Gość: miki IP: *.widzew.net / *.widzew.net 13.10.04, 21:07 Jak wiele, na jakich palcach, czy nosicie na palcu zaręczynowym mimo ze nie jestescie zareczone? Ja mam dwa, a chce jeszcze wiecej. To niedoceniana bizuteria. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_bb Re: nosicie PIERŚCIONKI? 13.10.04, 21:14 Pierścionków mam dużo: srebrne i złote. Noszę tylko jeden- zaręczynowy na tym samym palcu, co obrączkę. Reszta leży i jakoś nie czuję potrzeby ozdabiania się nimi. :) Ale pierścionki u innych lubię, zwracam na nie uwagę, byle nie było ich za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: nosicie PIERŚCIONKI? IP: 213.17.150.* 13.10.04, 21:21 Mam trochę pierścionków i noszę. Na każdej ręce po jednym na palcu środkowym bądź serdecznym. Zawsze jak wychodzę z domku zakładam pierścionki, a po powrocie do domu zdejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
five.five.five Re: nosicie PIERŚCIONKI? 13.10.04, 22:16 nosze, srebrne i zlote (oczywiscie nie jednoczesnie), zazwyczaj na srodkowych palcach obu rak, niektore na serdecznych (ale teraz poprzekladalam na srodkowe, bo sa za duze na serdeczne).. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 09:30 a ja noszę jednocześnie i mam to w nosie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: nosicie PIERŚCIONKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:26 uwielbiam pierścionki, szczególnie srebrne. w tej chwili noszę dwa: na środkowym palcu prawej ręki taki bardziej okazały, "artystyczny" wyrób z jakimś fioletowym kamieniem (niestety nie znam się na tym, nie wiem co to za kamień). poza tym na kciuku lewej ręki noszę dość prostą obrączkę o szerokości niecałego centymetra. Bardzo lubię też u innych, ale tylko na zadbanych dłoniach... pozdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 02:09 oczywiscie ze nosze ... jeden na raz, na srodkowym palcu, codziennie inny, dobrany do reszty wystroju Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 02:32 mam takie małe dłonie, że nie ma takich rozmiarów, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 02:57 r.richelieu napisała: > mam takie małe dłonie, że nie ma takich rozmiarów, hehe tak male i fikusne, ze moga sie w lozku zgubic? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 11:14 fikuśne nie, tylko małe, jak dziecięce. A to daje efekt lolitowatości w dłoniach i przywalenia starą babą gdzie indziej, ciociu Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 08:40 Noszę dwa - zawsze te same. Czasem dodaję jakiś inny, ale rzadko. Noszę tylko srebrne - innych nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
avarja Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 08:51 Ja nosze taki wielki metalowy "pazur" na srodkowym :D Ssasasasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 10:27 mam taki, ale nie mogę go nosić bo mi przeszkadza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: nosicie PIERŚCIONKI? IP: 80.72.37.* 14.10.04, 10:18 a ja nosze na wskazujacym:> Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 10:26 obecnie noszę na prawej dłoni obrączkę z białego złota, a obok obrączke srebrną, więc się nie "gryzą", a na lewej srebrny pierścionej, a obok pierścionek zaręczynowy z białego złota. Wygląda to razem bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
fuunia Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 10:41 Zaręczynowy na lewej ręce na środkowym palcu-wiem ze nieprawidłowo ale jest za duży na inne palce ale za to obrączkę prawidłowo na prawej na serdecznym palcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: nosicie PIERŚCIONKI? IP: *.neutron-it.com 14.10.04, 12:26 Nie noszę biżuterii, jedyną moją "biżuterią" jest delikatny zegarek z małym brylantem Anne Klein. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaba Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 13:29 Tak. Na środkowym palcu lewej ręki. Zawsze srebrny, najczęściej z bursztynem, czasem opal lub taki meksykański pierścionek z zatopionym kwiatkiem. I do tego dopasowane kolczyki. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmmmm Re: nosicie PIERŚCIONKI? IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.10.04, 14:54 srebrna obraczka na kciuku zazwyczaj. w zaleznosci od stroju i reszty bizuterii zmieniam na inne. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 14:58 ja wlasnie (od soboty) zaczelam nosic zareczynowy.. do tej pory nie nosilam i nadziwic sie nie moge skad moj Mezczyzna tak doskonale wiedzial co bedzie mi sie podobalo:)) nie zolte zloto lecz biale, szafir (uwielbiam niebieski kolor), diamencki... klasyczny, ponadczasowy wzor. delikatny ale widoczny.. no -p prostu podoba mi sie i mysle ze to w takiej bizuterii czesto noszonej nawazniejsze:) rozpisalam sie, sorki ale nadal chodze 5 cm nad ziemia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 15:08 :-) gratulacje. U mnie to było 5 lat temu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Zareczynowe... :)) 14.10.04, 15:24 a dzieki, dzieki:))) smiesznie jest z tymi zareczynowymi.. bo w gruncie rzeczy zawsze chcialam zeby On sam wybral a z drugiej storny baaaardzo balabym sie "koszmarku" ktory bedzie towarzyszyl mi do konca zycia... choc moze mozna polubic?? generalnie na wszelki wypadek zawsze podkreslalam sentyment do Kruka - podoba mi sie u nich prawie cale wzornictwo:))) jaki macie sentyment do Waszych zareczynowych? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Zareczynowe... :)) 14.10.04, 15:45 żaden, nikt mnie nie chce, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Zareczynowe... :)) 14.10.04, 16:15 Gratulacje, dc22 i wszystkiego najlepszego. :)) Ja swój pierścionek zaręczynowy noszę zawsze (razem z obrączką). Mój mężczyzna sam wybrał wzór, zaręczyny były niespodzianką. Co prawda nakryłam go wcześniej, jak mierzył moje pierścionki suwmiarką (:P:P:P), więc się spodziewałam, ale okoliczności oświadczyn były niespodziewane, bardzo romantyczne i mimo, że sama wybrałabym pierścionek zupełnie inny, ten jest najlepszy i najpiękniejszy. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black magic women Re: Zareczynowe... :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:19 nosze tyke bizuterii,ze pierscionki bylyby juz przesada;)a narzeczonego nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Zareczynowe... :)) 14.10.04, 21:23 ja sobie sama wybrałam pierścień :-) miał być mały, prawie niewidoczny, skromny i tani (bo zbieraliśmy pieniądze na mieszkanie, wiec szkoda każdego grosza). Pod względem biżuterii jestem minimalistką, więc nie przywiązywałam wagi do zadręczynowego pierścienia Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: nosicie PIERŚCIONKI? 14.10.04, 21:28 dc22 napisała: > ja wlasnie (od soboty) zaczelam nosic zareczynowy.. > do tej pory nie nosilam > i nadziwic sie nie moge skad moj Mezczyzna tak doskonale wiedzial co bedzie mi > sie podobalo:)) nie zolte zloto lecz biale, szafir (uwielbiam niebieski kolor), > > diamencki... klasyczny, ponadczasowy wzor. delikatny ale widoczny.. > no -p prostu podoba mi sie i mysle ze to w takiej bizuterii czesto noszonej > nawazniejsze:) > rozpisalam sie, sorki ale nadal chodze 5 cm nad ziemia:))) > > gratuluję zaręczyn,wszystkiego dobrego na drodze do ołtarza a na sprowadzenie na ziemię: szafir w białym złocie na codzień, do każdej garderoby,......i pewnie z obrączką (w kolorze?) ... Odpowiedz Link Zgłoś