Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

torebka Wittchen-brać?

30.12.12, 22:00
    www.sklep.wittchen.com/product/5634/torebka-damska.html
    ma jeszcze doczepiany długi pasek na ramię.
    Obserwuj wątek
      • anka33_online Re: torebka Wittchen-brać? 30.12.12, 22:18
        Jeżeli Ci się bardzo podoba to zdanie obcych osób nie powinno być istotne:)
      • sfornarina Re: torebka Wittchen-brać? 31.12.12, 12:48
        > Ja odradzam! Torebki z Wittchen tanie nie są więc liczysz na
        > jakość, a jakość jest marna. Mnie urwała się kieszonka w środku, a skórka po p
        > ół roku była pościerana. Torebka zużywa się strasznie brzydko.

Jesteś pewna, że nie kupiłaś podróbki?
        Moja ma już kilka lat i skóra wyciera się bardzo szlachetnie - im starsza, tym ładniejsza. Jakość bez zarzutu, wszystkie zapięcia działają jak nowe, podszewka wciąż okej. A to moja najczęściej używana torba.
        • cherry-cherry Re: torebka Wittchen-brać? 31.12.12, 13:17
          > Jesteś pewna, że nie kupiłaś podróbki?
          > Moja ma już kilka lat i skóra wyciera się bardzo szlachetnie - im starsza, tym
          > ładniejsza. Jakość bez zarzutu, wszystkie zapięcia działają jak nowe, podszewka
          > wciąż okej. A to moja najczęściej używana torba.

Wcale sie nie dziwie temu co piszesz. Wyroby Wittchen sprzed kilku lat a te dzisiejsze to niebo a ziemia.
          Kiedys produkowali swoje artykuly we Wloszech, teraz niestety pewnie tak jak wszyscy, czyli w Chinach, co widac, slychac i czuc.
          Tez mialam (zanim nie sprzedalam na e-bay'u) piekna torebke Wittchen kupiona jakies 10 lat temu i trzymala sie swietnie, jakosc bez zarzutu.
          Jezeli wiec kupilas swoja torbe X lat temu, to wcale sie nie dziwie, ze nosi Ci sie bez zarzutu. Te kupione rok temu juz niestety nie maja tej trwalosci ani klasy.
          Podobnie jest z firma Ochnik, niestety. 10 lat temu skorzany plaszcz od nich wygladal naprawde luksusowo, dopieszczone do perfekcji wykonczenia robily wrazenie. Teraz plaszcze i kurtki Ochnika to badziewie szyte w Chinach. Zle przeszyta podszewka, fatalnie obrobione dziurki od guzikow, wystajace nitki itp. Az zal tylek sciska co sie z tymi porzadnymi niegdys polskimi firmami porobilo...
          • aqua48 Re: torebka Wittchen-brać? 31.12.12, 14:41
            Dla mnie ta torebka jest ciotkowata. Za taką cenę (nawet po obniżce) można z pewnością kupić coś ładniejszego.
          • terra5 Re: torebka Wittchen-brać? 09.01.13, 14:15
            Masz rację, Wittchen znacznie obniżył loty, a ja mam jeszcze słabość do tej marki, ale dzisiaj już chyba niczym nieuzasadnioną.
            Nie chodzi już tylko o (byle)jakość, poraża mnie ta mnogość wzornictwa, wręcz bazarkowa, nie przekładająca się w żaden sposób na wyrazisty niegdyś styl tej marki. Chyba nie tędy droga.
            Kiedyś linia Elegance była naprawdę elegance, choć wcale nie były to dziesiątki modeli torebek.
          • trocheozyciu Re: torebka Wittchen-brać? 11.02.13, 14:02
            Popieram w 100% - dzisiaj Wittchen to zwykły, chiński badziew i wie to każdy kto miał do czynienia z ich produktami lata temu. Zrobiłem ostatnio zwykły test porównawczy będąc przy okazji w sklepie - wyjąłem mój "stary" portfel z kolekcji Italy i przyłożyłem do tego z ekspozycji. To była po prostu masakra - ten nowy wyglądał jak z bazaru, skóra dwa razy cieńsza, fatalna jakościowo (jak na tanie buty z hipermarketu), w ogóle nie pachnąca, szwy delikatne, poszewka tragiczna, etui na dokumenty "na dwa razy" bo potem się rozpadnie - no po prostu syf. Stawiam dolary przeciw orzechom, że gdyby postawić w sklepie mój używany blisko 10 lat portfel i ten nowy, to ludzie wybieraliby ten mój i jeszcze gotowi byliby dopłacić (pod warunkiem że opisany byłby jako new). A cena? Oczywiście wyższa niż kiedyś...
      • mocno.zdziwiona Re: torebka Wittchen-brać? 04.01.13, 12:18
        Mi ta torebka pachnie podróbka Channel. Niby fajna, ale swego czasu pół ulicy takie miało. W dodatku 500 zł to nie mało. Zdecydowanie bym nie brałą.
      • ladyjm Re: torebka Wittchen-brać? 06.01.13, 22:46
        nie
      • jagoda_pl Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 08:05
        IMHO trochę dużo jak na torebkę "inspirowaną" Chanel - będziesz wyglądała jak z podróbką.
        • janka39 Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 14:43
          Mnie sie akurat nie podoba, ale nie kupilabym przede wszystkim dlatego, ze to wittchen.
          Dwa lata temu kupilam sobie u nich portfel. Po kilku miesiacach poprul sie w srodku, reklamowalam. Naprawili. Po kolejnych kilku poprzecieral sie material podszewki. Znowu reklamacja. Minely ustawowe dwa tygodnie, zero odzewu. W koncu sama zadzwonilam, dowiedzialam sie ze reklamacja uznana. Nastepnego dnia zadzwonil inny pan i poinformowal mnie, ze nie uznana. Rzucilam mu konkretną ustawą (ze skoro sie spoznili z info o dwa dni, to z mocy prawa moja reklamacja zostaje uznana), ale pan mnie przekonywal ze nie jest to takie oczywiste i ze nowy portfel nalezy mi sie tylko wtedy, gdy "istnieje niezgodnosc towaru z umową", a jesli to "zuzycie mechaniczne", to nowego portfela nie dostane.
          Napisalam stosownego mejla, pan chyba przeczytal ustawe, skonsultowal sie z prawnikiem i dopiero wtedy wyslano mi nowy portfel. Niesmak pozostal.
          NIGDY wiecej tej firmy (oczywiscie portfel jest Made in China)
          • janka39 Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 14:46
            i jeszcze cytat ze strony Wittchena
            "Przykładamy wielką wagę do najwyższej jakości, dlatego wszystkie nasze produkty wykonywane są ręcznie, w tradycyjnej technologii „hand made”. "
            Zapomnieli jednak dodac, ze chodzi o małe chińskie rączki ;)
            • tasieks Re: torebka Wittchen-brać? 07.01.13, 16:28
              Wcale sie nie dziwie temu co piszesz. Wyroby Wittchen sprzed kilku lat a te dzisiejsze to niebo a ziemia.
              Kiedys produkowali swoje artykuly we Wloszech, teraz niestety pewnie tak jak wszyscy, czyli w Chinach, co widac, slychac i czuc.

Zgadzam się ponad 10 lat temu dorobiłam się od nich torebki, pamiętając jakość kupiłam kolejną z dwa lata temu- koszmar i pieniądze wyrzucone w błoto!
      • selica Re: torebka Wittchen-brać? 10.01.13, 13:56
        Też uważam, że jest za bardzo w stylu Chanel i z tego wzgledu bym jej nie brała. Inna sprawa, że strasznie mi się nie podoba :)
        • alessia27 Re: torebka Wittchen-brać? 12.02.13, 19:47
          poszukaj torebki Liebeskind.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka