Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

torebka Jimmy Choo

22.01.13, 18:11
    hej, kupilam dzis u mnie w miescie w lumpku torebke jimmy choo (za 7zl- jako towar uzywany), widac zuzycie, ale ogolnie jest fajna. Nigdy nie widzialam torebki JM na zywo wiec nie wiem czy to nie jest jakas podroba? ktos z was moze sie zna i moze mi podpowiedziec czym sie mam kierowac? Ogolnie torebka wyglada dosc autentycznie- ale teraz sa takie replicas ze naprawde ciezko odroznic jak ktos nie ma pojecia. Narazie sprawdzam strone jimmy choo w poszukiwaniach ale czekam tez na sugestie ;)
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 18:27
        generalnie to jak w innych markach, popatrz na wykończenie, podszewkę i metkę w środku.
      • anka33_online Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 18:48
        Uwielbiam takie zdobycze lumpowe:) Poka fotkę:)
        • supcik Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 18:58
          eee ja tam nie wierze ze w lumpkach mozna kupic oryginal. zdazalo mi sie trafic na "diory", "chanele" itd. ale jakos 6ym zmyslem czulam ze to na 100% podroba:)
          • lonely.stoner Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 19:01
            diory, chanele, gucci, LV- to juz raczej od razu podejrzewam ze podroba, ale jimmy choo pierwszy raz widzialam - ogolnie wyglada ok, zrobie fotki i wrzuce, ostatnim razem kupilam DKNY - oryginalna na 100% bo mam swoja wlasna zakupiona pare lat temu w House of Fraser :) druga DKNY kupilam w polskim lumpku za 8 zl heh :D
            • anka33_online Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 19:12
              Bo LV i Chanel w lumpach to zazwyczaj tandetne podróby. Ale - rzadko bo rzadko-można trafić też na oryginały. Mam małą granatową skórzaną torebkę na złotym łańcuszku 100% oryginał własnie z lumpa za kilka złotych. I mnóstwo ciuchów drogich marek kupionych za bezcen. Najnowszy zakup to czarna jedwabna marynarka slim fit Jil Sander, 10zł:) Wszystko praktycznie jak nowe.
              • supcik Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 19:20
                Dziewczyny to sie pochwalcie tymi perelkami:)
                ja nigdy nie mialam szczescia trafic na markowy ciuch czy torebke, albo z gory zakladam ze to podroba albo wyglad (i zapach) jak z szafy babci czy lat 80 mnie tak odrzuca ze zadarmo nie chce:)
                • lonely.stoner Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 19:32
                  no uzywane ciuchy trzeba uprac. Z gory nic nie zakladaj- ja ostatnio widzialam w moim ulubionym lumpie torebke LV- na pierwszy rzut oryginal, ale pogmeralam troche w srodku i jednak fake. LV, Chanel i Gucci sa najczesciej podrabiane, inne marki juz nie. Markowe ciuchy jakie widuje to np. Ted Baker, tansze marki, ale zazwyczaj rozmiary na hipopotama :)
                • anka33_online Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 19:47
                  Trzeba lubić "grzebać" i mieć dużo cierpliwości, żeby w stercie tego starego znoszonego szmelcu znaleźć coś naprawdę fajnego:) Ale można! Tyle, że najlepiej w dniu dostawy, bo potem już ciężko. Ja mam połowe szafy z lumpeksu- Burberry, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Jil Sander, Marccain, Stefanel, Escada, Acne, Diesel, G-Star, z "gorszych" Zara, MAssimo Dutti, dużo All Saints, ostatnio trafiłam nawet sukienkę Maison Martin Margiela:) Wszystko z nowszych kolekcji ( Zara I Massimo często najnowsze, wiszące aktualnie w sklepie:), nie jakieś tam stare szmaty z lat 80tych, tylko nowe, praktycznie nieużywane. I dlatego coraz ciężej mi jest wydać na ciuchy więcej niż 20zł haha bo wiem, że w lumpeksie znajde prędzej czy później i to o wiele lepszej jakości, niż mnie stać:)
                  • lady-z-gaga Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 19:54
                    >Trzeba lubić "grzebać" i mieć dużo cierpliwości, żeby w stercie tego starego znoszonego szmelcu znaleźć coś naprawdę fajnego:)

Grzebanie jest najpierw, grzebią ekspedientki i ich kolezanki, dopiero potem sklep się otwiera :)
                    Perełki za grosze mozna upolowac jedynie tam, gdzie personel nie zna się kompletnie na ciuchach. W Warszawie niewykonalne.
                    • lonely.stoner Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 20:22
                      u mnie ewidentnie sie nie zna- welniana spodnica z Monsoona w tej samej cenie co poliestrowa bluzka z Primark / George ;) ja na ciuchach biore co jest- jak jest ladny ciusz z Primark za pare zloty to kupuje i sie tak samo ciesze jak z jakiejs Zary. Zreszta w UK dla mnie tez nie bylo roznicy (bo teraz mieszkam w PL, tam kupowalam normalnie w sklepach, czesto na sale, ale w Polsce te ceny mnie po prostu juz rozsmieszaja!!! jak mozna rzadac za spodnice 500zl????).
                    • anka33_online Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 20:22
                      Tak, najpierw grzebie personel, potem handlarze, a na ostatnim miejscu my:) Ale mimo wszystko- przynajmniej w moim miescie- zawsze się coś znajdzie.
                      • supcik Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 21:22
                        gdzie takie cud lumpeksy w Krakowie??
                        w dzien dostawy juz zazwyczaj jak sie wraca pozno z pracy wszystko jest poprzebierane no i nigdy naprawde nigdy nie widzialam ubran z aktualnych kolekcji! jezeli jakis lepszy lumpeks to ceny prawie jak w sklepach, 60zl za bluzke, 100za sukienke a to juz uwazam ze psuje cala zabawe w lumpeksowanie.
                        • anka33_online Re: torebka Jimmy Choo 22.01.13, 21:41
                          Nie, nie w Krakowie:( Dokładnie na drugim końcu Polski. Tutaj jest 65zł/kg i w zależności od lumpeksu są lepsze i gorsze rzeczy. Najmniej znajduje w centrum miasta, gdzie jest najwięcej ludzi. Najlepsze są takie osiedlowe, na obrzeżach miasta:) No i dostawy niekoniecznie z UK, najlepsze z Irlandii, Szwajcarii i Skandynawii, albo mieszane:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka