Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz sprawa kozaków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:20
    Jeśli kupujecie długie (do kolan ) kozaki, to nosicie je ttylko do spódnic,
    czy tez pod spodnie?Jesli tylko do spódnic, to musicie miec chyba na zmianę
    inne buty zimowe, bo nie spposób chodzić całą zimę w spódnicy...Jak to jest u
    Was?
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 09:23
        Noszę je też do spodni.
        • Gość: j Re: Jeszcze raz sprawa kozaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:27
          Ale pod spodnie, prawda.?Jak wysokie są Twoje kozaki?
          • papryczka_ag Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 09:35
            Jak najbardziej pod spodniami. Śmieszą mnie panienki z kozakami na spodniach -
            to dobrze wygląda tylko przy bryczesach.
            Mam trzy pary wysokich kozaków - dwie pod kolano i jedne trochę krótsze, tak do
            łydki.
            • five.five.five Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 21:52
              a ja mam jedne bardzo bardzo bardzo obcisle (na calej dlugosci) jeansy, ktore doskonale sie komponuja wlasnie z kozakami, wpuszczone w srodek..
              zeszta teraz jest to bardzo na czasie i jesli ladnie wyglada, to nie widze powodu, dla ktorego nie nosic.. :))
      • Gość: krysia_laska Re: Jeszcze raz sprawa kozaków IP: 82.160.57.* 11.10.04, 09:29
        Wszystko zależy od temperatury i okoliczności. Ja staram się chodzić w kozakach
        o kolan i spódnicy wtedy gdy pogoda pozwala (gdy jest powyżej +5 stopni
        Celcjusza - chociaż sztywnej granicy nie ma). Gdzy jest zimniej , ubieram
        spodnie. Natomiat gdy np. jadę samochodem i wiem, że na wolnym powietrzu nie
        będę długo przebywać, to czasami wkładam spódnicę - często jest to dłuższa
        spódnica (taka do pół łydki), i raczej z grubszego materiału (teraz są modne
        kostiumy w kratkę z materiału o grubym splocie a'la bukla - idealne na
        chłodniejsze dni do kozaków) i grubsze rajstopy.
        Natomiast połączenie kozaków do kolan i krótkiej spódniczki uważam za bardzo
        seksowne i lubię tak się ubierać. Jest to bardzo dobre zestawienie na wiosnę i
        jesień - krótka spódniczka i kozaki do kolan na obcasie z cienkiej skórki albo z
        cholewką z materiału. Na wiosnę i jesień, gdy temperatura oscyluję w granicach
        10-15 stopni, często tak chodzę
        • Gość: j. Re: Jeszcze raz sprawa kozaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:36
          Co wg Was lepiej komponuje sie z kozakami-krótka kurtka, lub coś w tym stylu
          ale krótkiego np do bioder, czy płaszcz?Z płaszczami też jest róznie-długi czy
          taki do kolan?
          • papryczka_ag Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 09:43
            Preferuję płaszcze - max do kolan.
          • Gość: krysia_laska Re: Jeszcze raz sprawa kozaków IP: 82.160.57.* 11.10.04, 14:27
            do kozaków najlepiej komponuje się płaszcz kończący się w okolicach kolan
      • aniabe13 Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 09:42
        Po prostu mam inne buty do spódnic inne do spodni i jeszcze inne tzw. terenowe,
        wszystko zależy gdzie idę i w co ubrana. Długie kozaki można nosić do spodni
        ale wyłącznie pod, bo inaczej wyjdzie kot w butach.
        • zettrzy Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 14:39
          aniabe13 napisała:

Długie kozaki można nosić do spodni
          > ale wyłącznie pod, bo inaczej wyjdzie kot w butach.

Niektore koty w butach sa bardzo przyjemne.
          • Gość: krysia_laska Re: Jeszcze raz sprawa kozaków IP: 82.160.57.* 11.10.04, 14:44
            w tamtym roku kupiłam sobie w Nico wysokie czarne kozaki na szpilce z
            lakierowanej skóry i fajnie mi się skomponowały z czarnym rybaczkami za kolano.
      • tralalumpek Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 17:57
        kozaki nosze nie tylko do spodnicy
        nosze rowniez do szerokich spodni,
        najczesciej do spodni nosze jednak chyba sie to po polsku nazywa "botki" czyli
        albo troche za kostki albo do polowy lydki
        • armyofme Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 18:12
          Ja mam długie kozaki do kolan. Noszę je i do spudnicy krótkiej i do dłuższej za
          kolano. Do spodni również ale spodnie na wierzch oczywiście. Generalnie mam w
          swojej garderobie tylko spudnice, spodnie to chyba jedną parę. Wolę spudnice i
          w zime również zakładam i nie marzne :) Nikt w zime nie przebywa pół dnia na
          dworzu bo idzie oszaleć :D
          • blinski Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 21:27
            sory za poprawianie, ale gdybyś chociaż zrobiła błąd raz, nie trzy razy..
            spÓdnice.
            • zettrzy Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 21:34
              blinski napisał:

> sory za poprawianie, ale gdybyś chociaż zrobiła błąd raz, nie trzy razy..
              > spÓdnice.
              >
              trzy razy to juz nie blad, to nowa MODA ; )))
              • hiii Re: Jeszcze raz sprawa kozaków 11.10.04, 21:38
                zettrzy napisała:

> trzy razy to juz nie blad, to nowa MODA ; )))

:)))))))))))))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka