stama133 11.10.15, 21:47 nosicie perły? Czy to szalenstwo kupic sobie perły takie prawdziwe? Tak się zastanawiam czy na codzien można zakładać biżuterie z pereł? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: perły 12.10.15, 11:35 Ja sobie kupiłam, bardzo mi się podobają, co do noszenia na codzień, jeśli nie jesteś jakąś prezeską zarządu to raczej nie widzę tego, aczkolwiek pamiętam ze swoich studiów, że studentki nieraz się obwieszały właśnie perłami, no, ale... Z nadających się do codziennego noszenia polecam proste kolczyki z perłą, zwykłe małe wkrętki, reszty nie. Aha i sama głównie noszę te perły swoje do lustra, bo ani nie mój styl się obwieszać biżuterią (długi pojedynczy łańcuch), ani nie mam okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: perły 12.10.15, 11:37 No i w szkołach, szczególnie podstawowych, panie nauczycielki lubią się obwieszać spektakularną biżuterią, więc jeśli jesteś nauczycielką, jak najbardziej, to prawie dress code ;). Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: perły 12.10.15, 18:14 Mam , ale noszę bardzo rzadko , głównie na wieczór z biało - czarną koszulową bluzką. Kilka dni temu przekonałam się,że perły można nosić także do codziennych stylizacji. W jednym ze sklepów spotkałam piękną starszą panią, na oko 60 +, wysoką , zgrabną , zadbaną, ubraną w klasyczne granatowe jeansy i granatowy t-shert . Na szyi miała krótki naszyjnik z pereł i troszkę dłuższy srebrny łańcuszek z delikatną zawieszką. Połączenie było zaskakujące , intrygujące , bardzo oryginalne i zrobiło na mnie duże wrażenie :) Myślę, że podobny zestaw lub same krótkie perełki można by nosić także z koszulowymi bluzkami i prostymi gładkimi swetrami. Oczywiście , jeżeli ktoś lubi taki styl. W codziennych stylizacjach nie podoba mi się połączenie sukienki i perełek , mam wrażenie , że dodaje lat , postarza.Delikatna biżuteria , kolczyki z perłą , łańcuszek z zawieszką z perły zawsze będą ok. Odpowiedz Link Zgłoś
stama133 Re: perły 12.10.15, 19:51 no włsnie tak na codzien to odświeżają dodają lekkość -moje wrażenie.A bransoletki? Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: perły 12.10.15, 21:26 Bransoletki , jeżeli lubisz , noś :) Klasyczna biała czy z kolorowych perełek z delikatną srebrną zawieszką będzie pasowała do wielu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
helemelefele Re: perły 12.11.15, 16:06 Zależy czy pasuje do stylu. Ja w domu noszę gigantyczne dresy i koszulki męża, ale jak wychodzę to staram się zrobić na gwiazdę Hollywood, zatem perły noszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gemlord.pl Re: perły 14.11.15, 00:17 Bardzo słusznie - bo pereł nie nosimy w domu. Jedna ze znanych zasad mówi, że perły są ostatnią rzeczą, którą elegancka kobieta zakłada wychodząc z domu i pierwszą, którą zdejmuje po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś