Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

spodnie dresowe na co dzien

01.04.12, 18:50
    co myslicie o spodniach dresowych casualowych? Zwezane na dole, wywijane luib ze sciagaczem. Podobaja mi sie, ale nie chce wygladac jak z silowni, no i boje sie, ze z czasem sie powypychaja...a jesli kupowac to gdzie sa najfajniejsze (raczej waskie)?
    Obserwuj wątek
      • aqua48 Re: spodnie dresowe na co dzien 01.04.12, 19:11
        last_tara napisała:

> co myslicie o spodniach dresowych casualowych? Zwezane na dole, wywijane luib z
        > e sciagaczem. Podobaja mi sie, ale nie chce wygladac jak z silowni,

A jak chcesz wyglądać w spodniach dresowych, elegancko? To zawsze będą spodnie dresowe, sportowe, jak do siłowni, nawet jak do nich włożysz szpilki. I będą się wyciągać i wisieć na tyłku i na kolanach...
      • alpepe Re: spodnie dresowe na co dzien 01.04.12, 19:22
        kup chinosy lub tregginsy, to nie dresówki, ale jakaś alternatywa to jest. Dres to ubiór sportowy lub domowy.
        • znana.jako.ggigus w domu, w pracy, w lesie 01.04.12, 19:23
          zawsze w dresie!
          • alpepe Re: w domu, w pracy, w lesie 01.04.12, 19:24
            obowiązkow z trzema paskami lub z fajką!
            • aqua48 Re: w domu, w pracy, w lesie 01.04.12, 19:43
              alpepe napisała:

> obowiązkow z trzema paskami lub z fajką!

I do tego różowe plastikowe klapki, a na nogi białe skarpety frotte, najlepiej wyciągnięte w praniu...
              • alpepe Re: w domu, w pracy, w lesie 01.04.12, 19:51
                i złoto wszędzie i tipsy i makijaż dyskotekowy i tapir!
        • alessia27 Re: spodnie dresowe na co dzien 31.05.12, 08:37
          alpepe napisała:

> kup chinosy lub tregginsy, to nie dresówki, ale jakaś alternatywa to jest. Dres
          > to ubiór sportowy lub domowy.

jezeli treggins sa alternatywa do dresowych gaci to ja jestem dziewica.
      • lonely.stoner Re: spodnie dresowe na co dzien 01.04.12, 19:57
        w Polsce nawet najldniejsze moga nie przejsc bo tu kazdy jesli chodzi o mode i wyglad ma troche d.poscisk. Ja na twoim miejscu kupilabym jakies wygodne przedewszystkim - albo ewentualnie legginsy :) sama mam takie spodnie rozowe welurowe - teraz juz robia za pizamke, a wczesniej moje ukochane czarne marki no name. Nie ma to jak w sobote rano sie przejsc w dresiku do sklepu albo na spacer po miescie :)
        • hankaanka11 Re: spodnie dresowe na co dzien 01.04.12, 20:11
          Ty to nazywasz dupościskiem, a dla mnie to zdrowy objaw.
          Wszystko trzeba łykać jak młody pelikan, żeby było światowo? ;)
          Dres jest dresem i niczym więcej nie będzie. Mimo, że pojawia się na wybiegach i że jakies gwiazdki paradują w tym po ulicach, zakładając do kompletu szpilki i drogie torby od Panajakiegośtam.
          • alpepe Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 08:06
            gwiazdki paradują w tym po ulicach, bo im specjaliści od PR tak radzą.
            • lonely.stoner Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 13:28
              no popacz, a ja myslalam ze dresy wkladaja dlatego ze wygodne i w nosie maja wyglad na joggingu czy na wyprawie do supermarketu ...
              • hankaanka11 Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 16:29
                Tak, niewątpliwie te panie są właśnie w trakcie joggingu albo w drodze do supermarketu.... :D

forum.gazeta.pl/forum/w,650,133246497,133257646,Re_Z_czym_te_spodnie_.html
                • lonely.stoner Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 18:43
                  Haniu, tym paniom jest wygodnie, nie trzeba sie stroic na co dzien, a poza tym moda to zabawa, a d.poscisk jest niewskazany. Jakby kazdy byl taki bardzo przejety to na pewno nie powstaly by zdne kreacje haute couture a kobiety pewnie do dzis by byly zapiete w gorsetach, nie do pomyslenia bylby taki stroj jak bikini, itd, itd.
                  • hankaanka11 Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 23:41
                    Ależ ja się zgadzam, że wygoda jest ważna na co dzień, ale po co z roboczego stroju robic zjawisko chic i trendy, tworzyć stylizacje i dodawać splendoru temu, że ktoś w dresie i szpilkach biegnie po zakupy? :) toz to tylko durna moda i nic więcej...coś w rodzaju skarpet do sandałow, ktore doczekały się nobilitacji i błogosławieństwa kreatorów mody. Czy stały się przez to ładniejsze?
                    Parę lat temu zdjęcia gwiazd w dresie publikowane były pod hasłem "fuj, jaki niechluj" :))))
                    M.in. Britney Spears w swoim najgorszym czasie była wielokrotnie fotografowana w rozciągnietym dresie na ulicy, jako przykład upadku moralnego i estetycznego :) a teraz okazuje się, że była prekursorem nowego i słusznego modowego trendu.
      • lonely.stoner Re: spodnie dresowe na co dzien 01.04.12, 19:59
        moje spodnie maja luzna nogawke (Bez sciagacza bronbosz) i niestety chyba wszystkie sie wyciagaja po jakims czasie, wiec nie ma w zasadzie roznicy czy kupisz je w sklepie no-name czy w Adidasie.
      • angazetka Re: spodnie dresowe na co dzien 01.04.12, 21:17
        > co myslicie o spodniach dresowych casualowych?

A istnieją eleganckie spodnie dresowe?
        • supcik Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 04:06
          jakis czas temu zakladalam identyczny watek))

mam takie spodnie i z powodzeniem je nosze w wersji nie sportowej.
          • ma.malina Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 08:14
            Supcik, pamiętam twój wątek :)
            A gdzie kupiłaś swoje spodnie ?
            • supcik Re: spodnie dresowe na co dzien 04.04.12, 12:46
              swoje kupilam w Benettonie na wypzredazy, szkoda ze innych kolorow niw bylo juz w moim rozmiarze
      • madame_irons Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 12:07
        był już podobny wątek
        forum.gazeta.pl/forum/w,650,133246497,133246497,Z_czym_te_spodnie_.html
        takie z RI, bardzo je lubię

https://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=25895525

noszę je w zestawieniu z botkami na koturnach (kwestia "góry" to już dowolne historie)

• last_tara Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 14:12
        dzieki, przeczytalam posty i poprzedni watek, widzialam zdjecia...chyba sie nie zdecyduje na ten krok...;)
        nie jestem super trendy, nie mam tez 30 lat;)
        pojde do zary i przymierze takie czarne, sa w sklepie internetowym, bo inny kolor nie wchodzi w gre, zobaczymy...
        jak kupie to wkleje fote.mysle o zestawieniu z dopasowana dzinsowa kurtka i czarnymi botkami lub balerinami. ale jest duza szansa ze nie bede tego nosic:)
        a okreslenie "casualowe spodnie dresowe" rzeczywiscie bylo nie na miejscu...
        • siog Re: spodnie dresowe na co dzien 02.04.12, 17:25
          ja mam takie i je uwielbiam. Duzo podobnych jest w nowych kolekcjach.
          the-northernlight.com/wp-content/uploads/2012/02/Hedvig-03.02.2012-11.jpg
          p.s. tutaj raczej aprobaty na nie nie dostaniesz bo to forum "moda" jest malo zwiazane z moda:)

• eirenne Re: spodnie dresowe na co dzien 04.04.12, 13:31
        Mam zamiar kupić sobie takie lub uszyć. Dla mnie to jeden z fajniejszych trendów. Wcale nie musi się kojarzyć z siłownią lub zaniedbaną Britney ;D
      • mechantloup Re: spodnie dresowe na co dzien 05.04.12, 10:02
        Ja tam sobie kupiłam zwykłe szare, welurowe dresowe gacie i chadzam na zakupy na rynek, albo i nawet do galerii handlowej w centrum. Ba ma mi być wygodnie (dres to dres, wygoda a nie elegancja). A poza tym czerpię jakąś masochistyczną przyjemność z tego, jak na mnie z obrzydzeniem patrzy pani z Zary albo inszego Douglasa i łażą za mną panowie ochroniarze (a ja ich pytam, czy by mi kurtki nie ponosili, jak już łażą). Takie to smutne u nas.
        Pamiętam tłumy Norwegów w Norwegii na zakupach w byle jakich, acz wygodnych, gaciach, faceta w USA co wchodził do eleganckiego butiku w naddatrym tiszercie (i jeszcze mu obsługa drzwi otwierała). I nic. Tam, w tej cywilizacji, chyba wiedzą, że nie garniak robi dżentelmena. A u nas człowiek w dresie to na pewno do tego Rossmanna poszedł ukraść albo kogoś pobić.
        • hankaanka11 Re: spodnie dresowe na co dzien 05.04.12, 10:44
          Sama prawda płynie z Twoich ust, ale zauważ, ze mówimy o czym innym. ;)

>Ba ma mi być wygodnie (dr
          > es to dres, wygoda a nie elegancja).

Z kopetówką do dresu chyba nie chodzisz? ;)
          Jesli ktoś zakłada do dresowych portek buty na obcasie, marynarkę, bizuterię i wypasioną torebusię, to juz nie dla wygody to robi, ale dla szpanu. I właśnie ten szpan jest smieszny, a nie człowiek w dresie idący po zakupy.
          Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę na wcześniejszy wątek na ten sam temat, tam była mowa o stylizacjach :D do dresowych spodni, zresztą zalinkowane zdjęcia potwierdzają, że chodzi o modę ,a nie wygodę

forum.gazeta.pl/forum/w,650,133246497,133257646,Re_Z_czym_te_spodnie_.html
          Niech sobie każdy nosi na co dzień dres dla wygody, jesli lubi, ale robienie z niego stroju casualowego, a nawet wizytowego, to przesada :)
          • aniabos Re: spodnie dresowe na co dzien 05.04.12, 17:40
            Z drugiej strony, 60 lat temu to samo mozna bylo powiedziec o jeansach. Ze to stroj dobry do pracy w ogrodku, ale nie do pomyslenia, zeby do niego zakladac elegancka marynarke i buty na obcasie. Moda sie zmienia i obyczaje sie zmieniaja.
            • hankaanka11 Re: spodnie dresowe na co dzien 05.04.12, 18:50
              A wiesz, ze o tym samym pomyślałam, pisząc post? :) w końcu już niejedna rewolucja dokonała się w kwestiach modowo-obyczajowych, więc niczego nie można być pewnym:)
              tyle, że ja nie wróżę dresom kariery takiej, jaką zrobiły dżinsy i związanego z tym "awansu :) bo dżinsy to był wynalazek genialny i niedościgniony :)
      • nessie-jp Re: spodnie dresowe na co dzien 05.04.12, 18:38
        Ja nosiłam
        • herkson Re: spodnie dresowe na co dzien 25.05.12, 11:49
          Hehe... dresy to jest to :P
          Wygoda - w domu to mój podstawowy strój :P
          i-trendy.pl/index.php/odzie/details/90/7/odzie/spodnie-sportowe - moje ulubione, mięciutkie i wygodne.
      • kbjsht Re: spodnie dresowe na co dzien 30.05.12, 20:38
        w river island kupiłam szare, z takiego satynowego materiału, całkiem fajne są, eleganckie ale luźniejsze, do czarnego żakietu sztos.
      • konwalia55 Re: spodnie dresowe na co dzien 31.05.12, 14:35
        mysle, ze najlepsze i najwygodniejsze sa mocno obcisle legginsy :)
        uwielbiam je w domu, do obszernych cieplych bluz albo miekkich swetrow (zima) i sexy koszulek na ramiaczkach albo frywolnych tunik (latem). legginsy dlugie badz krotkie sa swietne na luzne wyjscia do sasiadow, posiadowek w ogrodku, szybkich zakupow w sklepiku, jazdy na rowerze (tutaj wybieram opcje dlugosci do kolan albo tuz za), cwiczen fitness (chociaz mam tez luzne spodnie lekko rozszerzane na dole, a opiete na pupie), zabawy z malymi dziecmi (podczas ktorych wiekszosc czasu spedza sie na podlodze, wiec nic sie nie wypycha!). fajnie wygladaja do butow sportowych, japonek, no i bosych stop (z czego korzystam gdy tylko moge). zima lubie opatulic stopy w grubasne miekkie skarpety i tez wyglada to fajnie :) moje legginsy sa w kolorach: czerni, bieli, rozu i szarosci - i mam ich spory zestaw i zdecydowanie wygrywaja w porownaniu z dresami :)
        • lady-z-gaga Re: spodnie dresowe na co dzien 31.05.12, 15:50
          >mysle, ze najlepsze i najwygodniejsze sa mocno obcisle legginsy

Tylko 1 kobieta na 10 nie wygląda w legginsach jak chodząca katastrofa :)
          • konwalia55 Re: spodnie dresowe na co dzien 31.05.12, 17:37
            oj tam, oj tam :) chyba nie jest az tak zle :)
            no i mowimy o stroju na co dzien, na luzie, po domu, wokol domu, raczej sportowym niz takim pracowym na przyklad :) czyli takim, gdzie nikt nas nie bedzie za mocno "obcinac" ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka