze kupilabym bez zastanawiania sie :)
            • tequilkuk Re: Rieker? 24.05.11, 21:40
              Nie ma ich na zapodanej stronie ale te zebra-buty.pl/model/989-koturny-rieker te walsnie przymierzylam jako pierwsze.
              Te za to bardzo mi sie podobaja ale u mnie ich nie bylo...
              zebra-buty.pl/model/1171-sandaly-rieker
              5 cm wiecej i bylyby idealne :)))
              • mundurowa Re: sandałki 24.05.11, 23:08
                nie chce mi sie wiele pisać

www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=22&category=0060157100000549&product=1049255
                jak dla mnie bezkonkurencyjne, a cena bardo atrakcyjna
                • fangora Re: sandałki 25.05.11, 08:13
                  Wiecie co, wczoraj miałam okazję mierzyć sandałki na szpilce od Marca Jacobsa. Kosztowały ponad 1000 zł, wiec mierzyłam dla funu. I odpadłam. Nigdy nie miałam na stopie czegoś z tak miękkiej skórki i tak wygodnego...Ehhh, pomarzyć.
      • martalis30 Re: najwygodniejsze sandały-które to? 25.05.11, 15:05
        w upalne dni ratują mnie szmaciane japonki na skórzanej podeszwie (ploączonej z gumą) marki hilfiger, są dostępne co sezon www.ebuty-riccardo.pl/files/foto_add_medium/foto_add-12743.JPG dobre są również klapki prima moda idolo.pl/i/galeria/442/18/s2_61882.jpg ten model właściwie, bo większość ich sandałów to buty na twardej skórzanej podeszwie i żadna noga tego na dłużej prawdopodobnie nie wytrzyma, wybieram buty z podeszwą wyłożoną miękką gąbką i stosuję zasadę, że buty mają być wygodne w sklepie. Klapki birkenstock zupełnie mi nie odpowiadały.
        • filifranowka Re: najwygodniejsze sandały-które to? 02.06.11, 15:47
          W tym sezonie pojawiły się nowe takie silikonowe sandałki, dzisiaj dostałam właśnie w newsletterze ze stylistki www.stylistka.pl/silikonowe-sandalki-prima-moda/2/ niby plastikowe, ale pod stopą jest z materiału wkładka więc stóp raczej nie będą odparzały, a raczej są miękkie i lekkie więc powinny być wygodne.
          • edelstein Re: najwygodniejsze sandały-które to? 07.06.11, 22:15
            Mam te tylko model 2008roku bez tych kokardek, super miekka podeszwa i paseczki. Jak dla mnie to najlepsze buty na lato jakie kiedykolwiek mialam. Mnie obcieraja kazde, procz tych.

www.zalando.de/unisa-alive-sandalette-bomber-black-un111d003-802.html
      • pianii Re: najwygodniejsze sandały-które to? 08.06.11, 00:09
        Gdybys mogla i gdzies trafila, kup sandaly francuskiej marki Mephisto - jedne z najwygodniejszych butow swiata (specjalizuja sie butach dla wrazliwych stop)
        www.mephisto.com/spip.php?page=catalogue_femme#
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka