Dodaj do ulubionych

3 dni w Lizbonie

23.02.25, 10:16
Jednym z najbardziej chętnie fotografowanych miejsc w Lizbonie jest monumentalny Pomnik Odkrywców (Padrão dos Descobrimentos). Ta imponująca, 52-metrowa budowla, wzniesiona w 1960 roku dla uczczenia 500. rocznicy śmierci Henryka Żeglarza, przyciąga wzrok swym bogactwem detali. Przedstawia postacie związane z epokowymi portugalskimi odkryciami geograficznymi, które choć niosły ze sobą złożone konsekwencje.

Zaledwie rzut kamieniem stąd znajduje się kolejna perła Lizbony – wpisana na listę UNESCO Wieża Belem, będąca dziś niekwestionowanym symbolem miasta. Jeśli nie byłeś_aś jeszcze w stolicy Portugalii, gorąco polecam Ci taki city-break (najlepiej wiosną lub jesienią).

W sklepie podróżniczym Weekendówki właśnie pojawił się nowy przewodnik - "Lizbona. 3-dniowy city-break".

Nasze przewodniki wyróżniają się:

- Maksymalną praktycznością. Zawierają wyłącznie sprawdzone i aktualne informacje, które ułatwią Ci planowanie.
- Przystępną ceną. Chcemy, aby każdy mógł odkrywać Europę bez obciążania budżetu.
- Krótką, konkretną formą. Bez zbędnych opisów, tylko esencja, która pozwoli Ci w kilkadziesiąt minut zaplanować idealny wyjazd.

Sprawdź przewodnik po Lizbonie już dziś i rozpocznij swoją przygodę z tym niezwykłym miastem!
sklep.weekendowka.pl/produkt/lizbona-zwiedzanie-3-dni-weekend-przewodnik/
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: 3 dni w Lizbonie 23.02.25, 18:34
      Aż wszedłem na stronę z linka. Nawet nazwiska autora nie ma!!! Ciekawe, czy się choć jeden egzemplarz sprzeda.

Acha - wyszukiwarka google od kilku lat pomija to forum, dlatego pozycjonowanie stron poprzez wpisy tutaj, to kiepski pomysł. Zero efektu.

A co do przewodnika, to ja polecam wpisać w wyszukiwarkę "Lizbona Krzysztof Gierak". Za darmo i rzetelnie. Smacznej ginji na R. Barros Queirós 27. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka