Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    21.03.12, 22:48
    Witam
    Czy taka torebka jest ok.dla szczupłej, niewysokiej, o nieco dziewczęcej urodzie 46 latki ? Mamie podobała się ta torebka, chciałabym jej kupić w prezencie.Wiem, że nie nosi wielkich toreb, przytłaczają ją, a inne podobne o typie listonoszki mogłyby wyglądać zbyt młodzieżowo.Dziękuję za opinie.
    www.keira.pl/torebki/czarna_modna_i_stylowa_torebka_damska.html
    Obserwuj wątek
      • railly Re: Torebka 21.03.12, 22:52
        Wg mnie nie jest ok.
        Niska i szczupła osoba źle wyglada z taka wydłuzoną torebką, przytłoczy sylwetke. Poza tym styl jest zbyt mało poważny jak na dorosłą osobę.
        Jest wiele bardziej klasycznych fasonów torebek, które beda idealne dla takiej sylwetki.
        • dagusia333 Re: Torebka 21.03.12, 23:07
          Mama chciała nosić ją przez ramię, tego typu szukała, ma być na luźniejsze wypady. Ma być w większości na okres od jesienno- zimowy, letnie nosi często z grubego płótna/lnu.
          • railly Re: Torebka 21.03.12, 23:11
            Jesli tego typu szukała, to w czym problem?
            • dagusia333 Re: Torebka 21.03.12, 23:19
              Zastanawiam się czy w dobrym guście, czy trochę pretensjonalna.
              Mama lubi rzeczy dość ponadczasowe, torebki jeżeli np. nie ze skóry to dobrze imitujące, dobrze wykończone bez zbytniej ilości błyszczących elementów.
              • myszmusia Re: Torebka 22.03.12, 06:05
                mozliwe ze to kiepskie zdjecie ale wyglada na nim na plastikowy badziew niestety.
              • railly Re: Torebka 22.03.12, 08:56
                Wiesz, trudno stwierdzić obiektywnie co jest w dobrym guście, a co nie. Każdy ma inne poczucie smaku. Mnie osobiście ta torebka się nie podoba i jako osobie niskiej i szczupłej (jak Twoja mama) taki fason by mi nie odpowiadał.
                Na tej stronie z linka jest bardzo dużo pięknych torebek, dużo bardziej klasycznych. Jesli Twoja mama chce mieć torebke przewieszaną przez ramię, to dużo ładniejsze (wg mnie) są choćby te: www.keira.pl/torebki/brazowa_torebka_na_pasku_bevers_14.html
                www.keira.pl/torebki/granatowa_torebka_na_pasku_bevers_2.html
        • horpyna4 Re: Torebka 22.03.12, 09:53
          Takie wydłużone torebki są bardzo wygodne, zwłaszcza w tłoku, czy ciasnym sklepie. Nie zaczepia się nimi innych osób i przedmiotów. I wcale nie przytłaczają optycznie niskiej i szczupłej osoby, mniej rzucają się w oczy.

A że akurat ta torebka wygląda nieco badziewnie, to inna rzecz. Zarówno materiał, jak i ozdóbki są nieco tandetne.
          • julia-1989 Re: Torebka 22.03.12, 11:21
            teraz są nawet modne takie podłużne, z pewnością jest wygodna, jak najbardziej możesz ją sobie kupić:)
            • dagusia333 Re: Torebka 22.03.12, 12:01
              Oglądałam ją na żywo, w rzeczywistości tak się nie świeci.Na zdjęciu jest też taka trochę zdeformowana, spłaszczona co oczywiście nieco urody jej ujmuje.W sklepie były dwie, producent VALENTINA.
      • hankaanka11 Re: Torebka 22.03.12, 14:36
        >a inne podobne o typie listonoszki mogłyby wyglądać zbyt młodzieżowo.

Tej części wypowiedzi nie rozumiem, dla mnie torby listonoszki pasują nawet 70latkom.
        Przeszkadzałby mi za to tandetny wygląd torby i bijąca w oczy kiepska jakość, u młodzieży to dopuszczalne, a u osoby dojrzałej już nie.
        Te zalinkowane przez Railly prezentują się dużo lepiej.
      • zamysleniee Re: Torebka 22.03.12, 23:42
        jest ok :-)
      • kol.3 Re: Torebka 24.03.12, 21:19
        Nie jest elegancka. Poza tym torby głębokie są dość niewygodne do wyjmowania z nich różnych drobiazgów. Wygląda bardzo bazarowo.
      • keepersmaid Re: Torebka 24.03.12, 21:42
        Moim zdaniem torebka jes po prostu brzydka.
        Wiek czy postura ewentualnie obdarowanej nie maja tu nic do rzeczy.
        • alessia27 Re: Torebka 24.03.12, 23:51
          keepersmaid napisała:

> Moim zdaniem torebka jes po prostu brzydka.
          > Wiek czy postura ewentualnie obdarowanej nie maja tu nic do rzeczy.

Ta torebka nie jest brzydka... ona jest bardzo brzydka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka