maniu111 30.12.12, 22:00 www.sklep.wittchen.com/product/5634/torebka-damska.html ma jeszcze doczepiany długi pasek na ramię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka33_online Re: torebka Wittchen-brać? 30.12.12, 22:18 Jeżeli Ci się bardzo podoba to zdanie obcych osób nie powinno być istotne:) Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: torebka Wittchen-brać? 31.12.12, 12:48 > Ja odradzam! Torebki z Wittchen tanie nie są więc liczysz na > jakość, a jakość jest marna. Mnie urwała się kieszonka w środku, a skórka po p > ół roku była pościerana. Torebka zużywa się strasznie brzydko. Jesteś pewna, że nie kupiłaś podróbki? Moja ma już kilka lat i skóra wyciera się bardzo szlachetnie - im starsza, tym ładniejsza. Jakość bez zarzutu, wszystkie zapięcia działają jak nowe, podszewka wciąż okej. A to moja najczęściej używana torba. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry-cherry Re: torebka Wittchen-brać? 31.12.12, 13:17 > Jesteś pewna, że nie kupiłaś podróbki? > Moja ma już kilka lat i skóra wyciera się bardzo szlachetnie - im starsza, tym > ładniejsza. Jakość bez zarzutu, wszystkie zapięcia działają jak nowe, podszewka > wciąż okej. A to moja najczęściej używana torba. Wcale sie nie dziwie temu co piszesz. Wyroby Wittchen sprzed kilku lat a te dzisiejsze to niebo a ziemia. Kiedys produkowali swoje artykuly we Wloszech, teraz niestety pewnie tak jak wszyscy, czyli w Chinach, co widac, slychac i czuc. Tez mialam (zanim nie sprzedalam na e-bay'u) piekna torebke Wittchen kupiona jakies 10 lat temu i trzymala sie swietnie, jakosc bez zarzutu. Jezeli wiec kupilas swoja torbe X lat temu, to wcale sie nie dziwie, ze nosi Ci sie bez zarzutu. Te kupione rok temu juz niestety nie maja tej trwalosci ani klasy. Podobnie jest z firma Ochnik, niestety. 10 lat temu skorzany plaszcz od nich wygladal naprawde luksusowo, dopieszczone do perfekcji wykonczenia robily wrazenie. Teraz plaszcze i kurtki Ochnika to badziewie szyte w Chinach. Zle przeszyta podszewka, fatalnie obrobione dziurki od guzikow, wystajace nitki itp. Az zal tylek sciska co sie z tymi porzadnymi niegdys polskimi firmami porobilo... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: torebka Wittchen-brać? 31.12.12, 14:41 Dla mnie ta torebka jest ciotkowata. Za taką cenę (nawet po obniżce) można z pewnością kupić coś ładniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
terra5 Re: torebka Wittchen-brać? 09.01.13, 14:15 Masz rację, Wittchen znacznie obniżył loty, a ja mam jeszcze słabość do tej marki, ale dzisiaj już chyba niczym nieuzasadnioną. Nie chodzi już tylko o (byle)jakość, poraża mnie ta mnogość wzornictwa, wręcz bazarkowa, nie przekładająca się w żaden sposób na wyrazisty niegdyś styl tej marki. Chyba nie tędy droga. Kiedyś linia Elegance była naprawdę elegance, choć wcale nie były to dziesiątki modeli torebek. Odpowiedz Link Zgłoś
trocheozyciu Re: torebka Wittchen-brać? 11.02.13, 14:02 Popieram w 100% - dzisiaj Wittchen to zwykły, chiński badziew i wie to każdy kto miał do czynienia z ich produktami lata temu. Zrobiłem ostatnio zwykły test porównawczy będąc przy okazji w sklepie - wyjąłem mój "stary" portfel z kolekcji Italy i przyłożyłem do tego z ekspozycji. To była po prostu masakra - ten nowy wyglądał jak z bazaru, skóra dwa razy cieńsza, fatalna jakościowo (jak na tanie buty z hipermarketu), w ogóle nie pachnąca, szwy delikatne, poszewka tragiczna, etui na dokumenty "na dwa razy" bo potem się rozpadnie - no po prostu syf. Stawiam dolary przeciw orzechom, że gdyby postawić w sklepie mój używany blisko 10 lat portfel i ten nowy, to ludzie wybieraliby ten mój i jeszcze gotowi byliby dopłacić (pod warunkiem że opisany byłby jako new). A cena? Oczywiście wyższa niż kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: torebka Wittchen-brać? 04.01.13, 12:18 Mi ta torebka pachnie podróbka Channel. Niby fajna, ale swego czasu pół ulicy takie miało. W dodatku 500 zł to nie mało. Zdecydowanie bym nie brałą. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 08:05 IMHO trochę dużo jak na torebkę "inspirowaną" Chanel - będziesz wyglądała jak z podróbką. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 14:43 Mnie sie akurat nie podoba, ale nie kupilabym przede wszystkim dlatego, ze to wittchen. Dwa lata temu kupilam sobie u nich portfel. Po kilku miesiacach poprul sie w srodku, reklamowalam. Naprawili. Po kolejnych kilku poprzecieral sie material podszewki. Znowu reklamacja. Minely ustawowe dwa tygodnie, zero odzewu. W koncu sama zadzwonilam, dowiedzialam sie ze reklamacja uznana. Nastepnego dnia zadzwonil inny pan i poinformowal mnie, ze nie uznana. Rzucilam mu konkretną ustawą (ze skoro sie spoznili z info o dwa dni, to z mocy prawa moja reklamacja zostaje uznana), ale pan mnie przekonywal ze nie jest to takie oczywiste i ze nowy portfel nalezy mi sie tylko wtedy, gdy "istnieje niezgodnosc towaru z umową", a jesli to "zuzycie mechaniczne", to nowego portfela nie dostane. Napisalam stosownego mejla, pan chyba przeczytal ustawe, skonsultowal sie z prawnikiem i dopiero wtedy wyslano mi nowy portfel. Niesmak pozostal. NIGDY wiecej tej firmy (oczywiscie portfel jest Made in China) Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 14:46 i jeszcze cytat ze strony Wittchena "Przykładamy wielką wagę do najwyższej jakości, dlatego wszystkie nasze produkty wykonywane są ręcznie, w tradycyjnej technologii „hand made”. " Zapomnieli jednak dodac, ze chodzi o małe chińskie rączki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tasieks Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 16:28 Wcale sie nie dziwie temu co piszesz. Wyroby Wittchen sprzed kilku lat a te dzisiejsze to niebo a ziemia. Kiedys produkowali swoje artykuly we Wloszech, teraz niestety pewnie tak jak wszyscy, czyli w Chinach, co widac, slychac i czuc. Zgadzam się ponad 10 lat temu dorobiłam się od nich torebki, pamiętając jakość kupiłam kolejną z dwa lata temu- koszmar i pieniądze wyrzucone w błoto! Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: torebka Wittchen-brać? 10.01.13, 13:56 Też uważam, że jest za bardzo w stylu Chanel i z tego wzgledu bym jej nie brała. Inna sprawa, że strasznie mi się nie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: torebka Wittchen-brać? 12.02.13, 19:47 poszukaj torebki Liebeskind. Odpowiedz Link Zgłoś